Style in Travel

8-dagen Stad & Strand in Albanie

Een kosmopolitische uitstraling met cultuur, leuke terrassen en heerlijk eten voor een prijs die u nergens anders meer vindt. Ontdek het verrassende Tirana en kom tot rust aan het strand van Durres.

Na aankomst op Tirana Airport wordt u door iemand van onze  vertegenwoordiger ontvangen en neemt u de huurauto in ontvangst om naar Durres te rijden. Durres is de tweede grootste stad en de havenstad van Albanië. Durres ligt aan de Via Egnatia (de route die Rome en het nu Istanbul verbindt) en in deze stad zou u het grootste Amfitheater in de Balkan (15.000 zitplaatsen), gebouwd in de 2e eeuw na Christus, de oude stadsmuur en het Archeologisch Museum

Op de 5e dag verlaat u de kuststad Durres om naar de hoofdstad van Albanie te rijden. Tirana is een westerse stad met een zeer vriendelijke uitstraling. Bij aankomst levert u de huurauto weer in bij het hotel. U ontdekt de stad vanuit het zeer centraal gelegen hotel, Vila 60. Slenter rond op het Skanderbegplein, hier vindt u de Opera, de moskee, de klokkentoren, het nationaal museum, het gemeentehuis en het monument van Skanderbeg. Loop de boulevard af naar het Moeder Teresa plein waar de universiteit en de ambtswoning van de president meteen opvalt. In de Blloku vindt u de best restaurants en luxe winkels. Een nu artistieke wijk die vroeger alleen voor de partij toegankelijk was. Verder kunt u ook o.a. het bunkermuseum en het museum voor moderne kunst bezoeken. Een mooi overzicht over de stad heeft u vanuit het draaiende deel boven op het sky hotel.
Het is een genot hier een drankje te drinken en de stad langzaam aan u voorbij ziet draaien. Restaurant Artigano en Panevino zijn onze aanbevelingen.

Route:
1e dag: Luchthaven Tirana (ophalen huurauto *) - Durres, Hotel Kladji, 32 km
2e dag: Durres, Hotel Kladji
3e dag: Durres, Hotel Kladji
4e dag: Durres, Hotel Kladji
5e dag: Durres - Tirana, Hotel Vila 60, 52 km (inleveren huurauto)
6e dag: Tirana, Hotel Vila 60
7e dag: Tirana, Hotel Vila 60
8e dag: Tirana, Hotel Vila 60 - Luchthaven Tirana, 20 km

* Indien u een late aankomstvlucht heeft, dan overnacht u eerst in Tirana en vervolgens in Durres. In dit geval wordt de huurauto op de dag van vertrek uit Tirana afgeleverd bij het hotel (rond 09.00 uur). Onze inkoper heeft hiervoor gekozen, omdat u anders in het donker naar uw eerste accommodatie in Durres moet rijden. De wegen in Albanie zijn redelijk en de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Wij raden u dan ook aan vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan.

Inclusief:
- Retourvlucht Amsterdam - Tirana
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt in Tirana
- Overnachtingen o.b.v. halfpension in Durres
- Luchthaventransfer Tirana (bij aankomst of vertrek afhankelijk van vluchttijd)
- Autohuur Economic (Skoda Rapid of gelijkwaardig) tijdens uw verblijf in Durres

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.

Bij deze reis is een huurauto Economic (voor 2 t/m 4 personen) auto inbegrepen voor 6 etmalen, indien gewenst kunt u later (in het boekingsproces) een upgrade aanvragen.

Hotel Klajdi

Ligging

Hotel Klajdi ligt aan het mooiste strand van Durres, Mali I Robit. Dit hotel ligt direct aan zee! Klajdi beschikt over een buitenzwembad, 24 uurs receptie, wifi en een restaurant. De strandstoelen (met parasols) op het strand zijn vrij om te gebruiken door de hotelgasten. Het hotel heeft lichte modern ingerichte kamers met tv, minibar en airconditioning. De badkamer is voorzien van een douche.

Breng een bezoek aan het grootste Amfitheater in de Balkan (15.000 zitplaatsen), gebouwd in de 2e eeuw na Christus, de oude stadsmuur en het Archeologisch Museum.

Hotel Vila 60

Ligging

Hotel Vila 60 ligt tegen het centrum van Tirana. U loopt binnen enkele minuten naar het sfeervolle centrum van Tirana. Via een trap komt u bij de kamers. Deze zijn licht ingericht en voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche. Bij de receptie van Vila 60 staan ze graag voor u klaar. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten, welke in de authentieke ontbijtruimte voor u klaar staat.

Tirana is een westerse stad met een zeer vriendelijke uitstraling. Slenter rond op het Skanderbegplein, hier vindt u de Opera, de moskee, de klokkentoren, het nationaal museum, het gemeentehuis en het monument van Skanderbeg. Loop de boulevard af naar het Moeder Teresa plein waar de universiteit en de ambtswoning van de president meteen opvalt. In de Blloku vindt u de best restaurants en luxe winkels. Een nu artistieke wijk die vroeger alleen voor de partij toegankelijk was. Verder kunt u ook o.a. het bunkermuseum en het museum voor moderne kunst bezoeken. Een mooi overzicht over de stad heeft u vanuit het draaiende deel boven op het sky hotel. Het is een genot hier een drankje te drinken en de stad langzaam aan u voorbij ziet draaien. Restaurant Artigano en Panevino zijn onze aanbevelingen.
fly-drives-albanie-2021

Fly-drives Albanie ook mogelijk met privechauffeur

Cosmopolitische uitstraling met cultuur, leuke terrassen en heerlijk eten voor een prijs die u nergens anders meer vindt. Na aankomst op Tirana Airport wordt u door onze Nederlandse vertegenwoordiger naar het centraal gelegen Hotel Vila 60 gebracht. Hier bent u dicht bij het moeder Teresaplein, het Skanderbegplein en diverse musea. U vindt er ook vele moderne shoppingcentra. In de avond theater- of opera bezoek. Tirana is een westerse stad met een zeer vriendelijke uitstraling. U vindt er een overvloed aan cultuur, leuke terassen en heerlijk eten voor een prijs die u nergens anders meer vindt. Slenter rond op het Skanderbegplein, hier vindt u de Opera, de moskee, de klokkentoren, het nationaal museum, het gemeentehuis en het monument van Skanderbeg. Loop de boulevard af naar het Moeder Teresa plein waar de universiteit en de ambtswoning van de president meteen opvalt. In de Blloku vindt u de best restaurants en luxe winkels. Een nu artistieke wijk die vroeger alleen voor de partij toegankelijk was. Verder kunt u ook o.a. het bunkermuseum en het museum voor moderne kunst bezoeken. Een mooi overzicht over de stad heeft u vanuit het draaiende deel boven op het sky hotel. Het is een genot hier een drankje te drinken en de stad langzaam aan u voorbij ziet draaien. Restaurant Artigano en Panevino zijn onze aanbevelingen.

fly-drives-albanie-2021

Albanie

Albanie is kleiner dan Nederland. Het wegennet is inmiddels sterk verbeterd en alle hoogtepunten zijn goed te bereiken. Het voormalige balkanland heeft in 1991 afscheid genomen van het communisme. Het land stond altijd bekend als het armste land van Europa. De infrastructuur is de laatste jaren sterk verbeterd. Het salaris is nog relatief laag. Daardoor zijn de kosten voor levensonderhoud dus ook laag. Een gemiddelde maaltijd gebruik je al voor een paar euro. Op straat vindt u een combinatie van winkels en stalletjes met straatverkopers. Het binnenland is primitief, maar niet arm. Een echt landbouwgebied waar iedereen na het einde van het communisme zijn eigen stukje grond verbouwt.

Het moment dus om het indrukwekkende land te bezoeken. Of d.m.v. een steden special of d.m.v. een van de door ons opgestelde fly-drive arrangementen.

Onze agent ter plaatse is Nederlandstalig en zal u altijd bijstaan v.w.b. informatie tijdens uw reis. Veelal zal onze agent u ook op de luchthaven reeds ontvangen en van de nodige informatie voorzien.

Wegen
De wegen in Albanie zijn goed en de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Het grootste deel van de wegen die u neemt zijn snelwegen en doorgaande wegen en hebben doorgaans weinig verkeer. Het verkeer in Tirana kan ietwat chaotisch zijn. Wel raden wij u aan om vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan (niet alle wegen zijn goed verlicht). In Albanië wordt aan de rechterkant van de weg gereden en het beste is om de borden te volgen en op de doorgaande wegen te blijven.
 

Reisdata:
- meerdere keren per week

Inbegrepen
- retourvlucht Amsterdam - Tirana (o.b.v. de voordeligste maatschappij/klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 5 etmalen Albaren autohuur categorie Economy. (Skoda Rapid of gelijkwaardig)
- 7 overnachtingen in aangegeven charmehotels o.b.v. logies en ontbijt

Niet inbegrepen
- lunches en diners (tenzij anders aangegeven)
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- eventuele parkeerkosten
- persoonlijke uitgaven
- ruimbagage
- bemiddelingskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij en het goedkoopste actietarief van de accommodaties. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Voor deze special zijn slechts een beperkt aantal stoelen/kamers beschikbaar. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt