Zoek op land, regio of reis

×

Op ontdekking in Albanië, 8-daagse culturele reis onder leiding van Ria Ophof...

Culturele groepsreis | 8 dagen | Albanië | 11 - 18 mei 2024

Een reis naar het laatste onontdekte land van Europa, Albanië. Maak kennis met het ongerepte landschap, eindeloze stranden, de kristalheldere zee en Unesco steden zoals Berat en Gjirokastra.

Vanaf 1674,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 11/05/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 8 dagen | Albanië | 11 - 18 mei 2024

Het nog onontdekte Albanië heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, met sporen van onder andere de Romeinen, de Byzantijnen en de Ottomanen die allen hun invloed in de regio hebben achtergelaten. Het voormalige Balkanland heeft in 1991 het communisme achter zich gelaten en heeft in de afgelopen jaren economische groei doorgemaakt. Naast historisch en cultureel erfgoed biedt Albanië zandstranden, bergen en veel natuurschoon.
De lokale bevolking in Albanië verwelkomt u met open armen en is trots om u kennis te laten maken met hun cultuur, de tradities en de keuken. Geniet van heerlijke lokale gerechten zoals verse zeevruchten en traditionele gerechten bereid met ambachtelijke producten. Albanië heeft een bloeiende kunstscene, met tal van galerijen, musea en culturele evenementen. Gedurende deze reis nemen maakt u kennis met alle facetten van dit indrukwekkende land.

De reis staat onder leiding van drs. Ria Ophof. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Route in het kort

Dag 1, Amsterdam - Tirana
Dag 2, Tirana - Berat
Dag 3, Berat - Vlora
Dag 4, Vlora - Saranda
Dag 5, Saranda - Gjirokastra
Dag 6, Gjirokastra
Dag 7, Gjirokastra - Tirana
Dag 8, Tirana - Amsterdam

Inclusief

- Rechtstreekse vlucht Amsterdam-Tirana-Amsterdam, inclusief handbagage
- Transport en gidsen gedurende de reis
- 7 nachten verblijf in goede 4-/-5hotels met ontbijt
- Begeleiding van drs. Ria Ophof
- Entreegelden
- Informatiebijeenkomst voor vertrek
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- De lunches en diners gedurende de reis
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- City taks in de hotels, ter plaatse te betalen
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Albanië!

Vlucht vanuit Amsterdam naar Tirana. Bij aankomst op de luchthaven van Tirana wordt u opgewacht door uw gids. Samen met uw gids rijdt u naar uw hotel in Tirana.

Dag 2: Van Tirana naar Berat

Ontbijt in uw hotel.
Vanuit Tirana reizen we vandaag naar Berat, ook wel bekend als ‘de stad van duizend ramen'. We verkennen het historische centrum dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Op weg naar Berat maken we een stop in Cobo, waar een wijnproeverij op het programma staat. U krijgt hier uitleg over de lokale wijn en natuurlijk wordt er wijn geproefd! In Berat is een van de meest opvallende bezienswaardigheden het kasteel dat bovenop een heuvel uittorent en een prachtig uitzicht biedt over de hele stad. Het Onufri Museum is een eerbetoon aan de beroemde kunstenaar Onufri. Onufri, die leefde in de 16e eeuw, was een invloedrijke icoonschilder en wordt beschouwd als een van de meest prominente kunstenaars in de Albanese kunstgeschiedenis. Het museum is opgericht om zijn artistieke erfenis te behouden en zijn unieke bijdragen aan de kunstwereld te eren. Indien gewenst kunt u vanmiddag op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de wijken Mangalem en Gorica. Mangalem is een van de oudste en meest pittoreske wijken van Berat. Het ligt op de rechteroever van de Osum-rivier, waar het een schilderachtig uitzicht biedt op de iconische witte Ottomaanse huizen die tegen de heuvels zijn gebouwd. De wijk Gorica heeft een levendige geschiedenis en wordt vaak bezocht vanwege de rustige sfeer en culturele rijkdom. Een van de opvallende kenmerken van Gorica is het grote aantal kerken die in de wijk te vinden zijn.

Dag 3: Ardenica, Apollonia en Vlora

Ontbijt in uw hotel.
Op weg naar de kustplaats Vlora! Onderweg bezoeken we Ardenica en Apollonia. Het Ardenica-klooster, ook wel bekend als het klooster van Onze-Lieve-Vrouw van Ardenica, is een van de meest opvallende bezienswaardigheden van de regio. Het klooster werd gebouwd in de 13e eeuw, in Byzantijnse stijl, en wordt beschouwd als een van de oudste kloosters van Albanië. Het heeft door de eeuwen heen verschillende renovaties ondergaan, maar het behoudt nog steeds zijn unieke architectuur en historische charme. Op een klein uur rijden van Ardenica ligt het archeologische park van Apollonia, gelegen aan de beroemde Via Egnatia. U vindt hier de goed bewaarde ruïnes, waaronder een theater, tempels en een bibliotheek. We eindigen de dag in Vlora.

Dag 4: De Albanese Riviera

Ontbijt in uw hotel.
Vandaag rijden we via de prachtige kustroute langs de Albanese Riviera. Deze kuststrook langs de Ionische Zee staat bekend om zijn adembenemende landschappen, ongerepte stranden, kristalhelder water en charmante dorpjes. Via de Llogara Pass, die de kust verbindt met het binnenland van Albanië, wordt u getrakteerd op prachtige panoramische uitzichten.We maken een koffiestop in Himara en bezoeken aansluitend Porto Palermo, waar het fort van Ali Pasha uitkijkt over de zee. De baai van Porto Palermo diende gedurende het communistische regime als geheime onderzeebasis. De half verlaten basis en de tunnel zijn nog steeds zichtbaar. Na het bezoek aan Porto Palermo vervolgen we de reis naar Saranda, waar we vandaag overnachten en we na het inchecken kunnen genieten van een wandeling over de boulevard.

Dag 5: Unesco Werelderfgoed

Ontbijt in uw hotel
We verlaten Saranda en rijden naar de archeologische schat Butrint, een oude Unesco stad uit de Griekse en Romeinse tijd. Butrint staat op de Unesco Werelderfgoedlijst vanwege zijn historische en archeologische betekenis. De geschiedenis van Butrint strekt zich uit over duizenden jaren en omvat verschillende beschavingen en culturen. We verkennen de goed bewaarde ruïnes, waaronder een amfitheater, tempels en een Venetiaans kasteel. We passeren de prachtige eilandjes van Ksamil, en rijden verder richting ons eindpunt vandaag, Gjirokastra. Onderweg maken we een stop bij het 'Blauwe Oog' (Syri i Kaltër). Het Blauwe Oog dankt zijn naam aan het diepblauwe water dat uit een ondergrondse bron opborrelt. De kleur van het water wordt beïnvloed door de unieke samenstelling van mineralen en het zonlicht dat er doorheen schijnt en dat een bijzonder effect geeft. We overnachten vanavond in Gjirokastra.

Dag 6: Museumstad Gjirokastra

Ontbijt uw hotel.
Vandaag verblijven we de hele dag Gjirokastra. Deze historische stad staat op de Unseco Werelderfgoedlijst vanwege de goed bewaarde Ottomaanse architectuur en de rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De stad is genesteld in de uitlopers van de berg Gramoz en biedt adembenemende uitzichten op het omringende landschap. Gjirokastra staat bekend om zijn prachtige Ottomaanse architectuur, met goed bewaarde stenen huizen die kenmerkend zijn voor de regio. Veel van deze huizen hebben karakteristieke leistenen daken en houten balkons die een unieke charme toevoegen aan de stad. In Gjirokastra bezoeken we het grootste fort van Albanië, gebouwd in de 4e eeuw, de bazaar en het huis van Skendulli. Het huis dankt zijn naam aan de familie Skendulli, die ooit in dit statige pand woonde. Het dateert uit de 18e eeuw en is een uitstekend voorbeeld van de typische architectonische stijl uit die periode. Het gebouw is gemaakt van steen en hout met een stijlvolle mix van Ottomaanse en traditionele Albanese elementen. De middag heeft u ter vrije besteding; u kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het etnografisch museum of het museum van Kadare.

Dag 7: Terug naar Tirana

Ontbijt uw hotel.
We verlaten Gjirokastra en rijden terug naar het startpunt van de reis, de hoofdstad Tirana. Tirana is naast de hoofdstad tevens de grootste stad van Albanië. Het is een bruisende stad met een rijke geschiedenis; u vindt hier oude architectuur die wordt afgewisseld met moderne gebouwen. De beste manier om een goede indruk te krijgen van Tirana is om de stad te voet te bezoeken. Onder begeleiding van uw gids bezoekt u verschillende bezienswaardigheden, waaronder het Skanderbeg-plein, een centraal plein dat omgeven is door historische en moderne gebouwen en waar u het standbeeld van Skandebeg, de nationale held, kunt bewonderen. Het beklimmen van de klokkentoren van Tirana biedt een panoramisch uitzicht op de stad. De Et'hem Bey-moskee - met zijn kleurrijke gevel - is een zeker bezoek waard. Rondom het plein vindt u tevens het operagebouw en het Nationaal Historisch Museum. U vindt hier klassieke-, middeleeuwse en renaissance kunst, maar ook kunst die het gevecht tegen de Turken om de onafhankelijkheid in de 15e eeuw, de Ottomaanse periode tot begin 20e eeuw en daarna de Communistische periode toont.

Dag 8: Terug naar Nederland

Ontbijt uw hotel.
Transfer vanuit uw hotel naar de luchthaven van Tirana. Aansluitend reist u terug naar Amsterdam.

Overnachtingen | 8-daagse culture groepsreis

. 4* Hotel Roger - Tirana
. 4* Hotel Portik - Berat
. 4* Hotel Duka - Vlora
. 4* Hotel Demi - Saranda
. 4* Hotel Argjiro - Gjirokastra

Uw vervoer

Deze reis wordt aangeboden inclusief rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Transavia.

Uw vluchtschema, onder voorbehoud van aanpassingen:

11 mei 2024 Amsterdam - Tirana 16:40 - 19:25
18 mei 2024 Tirana - Amsterdam 20:10-23:00

Er is 1 klein stuk handbagage inbegrepen (maximaal 10 kilo)

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 12 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Drs. Ria Ophof

Gedurende de reis wordt u begeleid door Nederlandssprekende reisleiding. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Hotel Duka

Vlora

Hotel Duka is gelegen in Vlora. De accommodatie beschikt over een eigen restaurant en bar. Het terras heeft uitzicht op de kustlijn, welke op een kleine 300 meter lopen ligt. Er is gratis WiFi beschikbaar in de openbare ruimtes. De kamers bieden airconditioning, een eigen badkamer en televisie. Enkele kamers beschikken over een eigen balkon en uitzicht op het strand.

Hotel Argjiro

Gjirokastra

Hotel Argjiro is een authentieke accommodatie in Gjirokastra. Het is centraal gelegen aan het begin van de oude stad. Het hotel beschikt over een gezellige entree met diverse zitjes, een bar en de receptie. De 39 kamers zijn traditioneel ingericht en zijn voorzien van airconditioning, een koelkastje, een waterkoker, een tv en beschikken over een complete moderne badkamer. Slenter rustig door de straten van deze oude UNESCO stad, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Restaurant Kuka en Kujtimi zijn onze aanbevelingen in Gjirokastra.

Hotel Rogner

Tirana

Rogner Hotel Tirana ligt aan de boulevard in het centrum van de stad en op 700 meter van het Nationaal Historisch Museum. Het hotel bevindt zich in een grote mediterrane tuin. U kunt elke dag goed beginnen met een ontbijtbuffet. In het à-la-carterestaurant van Rogner Hotel Tirana worden voor lunch en diner zowel Oostenrijkse en mediterrane gerechten als lokale specialiteiten geserveerd. U kunt een duik nemen in het zwembad, dat wordt omgeven door palmbomen. Het hotel biedt tevens een tennisbaan, een spa- en hamam centrum, een sauna en een fitnesscentrum.

Hotel Portik

Berat

Hotel Portik bevindt zich in het hart van de historische stad Berat en is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, musea en architectuur. De ruime moderne kamers en suites zijn voorzien van donker hout en hoge ramen. Elke kamer is uitgerust met een flatscreen-tv, een minibar, airconditioning, satellietzenders en alle benodigde voorzieningen om het verblijf van de gasten comfortabel te maken.

Hotel Demi

Saranda

Hotel Demi is een eigentijds hotel gelegen op slechts een steenworp afstand van de zee. Het hotel heeft namelijk een privé strand. U vindt hier charme, rust en een gunstige locatie waar de stranden en de haven de tijdloze Ionische Zee ontmoeten. Ksamil ligt op 13 km afstand en de Griekse haven Igoumenitsa's ligt op 65 km van de accommodatie. Het hotel biedt gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn uitgerust met een koelkast, airconditioning, tv en wifi. Geniet van het ontbijt, de lunch of het diner in een elegante ambiance in het restaurant en sluit de dag af met een drankje in de Demi lounge bar.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Albanië...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Albanië is een prachtig land in Zuidoost-Europa, gelegen aan de Adriatische en Ionische Zee. Het land heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid wat wordt weerspiegeld in de vele historische bezienswaardigheden. U treft hier adembenemende uitzichten vanaf de bergen, u kunt genieten van prachtige ongerepte stranden met kristalhelder water (van zand tot kiezel) en het land biedt bijzondere steden. Hoewel Albanië zich de afgelopen decennia heeft geopend voor toeristen is het nog steeds een relatief onontdekte bestemming, wat betekent dat u veel ongerepte plekken kunt verkennen zonder de drukte van massa toerisme.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips