Style in Travel

Deep South Charms

14-daagse autorondreis Zuidoost-USA, vanuit Nashville. Hoogtepunten: Nashville, Memphis, Clarksdale, Greenwood, Missisippi Delta, Vicksburg, Natchez, New Orleans

Ga op reis door de muziek en de geschiedenis van het zuidoosten van Amerika. Tijdens deze reis verblijft u in die accommodatie die zo kenmerkend zijn voor het Diepe Zuiden, zoals een authentiek plantagehuis, een knusse bed & breakfast of een rustieke inn met bluesthema. U doorkruist de staten Tennessee, Mississippi en Louisiana en maakt een uitstapje naar Arkansas.

Dag 1: Amsterdam – Nashville
U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt naar Nashville, Music City USA. Na aankomst haalt u de auto op en gaat u naar uw hotel, dat zeer gunstig is gelegen nabij het centrum.

Overnachting: Hotel Preston inclusief ontbijt

Dag 2: Nashville
De hele dag in de stad van de countrymuziek, thuisbasis van de Grand Ole Opry en de Country Music Hall of Fame. Vele oude en moderne muziekstijlen komen in Nashville samen. Niet voor niets wordt de stad Music City USA genoemd. 365 dagen per jaar kunt u er genieten van livemuziek in een van de bars langs Broadway. Ook kunt u er wandelen langs de huizen uit de tijd voor de Burgeroorlog, zoals The Hermitage, ook het huis van President Andrew Jackson.

Overnachting: Hotel Preston inclusief ontbijt

Dag 3: Nashville – Memphis
Uw volgende stop is de ‘Home of the Blues’, Memphis. Onderweg raden wij u aan om een kleine omweg te maken via Dyess in de staat Alabama. Hier vindt u het geboortehuis van Johnny Cash, nu museum. U overnacht in Memphis vlakbij Graceland in het nieuwe Guest House at Graceland. Struin vanavond over Beale Street en geniet van de vele livebands die hier dagelijks optreden. De gratis shuttlebus van uw hotel brengt u er heen.

Overnachting: The Guest House at Graceland

Dag 4: Memphis
Graceland, het ‘heiligdom’ van legende Elvis Presley, is een must voor elke bezoeker aan Memphis. Ook als u geen fan van The King bent, zult u onder de indruk raken tijdens een rondleiding door zijn huis en langs zijn uitzonderlijke collectie auto’s en vliegtuigen. In Sun Studios treedt u in de voetsporen van Elvis, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash en vele andere sterren die hier hun hits opnamen. De geschiedenis van Memphis is tevens diep verweven met de geschiedenis van het Diepe Zuiden. In het National Civil Rights Museum krijgt u een indrukwekkend beeld van de geschiedenis van de burgerrechtenbeweging. Het museum is gevestigd in The Lorraine Motel, waar in april 1969 Martin Luther King werd vermoord. In de avond vragen de bluescafés in Beale Street nogmaals om een bezoek.

Overnachting: The Guest House at Graceland

Dag 5: Memphis – Clarksdale

U rijdt Mississippi binnen op weg naar Tupelo. Hier kunt u het geboortehuis van Elvis bezoeken. Het contrast tussen dit kleine zogenaamde ‘shot-gun’ huis en de glitter en glamour van Graceland is enorm groot. Ook kunt een wandeling maken langs die plaatsen in Tupelo die een belangrijke rol hebben gespeeld voor de jonge Elvis. In de Tupelo Hardware Store kocht zijn moeder zijn eerste gitaar. Uw volgende stop is Clarksdale, in de Mississippi Delta. Tot een eeuw geleden was dit nog een donker, moerasgebied dat bewoond werd door arme deelpachters. Niet voor niets vond de Blues hier zijn oorsprong. Namen als Muddy Waters, Clarley Patton en Robert Johnson bepalen hier het muzikale landschap. In Clarksdale vindt u het Delta Blues Museum dat een goed beeld geeft van het ontstaan van de Blues. Elke vrijdag en zaterdag kunt u in genieten van livemuziek in de vele bars. Hollywoodacteur en ‘Clarksdale local’ Morgan Freeman heeft er zijn eigen restaurant Madidi en de populaire Ground Zero Blues Bar.

Overnachting: Blues Town Inn of gelijkwaardig

Dag 6: Clarksdale – Greenwood
Volg de Mississippi Blues Trail zuidwaarts naar Indianola. Hier vindt u het nieuwe B.B. King Museum and Delta Interpretive Center. Zie hier hoe Riley B. King, opgegroeid in een van de armste gebieden van het land, uitgroeide tot een internationaal muziekicoon. Ook hoort u de verhalen uit de Mississippi Delta, over de geschiedenis, cultuur en de rassenverhoudingen. De dag eindigt in Greenwood, waar Robert Johnson volgens de legende zijn ziel aan de duivel verkocht om de blues te kunnen spelen. U overnacht midden in het centrum van Greenwood.

Overnachting: The Alluvian, inclusief ontbijt

Dag 7: Greenwood – Vicksburg
Verder zuidwaarts over Highway 61, ook wel bekend als The Blues Highway. In het leuke plaatsje Vicksburg werd een beslissende slag in de Burgeroorlog gevochten. In het National Military Park wordt deze slag op beeldende wijze herdacht.

Overnachting: The Corners Mansion B&B inclusief ontbijt of gelijkwaardig

Dag 8: Vicksburg – Natchez
Langzaamaan rijdt u verder het Diepe Zuiden in. Het historische Natchez werd gespaard tijdens de Burgeroorlog. U vindt er dan ook nu nog ruim 300 huizen, die in redelijk oorspronkelijke staat bewaard zijn gebleven. U verblijft vandaag in een van de statige landhuizen, ooit gebouwd door de rijke plantagehouders. Ook Melrose, in het Natchez Historic Park, is zeker een bezoek waard. In Natchez-under-the-Hill kunt u heerlijk struinen langs de winkels en restaurants.

Overnachting: Monmouth Plantation inclusief ontbijt of gelijkwaardig

Dag 9: Natchez – St. Francisville
Voor de Burgeroorlog leefde meer dan de helft van de miljonairs van Amerika in het gebied tussen Natchez en New Orleans. Zij hebben hun sporen nagelaten in de eindeloze rij van statige huizen, geïnspireerd door de plantagewoningen in West-Indië, Britse landhuizen en Creoolse stijl. In het karakteristieke St. Francisville ziet u typische voorbeelden van deze architectuur.

Overnachting: St. Francisville Inn inclusief ontbijt of gelijkwaardig

Dag 10: St. Francisville – New Orleans

Uw avontuur in het Diepe Zuiden eindigt in New Orleans, de stad die zijn gelijke niet kent. U verblijft nabij het French Quarter, het bruisende centrum van de stad, bekend om de karakteristieke huizen met gietijzeren balkons.

Overnachting: The Troubadour

Dag 11 en 12: New Orleans
Twee dagen om The Big Easy te verkennen. Bezoek het Garden District met de indrukwekkende huizen, gemakkelijk te bereiken met de St. Charles Streetcar. Daarnaast raden wij u zeker aan de donkere kant van New Orleans te verkennen, in een van de mysterieuze Voodoo-winkels en tijdens een rondleiding over een van de begraafplaatsen. Of trek er met de auto op uit door de bayou’s van de Mississippi en ervaar de bijzondere sfeer en cultuur van de bewoners van dit moerasgebied. ’s Avonds is het French Quarter de aangewezen plek voor een heerlijk cajun-diner en een laatste dosis live-muziek. Een mooi einde van uw muziekreis door het Diepe Zuiden.

Overnachting: The Troubadour

Dag 13: New Orleans – Amsterdam
U gaat naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert en incheckt voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam waar de reis eindigt.

Monmouth Historic Inn - Natchez

Aan de rand van Natchez vindt u Monmouth Plantation. Het statige landhuis werd in 1818 gebouwd door rijke landeigenaren. Tijdens een verblijf in Monmouth Plantation waant u zich terug in vroeger tijden. Verspreid over de tuin en in het hoofdgebouw vindt u de kamers, klassiek ingericht met een hemelbed en schilderijen van oude bewoners. 's Morgens wordt het ontbijt door keurig geklede obers met witte handschoenen geserveerd in de Garden Room. Het centrum van Natchez ligt op korte afstand.

Corners Mansion Inn - Vicksberg

Ervaar de Southern Hospitality tijdens een verblijf in de Corners Mansion Bed & Breakfast. Macy Whitney en Joe Trahan ontvangen u graag in hun huis. In de inrichting van deze heerljke bed & breakfast herleven vroeger tijden. Het huis werd in 1873 gebouwd als huwelijkscadeau. Na een verkenningstocht door Vicksburg kunt u heerlijk tot rust komen in de schommelstoel op de veranda, genietend van de zonsondergang over de Mississippi.

St. Francisville Inn

In de schaduw van eeuwenoude eiken ligt de sfeervolle bed & breakfast St. Francisville Inn. De 10 kamers liggen rondom een binnenplaats met zwembad. 's Morgens wordt een heerlijk ontbijt geserveerd en 's avonds kunt u in the Wine Parlor kunt u genieten van een goed glas wijn.

Hotel Preston - Nashville

De artistieke kant van 'Music City USA' Nashville wordt weerspiegeld in de bijzondere inrichting van Hotel Preston. Dit middenklasse hotel heeft een uitgebreide (moderne) kunstcollectie. De kamers zijn ruim en voorzien van bijzondere touches, zoals een lavalamp. Als u wilt kunt u zelfs een goudvis op uw kamer krijgen! Vanuit het hotel liggen de bezienswaardigheden van Nashville binnen handbereik. De gratis shuttle brengt u naar Opryland en binnen een straal van 5 kilometer van het hotel. Na een dag in de stad kunt u even bijkomen bij het buitenzwembad of tijdens een drankje in de lounge.

The Guesthouse at Graceland - Memphis

Dit nieuwe hotel opende in 2016 de deuren en biedt een comfortabele overnachtingsplaats vlakbij de Graceland Mansion. Waar u ook kijkt in The Guesthouse at Graceland, het zal u niet ontgaan dat u hier bent voor een bezoek aan The King of Rock 'n Roll. Het hotel is klassiek ingericht, onder supervisie van Priscilla Presley. Wilt u 's avonds genieten van livemuziek? Shuttlebussen brengen u naar Beale Street.

Bluestown Inn - Clarksdale

Wilt u in stijl overnachten in The Birthplace of the Blues, Clarksdale, dan kiest u voor een overnachting in The Bluestown Inn. De 2 kamers van dit hotel zijn eenvoudig ingericht, maar zeer ruim en voorzien van alle comfort. Wilt u 's avonds genieten van de Blues in Ground Zero? Deze beroemde club van Morgan Freeman ligt op korte loopafstand.

Alluvian Hotel - Greenwood

Dit heerlijke boetiekhotel is centraal gelegen in Greenwood, in het hart van de Mississippi Delta. Luxe kamers omringen een klassieke binnentuin met fontein en zitjes. De meeste kamers hebben een openhaard. Door het hotel vindt u kunstwerken van lokale kunstenaars, een weerspiegeling van de kleuren en beelden van de Mississippi Delta. Dagelijks kunt u genieten van een uitgebreid southern style breakfast.

The Troubadour - New Orleans

Vlakbij het French Quarter vindt u het moderne Troubadour Hotel. Een heerlijk hotel met een levendige sfeer. Op het dakterras spelen bij de bar regelmatig live-bands en het Franse restaurant worden bijzondere gerechten uit de New Orleans Cuisine gereserveerd. Het French Quarter ligt op loopafstand.
Maak uw reis compleet met onderstaande excursiepakketten. Vraag ons naar de prijzen!


Insider Tips: Music Route Deep South

Memphis – Bezoek Elvis Presley’s Graceland
Zie Graceland, het woonhuis van Elvis Presley, en bezoek de verschillend musea die onderdeel uitmaken van het vernieuwde Graceland Complex, waaronder het automuseum en The Entertainer Career Showcase Museum.

Memphis – Bezoek de Sun Studios
In Sun Studios treedt u in de voetsporen van Elvis, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash en vele andere sterren die hier hun hits opnamen. Tijdens een begeleide tour verkent u de studios.

Indianola – Bezoek het BB King Museum
Bezoek het museum van de man die de blues groot heeft gemaakt, op de plek waar de blues zijn oorsprong vond; de Mississippi Delta.

New Orleans – Music & Heritage Tour
Wandel met een gids door 300 jaar muziekgeschiedenis, geleid door een lokale muziekkenner. Hoor alles over de betekenis van New Orleans in de Amerikaanse muziekgeschiedenis en bezoek legendarische plaatsen zoals de Preservation Jazz Hall, Place de Armes en enkele opname studios.


Insider Tips: History of the Deep South

Memphis: National Civil Rights Museum and History Tour
Hoor alles over de geschiedenis van de Afro-Amerikanen tijdens deze 2-uur durende tour. U bekijkt Memphis met heel andere ogen, tijdens oude verhalen over slavernij en mensenrechten. Deze tour voert u langs die plaatsen die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het Diepe Zuiden. U leert meer over de geschiedenis van de slavernij in Slave Haven Museum en over de burgerrechtenbeweging in het National Civil Rights Museum.

Plantation Country – Plantation Visit
Langs de Mississippi River vestigden de plantagehouders zich in hun imposante landhuizen. Vandaag de dag kunt u enkele van deze landhuizen nog bezoeken. Zie het indrukwekkende Houmas House. Wandel door de statige tuinen en bezoek het huis onder leiding van een gids.

New Orleans- Graveyard Tour
Bezoekt u New Orleans, dan is een bezoek aan een begraafplaats een ‘must’. Aangezien op de moerasgronden uitsluitend bovengrondse graven kunnen worden geplaatst, vindt u hier de meest interessante bouwwerken, die elk een ander verhaal vertellen. Tijdens een rondleiding over Cemetery #1 hoort u de verhalen over de voodoo-koningin Marie Laveau en vele andere bekende en onbekende personen die hier begraven liggen.


Extra Insider Tip
Wilt u Memphis op een wel heel bijzondere manier verkennen, kies dan voor een privérondleiding in een oldtimer!
newenglandcharms-1

Oost-Amerika

Het Oosten van de Verenigde Staten strekt zich uit van het charmante New England in het noorden, tot het zonnige Florida in het zuiden. Onderweg passeert u wereldsteden zoals New York en Phiadelphia, unieke natuurgebieden zoals de Great Smoky Mountains, maar ook de muziek en historie van het Diepe Zuiden. 

New England
Tijdens een vakantie in New England speelt de natuur de hoofdrol; van Acadia National Park met zijn dramatische rotskust, de Green Mountains als het gebied voor outdooractiviteiten tot de zandstranden van Cape Cod, als natuurliefhebber komt u hier volop aan uw trekken. Met als hoogtepunt natuurlijk de Indian Summer, wanneer de bomen het gebied kleuren in een magisch palet van rood, oranje en geel.

New York
Nergens ter wereld vindt men zoveel bekende iconen als New York, de 'stad die nooit' slaapt; Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, de theaters van Broadway, de Brooklyn Bridge zijn slechts enkele voorbeelden. Het is een stad vol energie, vol kunst- en culinaire hoogtepunten en een multiculturele smeltkroes. New York is verdeeld in vijf stadsdelen, elk met zijn eigen specifieke karakter.New York

Philadelphia
Philadelphia, de 'City of Brotherly Love' is een levendige, vriendelijke stad, vol historie. Het is de stad voor liefhebbers van de Amerikaanse geschiedenis, maar ook wie zich wil laten verrassen door een stad met heel veel verschillende ervaringen, mag Philadelphia niet overslaan.

Chicago
Chicago, aan de oever van Lake Michigan, heeft veel te bieden heeft op het gebied van kunst, architectuur en muziek. Voeg daarbij de vele restaurants, gezellige bars en uitstekende winkelmogelijkheden en u zult begrijpen waarom Chicago de ideale bestemming is voor een stedentrip of als stopover onderweg naar een andere bestemming in Amerika of Canada.

Het Diepe Zuiden
Een unieke mix van historie, muziek en 'southern hospitality' maken het Diepe Zuiden tot een bijzondere reisbestemming. Vele Amerikaanse muziekstijlen vinden hun oorsprong op de katoenvelden, in de Mississippi Delta en in de rokerige bars van het Zuiden. Van de blues in Mississippi tot de jazz in het French Quarter van New Orleans. Van de country in Nashville tot de King of Rock 'n Roll in Memphis. Ook nu nog is de muziek overal tijdens uw vakantie in het Diepe Zuiden.

De zuidelijke staten hebben een bepalende rol gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis. Het was de slavernij die zorgde voor rijkdom in het gebied, maar de Deep South was ook het toneel van de opkomst van de burgerrechtenbeweging en Dr. Martin Luther King jr. Door de Deep South vindt u nog vele statige plantagehuizen, stille getuigen van de roemruchte geschiedenis en in Memphis is The Lorraine Motel, waar Martin Luther King werd vermoord, nu het Civil Rights Museum.New Orleans is een bijzondere stad, waar cajun en creole zich hebben vermengd tot een bijzondere cultuur, en voodoo en jazz elkaars buren zijn. Absoluut hoogtepunt zijn de gerechten uit de cajunkeuken.  Tijdens uw vakantie in het Diepe Zuiden zult u ongetwijfeld heerlijk en overvloedig eten;  van verse vis en krab aan de kust tot burgers en country fried chicken in het binnenland. En altijd met een sausje 'Southern Hospitality'. 

Florida
Bij een vakantie in Florida denkt men in eerste instantie aan pretparken en strand. The Sunshine State heeft echter veel meer te bieden, zoals mooie natuur in talloze natuurparken, unieke musea, hippe steden en zelfs een stukje historie. Het heerlijke klimaat maakt het ook in de winter een uitstekende vakantiebestemming. De nummer 1 reden voor een bezoek aan Florida zijn echter de stranden. Kies voor het trendy South Beach in Miami of de rustige, sneeuwwitte stranden van de westkust bij Sarasota, Fort Myers en Clearwater. Niet voor niets worden deze al jarenlang tot de mooiste stranden van Amerika uitgeroepen. De stranden van de Panhandle bij Pensacola zijn vooral populair bij Amerikanen. Seaside, ooit het decor van de Truman Show, is dan ook een 'All American Town'.

Uitgebreider aanbod reizen naar Amerika

 

Ons uitgebreide aanbod van reizen vindt u op www.dreamtravels.nl, of neem  contact met ons op voor een reis op maat!     

Wij begrijpen dat u bij het boeken van een verre reis niet over een nacht ijs gaat. De mogelijkheden zijn immers eindeloos. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze en gaan graag met u in gesprek om die resi samen te stellen die preceis aan uw wensen voldoet. Dit kan telefonisch, bij ons op kantoor, bij u thuis of op locatie in het land. Kijk  hier voor meer informatie over een reis op maat.

 

dreamtravels-hero-medium

Amerika

Reis met Style in Travel naar Amerika. Wij hebben jarenlange reiservaring in de Verenigde Staten tonen u de hoogtepunten van deze landen, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen. U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een luxe lodge of een bijzondere accommodatie midden in de natuur. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! 
 

Uitgebreider aanbod reizen naar Amerika

 

Ons uitgebreide aanbod van reizen vindt u op www.goamerika.nl of neem  contact met ons op voor een reis op maat!     

Wij begrijpen dat u bij het boeken van een verre reis niet over een nacht ijs gaat. De mogelijkheden zijn immers eindeloos. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze en gaan graag met u in gesprek om die reis samen te stellen die preceis aan uw wensen voldoet. Dit kan telefonisch, bij ons op kantoor, bij u thuis of op locatie in het land. Kijk  hier voor meer informatie over een reis op maat.

 

Inbegrepen
- vlucht Amsterdam –Nashville en New Orleans-Amsterdam (o.b.v. de voordeligste klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- 13 dagen autohuur Hertz, type compact op basis van all-inclusive
- hotelovernachtingen
- maaltijden volgens programma
- nederlandstalige routebeschrijving

Niet inbegrepen
- overige maaltijden
- achterlatingskosten autohuur, USD 250 ter plaatse te voldoen (kiest u voor een groter autotype dan kunnen andere achterlatingskosten gelden)
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt