Style in Travel

Philadelphia - geboorteplaats van Amerika

Dagprogramma

In 2018 nog één vertrekdatum voor deze unieke reis: 16 oktober.

Dag 1:

Introductiewandeling: stadsontwikkeling langs de oevers van de Delaware Ontwikkeling van Penn's Landing en Camden Waterfront: zicht op beide oevers en hun nieuwbouw

Dag 2:

Stadswandeling door het koloniale centrum van Philadelphia: Old City en Society Hill In deze wandeling komt de vroege geschiedenis van Philadelphia aan bod, en het belang van de stad in de onafhankelijkheidsstrijd. We kijken naar de stadsontwikkeling van het historische centrum. In Old City gaan we naar de zogenaamde 'Independence Mall' waar vele gebouwen staan uit de tijd van de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd. We bezoeken het National Constitution Centre waar goed wordt uitgelegd wat de Amerikaanse grondwet inhoudt en hoe deze tot stand is gekomen. Ook bezoeken we de historische Independence Hall, waar de onafhankelijkheid van Amerika officieel is getekend. Society Hill is de historische buurt waar de notabelen gingen wonen, met smalle straatjes en mooie pleintjes. Bezoek aan de Eastern State Penintentiary De Eastern State Penintentiary deed dienst als gevangenis van 1829 tot 1971. Het was destijds de grootste, duurste en meest vernieuwende gevangenis ooit en het werd al snel model voor andere gevangenissen in de hele wereld. We bezoeken de voormalige gevangenis, waar tegenwoordig een museum in is gehuisvest.

Dag 3:

Stadswandeling Benjamin Franklin Parkway Door het culturele hart van de stad loopt een boulevard: de Benjamin Franklin Parkway. Deze enorme wandelavenue, verbindt het stadhuis met het Philadelphia Museum of Art en wordt geflankeerd door vele musea. De aanleg van de boulevard en van de omringende gebouwen kwam voort uit de City Beautiful beweging, die als doel had om de stad mooier en leefbaarder te maken. In de wandeling over de boulevard, wordt meer verteld over de idealen van de City Beautiful beweging, en over de verschillende musea die hier staan. We bezoeken het Philadelphia Museum of Art

Dag 4:

Randen van de stad: rondrit door verschillende wijken (per bus) Thema: diversiteit in de stad Temple University, rondrit langs German Town, Chestnut Hill, Manyunk en Fairmont Park German Town werd in 1683 gesticht door een aantal Duitse families, die werden aangetrokken door de belofte van religieuze vrijheid. Chestnut Hill, ooit begonnen als 17de eeuwse nederzetting met boerderijen, is tegenwoordig één van de meest 'upscale' buurten van Phialdelphia. Manayunk is van voormalig industriestadje in een hippe hang out getransformeerd. Fairmont Park is een enorm park aan beide zijden van de Schuylkill rivier. Het is tevens het grootste stadspark ter wereld.

Dag 5:

Pennsylvania Dutch Country We bezoeken het historische centrum van Lancaster met zijn mooie 18de- en 19de eeuwse architectuur, en de centrale markt, de oudste boerenmarkt van het land. Het is tevens het hart van de Amish gemeenschap. Er wordt een bezoek gebracht aan een Amish village, om een goede indruk te krijgen van hun leefwijze.

Dag 6:

Mural Art Program In 1984 werd dit project gestart, om het groeiende graffitiprobleem aan te pakken. Door (straat)kunstenaars te betrekken bij het maken van de schilderingen, ontstond een samenwerking tussen straatjeugd, bewoners en het stadsbestuur. Het project heeft enorm veel impact gehad op de sociale structuur en het aanzien van de stad. De stad knapte er van op, de jeugd had wat omhanden, en de bewoners raakten meer betrokken bij hun buurt. Inmiddels telt de stad ruim 4000 muurschilderingen.Het initiatief vindt navolging in vele andere steden maar is nergens zo succesvol en omvangrijk als in Philadelphia. We maken een tour langs de muurschilderingen en horen meer over dit initiatief en hoe het Philadelphia heeft veranderd.

Bezoek aan Univercity City De Universiteit van Pennsylvnia (U Penn) werd in 1749 gesticht door Benjamin Franklin, en is daarmee de oudste universiteit van Amerika. De campus ligt in University City, een opgeknapte buurt waar de meeste hoogopgeleide, en etnisch meest diverse bevolking van Philadelphia woont. De geschiedenis van deze buurt, en de toekomstplannen ervan worden toegelicht door een onderzoeker die werkt op U Penn.

Dag 7:

Blik op de stad vanaf het One Liberty Observation Deck.

Dag 8:

Aankomst Amsterdam.

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Philadelphia, geboorteplaats van Amerika

Ligging

Holiday Inn Express Philadelphia-Midtown

Holiday Inn Express Philadelphia-Midtown ligt in het stadscentrum van Philadelphia, op een korte metrorit van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het hotel biedt moderne voorzieningen en ruime kamers met gratis WiFi. Het Wells Fargo Center, de historische Liberty Bell en de Independence Hall bevinden zich op slechts enkele minuten van Holiday Inn Express Philadelphia-Midtown. Het Philadelphia Museum of Art, het Pennsylvania Convention Center en de Avenue of the Arts zijn ook nabijgelegen. Holiday Inn Express Philadelphia-Midtown verzorgt dagelijks een gratis warm ontbijtbuffet. Ook kunt u gebruikmaken van het koffiezetapparaat in uw kamer. Het hotel beschikt ook over een buitenzwembad.

Vluchtgegevens

In 2018 nog één vertrekdatum voor deze unieke reis: 16 oktober.


Vluchtinformatie

U vliegt per American Airlines van Amsterdam naar Philadelphia.
  
16.10 | AA203 | Amsterdam - Philadelphia | 10.50 - 13.35 uur
22.10 | AA204 | Philadelphia - Amsterdam | 18.55 - 08.45# uur

Boekingsinformatie

In 2018 nog één vertrekdatum voor deze unieke reis: 16 oktober.


Reisbegeleiding:

Vanuit Nederland Prof. Dr. Rob Kroes/Dr. Jaap Verheul
Ter plekke: o.a. Prof.dr. Miles Orvell, Prof.Dr. Jim Gilbert, schrijver Nathaniël Popkin


Reissom EUR 2.795,-

Supplement 1-persoonskamer EUR 595,-


Inbegrepen:

- American Airlines vliegreis Amsterdam-Philadelphia v.v, inclusief de luchthavenbelastingen, de brandstoftoeslagen en 23 kg ruimbagage p.p.
- Transfer van het vliegveld naar het hotel v.v.
- Zes overbachtingen op basis van logies en ontbijt
- De in het programma genoemde wandelingen en excursies
- Entreegelden tijdens de wandelingen en excursies
- 2 dagtochten per bus, 2 x halve dag excursie per bus
- Reisbegeleiding en ontvangsten ter plekke
- Programmaboek met plattegronden
- Voorbereidend college Bijkomende kosten:

- Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven
- Reserveringskosten EUR 35 per boeking
- Calamiteitenfonds EUR 2,50 per boeking

Minimum aantal deelnemers: 15

Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname: 3 weken voor vertrek.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt