"Vier jaargetijden op één dag" zo zegt de volksspreuk. Zelfs wanneer er een hogedrukgebied zich boven de Azoren bevindt kunnen op een dag afwisselend zon, nevel en wat regen voorkomen. Van april tot en met oktober staat de zon in combinatie met de warme golfstroom garant voor een plezierig warm klimaat.

De 9 Azoren eilanden liggen verspreid over 650 kilometer, midden in de Atlantische Oceaan, op dezelfde breedtegraad als Portugal en op 2 uur vliegen van Lissabon.

Ontdek de kratermeren, het adembenemende landschap en de geuren van de traditionele keuken in Furnas op het hoofdeiland São Miguel.
Vergeet niet een Gin-Tonic te drinken in Petes Bar op het eiland Faial, een bekende ankerplaats voor transatlantische zeezeilers.

Waarheen u ook gaat tijdens uw bezoek aan deze met bloemen bedekte eilanden; de blauw en groene spiegelmeren van Sete Cidades of de 15e eeuwse kerken van Ponta Delgada; u valt steeds weer van de ene verbazing in de andere. Wij hebben een selectie gemaakt uit de vele mogelijkheden,zo kunt u uw vakantie op één eiland doorbrengen of kiezen voor een eilanden tour. De Azoren zijn het ontdekken waard.

São Miguel: misschien wel het mooiste eiland, beroemd om haar kratermeren en geysers.

Faial: befaamde ankerplaats voor transatlantische zeezeilers. Bezoek de krater en Ponta das Capelhinos, een spookachtig vulkanisch gebied.

Terceira: een eiland met een geheel eigen folklore. De hoofdstad Angra de Heroïsmo staat sinds 1983 op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Pico: hier komt de Verdelho wijn vandaan. Vroeger een eiland van walvisvaarders, die haar naam ontleent aan de 2.351 m hoge bergtop.

Santa Maria, Graciosa, São Jorge, Flores, Corvo: eilanden, waar de eeuwenoude tradities en ambachten gehandhaafd bleven met een weelderige vegetatie, een overvloed aan bloemen, windmolens, wijngaarden, diepe ravijnen, watervallen en meren vol forel en karpers.

Girassol Vakanties kent de eilanden goed en biedt talloze mogelijkheden om de Azoren te verkennen.

Naast pakketreizen bieden wij ook:
 


  • Een vier eilanden tour


  • Een combinatie van andere Azoren-eilanden


  • Whalewatching op het eiland Pico


  • Bezoek aan de kleinere eilanden: Flores, Grasioca en Santa Maria


  • Fietsen op het eiland Sao Miguel, waarbij voor vervoer van uw bagage wordt gezorgd


  • Wandelvakanties op eilanden Sao Miguel of Sao Jorge


  • Golf spelen op de twee 18 holes banen van Sao Miguel

  • Een combinatie met het bloemeneiland Madeira of met de Portugese hoofdstad Lissabon

Reisbeschrijvingen en prijzen hiervoor verstrekken wij graag op aanvraag.

[P] = Overnachtingen in Pousada's
[S] = Overnachtingen in Solares
[Q] = Overnachtingen in Quinta's van Nederlandse eigenaren
[H] = Overnachtingen in Hotels of Appartementen