Zoek op land, regio of reis

×

Santa Maria...

Santa Maria

Santa Maria, het op drie na kleinste eiland, is anders dan de andere eilanden van de Azoren. Het ligt op ca. 90 km van het hoofdeiland São Miguel en heeft eigenlijk een tweedeling. Het westelijk deel is het vlakste en droogste met hogere temperaturen en lage vegetatie, terwijl het centrale en oostelijke deel groen en bergachtig is. De hoge kliffen en hellingen hier lopen steil af naar de oceaan. In het zuiden vindt u het natuurreservaat Baia da Praia en het strand van Praia Formosa is volgens de inwoners van de Azoren het beste strand van deze eilandengroep. Santa Maria is het oudste eiland van de Azoren en werd als eerste door de Portugezen gekoloniseerd.

Bezoek de Barreiro da Faneca, ook wel bekend onder de naam “rode woestijn” door zijn roodachtige tot fel oranje gekleurde grond. Ontdek baaien zoals die van Cré, Raposo en Tagarete en bewonder de waterval bij Ribeira de Maloás. Wandel over het fijne zandstrand van Praia Formosa of ontdek de natuurlijke baden bij São Lourenço

De traditionele huizen zijn geïnspireerd op de traditionele bouwstijl van de Alentejo en de Algarve, daarnaast heeft elke deelgemeente op het eiland een andere contrastkleur gekozen.

Vila do Porto is de belangrijkste plaats van het eiland, hier vindt u overblijfselen uit de tijd dat er mensen op het eiland kwamen wonen. Wandel langs herenhuizen, winkels en restaurants en bezoek het oude verdedigingsfort. Bewonder één van de oudste kerken van de Azoren, Igreja Matriz de Nossa Senhora da Assunção.

In het dorpje Anjos staat een standbeeld van Christoffel Columbus en de historische kapel kapel Ermida de Nossa Senhora dos Anjos. Ook vindt u hier een prachtige baai.

Toon kaart

Toon afbeeldingen

Het reisaanbod...

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips