Zoek op land, regio of reis

×

São Jorge...

São Jorge

Ontdek één van de meest groene eilanden van de Azoren, São Jorge. Hier vindt u indrukwekkende kliffen, watervallen en fajãs (landtongen van lava). Omdat er op het eiland meer dan 40 fajãs te vinden zijn, wordt São Jorge ook wel het “eiland van de fajãs” genoemd. U kunt de fajãs het beste wandelend verkennen, bezoek ook zeker Fajã dos Cubres met zijn kristalhelder meer.

Op het eiland vindt u talloze uitkijkpunten, zoals Miradouro da Ribeira do Almeida, maar ook vanaf Pico da Esperança (1053m) heeft u een geweldig uitzicht. Bij mooi weer kijkt u niet alleen over het eiland maar ziet u ook Pico, Graciosa, Terceira en Faial liggen

In het oosten liggen de eilandjes Ilhéu dos Rosais en de Ilhéu do Topo, hier broeden talloze watervogels en vind u bijzonder inheemse flora. In het binnenland vindt u o.a. de grotten van Algares Montoso en Bocas do Fogo.

Bezoek in Velas het centrale plein en Igreja Matriz de São Jorge. In Urzelinla vindt u een eenzame kerktoren, de rest van de kerk is bedolven door de vulkaanuitbarsting van 1808. De kleine havens van Calheta en Topo met hun eeuwenoude huizen en kerken zijn ook een bezoek waard. In Manadas vindt u de barokke kerk Igreja de Santa Bárbara (uit de 18e eeuw), met een wit-zwarte façade.

Toon kaart

Toon afbeeldingen

Het reisaanbod...

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips