Zoek op land, regio of reis

×

Terceira...

Terceira

Terceira, is een plateau in zee, met Serra do Cume in het oosten en Serra da Santa Barbara (1021 m) in het westen. Vertaald in het Nederlands betekent het ‘derde’. Dit omdat Terceira in 1427 door de Portugezen als derde eiland van de Azoren werd ontdekt.

Vanaf het uitkijkpunt Serra do Cume (500 m) heeft u een adembenemend uitzicht over groene weiden en akkers, gescheiden door de zwarte muurtjes van vulkanische rotsblokken en heggen met hortensia’s. Daardoor is een landschap ontstaan met een imposant blokkenpatroon van ontelbare tinten groen.

De kustweg rond het eiland stelt u in staat de indrukwekkende rotsachtige kust te verkennen. Aan de noordoostkust ligt Praia da Vitória, een charmant badplaatsje met een kleine jachthaven, een mooi strand en gezellige terrasjes. Natuurlijk moet u een stop maken bij Biscoitos langs de noordkust. De natuurlijke zwembaden tussen de lavarotsen hier zijn ook populair bij de lokale bevolking. Tussen de rotsen zijn diverse trapjes en bruggetjes aangelegd om de baden toegankelijker te maken. Proef ook de beroemde wijn Vinho Verdelho die hier vandaan komt.

Bezoek Angra do Heroísmo (sinds 1983 op de UNESCO Werelderfgoedlijst) met zijn kasteel, fort, kerkjes en authentieke pastelkleurige huisjes met prachtige smeedijzeren balustrades. Het beste uitzicht over Angra is vanaf de heuvel Monte Brasil gelegen op een landtong aan dezelfde baai.

Neem de Estrada das Doze Ribeiras naar het hoogste punt van het eiland, waar u niet alleen op een groot gedeelte van de zuidkust van het eiland uitkijkt, maar ook op de prachtige krater van de vulkaan Caldeira de Santa Bárbara.

Het eiland staat ook bekend om zijn feesten, zoals de Festas do Espírito Santo (feesten van de Heilige Geest). Deze traditie verklaart de aanwezigheid van niet minder dan 68 fraai versierde kapelletjes, die elke lente opnieuw in frisse kleuren worden geschilderd.

Toon kaart

Toon afbeeldingen

Het reisaanbod...

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips