Zoek op land, regio of reis

×

Marmaras...

Traditioneel Cyprus

Landelijk en traditioneel overnachten | vanaf 5 dagen | Cyprus

Guesthouse Marmaras is gelegen in Lyso, aan de westkust van Cyprus, in de nabijheid van het vissersdorp Latchi. Deze kleinschalige traditionele accommodatie biedt een fijn verblijf in een natuurrijke omgeving.

Vanaf 517,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 23/01/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Landelijke accommodatie | vanaf 5 dagen | Cyprus

Kies voor een prettig verblijf in Cypriotische stijl en laat u welkom heten in de Marmaras appartementen. Deze accommodatie is gelegen in Lyso op korte afstand van het vissersdorp Latchi, Polis en het Akamas natuurgebied. Een prima uitgangpunt om de westkust van Cyprus te ontdekken!

Route in het kort

Dag 1: Aankomst op Paphos luchthaven, Marmaras Guesthouse, 51 km
Dag 2: Marmaras Guesthouse
Dag 3: Marmaras Guesthouse
Dag 4: Marmaras Guesthouse
Dag 5: Einde reis, Marmaras Guesthouse - Paphos luchthaven, 51 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht vanaf de gekozen luchthaven
- Handbagage
- Overnachtingen in het Marmaras Guesthouse
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- De maaltijden
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Welkom op Cyprus, het eiland van Aphrodite

In Lysos, gelegen aan de westkust van Cyprus vindt u het Marmaras Guesthouse. De appartementen hebben een moderne inrichting en zijn allen voorzien van een kitchenette. Deze regio, welke nog niet overspoeld wordt door toeristen, is een prima uitgangpunt om de westkust van Cyprus te ontdekken. Op korte afstand vindt u het vissersdorp Latchi, het natuurgebied Akamas, het strand van Akamas Bay en Paphos.

Het Akamas natuurgebied

Het Akamas National Park ligt aan de westkust van Cyprus en is het belangrijkste natuurgebied van het eiland. Het gebied omvat een oppervlakte van 230 vierkante kilometer met valleien, kloven en brede zandbaaien. Akamas biedt een grote diversiteit aan flora en fauna; de Europese Raad heeft het gebied opgenomen in zijn mediterraan beschermingsprogramma. Het gebied leent zich uitstekend voor wandelingen. Bijzonder is de Avakas Kloof, een 3 kilometer lange kloof, die in de zomermaanden redelijk goed begaanbaar is. De kloof is een van de natuurwonderen op Cyprus, welke is ontstaan als gevolg van watererosie. In de zomermaanden is de kloof goed begaanbaar, echter in de wintermaanden is de waterstand te hoog en kan de kloof niet betreden worden. Het wandelen door de kloof is echter niet zonder gevaar. Zo nu en dan kunnen er losliggende stenen naar beneden rollen, wees alert tijdens uw wandeling!

Het Bad van Aphrodite

Aan de noordkant van het schiereiland Akamas vinden we het Bad van Aphrodite -niet te verwarren met de rots van Aphrodite- het bad van de godin van de liefde, de schoonheid en geluk. Volgens de legende nam Aphrodite hier haar baden en is het de plek waar Aphrodite en Adonis verliefd werden. Het bad ligt in een vrij lastig bereikbare kleine grot met een natuurlijk zwembad; de legende vertelt dat u na het baden op deze locatie de eeuwige jeugd en schoonheid zult behouden. Wanneer u de omgeving wenst te verkennen, kies dan voor een wandeling op het Aphrodite- of het Adonis wandelpad, een route met een schitterend zicht op de Chrysochou Baai.

Polis en Latchi

Een bezoek aan de dorpen Latchi en Polis is zeker een aanrader! Latchi is een klein vissersdorp met een gezellige haven, waar de vissers iedere morgen de vangst van de dag binnen brengen. Polis is een stadje met een autovrij centrum en schilderachtige natuurstenen gebouwen. Bezoek de Agios Andronikos kerk, gelegen vlakbij het stadsplein, met zijn 16e-eeuwse muurschilderingen of dwaal door de straatjes van dit stadje en geniet van een drankje of een maaltijd op een van de terrassen.

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Op Cyprus rijdt men aan de linkerkant van de weg.

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, binnenlandse one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. Afkoop eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces of na boeking nog reserveren. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van deze reis.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Marmaras

Marmaras bestaat uit een traditoneel stenen gebouw en een moderne aanbouw. Deze accommodatie is gelegen in Lyso aan de westkust van Cyprus. De appartementen hebben een moderne inrichting en zijn voorzien van airconditioning, een televisie, een kitchenette en u kunt gebruik maken van WiFi. In de moderne aanbouw bevindt zich een gemeenschappelijke lounge en een moderne familiestudio.

In de omgeving van Marmaras kunt u onder andere het vissersdorpje Latchi bezoeken, waar u kunt genieten van heerlijke visgerechten. U kunt wandelen door de indrukwekkende Avakas kloof en mag u mag zeker een bezoek aan het Akamas natuurgebied niet missen. In dit gebied kunt u de watervallen van Adonis bewonderen en genieten van het natuurschoon. Aan de kust vindt u Blue Lagoon met de azuurblauwe zee. De beste zonsondergang kunt u bewonderen bij Kato Pyrgos.

Cyprus, het eiland van Aphrodite...

Robbert van Goethem, Product Manager & Reisspecialist

Bij Cyprus wordt vaak gedacht aan een luxe strandvakantie in een resort, maar dat is zeer onterecht. Cyprus is juist een bestemming waar u nog authenticiteit kunt ervaren. De gastvrije bevolking, de natuur, de cultuur, de traditionele gerechten…. Het eiland bevindt zich op slechts vier uur vliegen vanaf Amsterdam. Het is een veelzijdig eiland, waar u een mooie combinatie van oud en nieuw vindt. De oude stenen huizen van de overgrootouders zijn omgetoverd tot comfortabele B&B’s met behoud van de karakteristieke eigenschappen; de jonge generatie is er trots op! Cyprus biedt, naast de mooie stranden, schitterende oude kloosters, een overweldigende natuur en pittoreske dorpjes die uitnodigen voor een bezoek. Naast het binnenland is de kust een lust voor het oog. Er zijn ontelbaar veel baaitjes met visrestaurants. Geniet van de authenticiteit en rust op Cyprus.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips