Zoek op land, regio of reis

×

Deense Wadden en Noorse Fjorden...

Een roadtrip door Denemarken en Noorwegen

Roadtrip | 19 dagen | Denemarken en Noorwegen

Een volledige roadtrip door Denemarken en Zuid-Noorwegen. U verblijft op veel plaatsen in leuke kleinschalige accommodaties.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Roadtrip | 19 dagen | Denemarken en Noorwegen

De reis combineert een roadtrip langs de kust van Denemarken met een bezoek aan de natuur en steden van Zuid-Noorwegen. De reis begint met een tocht langs de Deense wadden en de stranden en duinen van Noord-Denemarken. Vervolgens maakt u de overtocht naar Noorwegen, waar u niet alleen de leuke steden Oslo en Stavanger bezoekt, maar ook tijd doorbrengt in de mooie bergen en bij de beroemde fjorden van Zuid-Noorwegen. Tijdens deze reis wisselt u een verblijf nabij de steden af met leuke accommodaties midden in de natuur. In de natuurgebieden verblijft u meerdere nachten op 1 locatie, in kleinschalige accommodaties. De overtocht tussen Denemarken en Noorwegen is bij de prijs inbegrepen.

Route in het kort

Dag 1: Vertrek uit Nederland - Dötlingen, Hotel Gut Altona, 300 km (vanaf Utrecht)
Dag 2: Dötlingen - Deense Waddenkust, Billum Kro, 435 km
Dag 3: Deense Waddenkust, Billum Kro
Dag 4: Deense Waddenkust - Noord-Jutland, Hotel Phønix, 300 km
Dag 5: Noord-Jutland, Hotel Phønix
Dag 6: Noord-Jutland - overtocht - Oslo, Thon Hotel Linne, 150 km
Dag 7: Oslo - Geilo, Geilolia, 220 km
Dag 8: Geilo, Geilolia
Dag 9: Geilo, Geilolia
Dag 10: Geilo - Voss, Voss Resort, 150 km
Dag 11: Voss, Voss Resort
Dag 12: Voss, Voss Resort
Dag 13: Voss, Voss Resort
Dag 14: Voss - Stavanger, Clarion Hotel Energy, 290 km
Dag 15: Stavanger, Clarion Hotel Energy
Dag 16: Stavanger - Kristiansand, Comfort Hotel, 235 km
Dag 17: Kristiansand - overtocht - Vejle-fjord, Hotel Hedegaarden, 250 km
Dag 18: Vejle-fjord, Hotel Hedegaarden
Dag 19: Einde reis, 700 km (tot Utrecht)

Wilt u langer blijven of de reis aanpassen? Vraag ons dan om een reis op maat!

Inclusief

- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Overtocht van Hirtshals naar Langesund en van Kristiansand naar Hirtshals
- Linnengoed en eindschoonmaak in Geilo en Voss
- Ontbijt in Denemarken, Oslo , Stavanger en Kristiansand
- Boottocht op de Lysefjord
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vertrek uit Nederland - Dötlingen

U begint de reis rustig. De eerste verblijfplaats ligt vlak over de grens tussen Osnabrück en Bremen. Deze regio, waar u normaalgesproken wellicht alleen snel doorheen rijdt, is landschappelijk en cultureel zeer interessant. U verblijft in het plaatsje Dötlingen, midden in het natuurpark Wildeshauser Geest. We hebben in deze mooie omgeving de keuze op Hotel Gut Altona laten vallen. Wij raden u aan om 's avonds in uw hotel te eten, want Hotel Gut Altona heeft een toprestaurant, dat gerechten serveert van lokale ingrediënten.

Route: Vetrek uit Nederland - Dötlingen, 300 km (vanaf Utrecht)

Dag 2: Dötlingen - Billum, Deense Waddenkust

U rijdt Denemarken binnen. Wij raden u aan om de westelijke route via Tønder en Ribe te nemen en te stoppen in de oude stad Ribe voor een wandeling door de pittoreske straten met oude vakwerkhuizen. De komende 2 nachten verblijft u aan de Deense westkust, op korte afstand van het Nationaal Park de Waddenzee en de Deense waddeneilanden.

Route: Dötlingen - Billum

Dag 3: De Deense Waddenkust

Het middeleeuwse centrum van Varde vol oude koopmanshuisjes is zeker een bezoek waard. Ook de brede stranden van de Westkust zijn vanaf Varde prima te bereiken, evenals het Nationaal Park de Waddenzee. Maak een uitstapje naar het Waddeneiland Fanø, huur hier een fiets en verken de zandstranden. Het leuke plaatsje Sonderhø is een goede lunchstop.

Dag 4: Billum - Hjørring, Noord-Jutland

U rijdt langs het mooie Limfjord noordwaarts. Onderweg zult u regelmatig stoppen om te genieten van het steeds veranderende uitzicht. Zeehonden laten zich hier veelvuldig zien. Rijd verder noordwaarts en ontdek waarom deze regio "het wilde Noorden" wordt genoemd. De komende 2 nachten verblijft u in Hjørring.

Route: Billum - Hjørring, 300 km

Dag 5: Het Wilde Noorden

De hele dag om de noordelijkste punt van Jutland te verkennen. In dit ruige noorden heeft de natuur de overhand. In het National Park Thy kunt u verdwalen in het laatste wildernisgebied van Denemarken. Lange stranden, duinen, heidegebieden, meren en bossen zijn het leefgebied van ontelbare soorten dieren en planten. Duinen verslinden hier langzaam vuurtorens, kerken en dorpjes. Bezoek de beroemde vuurtoren van Rubjerg Knude. In het uiterste noorden van Jutland, bij het pittoreske plaatsje Skagen, versmalt het land tot een lange zandbank, omringd door het water van het Skagerrak en Kattegat.

Dag 6: Aankomst Noorwegen

In de ochtend maakt u de overtocht van Hirtshals naar Langesund. Hiervandaan is het nog een kleine 2 uur rijden naar Oslo, waar u even buiten het centrum verblijft. In de namiddag kunt u de stad verkennen. Bezoek een van de kunstmusea met o.a. de werken van Edvard Munch of geniet op een terrasje aan de haven.

Route: Hirtshals - overtocht - Oslo, 150 km

Dag 7: Oslo - Geilo

U rijdt vandaag het binnenland in naar Geilo. Wilt u nog een omweg maken? Dan raden wij aan via Hamar en Lillehammer te rijden. De komende 3 nachten verblijft u in het bergplaatsje Geilo, uitvalsbasis voor een bezoek aan de nationale parken Hallingskarvet en Hardangervidda.

Route: Oslo - Geilo, 220 km


Dag 8 en 9: Geilo

Twee volle dagen in Geilo en omgeving. Een vredig dal, indrukwekkende bergtoppen, eindeloze wandelpaden, glinsterende bergmeren, wilde rivieren, spectaculaire uitzichten, veel cultuurhistorie – en Europa’s grootste kudde wilde rendieren. Dat is wat u te wachten staat in Geilo. Het dorp Geilo en de lokale nationale parken Hardangervidda & Hallingskarvet bieden een breed scala aan activiteiten, zoals wandelen en verschillende mountainbike parcours. Het grootste hooggebergte van Noord-Europa, het Hardangervidda National Park, ligt op slechts een paar kilometer van Geilo. Als u geluk heeft, komt u misschien oog in oog te staan ​​met enkele van de oorspronkelijke bewoners van het gebied: dit nationale park is de thuisbasis van Europa's grootste kudde wilde rendieren, naar schatting 10.000. Nog een ander spectaculair natuurlandschap is te vinden ten noordwesten van Geilo. Hallingskarvet is een indrukwekkende berg die boven de omliggende heidevelden uitsteekt en het hele plateau biedt een prachtig uitzicht op het hoge berglandschap rondom. Het uitkijkpunt Prestholt ligt dicht bij Geilo en is het perfecte startpunt voor een populaire maar uitdagende wandeling genaamd de Presthold Round, die je naar Hallingskarvet zelf brengt. Een deel van de route omvat stenen trappen gemaakt door sherpa's uit Nepal - een ervaring op zich!
Er zijn 20 meren in de buurt van Geilo die perfect zijn voor activiteiten, zoals vissen of kanoën. Ook is Geilo het vertrekpunt van een aantal fantastische autoroutes, waaronder de Hardangervidda Scenic Route.Dag 10: Geilo - Voss

Een prachtige route langs de Hardangerfjord brengt u bij uw volgende accommodatie in Voss. U verblijft hier de komende 4 nachten met prachtig uitzicht op de omgeving.

Route: Geilo - Voss, 150 km

Dag 11 - 13: Voss

U heeft 3 volle dagen om de prachtige omgeving van Voss te verkennen. Deze regio leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Voss Resort is ook dé uitvalsbasis voor een verkenningstocht naar de nabijgelegen fjorden. Zie het Hardangerfjord en ontdekt het Sognefjord, maar ga ook zeker naar het minder bekende Næroyfjord. De gezellige stad Bergen ligt op ca. 1,5 uur rijden. En natuurlijk
mag u een tochtje met de trein vanuit Flåm naar Myrkdalen niet overslaan, een van de steilste treintrajecten ter wereld. WIj reserveren voor u alvast een retourticket voor deze mooie treinrit.

Dag 14: Voss - Stavanger

Als u vandaag vroeg op pad gaat heeft u voldoende tijd om de mooie Ryfylke Scenic Route te volgen. De route voert u langs prachtige fjorden, rotspartijen en verschillende uitkijkpunten. Maak een wandeling en fotostop naar de Flesåna-waterval en breng in Sand een bezoek aan de Sandsfossen en de zalmenkwekerij. Historische zalmtrappen en andere voorzieningen voor de zalmvisserij bevinden zich rondom de waterval. In Hjelmeland ziet u een heel andere bezienswaardigheid: de bijzondere grootste rieten stoel ter wereld Verder zuidwaarts ziet u de kenmerkende Skomakarnibba (de schoenmakersrots) boven de zuidelijke oever van de Jøsenfjord uittorenen, voordat u aankomt in Årdal met de oude kerk. De dag eindigt in de gemoedelijke stad Stavanger.

Route: Voss - Stavanger, 300 km

Dag 15: Stavanger

De hele dag in Stavanger en omgeving. De stad heeft een leuk historisch centrum en een gezellige haven met cafés en restaurants. Vanuit Stavanger maakt u vandaag een boottocht over de Lysefjord, waarbij u o.a. de Preikestolen zult zien.

Dag 16: Stavanger - Kristiansand

Vandaag rijdt u richting Kristiansand. U kunt ervoor kiezen om de snellere en makkelijkere route E39 langs de kust te volgen. Of rijdt de smalle slingerwegen via Byrkjedal en Sirdal , waar u wordt beloond met leuke souvenirshops en cafés onderweg. De laatste nacht van de reis verblijft u in Kristiansand. Kristiansand er zijn maar weinig plaatsen in Noorwegen met meer zonuren per jaar dan deze stad. Ontdek Posebyen de oude stad in het hart van Kristiansand met witgekalkte muren die het licht van de zonnestralen weerkaatsen. Hier vindt u de grootste verzameling charmante houten huizen die kenmerkend zijn voor veel van de dorpen in Zuid-Noorwegen. Een andere van de belangrijkste attracties hier zijn de witte stranden. U hoeft niet ver te gaan, wandel gewoon naar het Blauwe Vlag-stadsstrand Bystranda.

Route: Stavanger - Kristiansand, 235 km

Dag 17: Kristiansand - Vejle

U verblijft vlakbij het vertrekpunt van de veerboot naar Hirtshals in Denemarken, die in de ochtend vertrekt. Weer in Denemarken daalt u via de oostkust van Jutland af naar het zuiden. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan Arhus. Het historische centrum, de Latijnse wijk, is goed bewaard gebleven en uitstekend te voet te verkennen. Onderweg zult u talloze leuke winkels en hippe restaurants passeren. In het openluchtmuseum Den Gamle By zijn 75 historische huizen en 20 verschillende steden samengebracht. Een wandeling terug in de tijd door dit museum is zeker aan te raden. U rijdt verder zuidwaarts en komt aan in Vejle, een leuke plaats gelegen aan de gelijknamige fjord.

Route: Kristiansand - overtocht - Vejle, 250 km

Dag 18: Veljefjord en Funen

Aan weerszijden van het Veljefjord rijzen hoge, beboste heuvels op. Op de zuidelijke oever ligt de 93 m hoge Munkebjerg, een populair plekje waar heel wat Vejlenaren een middagje doorbrengen. Vanuit Velje kunt u ook een uitstapje maken naar het eiland Funen. Vanuit Middelfart vertrekken tussen juni en augustus bootexcursies op zoek naar walvissen.

Dag 19: Einde reis

U verlaat Denemarken en rijdt via Duitsland terug naar Nederland. Einde reis.

Route: Vertrek uit Denemarken, 700 km (tot Utrecht)

Tip: Graag reserveren wij voor u, ook op de terugweg, een overnachtingshotel in de omgeving van Bremen of Hamburg.

Overnachtingen 19-daagse reis

1 nacht Dötlingen, Hotel Gut Altona
2 nachten Billum, Billum Kro
2 nachten Hjørring, Hotel Phønix
1 nacht Oslo. Thon Hotel Linne
3 nachten Geilo, Geilolia (cabin met 1 of meer slaapkamers)
4 nachten Voss, Voss Resort (cabin met 1 of meer slaapkamers)
2 nachten Stavanger, Clarion Hotel Energy
1 nacht Kristiansand, Comfort Hotel Kristiansand
2 nachten Velje Fjord, Hotel Hedegaarden

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heeft u alle vrijheid om zelf de route te bepalen. U kunt zoveel bagage meenemen als u zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in uw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra u de voordeur uitstapt. Ziet u onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan u, stap uit en geniet!

Heeft u geen of een wat oudere auto? Heeft u een lease auto met een beperkt aantal kilometers? Wij bieden tevens de optie om via Avis, onze vaste partner in Europa, een huurauto vanuit Nederland te reserveren. In het boekingsproces vindt u de opties. Style in Travel en AVIS zorgen voor een onbezorgde vakantie!

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Gut Altona

Dit 4-sterren hotel gelegen tussen Bremen en Osnabruck is eigendom van de familie Ahlers. Het hoofdgebouw bevat de receptie, grote open bar en mooi restaurant. In de diverse bijgebouwen op enkele meters afstand vindt u de slaapkamers die netjes en comfortabel zijn ingericht. In het restaurant eten is een absolute must. Kwalitatief van hoogstaand niveau! Momenteel heeft de derde generatie de leiding, de twee broers en zus Ahlers. Dit merk je in het hotel, er hangt een gemoedelijke gezellige sfeer. Vanuit hotel Gut Altona kunt u heerlijke wandel of fietstochten maken, het gebied rondom Dotlingen is bosrijk.

Geilolia Hyttetun

Geilo is een gezellig landelijk dorp gelegen tussen Oslo en Bergen. Het is goed bereikbaar met eigen vervoer maar ook de met de trein over de prachtige Bergensbanen. Geilo is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de Noorse bergen. Geilo grenst aan twee nationale parken, Hallingskarvet en Hardangervidda. De mogelijkheden voor wandeltochten zijn hier dan ook eindeloos. In Geilolia Hytteun verblijft u in een comfortabele cabin met meerdere slaapkamers, die midden in de natuur is gelegen. Het centrum van Geilo ligt echter op korte afstand. De cabin beschikt over een goed uitgeruste keuken, open haard en een badkamer met sauna.

Voss Resort

De appartementen van Voss Resort zijn geweldig gelegen, op korte afstand van het plaatsje Voss en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving. De appartementen hebben twee slaapkamers en een volledig ingerichte keuken. Der omgeving van Voos leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. Voss Resort is ook dé uitvalsbasis voor een verkenningstocht naar de nabijgelegen fjorden. Zie het Hardangerfjord en ontdekt het Sognefjord, maar ga ook zeker naar het minder bekende Næroyfjord. De gezellige stad Bergen ligt op ca. 1,5 uur rijden. En natuurlijk mag u een tochtje met de trein vanuit Flåm naar Myrkdalen niet overslaan, een van de steilste treintrajecten ter wereld.

Clarion Hotel Energy

Stavanger wordt ook wel de energiehoofdstad van Noorwegen genoemd. De stad is een populaire bestemming voor toeristen, die hier komen om te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Zoals de naam al doet vermoeden, bevindt het nieuwe Clarion Hotel Energy zich in het hart van dit energiecentrum in het Stavanger Forum. U verblijft er in een moderne kamer, die comfortabel en vooral ook praktisch is ingericht. Het hotel heeft een uitstekend restaurant, waar u in ontspannen sfeer kunt dineren. Bij het hotel kunt u fietsen huren, waarmee u in 15 minuten naar het centrum van Stavanger fietst, een leuke route langs het Mosvannet meer. Ook het idyllische en Stokkavannet meer en het wandelgebied Sormarka zijn allemaal gemakkelijk te bereiken en zijn ideaal voor een wandeling. Verken het Stavanger Art Museum of ga winkelen in Madla Amfi Senter, beide op korte loopafstand.

Comfort Hotel Kristiansand

Het Comfort Hotel Kristiansand is een geweldig hotel met een fantastische locatie in het centrum van Kristiansand. De belangrijkste winkelstraat ligt op slechts 30 meter afstand, maar het hotel zelf ligt in een rustige straat, weg van alle drukte. Aangezien de ferry-terminal op slechts 200 meter afstand ligt, is het een goede overnachtingsplaats na aankomst of bij vertrek uit Noorwegen.

Billum Kro

Deze authentieke Deense herberg is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan West-Denemarken. U bevindt zich hier dicht bij de prachtige zandstranden van de Noordzee en Nationaal Park de Waddenzee De herberg dateert uit de 18e eeuw. Tegenwoordig is de herberg volledig gerenoveerd maar nog steeds in de oorspronkelijke stijl. Er zijn 30 moderne kamers. Het restaurant biedt klassieke Deense gerechten en een uitstekende selectie wijnen. De menukaart is eenvoudig maar elegant met veel traditionele gerechten.

Hotel Phonix Hjorring

Een stadshotel dat bruist van de geschiedenis. Hotel Phonix is gelegen in het hart van Hjorring, een van de belangrijkste steden van Noord-Jutland. Het hotel stamt uit 1885 en is gevestigd in een van de mooiste gebouwen van Hjorring. Na een grondige renovatie zijn de historische details nu verenigd met alle modern comfort. Er zijn 68 kamers en het hotel heeft een eigen afgesloten parkeerplaats. Hotel Phonix ligt op loopafstand van het levendige winkelgebied van Hjorring. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een verkenningstocht door het noorden van Jutland.

Hotel Hedegaarden

Het moderne Hotel Hedegaarden is gelegen in een van de hoogst gelegen delen van Velje. De centrale ligging maakt het een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Vejle Fjord of de heerlijke stranden. U kunt heerlijk eten in het eigen restaurant, dat zich onderscheid door gerechten uit de fusion-keuken, Frans met een Aziatisch tintje. U rijdt in circa 10 minuten naar een openbaar strand.
Het hotel beschikt over 75 kamers, die modern zijn ingericht. Door het hotel vindt u kunstwerken van schilder Per Dahl.

Denemarken, het land van de Vikingen…

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

Wat voor mij Denemarken zo'n fijn vakantieland maakt zijn onder andere de vriendelijke mensen, de ontspannen sfeer en de leuke steden en dorpen. Maar het is bovenal de prachtige uitgestrekte natuur die mij in Denemarken aantrekt. Het maakt niet uit waar je in Denemarken bent, overal vind je wel de rust en ruimte in de natuur. Je kunt er uren wandelen door de bossen, langs de meren en langs de eindeloze zandstranden. En als er dan ook nog plotseling tijdens mijn ochtendwandeling een hert voor me verschijnt of een walvis in de Kleine Belt opduikt, dan is voor mij het vakantiegevoel compleet!

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips