Zoek op land, regio of reis

×

Kadinskyreis Duitsland onder leiding van Ruud Bartlema...

Culturele reis | 5 dagen | Duitsland | 06-10 juli 2021

Kadinskyreis Duitsland onder leiding van Ruud Bartlema

Vanaf 975,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 06/07/2021
O.B.V. 2 personen
Hotels
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 5 dagen | Duitsland | 06-10 juli 2021

In samenwerking met beeldend kunstenaar Ruud Bartlema heeft Style in Travel Groepsreizen een reis naar Duitsland samengesteld. Gedurende 5 dagen maakt u kennis met de werken van Wassily Kandinsky en 'Der Blaue Reiter'. Kandinsky, die in 1896 vanuit Moskou naar München reist, experimenteert met nieuwe vormen en kleuren en is al gauw één van de leidende figuren in de kunstwereld van München. Door de samenwerking met Alexej Jawlensky, Marianne von Werefkin, Gabriele Münter en Franz Marc ontstaat er een nieuwe visie op de kunst; de zichtbare realiteit verliest haar vaste vormen en de onzichtbare essentie van de werkelijkheid verschijnt op het doek, in prachtige kleuren en ongewone vormen. Deze periode is een van de boeiendste perioden uit de kunstgeschiedenis van de twintigste eeuw. Maak kennis met de werken van Kadinsky en Der Blauer Reiter, de kunstenaarsvereniging met uitdagende ideeën over de betekenis van kunst.

De reis wordt begeleid door beeldend kunstenaar en Chagallkenner Ruud Bartlema, docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht, transfer en aankomst in uw hotel in München, 36 km
Dag 2: München
Dag 3: München - Kochel am See, 70 km
Dag 4: Kochel am See Sindelsdorf - Murnau, 140 km
Dag 5: Boottocht - transfer en vlucht, 107 km

Deze reis is tevens te reserveren exclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief


- Vlucht Amsterdam-München-Amsterdam, inclusief handbagage
- Vier overnachtingen, inclusief ontbijt
- Transport gedurende de reis
- Afscheidsdiner
- Begeleiding en twee lezingen door Ruud Bartlema
- Excursies en entreegelden
- Informatiebijeenkomst voorafgaand aan de reis
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners, m.u.v. het diner op de laatste avond
- De drankjes gedurende het afscheidsdiner,
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht - Aankomst in München - lezing

Rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar München. Assistentie bij aankomst op de luchthaven en aansluitend een korte oriënterende stadsrondrit per touringcar door München, waarbij we een bezoek brengen aan de oude kunstenaarswijk Schwabing, de wijk waar Wassily Kandinsky en Franz Marc hebben gewoond. Gedurende de middag maken we een stadwandeling door München. We bezoeken de Isartor, de Theatinerkirche, Mariënplatz en het imposante gebouw van de Bayerische Oper. Vanavond volgt er een lezing van Ruud Bartlema over Kandinsky en Der Blaue Reiter.

Route: luchthaven Munchen - Munchen, 36 km

Dag 2: München

Ontbijt in het hotel. Aansluitend brengen we een bezoek aan de Städtische Galerie im Lehnbachhaus. Op deze locatie maakt u kennis met de werken van de leden van Der Blaue Reiter, zoals Franz Marc, Alexej von Jawlensky en August Macke. De galerie heeft een groot deel van deze collectie te danken aan Gabriele Münter, de levensgezellin van Kandinsky, die meerdere werken aan de galerie heeft geschonken. Vanmiddag maken we kennis met moderne, naoorlogse kunst in de Pinakothek der Moderne. De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 3: München - Kochel am See - lezing

Ontbijt in het hotel. Per bus rijden we vanuit München zuidwaarts, voor een bezoek aan het Buchheim Museum, gelegen aan de Stranberger See. U bezoekt hier de werken van de schilders Ludwig Kirchner, Emil Nolde en Max Beckman. Deze schilders hoorden bij de expressionistische schildersgroep 'Der Brücke', welke in het noorden van Duitsland ontstond ten tijde van de Der Blauer Reiter. Op weg naar Kochel, waar we vanavond zulken overnachten, rijden we naar Murnau. We bezoeken hier het Münterhaus, de woning waar Gabriele Münter en Wassily Kandisky in de zomers van de jaren 1909 tot 1914 samen woonden. Vanavond de tweede lezing in het hotel onder leiding van Ruud Bartlema.

Route: München - Kochel am See, 70 km

Dag 4: Sindelsdorf - Murnau - diner in Kochel am See

Ontbijt in het hotel. Per touringcar rijden we naar Sindelsdorf, de woonplaats van de medeoprichter van Der Blaue Reiter, Franz Marc. We bezoeken hier het beroemde tuinhuisje waar Franz Marc en Wassily Kandinsky de naam 'Der Blaue Reiter' verzonnen. Aansluitend brengen we een bezoek aan de monumentale St.Benedictusabdij in Benediktbeuern. We sluiten de dag af met een bezoek aan het interessante Schloszmuseum in Murnau, waar we een uitgelezen collectie van met Murnau verbonden internationale kunst aantreffen. Middelpunt van de collectie vormt de verzameling van het werk van Gabriele Münter en dat van de kunstenaars van de Neue Künstlersvereinigung München en van Der Blaue Reiter. Vanavond een afscheidsdiner in het hotel.

Kochel am See Sindelsdorf - Murnau, 140 km

Dag 5: Boottocht Kochelsee - transfer - vlucht

Ontbijt in het hotel. We beginnen de dag met een korte rondvaart op de Kochelsee, gevolgd door een bezoek aan het Franz Marc Museum in Kochel. De touringcar brengt ons naar de luchthaven van München. Aansluitend de terugvlucht naar Amsterdam.

Route: Kochel am See - luchthaven München, 107 km

Overnachtingen | 5-daagse cultuur reis

• 2 nachten 4-sterrenhotel Arthotel Munich - München
• 2 nachten 3-sterrenhotel Gasthof zur Post in- Kochel am See

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar München, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij KLM, inclusief:
-1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
-1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
-Totaal gewicht max. 12 kg

Extra ruimbagage kunt u voor vertrek zelf reserveren via de website van de KLM.


Deze reis is tevens te reserveren zonder de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Reisleiding

Ruud Bartlema

Gedurende deze reis wordt u begeleid door beeldend kunstenaar en Chagallkenner Ruud Bartlema, docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.

Art hotel | Munchen

Het 3-sterren Arthotel is gevestigd in de Duitse stad München. Het centraal station ligt op vijf minuten lopen van het hotel even als de tram, metro en S-bahnlijnen. In de omgeving van het hotel bevinden zich diverse bars, restaurants en cafés. De Luchthaven Franz Jozef Strauss ligt op 29 kilometer afstand van het hotel. Elke dag wordt er een ontbijtbuffet geserveerd in de ontbijtzaal. De ruime hotelkamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning, minibar en een eigen badkamer. Overige hotelfaciliteiten: gratis internetverbinding, parkeergelegenheid, een kluisje en een 24-uurs receptie.

Gasthof zur Post in Kochel am See

In het centrum van Kochel Am See is Hotel zur Post gevestigd. Het hotel beschikt over een eigen restaurant waar elke dag een uitgebreid ontbijt wordt geserveerd. In het restaurant kunt u tevens genieten van Beierse gerechten, waaronder lokale wildspecialiteiten en vis. De eenvoudige hotelkamers zijn voorzien van een verwarming, airconditioning, een kluisje en een eigen badkamer. Overige hotelfaciliteiten: een terras, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid en een vergaderzaal. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Maatwerkformulier

Bijzonder München...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Ook al is Duitsland maar een paar uur rijden vanuit Nederland, toch is het een verrassende vakantiebestemming met een grote variatie. Zo hebben onze oosterburen vele leuke steden die een bezoek waard zijn. München, gelegen in het zuidoosten van Duitsland, is zeer geliefd bij toeristen. De stad heeft een oud en historisch centrum, met als centraal middelpunt de Marienplatz, de centrale markt van München. Samen met de vele kerken en het mooie raadhuis nodigt deze stad zeker uit voor een wandeltocht. Natuurlijk is München onlosmakelijk verbonden met het Oktoberfest, dat - in tegenstelling tot wat de naam zegt - in de maand september plaatsvindt. Duitsland zit zeker niet verlegen om prachtige natuurgebieden. Neem een duik in de schattige meertjes en maak fantastische wandelingen in de Duitse Alpen in de regio Beieren.

Laat u verrassen door het mooie Duitsland!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips