Zoek op land, regio of reis

×

Kunstreis naar de Documenta in Kassel onder leiding van kunsthistoricus Arno Witte...

Culturele reis | 4 dagen | Duitsland | 29 juni - 02 juli 2022

De Duitse stad Kassel kent een rijk cultureel leven met kunst, theater en muziek. Het grootste culturele evenement hier is de Documenta, die eens in de vijf jaar wordt georganiseerd. Deze tentoonstelling, die precies honderd dagen duurt, wordt gezien als de belangrijkste manifestatie van hedendaagse kunst ter wereld.

Vanaf 930,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 29/06/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 4 dagen | Duitsland | 29 juni - 02 juli 2022

In juni begint de vijfjaarlijkse kunstmanifestatie Documenta in de Duitse stad Kassel. Deze tentoonstelling, die precies honderd dagen duurt, wordt gezien als de belangrijkste manifestatie van de hedendaagse kunst ter wereld. Uitgestrekt over de hele stad zijn kunst en optredens te zien, met elke vijf jaar een ander thema.
De artistieke leiding van Documenta 15 is in handen van het Indonesische kunstenaarscollectief Ruangrupa, dat letterlijk ‘ruimte voor kunst’ betekent. De aanpak van Ruangrupa doet een maatschappelijk geëngageerde editite van de Documenta vermoeden. Twee leden stelden het zo: ‘Als de Documenta in 1955 werd opgericht om de wonden van de Tweede Wereldoorlog te genezen, dan kan Documenta 15 inzoomen op de wonden van vandaag. Vooral de wonden die voortkomen uit kolonialisme, kapitalisme en patriarchale structuren.’

Wij bezoeken deze vijftiende Documenta met universitair docent en kunstkenner Arno Witte als gids. Hij voert ons langs kunstprojecten in verschillende musea, gebouwen en buitenruimtes. We zijn in totaal drie dagen in Kassel en deze zijn ook nodig om alles te kunnen zien. In het programma is er tevens tijd om op eigen gelegenheid naar plekken te gaan welke u zelf (nogmaals) wenst te bezoeken. Wie wil, kan ter afwisseling van de moderne kunst, ook een bezoek brengen aan het Wilhelmshöhe park en museum, waar een prachtige collectie Hollandse meesters te zien is.

Gedurende deze reis wordt u begeleid door dr. Arno Witte.
Arno Witte is kunsthistoricus en gespecialiseerd in onderzoek naar opdrachtgevers, kardinalen in Barok Rome en bedrijven in de naoorlogse periode. Hij bekijkt de rol van kunst steeds als onderdeel van structuren, vooral hoe overheden en organisaties kunst inzetten voor maatschappelijke en politieke doeleinden. Sinds 1988 heeft hij veel Documenta’s en veel andere manifestaties van hedendaagse kunst, zoals de Venetiaanse Biënnales en Manifestas elders in Europa, bezocht. Arno is verbonden als universitair hoofddocent Cultuurbeleid aan de Universiteit van Amsterdam.

Beliën en Van Tol stadsverkenningen

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Beliën en van Tol stadsverkenningen. Zij zijn verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma van deze reis.

Route in het kort

Dag 1: Reis per touringcar via Duisburg naar Kassel, 370 km
Dag 2: Documenta bezoek
Dag 3: Documenta bezoek
Dag 4: Documenta bezoek, terugreis naar Nederland, 370 km

De exacte invulling van het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van het Documenta aanbod.

Inclusief

- Retourvervoer per luxe touringcar vanuit Nederland naar Kassel
- Drie overnachtingen inclusief ontbijt
- Begeleiding van dr. Arno Witte
- Excursies en entreegelden
- Programmaboek
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners gedurende de reis
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Per touringcar naar Kassel

Vanuit diverse opstaplocaties in Nederland reist u per luxe touringcar naar Kassel. Onderweg maakt u een stop in Duisburg. Bij aankomst in Kassel volgt vanmiddag uw eerste bezoek aan de Documenta.

Route: Utrecht, Nederland - Kassel, 375 km

Dag 2 en dag 3: Bezoek aan de Documenta

Ontbijt in het hotel.
Bezoek aan de vijftiende Documenta. Universitair docent en kunstkenner Arno Witte neemt ons mee naar de kunstprojecten in verschillende musea, gebouwen en buitenruimtes. In het programma is ook tijd om op eigen gelegenheid naar de plekken te gaan welke u zelf (nogmaals) wenst te bezoeken. Wie wil, kan ter afwisseling van de moderne kunst, ook een bezoek brengen aan het Wilhelmshöhe park en museum, waar een prachtige collectie Hollandse meesters te zien is.

Dag 4: Uw laatste Documenta bezoek, Terug naar Nederland

Ontbijt in het hotel.
Vanmorgen een laatste bezoek aan de Documenta. Aansluitend reizen we per touringcar terug naar Nederland.

Route: Kassel - Utrecht, Nederland, 375 km


De exacte invulling van het programma is onder voorbehoud en afhankelijk van het Documenta aanbod.

Overnachtingen | 4-daagse cultuur reis

3 nachten, 4* Hotel Golden Tulip Reiss - Kassel

Vervoer per touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd per luxe touringcar vanuit verschillende locaties in Nederland - onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen

-Station Amsterdam Sloterdijk

-NH Hotel Utrecht (nabij CS Utrecht)

In overleg kan er een opstap locatie in het zuiden van Nederland worden toegevoegd.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Ga goed verzekerd op reis!
Wij adviseren alle reizigers om een goede reisbagage- en ongevallenverzekering af te sluiten. Style in Travel werkt samen met Allianz Global Assistance Verzekeringen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Heeft u vragen over de Style in Travel groepsreis?
Neemt u dan contact met ons op via info@styleintravel.nl - tel 020 428 05 55

Reisleiding

Arno Witte

Gedurende deze reis wordt u begeleid door dr. Arno Witte.
Arno Witte is kunsthistoricus en gespecialiseerd in onderzoek naar opdrachtgevers, kardinalen in Barok Rome en bedrijven in de naoorlogse periode. Hij bekijkt de rol van kunst steeds als onderdeel van structuren, vooral hoe overheden en organisaties kunst inzetten voor maatschappelijke en politieke doeleinden. Sinds 1988 heeft hij veel Documenta’s en veel andere manifestaties van hedendaagse kunst, zoals de Venetiaanse Biënnales en Manifestas elders in Europa, bezocht. Arno is verbonden als universitair hoofddocent Cultuurbeleid aan de Universiteit van Amsterdam.

Golden Tulip Reiss

Hotel Golden Tulip Reiss bevindt zich in het hart van Kassel, op korte afstand van het centrum. Het hotel beschikt over 89 kamers. De standaard comfortabele standaard kamers uitgerust met een kingsize bed, airconditioning, een televisie, kluisje, minibar, telefoon en wifi.

Deelstaat Hessen...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

In het midden van Duitsland vindt u de deelstaat Hessen. Deze deelstaat, met de hoofdstad Wiesbaden, biedt prachtige kastelen, een uitgestrekte natuur en steden. Kassel wordt gezien als de sprookjesstad van Duitsland en is vooral bekend vanwege de verhalen (Doornroosje en Rapunzel) van de gebroeders Grimm. Deze broers woonden een groot deel van hun leven in Kassel. Het museum Grimmwelt is in 2015 geopend en is geheel gewijd aan deze twee broers. De barokstad Fulda heeft een rijke historie en in de Altstadt vindt u vele monumenten. De stad ontstond in 744 en is tevens de laatste rustplaats van Bonifatius, die in Dokkum werd vermoord. Mede hierdoor werd het klooster al snel een bedevaartsoord. Bezoek tijdens uw verblijf in deze stad de Schlossgarten, het Stadtschloss en de Orangerie. Naast de kleinere steden vindt u in deze deelstaat tevens de grotere steden zoals de congresstad Darmstadt en Frankfurt die jaarlijks vele bezoekers trekken. De appelwijn wordt gezien als de nationale drank van Hessen. Vooral in en rondom de stad Frankfurt vindt u diverse 'appelwijnlokalen' en biertuinen waar u de appelwijn kunt bestellen.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips