Zoek op land, regio of reis

×

De Historie van Kloosterhotel Woltingerode...

Verblijf in een historisch klooster in de Harz

Roadtrip | 5 of 8 dagen | Duitsland

De prachtige natuur, de leuke plaatsjes - waarvan enkele op de Unesco Werelderfgoedlijst staan - en unieke vergezichten maken de Harz tot een ideale vakantiebestemming. U verblijft enkele dagen in deze mooie regio.

Vanaf 239,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 01/11/2021
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Roadtrip | 5 of 8 dagen | Duitsland

Tijdens deze reis verblijft u enkele nachten in het historische Klosterhotel Wöltingerode, gelegen aan de noordzijde van het Harzgebergte. U heeft volop de tijd voor het maken van wandelingen door de prachtige natuur. Maar ook unieke steden zoals Quedlinburg en Goslar liggen op korte afstand.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Duitsland - Goslar, Klosterhotel Wöltingerode
Dag 2: Goslar, Klosterhotel Wöltingerode
Dag 3: Goslar, Klosterhotel Wöltingerode
Dag 4: Goslar, Klosterhotel Wöltingerode
Dag 5: Einde reis


De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur. Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Overnachtingen in Klosterhotel Woltingerode
- Dagelijks ontbijt
- Gratis distilleerderij tour in het klooster

Exclusief

- Autohuur (optioneel)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Welkom in Klosterhotel Wöltingerode

In Goslar, aan de noordzijde van de Harz, ligt het unieke Kloosterhotel Wöltingerode. Het hotel is mooi gelegen in een landelijke omgeving en wordt omgeven door prachtige tuinen. Het klooster werd in 1174 gesticht en in 1676 herbouwd na een grote brand. De ruimtes waar de nonnen sliepen, zijn omgebouwd tot moderne slaapkamers. Vanuit het hotel zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de Harz eenvoudig te bereiken.

De natuur van de Harz

De komende dagen kunt u doorbrengen in de mooie natuur van de Harz. Maak een tocht naar de Brocken, de hoogste bergtop van het Harzgebergte. De spoorlijn omhoog werd geopend in 1899 en het station bovenaan is een van de hoogste treinstations van Duitsland. Boven heeft u dan ook een prachtig uitzicht. Wij raden u aan om de tocht met de stoomtrein omhoog te maken. U kunt naar beneden wandelen. U loopt dan over de oude grens tussen Oost- en West-Duitsland!

Ten zuiden van Blankenburg rijzen bijzondere rotsformaties boven het landschap uit. Deze 'Duivelsmuur' is al eeuwenlang omgeven door sagen en legenden. Een wandelroute voert u langs de rotsformaties.

Werelderfgoedsteden

Nabij de Harz liggen historische plaatsen, die ook de UNESCO Werelderfgoedlijst zijn terug te vinden. In Quedlinburg sieren al eeuwenlang honderden vakwerkhuizen het straatbeeld. De oude binnenstad lijkt uit een sprookjesboek te komen. Uw hotel ligt aan de rand van Goslar, één van de interessantste steden in de regio. Het was vroeger een vrije keizerlijke stad, die bekend stond als het 'Rome van het Noorden'. Hier was het centrum van het christendom. Het romaanse paleis, Kaiserpfalz Goslar, biedt een geweldig uitzicht over de stad. In de Rammelsberg was vroeger een zilver- en kopermijn gevestigd. De mijnen, die in 1988 zijn gesloten, zijn - samen met de oude binnenstad van Goslar - opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Goslar staat vol met prachtige vakwerkhuizen en kerken langs met oude stenen geplaveide straten. Op het centrale plein drinken de inwoners van Goslar bij mooi weer een drankje op één van de vele terrassen.

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heeft u alle vrijheid om zelf de route te bepalen. U kunt zoveel bagage meenemen als u zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in uw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra u de voordeur uitstapt. Ziet u onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan u, stap uit en geniet!

Heeft u geen of een wat oudere auto? Heeft u een lease auto met een beperkt aantal kilometers? Wij bieden tevens de optie om via Avis, onze vaste partner in Europa, een huurauto vanuit Nederland te reserveren. In het boekingsproces vindt u de opties. Style in Travel en AVIS zorgen voor een onbezorgde vakantie!

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Klosterhotel Woltingerode

Kloosterhotel Wöltingerode waant u zich in een andere wereld. Het hotel is mooi gelegen in een landelijke omgeving en omgeven door een prachtige tuin. Het klooster werd in 1174 gesticht en in 1676 herbouwd na een grote brand. De ruimtes waar de nonnen sliepen zijn omgebouwd tot moderne slaapkamers. De kamers bereikt u via de prachtige authentieke lange gangen. Om de opbouw te financieren werd destijds het idee opgevat om likeuren en sterke dranken te gaan produceren. Dit bleek een succes. Tijdens uw verblijf zult u hier zeker kennis mee maken.

Het complex is groot, met een bakkerij, de visrokerij een een grote biertuin. U vindt hier ook een prachtige binnentuin, diverse restaurants en een kapel waar nog steeds huwelijken worden gesloten. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en wifi. In het à-la-carterestaurant kunt u genieten van traditionele Duitse gerechten. Bezoekt u vooral ook de mooie historische stad Goslar. Een geweldige accommodatie voor een kort weekend of weekverblijf.

Verrassend Duitsland...

Robbert van Goethem, Product Manager & Reisspecialist

In het noorden van Duitsland vindt u het eiland Rügen, een geliefde vakantiebestemming voor de Duitsers en een mooie plek om tot rust te komen. Het eiland, dat met een hangbrug is verbonden met het vasteland, kenmerkt zich door krijtrotsen, zandstranden, een grillige kustlijn en bossen. Het eiland is herkenbaar aan grote villa’s met veranda’s en werd in het verleden vaak bezocht om te kuren. De populariteit van Rügen is de laatste jaren sterk toegenomen, wat terug te vinden is in het aantal hotels dat wordt aangeboden. Het eiland is zeer geschikt voor wandelingen en fietstochten, maar ook een tocht per boot langs de 15 kilometer lange krijtrotsen is een aanrader. Bezoek het Jasmund National Park, het Spyker slot of geniet van een dagje strand terwijl u, vanuit uw strandkorf, geniet van het zicht op de duinen en luistert naar het ruisen van de zee.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips