Zoek op land, regio of reis

×

Wijnrondreis Ahr, Moezel, Pfalz...

Roadtrip langs de wijngebieden Ahr, Moezel, Pfalz

Wijnrondreis | 5 dagen | Duitsland

Tijdens deze rondreis overnacht u één nacht in een kleinschalig hotel in Ban Neuenahr-Ahrweiler, vervolgens twee nachten in een knus hotel in de Moezel en één nacht op een wijngoed in de Pfalz.

Vanaf 715,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 23/05/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnrondreis | 5 dagen | Duitsland

Duitsland is een van de meest noordelijk gelegen wijnbouwlanden en daarom wordt hier meer witte dan rode wijn geproduceerd. U maakt tijdens deze reis zowel kennis met rode-, witte-, droge- en zoete wijn. Het leuke van de Duitse wijngebieden is dat u niet ver hoeft te rijden en toch in een compleet andere wereld terecht komt: wijngaarden op steile rivierhellingen, gezellige wijndorpjes met sfeervolle pandjes, oude stadjes vol geschiedenis, verhalen en cultuur.
Het wijngebied de Ahr is het rode wijnparadijs van Duitsland op korte afstand van Nederland. Er komen voortreffelijke mooie rode wijnen van de Pinot Noir -ofwel Spätburgunder- vandaan. Ook de Moezel is heerlijk dichtbij gelegen en door de steile hellingen misschien wel het meest spannende wijngebied van West-Europa! En dan de Pfalz, ook bekend als “het Toscane van Duitsland”, want naast druiven groeien hier vijgen, amandelen en citroenen en de zon schijnt bijna 2000 uur per jaar. Een bijna Mediterraans klimaat en dat proeft u terug in de wijnen! Via de “Weinstraβe” komt u door de mooiste wijndorpjes.

Route in het kort

Roadtrip | 5 dagen | Duitsland

Dag 1: Aankomst in Bad Neuenahr-Ahrweiler (Ahr), 275 km (vanaf Utrecht)

Dag 2: Bad Neuenahr-Ahrweiler (Ahr), 110 km

Dag 3: Zeltingen (Moezel)

Dag 4: Zeltingen (Moezel) - Niederhorbach (Pfalz), 150 km

Dag 5: Einde van de reis, 500 km (naar Utrecht)

Inclusief

- Overnachtingen in genoemde accommodaties incl. ontbijt
- Rode wijn wandeling met gids
- 3-gangen diner met regionale specialiteiten en begeleidende wijnen
- Lichte lunch met glas wijn bij wijngoed Mayer-Näkel
- 4-gangen gastronomisch diner met bijpassende wijnen
- 3-gangen diner met bijpassende wijnen
- Twee bezoeken aan gerenommeerde wijnhuizen in de Moezel
- Eén bezoek aan een familiewijngoed in de Pfalz

Exclusief

- Autohuur (optioneel)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: De Ahr: het rode wijnparadijs van Duitsland

In de middag wordt u ontvangen bij dit kleinschalige wijnhotel in Bad Neuenahr-Ahrweiler. Er zijn slechts 14 comfortabele kamers elk met privé sanitair. Vanavond wordt in een sfeervol restaurant een regionaal 3-gangen diner geserveerd met bijpassende wijn. Naast dit restaurant heeft de kok ook een fantastisch 2-sterren Michelin restaurant.

Route: Aankomst in Duitsland – Bad Neuenahr-Ahrweiler, 275 km (vanaf Utrecht)

Dag 2: Wijnbergwandeling met lunch – Toer naar de Moezel

Eerst lekker ontbijten als voorbereiding op een mooie wandeling door de rode wijngaarden met een gids die alle ‘ins en outs’ vertelt over de druif, de bodem en de ligging van de wijngaard.
De wandeling eindigt in Dernau, bij de familie Meyer-Näkel waar een ‘Vesperteller’ geserveerd wordt met een heerlijk glas wijn van het wijngoed, een van de bekendste pioniers van het Arhdal. ’s Middags rijdt u op uw gemak naar de Moezel waar u overnacht in het pittoreske Zeltingen, slechts 100 m van de oevers van de Moezel. Het hotel heeft een comfortabele landhuisstijl met goed verzorgde kamers. Vanavond kunt u zelf een restaurant uitkiezen in het dorpje. Er zijn er een aantal op loopafstand.

Route: Bad Neuenahr- Ahrweiler – Zeltingen, 110 km


Dag 3: Bezoek en proeverij bij twee wijnhuizen in de Moezel – Gastronomisch diner met bijpassende wijn


U start de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet met verse ham, versgeperste sappen en zelfgemaakte worst en jam. Vanochtend wordt u ontvangen bij een wijngoed in Wehlen dat prijswinnende wijnen maakt. De 16,5 hectare wijngaard zijn voor ± 90% met rieslingdruiven beplant. De wijngaarden bevinden zich voornamelijk op steile hellingen zodat machinale bewerking van deze wijngaarden onmogelijk is en alles nog met de hand gedaan wordt. U proeft mooie, elegante wijnen, van droog tot zoet. ’s Middags wordt nog een tweede wijnhuis bezocht waarmee u een goede indruk krijgt van de Moezelwijnen. Vanavond wordt er in het restaurant bij het hotel een mooi 4-gangen gastronomisch diner met bijpassende wijnen geserveerd.

Dag 4: Reis naar de Pfalz – Bezoek en proeverij bij wijnhuis – Regionaal 3-gangen diner met bijpassende wijn

Na het ontbijt verruilt u de Moezel voor de Pfalz, dat ook wel “het Toscane van Duitsland” genoemd wordt. U overnacht op een wijngoed dat tevens een hotel heeft met 25 kamers in verschillende categorieën. Vanmiddag bezoekt u een mooi wijnhuis dat niet ver van het hotel gelegen is en proeft u dat de wijnen uit de Pfalz heel anders zijn dan uit de Moezel.
Vanavond geniet u van een 3-gangenmenu met begeleidende wijnen in het restaurant bij het hotel.

Route: Zeltingen – Niederhorbach, 150 km

Dag 5: Einde van de reis

Na het ontbijt is deze veelzijdige rondreis helaas ten einde.

Route: Niederhorbach– Utrecht 500 km

Overnachtingen 5-daagse reis

1 nacht in een kleinschalig wijnhotel in Bad Neuenahr-Arhweiler (Ahr)
2 nachten in een 3-sterren hotel in landhuisstijl in Zeltingen (Moezel)
1 nacht op een wijngoed in Niederhorbach (Pfalz)

Roadtrip met eigen vervoer

Tijdens een autovakantie met eigen vervoer heeft u alle vrijheid om zelf de route te bepalen. U kunt zoveel bagage meenemen als u zelf wilt en gaat heerlijk ontspannen in uw eigen vertrouwde auto op vakantie. De reis begint al zodra u de voordeur uitstapt. Ziet u onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan u, stap uit en geniet!

Heeft u geen of een wat oudere auto? Heeft u een lease auto met een beperkt aantal kilometers? Wij bieden tevens de optie om via Avis, onze vaste partner in Europa, een huurauto vanuit Nederland te reserveren. In het boekingsproces vindt u de opties. Style in Travel en AVIS zorgen voor een onbezorgde vakantie!

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Wijngaarden op steile rivierhellingen, gezellige wijndorpjes en oude stadjes vol geschiedenis.

Martha Keizer, reisspecialist

Het wijngebied de Ahr is het rode wijnparadijs van Duitsland op korte afstand van Nederland. Er komen voortreffelijke mooie rode wijnen van de Pinot Noir ofwel Spätburgunder vandaan. Ook de Moezel is heerlijk dichtbij gelegen en door de steile hellingen misschien wel het meest spannende wijngebied van West-Europa! En dan de Pfalz, ook bekend als “het Toscane van Duitsland” want naast druiven groeien hier vijgen, amandelen en citroenen en de zon schijnt bijna 2000 uur per jaar. Een bijna Mediterraans klimaat en dat proeft u terug in de wijnen! Via de “Weinstraβe” komt u door de mooiste wijndorpjes.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips