Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis naar de Elzas onder leiding van Isabel Ruesen en Laura Westerbrink...

Wijnreis | 5 dagen | Frankrijk | 11-15 mei 2022

De wijnroute van de Elzas is één van de beroemdste wijnroutes in Frankrijk. Deze wijnroute tussen Marlenheim en Thann voert u door de prachtige landschappen en dorpen van de Elzas. Maak kennis met deze regio gedurende een 5-daagse wijnreis.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 5 dagen | Frankrijk | 11-15 mei 2022

Tijdens deze reis maakt u uitgebreid kennis met de Elzas regio en haar wijnen. U reist per eigen vervoer naar Frankrijk. In Kaysersberg overnacht u in een hotel in de nabijheid van de wijngaarden, u bezoekt Colmar en natuurlijk brengt u een bezoek aan diverse wijnboeren. Een bijzondere reis waarbij u kennis maakt met het authentieke Franse leven. Proef de wijnen en geniet van de natuurpracht en charme van deze prachtige regio!

De reis wordt begeleid door wijnkenner Laura Westerbrink en vinoloog Isabel Ruesen. Laura en Isabel zijn de auteurs van de Elzas reiswijngids welke u ontvangt bij reservering van de reis.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Kaysersberg, Hotel Les Remparts
Dag 2: Bezoek aan Domaine Freyburger
Dag 3: Bezoek aan Domaine Schoffit, chocolademuseum
Dag 4: Bezoek aan Domaine Mann - tocht per segway
Dag 5: Bezoek aan Domaine Rentz, einde reis


Deze reis is tevens te reserveren inclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief

- Vier overnachtingen inclusief een uitgebreid ontbijt
- Begeleiding van wijnkenner Laura Westerbrink en vinoloog Isabel Ruesen
- Diner op 11 mei 2022 en 13 mei 2022
- Vier bezoeken aan wijnboeren
- E-bikes op 12 mei en een segway tocht op 14 mei 2022
- Entree voor het chocolade museum in Colmar
- Elzas reiswijngids
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vervoer naar Frankrijk
- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- De lunches gedurende de reis
- De diners, m.u.v. de diners op 11 mei en 13 mei 2022
- De drankjes gedurende de maaltijden
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Eventuele andere entreegelden dan in het programma vermeld
- City taks, ter plaatse in het hotel te betalen
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Kaysersberg

Per eigen vervoer rijdt u naar het hotel in Kaysersberg, waar u een warm welkom door Laura en Isabel wacht. Vanavond een welkomstdiner in een restaurant nabij uw accommodatie.

Route: Utrecht - Kaysersberg, 627 km

Dag 2: Op bezoek bij de wijnboer

Ontbijt in het hotel.
Vandaag uw eerste kennismaking met de wijnen van de Elzas. Per fiets (e-bikes) brengt u vandaag een bezoek aan Domaine Freyburger waar een rondleiding voor u geregeld is en u vier wijnen en de specialiteit van de Elzas, de Kougelhopf, gaat proeven. Na afloop van dit bezoek heeft u vrije tijd en kunt u de omgeving per fiets verder verkennen.

Dag 3: Wijn en chocolade

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Domaine Schoffit. De wijnboer laat u kennis maken met zijn wijnen gedurende een rondleiding en proeverij. Aansluitend bezoekt u vanmiddag het chocolademuseum in Colmar. Maak kennis met de geschiedenis en de geheimen van de chocolade. Natuurlijk is er ook tijd om de chocolade te proeven! Vanavond is er een diner geregeld in Restaurant Le Maréchal.

Dag 4: Op avontuur in de wijngaard

Ontbijt in het hotel.
U start de dag met een bezoek aan Domaine Mann waar u maar liefst zeven verschillende wijnen gaat proeven! Vanmiddag een avontuurlijke excursie. Per segway maakt u samen met uw gids een rit door de wijngaarden. Een bijzondere ervaring!

Dag 5: Uw laatste dag in de Elzas

Ontbijt in het hotel.
Alvorens u terug rijdt naar Nederland staat er nog een laatste bezoek aan Domaine Rentz op het programma. U bezoekt de wijnkelder en de reis wordt afgesloten met het proeven van drie wijnen en een Kougelhopf.

Route: Kaysersberg - Utrecht, 627 km

Overnachtingen | 5-daagse wijnreis

- 4 nachten Hotel Les Remparts, Kaysersberg

Eigen vervoer

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Indien gewenst kan er een vlucht en een huurauto voor u worden gereserveerd. Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Wij adviseren u graag bij reservering.

Wijnreizen

Onze wijnreizen worden begeleid door gerenommeerde vinologen en/of sommeliers. Kies voor een wijnreis waar u bij kleinere wijnboeren kunt aanschuiven en uitleg krijgt van deze lokale producenten. Proef de wijnen en maak kennis met de lokale bevolking. Dit alles in een prachtige omgeving, gecombineerd met culinaire verwennerij.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie - of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps-)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 10 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Overnachtingshotel

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Bent u op zoek naar een fijn overnachtingshotel op weg naar Frankrijk? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.
Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Laura Westerbrink & Isabel Ruesen

Gedurende deze reis wordt u begeleid door wijnkenner Laura Westerbrink en vinoloog Isabel Ruesen.

Reisleiding

Laura Westerbrink

Laura Westerbrink is reeds jaren werkzaam in de reisbranche. Als wijnliefhebber besloot zij om zich te gaan specialiseren in wijnreizen. Inmiddels heeft zij meerdere wijncursussen gevolgd en heeft zij diverse wijnreizen gemaakt. Samen met Isabel is zij de auteur van de Elzas wijnreisgids.

Reisleiding

Isabel Ruesen

Isabel leerde Laura kennen in 2007 in het eerste jaar van een studie Frans. Na het behalen van haar diploma heeft zij in Brussel en Nijmegen in de vertaalwereld gewerkt. Als liefhebber van wijn is Isabel zich in haar vrije tijd gaan verdiepen in haar grootste hobby: wijn. Sinds 2020 is Isabel vinoloog en is zij werkzaam in de wijnbranche. Samen met Laura is zij de auteur van de Elzas wijnreisgids.

Hotel Les Remparts

Hotel Les Remparts is rustig gelegen aan de rand van het bos bij een prachtige wijngaard . Het hotel heeft 44 kamers, verdeeld over twee paviljoens. Alle kamers hebben een badkamer, toilet, telefoon, tv met groot scherm, minibar en Wi-Fi internettoegang. Het hotel biedt tevens een bar, een privé parkeerplaats, een sauna en een speelkamer (biljart, tafeltennis).

La douce France...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

De wijnroute van de Elzas, in Oost-Frankrijk, is één van de beroemdste wijnroutes in Frankrijk. Deze wijnroute tussen Colmar en Straatsburg voert u door de prachtige landschappen en dorpen van de Elzas, terwijl u onderweg de beste wijnen van de regio kunt proeven. De Elzas produceert droge witte wijnen, sprankelende zoete variëteiten en rosé wijnen. Net als in Duitsland vind u hier heerlijke Rieslings, Gewurztraminers en Pinot Gris. Stop onderweg in de vele sprookjesachtige dorpen en steden. De oude centra van plaatsen zoals Colmar en Riquewihr staan vol met de meest kleurrijke vakwerkhuizen.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips