Zoek op land, regio of reis

×

Parijs, Monumentale stadspaleizen en musea met oude en nieuwe kunst...

Culturele reis | 4 dagen | Frankrijk | 16-19 maart 2022

Bezoek de monumentale stadspaleizen en musea in Parijs. Kunsthistoricus Robert-Jan Muller laat u gedurende een 4-daagse reis uitgebreid kennis maken met deze bijzondere locaties in de lichtstad Parijs.

Vanaf 1249,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 16/03/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 4 dagen | Frankrijk | 16-19 maart 2022

Kapitaalkrachtige mecenassen maken de Seinestad tot een waar kunstparadijs. Zo kon de Bourse de la Commerce worden gerestaureerd en is het Hôtel de la Marine onlangs in volle glorie hersteld. Franse kunst vinden we nu in de schitterende interieurs van Hȏtel de la Marine en in Musée Nissim de Camondo. Hedendaagse kunst vinden we niet alleen in de gerestaureerde Bourse de la Commerce, maar ook in de Fondation Louis Vuitton, het Palais de Tokyo en het Centre Pompidou.

De reis wordt begeleid door kunsthistoricus drs. Robert-Jan Muller. Robert-Jan Muller is kunsthistoricus en publiceert regelmatig in Museumtijdschrift over moderne en hedendaagse kunst. Hij publiceerde enkele boeken en de afgelopen jaren maakte hij een aantal documentaires over beeldende kunstenaars. Hij zet zich in voor de internationale vereniging van kunstcritici AICA (Association internationale des Critiques d’Art) waarvan hij negen jaar de Nederlandse voorzitter was en huidig erelid. Met zijn brede interessegebied leidde hij door de jaren heen al vele kunstreizen, waarbij hij met enthousiasme en lichtheid zowel de oude als de nieuwe kunst over het voetlicht weet te brengen.

Route in het kort

Dag 1: Thalys, bezoek aan Fondation Louis Vuitton
Dag 2: Bourse de la Commerce en Centre Pompidou
Dag 3: Hôtel de la Marine en Palais de Tokyo
Dag 4: Musée Nissim de Camondo en terugreis

Indien gewenst kunt u kiezen voor een reis in de Eerste Klasse. Wij informeren u graag bij reservering.

Inclusief

- Retour Amsterdam - Parijs per Thalys (toeslag Eerste Klasse op aanvraag)
- Drie overnachtingen in Parijs inclusief ontbijt
- Transfers en lokaal vervoer
- Ontbijt en een diner op de eerste dag
- Bezoek en rondleidingen
- Entreekaarten
- Fooien

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- De lunches en overige diners
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Heenreis en Fondation Vuitton

Met de Thalys reizen we van Amsterdam, Schiphol of Rotterdam naar het Gare du Nord in Parijs, waar een touringcar gereed staat om ons naar de in het Bois de Boulogne gelegen Fondation Louis Vuitton te brengen. Het magnifieke gebouw van architect Frank Gehry werd ontworpen voor miljardair Bernard Arnault en biedt een schitterend uitzicht over de stad. De collectie bevat een unieke collectie hedendaagse kunst en speciaal ontworpen projecten van onder meer Gilbert & George, Olafur Eliasson en Ellsworth Kelly.
We installeren ons in het goed gelegen eersteklas hotel Golden Tulip Little Palace en dineren in een van de lokale brasserieën.

Route: Station Gare du Nord - Parijs, 20 km

Dag 2: Bourse de la Commerce en Centre Pompidou

Ontbijt in het hotel.
In de door architect Tadao Ando spectaculair gerestaureerde Bourse de la Commerce vinden we de boeiende collectie actuele kunst die self-made zakenman Francois Pinault gedurende veertig jaar bijeenbracht. Het historische gebouw, met zijn monumentale koepel van ijzer en glas, herbergt nu Pinaults rijke verzameling schilderijen, sculptuur, video’s, installaties en fotografie van de meest in het oog springende internationale kunstenaars. Vanuit het restaurant is er een prachtig uitzicht op de nabijgelegen nieuwe Les Halles, het Centre Pompidou en Église Saint Eustache.
In de middag bezoeken we de indrukwekkende collectie moderne kunst van het nabijgelegen Centre Pompidou, dat vanaf 2023 wordt gerestaureerd en daarom een aantal jaren gesloten zal zijn. Van Kandinsky tot Mondriaan en van Surrealisme tot Amerikaanse Action painting. De twintigste-eeuwse kunstgeschiedenis trekt er aan het oog voorbij.

Dag 3: Hôtel de la Marine en Palais de Tokyo

Ontbijt in het hotel.
We gaan vandaag naar de Place de la Concorde voor een bezoek aan het Hôtel de la Marine. In dit stadspaleis volgen we de bewogen geschiedenis van de Franse koningen tot heden en genieten er van het prachtig gerestaureerde interieur. Kosten noch moeite zijn gespaard met originele meubels, fraaie decoratieve objecten en kunstobjecten uit de tijd van Lodewijk XV om de sfeer van dit voormalig Museum voor Koninklijke Meubelen ‘Garde-Meuble de la Couronne’ op te roepen.
In de middag bezoeken we het Palais de Tokyo, grenzend aan het Trocadéro complex en met een mooi uitzicht op de Eiffeltoren. In een informele omgeving, met winkels en restaurant, vinden we er de meest hedendaagse en internationale kunstuitingen.

Dag 4: Musée Nissim de Camondo en terugreis

Ontbijt in het hotel.
Na een vrije ochtend brengt een touringcar ons naar weer een absoluut hoogtepunt van de reis: het Musée Nissim de Camondo. In het mooie aan het Parc Monceau gelegen stadspaleis bewonderen we de indrukwekkende, geheel intact gebleven kunstverzameling die de vermogende bankiersfamilie in 1935 aan de Franse staat naliet. Vanaf die tijd is er niets in de inrichting veranderd of verplaatst, precies zoals het testament van Moïse de Camondo bepaalde. In zijn tweede bestseller ‘Brieven aan Camondo’ (2021) publiceerde de Britse auteur en keramist Edmund de Waal de dramatische geschiedenis van de joodse familie.
In de loop van de middag begint de terugreis naar Nederland per Thalys.

Overnachtingen | 4-daagse cultuur reis

3 nachten, 4*Hotel Little Palace - Parijs

Reis per Thalys

U reist per Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol of Rotterdam naar het Gare du Nord in Parijs. Indien gewenst kunt u kiezen voor een reis in de Eerste Klasse. Wij informeren u graag bij reservering.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht- of treinreis opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen van het tarief gedurende het boekingsproces.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Robert-Jan Muller

De reis wordt begeleid door kunsthistoricus drs. Robert-Jan Muller. Robert-Jan Muller is kunsthistoricus en publiceert regelmatig in Museumtijdschrift over moderne en hedendaagse kunst. Hij publiceerde enkele boeken en de afgelopen jaren maakte hij een aantal documentaires over beeldende kunstenaars. Hij zet zich in voor de internationale vereniging van kunstcritici AICA (Association internationale des Critiques d’Art) waarvan hij negen jaar de Nederlandse voorzitter was en huidig erelid. Met zijn brede interessegebied leidde hij door de jaren heen al vele kunstreizen, waarbij hij met enthousiasme en lichtheid zowel de oude als de nieuwe kunst over het voetlicht weet te brengen.

Het 4-sterrenhotel Little Palace is centraal gelegen in Parijs, tegenover het Théâtre de la Gaîté Lyrique en het Conservatoire des Arts et Métiers. Dit hotel in Art-Deco stijl is gebouwd in 1911.Op korte afstand vindt u de wijk Marais, het Centre Pompidou, de Notre-Dame, het Picasso Museum, het Louvre, de Opéra Bastille, de Opéra Garnier en de Pont Neuf. De charmante en comfortabele kamers bieden airconditioning, zijn uitgerust met een tweepersoonsbed, een badkamer met douche of bad en een bureau.

Parijs, de lichtstad...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Rijd een paar uur naar het zuiden en ontdek de Franse cultuur en natuur en geniet van de heerlijk Franse keuken. Tijdens uw reis naar Frankrijk maakt u kennis met een ongerepte natuur, pittoreske middeleeuwse dorpjes, historische steden, dramatische berglandschappen en een prachtige kustlijn. De hoofdstad Parijs is een fantastische stad om te bezoeken! Historische gebouwen, romantische straatjes, uitstekende musea, historische gebouwen leuke markten, winkels en talloze bars en restaurants, Parijs heeft het allemaal!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips