Zoek op land, regio of reis

×

Chagallreis Côte d'Azur onder leiding van Ruud Bartlema ...

Culturele reis | 6 dagen | Frankrijk | 13-18 maart 2022

GEGARANDEERD VERTREK!

Ruud Bartlema laat u kennis maken met het leven en de werken van Marc Chagall gedurende deze 6-daagse reis naar de Côte d'Azur. Verdiep u in de werken van Chagall, verblijf in een fijn hotel in Nice en geniet van deze heerlijke badplaats.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 6 dagen | Frankrijk | 13-18 maart 2022

Na de Tweede Wereldoorlog vestigde de Frans- Russische schilder Marc Chagall zich in de streek tussen Nice en Menton aan de Franse Côte d'Azur in navolging van andere kunstenaars als Matisse, Léger en Picasso. Overal vinden we hier de sporen van de impressionistische en expressionistische schilders uit de eerste helft van de 20e eeuw. Zo herbergt Nice, de centrale en mondaine kustplaats, een aantal prachtige musea, waaronder het Musée National Message Biblique Marc Chagall. Dit museum vormt het hoofddoel van onze reis. Het is uniek vanwege de ligging, de architectuur, de lichtwerking en natuurlijk de inhoud, een veelomvattende verzameling van grote schilderijen die Marc Chagall maakte bij de hoofdmomenten van de Bijbelse verhalen uit Genesis, Exodus en het Hooglied. Dat is juist het werk dat van beslissende invloed is geweest op zijn latere glasvensters in de kathedralen van Metz, Reims en Mainz. We bezoeken dit museum meerdere malen, maar maken ook een aantal excursies naar onder andere St. Paul de Vence, de laatste woonplaats van Chagall. We brengen er een bezoek aan het bijzondere museum Fondation Maeght en natuurlijk bekijken we in Vence de beroemde kapel van Matisse. Ook Renoir's huis, tuin en atelier in Cagnes sur Mer, de grootse werken van Fernand Léger in Biot, Picasso's 'Oorlog en Vrede' in Vallauris en zijn museum in Antibes staan op het programma. Naast museumbezoek staan er deze week 's avonds ook een aantal lezingen over het leven en het werk van Marc Chagall op het programma.

De reis wordt begeleid door beeldend kunstenaar en Chagallkenner Ruud Bartlema, docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht, transfer en aankomst in uw hotel in Nice, 8 km
Dag 2: Musée National Message Biblique Marc ChagalI & Cagnes sur Mer, lezing in hotel, 14 km
Dag 3: St. Paul de Vence, lezing in hotel, 20 km
Dag 4: Musée National Message Biblique Marc ChagalI, lezing in hotel
Dag 5: Musée National Message Biblique Marc ChagalI & Antibes, 28 km
Dag 6: Einde van de reis, transfer en vlucht, 8 km

Deze reis is tevens te reserveren zonder de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief


- Vlucht Amsterdam-Nice-Amsterdam, inclusief handbagage
- Vijf overnachtingen in Nice, inclusief ontbijt
- Transport gedurende de reis
- Diner bij aankomst
- Drie lezingen door Ruud Bartlema
- Excursies en entreegelden
- Informatiebijeenkomst voorafgaand aan de reis
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en overige diners
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht en aankomst in Nice

Rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Nice. Transfer bij aankomst van de luchthaven naar uw hotel in Nice. Vanmiddag een eerste kennismaking met Nice door middel van een stadswandeling gevolgd door een welkomstdiner in uw hotel.

Route: luchthaven Nice - Nice, 8 km

Dag 2: Nice, Cagnes sur Mer & lezing

Ontbijt in het hotel.
Tijdens ons eerste bezoek aan het Musée National Message Biblique Marc Chagall krijgen we een globale indruk van het museum en bezoeken we de ruimten waar de verschillende grote schilderijen met Chagall's Bijbelse taferelen hangen. We lunchen in 'Vieux Nice' en gaan in de middag naar Cagnes sur Mer waar we een bezoek brengen aan 'les Collettes', het sfeervolle Museum van Renoir, omgeven door een prachtige tuin. Aansluitend bezoeken we het prachtige moderne museum van Fernand Léger in Biot.
Vanavond een voorbereidende lezing op wat we verder deze reis gaan zien.

Route: Nice - Cagnes sur Mer, 14 km

Dag 3: St. Paul de Vence en Chapelle du Rosaire,

Ontbijt in het hotel.
In de ochtend rijden we een mooie route vanuit Nice naar St. Paul de Vence. Zelfs aan de Côte d'Azur, waar zoveel schilders en schrijvers neerstreken is dit als kunstenaarsoord een begrip. We wandelen naar het hooggelegen museum Fondation Maeght, gesticht door een Parijse kunsthandelaar, dat behalve als museum ook een ontmoetingscentrum voor kunstenaars beoogde te zijn. Bij de bouw en decoratie waren toonaangevende kunstenaars als Braque, Miro, Giacometti en Chagall nauw betrokken.
In de middag bezoeken we de Chapelle du Rosaire, waarvan het interieur, de ramen en de liturgische gewaden door Matisse zijn ontworpen. We zien er afbeeldingen van onder andere de kruiswegstaties en de bijzondere glasramen.
Vanavond een voorbereidende lezing over Chagall's werk in Nice.

Route: Nice - St. Paul de Vence, 20 km

Dag 4: Nice & lezing

Ontbijt in het hotel.
Tijdens ons tweede bezoek aan het Musée National Message Biblique Marc Chagall wordt ingegaan op een aantal opvallende details in de twaalf schilderijen uit Genesis en Exodus. De middag kan vrij besteed worden voor de lunch, een wandeling en/of een museumbezoek aan bijvoorbeeld het Museum voor Moderne Kunst of het Musée Henri Matisse. Er is ook een prachtig museum voor naïeve kunst in Nice. Ook een middag aan de boulevard is zeer de moeite waard.
Vanavond een voorbereidende lezing over Marc Chagall.

Dag 5: Nice, Picasso, Antibes

Ontbijt in het hotel.
Gedurende ons derde en laatste bezoek aan het Musée National Message Biblique Marc Chagall zal het accent liggen op de vijf schilderijen over het Hooglied en de glas in lood ramen. 's Middags brengen we een bezoek aan Vallauris, waar Picasso enige jaren woonde. We bezoeken hier de kapel waar zijn beroemde schilderij 'oorlog en vrede' hangt. Aansluitend bezoeken we het Picasso museum in Antibes.

Route: Nice - Antibes, 28 km

Dag 6: Einde van de reis - Transfer en vlucht

Ontbijt in het hotel.
Transfer naar de luchthaven van Nice en aansluitend de terugvlucht naar Nederland.

Route: Nice - luchthaven Nice, 8 km

Overnachtingen | 6-daagse cultuur reis

5 nachten, 4* Hotel Novotel Nice Centre Vieux, Nice

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Nice, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Easyjet.

Er is 1 klein stuk handbagage inbegrepen (maximale afmetingen 45 x 36 x 20 cm, inclusief handgrepen of wielen) die onder de stoel voor u moet passen. Er is geen gewichtslimiet.

Voor alle reizen vanaf 10 februari 2021 bepaalt de stoel die u heeft gereserveerd welke bagage u aan boord kunt meenemen. Klanten die een stoel vooraan of met extra beenruimte hebben gereserveerd mogen extra bagage meenemen aan boord: Eén extra groot stuk handbagage, maximale afmetingen 56 x 45 x 25 cm (inclusief handgrepen of wielen). De tas moet in het bagagevak boven de stoelen passen

Deze stoelen of extra ruimbagage kunt u voor vertrek zelf reserveren via de website van Easyjet.

Easyjet controleert de afmetingen van de handbagage voordat u aan boord gaat. Als de handbagage groter is dan de maximale afmetingen of wanneer u een groot stuk handbagage zonder de correcte stoelkeuze meeneemt naar de vertrekgate, kan deze niet mee de cabine in en zal men deze bagage tegen een vergoeding vervoeren in het ruim van het vliegtuig. Zorg ervoor dat u de toegestane hoeveelheid handbagage controleert voordat u op reis gaat, zodat u onnodige kosten vermijdt.


Deze reis is tevens te reserveren zonder de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Ruud Bartlema

Gedurende deze reis wordt u begeleid door beeldend kunstenaar en Chagallkenner Ruud Bartlema, docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.

Hotel Novotel Nice Vieux Center

In het centrum van de stad Nice is het Novotel Nice Centre Vieux gevestigd. Het Chagall Museum en de historische binnenstad van Nice liggen beiden op twintig minuten loopafstand van het hotel. De luchthaven van Nice bevindt zich op 8,5 kilometer afstand van het hotel. Het hotel beschikt over meerdere bars en een restaurant. In de zomermaanden is de bar bij het zwembad geopend. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, bureau, kluisje, koelkast en een eigen badkamer. De inrichting van de hotelkamers is eenvoudig. Overige hotelfaciliteiten: tuin, terras, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid, 24-uurs receptie en een buitenzwembad. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Nice, de badplaats vol cultuur...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Nice, het hart van de Côte d’Azur, heeft een prachtige ligging aan de Franse Rivièra. Gelegen tussen de bergen en de zee, trekt Nice jaarlijks vele toeristen. Het heerlijke klimaat en de stranden hebben natuurlijk een grote aantrekkingskracht, maar op cultureel gebied heeft Nice ook veel te bieden. Dwaal door de straatjes van het oude centrum en laat u verrassen door de kerken en kathedralen. Neem een kijkje in de lokale boetiekjes, dompel onder in de geuren van de lokale specerijen, de geurkaarsen en kruiden. Bezoek een van de vele musea en maak een wandelling langs de boulevard ‘Promenade des Anglais’. Trakteer uzelf op een ijsje of drink een glas goede wijn op een terras in de schaduw van de palmbomen. Nice, een heerlijk plek voor liefhebbers van kunst, cultuur, zon en zee.

La vie est belle!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips