Zoek op land, regio of reis

×

Griekenland groepsreis - Kennismaking met de oude Grieken onder leiding van drs. Ria Ophof...

Culturele reis | 10 dagen |Griekenland | 01-10 november 2021

Griekenland groepsreis - Kennismaking met de oude Grieken onder leiding van Drs. Ria Ophof

Vanaf 1575,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 01/11/2021
O.B.V. 2 personen
Hotels
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 10 dagen | Griekenland | 01-10 november 2021

De Olympische Spelen en hun geschiedenis zijn wereldwijd bekend, maar in het Oude Griekenland waren dit niet de enige sportwedstrijden. Het grondgebied van Griekenland in de oudheid bestond uit veel onafhankelijke staten die met elkaar de strijd aanbonden. Deze rivaliteit betrof niet alleen militaire en economische zaken, maar was er ook op het gebied van de cultuur. Elke min of meer sterke staat zocht naar heldere, spectaculaire feesten gewijd aan de plaatselijke goden. Deze festivals gingen in de regel gepaard met sportwedstrijden en soms ook met competities van musici en dichters.

Style in Travel Groepsreizen heeft een 10-daagse reis voor u samengesteld, waarbij u kennis maakt met de oude Grieken. We nodigen u uit om met ons mee te gaan op ondekkingsreis naar de vier belangrijkste plaatsen waar Panhelleense spelen gehouden werden en bezoeken daarnaast ook diverse ‘Asklepions’, oude medische centra gewijd aan de mythologische god Asklepios, de god van de geneeskunst.

Naast een bezoek aan de vele oudheden, met uitleg van drs. Ria Ophof en de Nederlandssprekende gids, is er tevens tijd voor het ontdekken van het ‘hedendaagse’ Griekenland. Maak een wandeling door de gezellige Plaka wijk in Athene, flaneer langs de zee in Kalamata of drink een ouzo, het typisch Griekse drankje, op het terras van een Griekse taverne.

De reis wordt begeleid door drs. Ria Ophof. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht, transfer en aankomst in uw hotel in Athene, 40 km
Dag 2: Marathon en Athene, 44 km
Dag 3: Athene
Dag 4: Athene - Isthmia - Epidarus - Nafplion, 139 km
Dag 5: Nemea - Bassae - Kalamata, 146 km
Dag 6: Oud Messini, 33 km
Dag 7: Olympia, 140 km
Dag 8: Olympia - Delphi, 214 km
Dag 9: Delphi - Athene, 162 km
Dag 10: Einde van de reis, transfer en vlucht, 40 km

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Athene-Amsterdam, inclusief handbagage
- Negen overnachtingen, inclusief ontbijt
- Transport gedurende de reis
- Diner in Olympia, exclusief de drankjes
- Begeleiding van drs. Ria Ophof
- Excursies met Nederlandssprekende gids, headsets en de entreegelden
- Informatiebijeenkomst voorafgaand aan de reis
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners gedurende de reis, m.u.v. het diner in Olympia
- Andere entreegelden dan vermeld
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht en aankomst in Athene

Aankomst op het vliegveld van Athene. U wordt opgewacht door uw gids en met de bus die klaar staat, wordt u naar het hotel in het centrum van de stad gebracht. Mocht de tijd het toelaten dan volgt er een eerste kennismaking met de stad Athene.

Route: luchthaven Athene - Athene, 40 km

Dag 2: Marathon - Athene

Ontbijt in het hotel. We beginnen de dag met een bezoek aan de historische plek Marathon. In 490 v.Chr. vond hier een belangrijke veldslag plaats: 10.000 Griekse soldaten versloegen het 25.000 soldaten tellende Perzische leger. De overwinning betekende het einde van de Eerste Perzische Oorlog. Het verhaal gaat dat de boodschapper Pheidippides het hele stuk naar Athene rende om daar het goede nieuws te brengen, waarna hij dood neerviel. Tijdens de eerste moderne Olympische Spelen die in 1896 in Griekenland werden gehouden was de marathon onderdeel van het programma. We stoppen bij de ‘tumulus van de Atheners’ – een grafheuvel waar de gecremeerde overblijfselen begraven zijn van de soldaten die omkwamen tijdens de slag om Marathon. Deze tombe is het startpunt voor de Klassieke Marathonloop die elk jaar in november gehouden wordt. Verder bezoeken we ook het Maraton Run Museum, gewijd aan de geschiedenis van de moderne marathon van 1896 tot nu. De unieke collectie van het museum omvat meer dan 4000 originele en authentieke items: posters, foto's, medailles, bekers, documenten, schoenen en kleding. Dit alles geeft een indrukwekkend beeld van de historie van deze zware hardloopwedstrijd.
Hierna rijden we terug naar Athene en maken we natuurlijk een stop bij het Panathinaic stadion. Hier werden de eerste ‘moderne’ Olympische Spelen gehouden in 1896 en nu is het is de finish van de Klassieke Marathon. We sluiten de dag af met een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum van Athene, het grootste museum van Griekenland en één van de belangrijkste ter wereld. Het is geopend sinds het einde van de 19e eeuw en herbergt een schat aan kunstwerken uit het Oude Griekenland, van de prehistorie tot de Romeinse tijd.

Route: Athene - Marathon, 44 km

Dag 3: Athene

Ontbijt in het hotel. Deze dag staat in het teken van Athene en wat is beter dan deze stad te voet te ontdekken. We bezoeken natuurlijk de Akropolis, waar we met name de zuidhelling zullen bekijken. Deze kant van de ‘Heilige Rots’ van Athene speelde een belangrijke rol in het geestelijke en kunstzinnige leven van het antieke Athene. Hierna wandelen we verder en dalen af door de wijk Anafiotika waar men zich op een Grieks eiland waant. We lopen verder door de Plaka, de oude wijk van Athene, gelegen aan de voet van de Akropolis.Een bezoek aan het prachtige Akropolis Museum mag deze dag zeker niet ontbreken. Gevestigd in een imposant gebouw dat in juni 2009 haar deuren opende, is dit museum het meest moderne museum van Europa. Naast prachtige beelden is er ook een replica van het Parthenon gebouwd op de bovenste verdieping. De Grieken beschouwen het museum bovendien als het bewijs dat ze heel goed in staat zijn hun eigen culturele erfenis op een verantwoorde wijze te beheren. De avond is ter vrije besteding.

Dag 4: Athene - Nafplion

Ontbijt in het hotel. We verlaten Athene en rijden richting de Peloponnesus. Na een korte foto-stop bij het beroemde Kanaal van Korinthe brengt een korte rit ons naar Isthmia. Hier werden in de Oudheid de Isthmische Spelen gehouden. De Isthmus van Korinthe was een smalle landengte tussen de Peloponnesos en het vasteland. Na Olympia was Isthmia de locatie van de belangrijkste wedstrijden in het oude Griekenland. Opgericht door Poseidon, begonnen de Isthmische Spelen in 582 v. Chr. en stopten in 146 v.Chr., na de vernietiging van Korinthe. We bezoeken de opgravingen met onder andere overblijfselen van de Tempel van Poseidon en het theater. Ook zullen we het museum bezoeken.
Langs een mooie weg rijden we door naar Epidaurus, tegenwoordig voornamelijk bekend vanwege het prachtige oude theater met de unieke akoestiek. In de zomer komt het tot leven en worden er originele antieke tragedies en komedies opgevoerd. In de Oudheid was het meer bekend vanwege het Heiligdom gewijd aan Asklepios. Het uitgestrekte gebied met zijn hospitalen en tempels gewijd aan de genezende lokale Goden Apollo, Asklepios en Hygeia geeft een inzicht in de genezingscultus van de Griekse en Romeinse tijd. In het kleine, maar interessante museum kan men onder andere een serie oude medische instrumenten die hier gebruikt zijn bewonderen. We eindigen de dag in Nafplion.

Route: Athene - Nafplion, 139 km

Dag 5: Nafplion - Kalamata

Ontbijt in het hotel. We gaan vroeg op pad richting het Oude Nemea. Deze plaats werd vroeger Iraklion genoemd, een verwijzing naar Herakles die in de mythologie de Leeuw van Nemea moest doden. Het is ook de plaats waar in de oudheid de Nemeïsche Spelen werden gehouden.Tegenwoordig wordt de archeologische vindplaats gedomineerd door de gerestaureerde Tempel van Zeus, evenals door het stadion dat verder naar het oosten ligt en de locatie was voor de spelen. In het museum zijn vondsten te zien van de opgravingen. Tegenwoordig is Nemea een internationaal bekende wijnstreek. We rijden via het binnenland van de Peloponnesus naar Bassae, een heel aparte plek, gelegen hoog in de bergen van Arcadië. De God Apollo verscheen hier in verschillende gedaantes en liet zich hier zien als Epicurius, hetgeen de helper/verzorger betekent, en vrijwaarde als zodanig de vroege bewoners van Arcadië van de pest. Als dankbetuiging bouwden zij de Tempel van Apollo Epicurius. Dit is vermoedelijke ook de reden dat deze tempel gebouwd is in de richting van Delphi, dat gezien werd als het thuis van de god Apollo.We rijden we verder naar de stad Kalamata, hoofstad van de provincie Messini, prachtig aan zee gelegen.

Route: Nafpilon - Kalamata, 146 km

Dag 6: Oud Messini - Kalamata

Ontbijt in het hotel. We vertrekken naar een van de grootse en belangrijkste opgravingen van Griekenland, Oud Messini, ook wel Ithomi genoemd, misschien wel een van de best bewaarde ‘geheimen’ van de Peloponnesos. De stad ‘Messene’ werd hier in 369 v.Chr. gesticht. Zeus zou volgens de lokale bevolking hier geboren zijn en niet op Kreta. Op het terrein bevinden zich een stadion, een theater, het Asklepion, diverse tempels en schatkamers. Het Asklepion van Messini was, in tegenstelling tot Athene en Epidaurus, geen medisch centrum maar het belangrijkste religieuze centrum van de stad. De oorspronkelijke verdedigingsmuur werd in de 3e eeuw voor Christus gebouwd ter bescherming van de stad en was maar liefst 9,5km lang. Ook hier bezoeken we het museum. We rijden we terug naar Kalamata voor een rustige afsluiting van de dag.

Route: Kalamata - Oud Messini, 33 km

Dag 7: Olympia

Ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken we Olympia, de bakermat van de Olympische Spelen. Het Heiligdom van Olympia ligt in de vallei van de rivieren Alfios en Kladeos aan de voet van de Kronos heuvel. De twee belangrijkste goden die hier werden vereerd waren Zeus en Hera. In Olympia werden om de vier jaar de Panhelleense Spelen gehouden, de voorloper van de huidige Olympische Spelen. We bezoeken de opgraving waar we de tempels zullen zien, gewijd aan deze twee goden en bezoeken de plaats waar elke vier jaar het Olympisch Vuur ceremonieel ontstoken wordt. Aansluitend bezoeken we Museum van de geschiedenis van de Olympische Spelen, gevestigd in een prachtig Neoklassieke gebouw. Hier vinden we archeologische vondsten die betrekking hebben op de Olympische Spelen. Vanavond overnachten we in Olympia; het diner is vanavond inbegrepen in het hotel.

Route: Kalamata - Olympia, 140 km

Dag 8: Olympia - Delphi

Ontbijt in het hotel. Voordat we Olympia verlaten bezoeken we het Archeologische Museum van Olympia, met als grootste attraktie de 42 gebeeldhouwde ornamenten die de twee frontons van de tempel van Zeus decoreerden. We vertrekken richting Patras en het plaatsje Rio en zien al van ver de imposante Harilaou Trikoupi brug; de op een na langste kabelbrug ter wereld die de Peloponnesos verbindt met centraal Griekenland. We vervolgen onze weg naar Delphi, de plaats waar de god Apollo vereerd werd. Hier werden in de oudheid de Pythische Spelen gehouden. Bij aankomst zullen we een bezoek brengen aan hét kenmerkende bouwwerk van Delphi, de ronde Tholos, gelegen naast het heiligdom van de godin Athina Pronaia.

Route: Olympia - Delphi, 214 km

Dag 9: Delphi - Athene

Ontbijt in het hotel. Bezoek aan het museum van Delphi. Naast vele andere prachtige vondsten en beelden zullen we als hoogtepunt hier het unieke bronzen beeld van de wagenmenner Iniochos zien, daterend uit 476 v.Chr. Deze wagenmenner reed zijn overwinningsronde, met een span van 4 paarden, na het winnen van de wedstrijd in de Pythische Spelen. We wandelen verder naar de opgraving, prachtig gelegen tegen de helling van de Parnassus berg. De mysterieuze omgeving was ideaal voor het orakel van Apollo welke voor lange tijd in de geschiedenis de lotsbestemmingen van de Griekse wereld bepaalde. We bekijken er de schathuizen, tempels en nauurlijk ook de plek waar de priesteres Pythia haar ‘orakel’-uitspraken deed. We eindigen hoog op de opgraving bij het theater waar de festivals georganiseerd werden ter ere van de overwinning van Apollo op de mythische slang Python. Boven het theater liggen de overblijfselen van het oude stadion waar de Pythische Spelen elke vier jaar werden georganiseerd. Deze spelen werden gekenmerkt door wedstrijden in kunst en dans. We genieten nog van wat vrije tijd in het dorpje en rijden aansluitend terug naar Athene.

Route: Delphi - Athene, 162 km

Dag 10: Athene - Amsterdam

Ontbijt in het hotel. Vele mooie herinneringen rijker brengen we u naar de luchthaven van Athene voor de terugreis naar Nederland.

Route: Athene - luchthaven Athene, 40 km

Overnachtingen | 10-daagse cultuur reis

• 4 nachten Athene - 4* Airotel Parthenon - Athene
• 1 nacht Nafplion - 3* Hotel Agamemnon
• 2 nachten Kalamata - 5* Hotel Blue Horizon
• 1 nacht Olympia - 4*Hotel Olympion Asty
• 1 nacht Delphi - 3*Hotel Nidomos

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Athene, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Transavia.

Handbagage beleid:

U mag 1 stuk handbagage per persoon meenemen: groen label concept
Gewicht, maximaal 10 kg
Afmeting, 45 x 40 x 25
Deze handbagage mag altijd mee worden genomen aan boord

U mag 1 stuk handbagage per persoon meenemen: rood label concept
Gewicht, maximaal 10 kg
Afmeting, 55 x 40 x 25
Deze handbagage kan worden ingenomen bij de gate en wordt dan gratis vervoerd in het ruim

De afmetingen zijn inclusief handgrepen en wielen. Naast 1 stuk handbagage mag u tevens een paraplu of wandelstok meenemen.

Extra ruimbagage kunt u voor vertrek zelf reserveren via de website van Transavia.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Drs. Ria Ophof

Gedurende de reis wordt u begeleid door drs. Ria Ophof. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Airhotel Parthenon | Athene

Hotel Airotel Parthenon is centraal gelegen in de hoofdstad Athene, naast de bekende Pláka wijk en de Akropolis. In de omgeving van het hotel vindt u diverse bezienswaardigheden, restaurants, bars en winkels. De luchthaven bevindt zich op een half uur rijden. Het hotel biedt kamers met airconditioning, een koelkast, een flatscreen-tv en gratis internet. Overige hotelfaciliteiten: roomservice, lift, rookvrije kamers.

Hotel Rex | Napfplio

Hotel Rex ligt op 600 meter afstand van de oude stad Nafplion en het centrale plein Syntagma. Op 5 minuten rijden ligt het strand van Arvanitia.De eenvoudige kamers hebben een neo-klassieke inrichting. De kamers hebben airconditiong, vloerbedekking, een satteliet-tv en een kluisje. Het hotel beschikt over een restaurant dat iedere ochtend ontbijt serveert. In de omgeving van het hotel vindt u tavernes en restaurants. Overige hotelfaciliteiten: parkeergelegenheid, gratis Wifi, roomservice en een luchthavenshuttle.

Hotel Horizon Blue | Kalamata

In de stad Kalamata, direct aan zee, ligt Hotel Horizon Blue. De kamers van het hotel kijken uit over de Golf van Messinia. De luxe kamers hebben een balkon, een televisie, een minibar en airconditioning. In het restaurant van het hotel wordt ontbijt en diner geserveerd. Overige faciliteiten: wellness, massage, sauna en vergaderruimte.

Hotel Olympion Asti | Olympia

Op loopafstand van het centrum van Olympia en de historische ruines ligt Hotel Olympion Asty. Vanuit het landelijk gelegen hotel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Op 20 kilometer afstand vindt u het strand van Kaiafas. De comfortabele, ruime ruime kamers bieden veel comfort. Er zijn kamers met balkon, waarvandaan u zicht heeft op de Alpheüs rivier en de baai van Kiparissi. In het restaurant wordt iedere morgen een gevarieerd ontbijt geserveerd. Overige hotelfaciliteiten: restaurant, bar, parkeergelegenheid, buiten zwembad, gratis wifi.

Hotel Nidimos | Delphi

Het Nidimos Hotel ligt Delphi, in de nabijheid van het archeologisch museum en de archelogische vindplaats Delphi. De moderne kamers hebben een balkon, aironditioning, televisie, een eigen badkamer met een douche of bad en gratis toiletartikelen. In de omgeving van het hotel vindt u restaurants en cafés; het hotel heeft een koffiebar. Overige hotelfaciliteiten: overdekt parkeerterrein, gratis wifi, shuttleservice.

Griekenland, het land van de sirtaki...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Op gemiddeld drie uur vliegen vanuit Nederland ligt het geliefde vakantieland Griekenland. Cultuur, heerlijk eten en prachtige stranden, dat is Griekenland in een notendop. Naast de indrukwekkende hoofdstad Athene, de Atheense Riviera en de Peloponnesos is Griekenland vooral geliefd vanwege de vele eilanden, ieder met een eigen identiteit. Tel dit op bij een gastvrije bevolking en gemiddeld 300 dagen per jaar zon.

Griekenland verwelkomt u!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips