Zoek op land, regio of reis

×

Culinaire reis Griekenland met Nederlandse reisleiding...

Culinaire reis | 6 dagen | Griekenland | 12-17 september 2022

Culinair kennismaken met het ongerepte en authentieke Evia. Ontmoet de lokale bevolking, proef de Griekse specialiteiten en natuurlijk gaat u zelf koken. Een bijzondere reis op een mooie locatie inclusief Nederlandssprekende reisleiding.

Vanaf 699,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 12/09/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culinaire groepsreis | 6 dagen | Griekenland | 12-17 september 2022

Om één te worden met de lokale bevolking is een pittoresk vissersdorpje op het nog ongerepte eiland Evia natuurlijk dé plek bij uitstek! Ontdek onbekende gebieden, verzamel uw eigen groenten uit de tuin van het hotel en bereid met de 'oogst' authentieke Griekse gerechten. Ga vissen met een echte Griekse Kaiki-vissersboot en maak uw eigen vissoep. Ontspan in de heerlijk rustige uurtjes op het zandstrand vlak voor het hotel. Koken, kennismaken met de gastvrije bevolking en genieten van het Griekse leven; een culinair avontuur in een nog ongerept stukje Griekenland.

Route in het kort

Dag 1: Transfer en aankomst in uw hotel, 160 km
Dag 2: Inkopen produkten & kookmoment
Dag 3: Boottocht & kookmoment
Dag 4: Kymi, Grieks bier & kookmoment, 41 km
Dag 5: Pasta, kaas & kookmoment
Dag 6: Einde van de reis, Transfer, 160 km

Deze reis is tevens te reserveren inclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief

- Vijf overnachtingen in Hotel Argo, inclusief ontbijt
- Transport gedurende de reis
- Diner bij aankomst en vier kookmomenten
- Nederlandssprekende reisleiding
- Excursies met een Engelssprekende gids
- Entreegelden en headsets
- Toeristenbelasting
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vlucht naar Athene
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- De lunches
- Aanvullende diners (naast de kookmomenten)
- De drankjes gedurende de maaltijden
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking,
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Bijdrage Calamiteitenfonds à Eur 2,50 per boeking (max. 9 op een certificaat)

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Athene

Transfer van de luchthaven van Athene naar het hotel op Evia. Na een hartelijk welkom door de eigenaar en zijn familie is er tijd om even bij te komen van de reis. Diner in uw hotel.

Route: Luchthaven Athene - Evia, 160 km

Dag 2: Inkopen en kookmoment

Ontbijt in het hotel.
We bezoeken vanmorgen lokale boeren en producenten en indien mogelijk gaan we naar de markt waar we onze verse groenten gaan kopen. In de tuin van het hotel plukken we verse seizoensgroenten en kruiden.
De rest van de dag is er tijd om te relaxen, te genieten van de zee en voor een eerste kennismaking met het dorpje. Tegen de avond ontmoeten we elkaar weer in de keuken en bereiden we gerechten met de groenten die we vanmorgen hebben vergaard - bijvoorbeeld gevulde tomaten en paprika's, moussaka, tzatziki of een heerlijke hartige spinazietaart.

Dag 3: Boottocht en vis

Vroeg ontbijt in het hotel.
Vanmorgen gaan op we visavontuur! Aan boord van een lokale vissersboot halen we, samen met de bemanning, de netten op. Aansluitend varen we over de azuurblauwe Egeïsche Zee om een aantal prachtige baaien in de buurt te bekijken. Na afloop van de boottocht en na wat vrije tijd in het hotel, komen we bij elkaar om te zien wat we vandaag gaan maken met hetgeen we vanmorgen in onze netten hebben gevangen; gegrilde vis, vissoep of misschien wel garnalen ‘saganaki’ (met tomatensaus en kaas).

Dag 4: Het dorpje Kymi en bier

Ontbijt in het hotel.
Vandaag bezoeken we het dorp Kymi. Misschien heeft u nog nooit van deze plaats gehoord, maar het is de geboorteplaats van de gyneacoloog Georgios Papanikolaou, de uitvinder van de PAP test. We wandelen langs het huis waar hij geboren en getogen is (helaas niet open voor bezoekers) en bezoeken aansluitend het folklore museum. Het museum vertoont een rijke verzameling met diverse attributen uit het dagelijkse leven van de lokale bevolking, waaronder kostuums en aardewerk, maar ook de typische huisinrichting, waaronder een eetkamer en een zitkamer. Natuurlijk is er tevens een kamer gewijd aan dokter G. Papanikolaou, met foto's en handgeschreven documenten. Een totaal andere reden waar Kymi bekend om staat is het heerlijke Griekse gebak ‘baklava’. We bezoeken een van de bekendste banketbakkers en proeven natuurlijk ook dit bekende Griekse gebak! Aansluitend heeft u wat vrije tijd om door het dorpje te lopen en om, samen met de lokale bevolking, op het centrale plein te genieten van een kopje (Griekse) koffie. Op de terugweg stoppen we bij een lokale bierbrouwerij die wereldwijd beroemd is vanwege hun vele verschillende labels; men heeft er één voor elke dag van de week! Natuurlijk gaan we hier diverse soorten bier proeven. Aansluitend rijden we terug naar het hotel en, na even tot rust te zijn gekomen, gaan we in de namiddag leren om onze eigen baklava te maken. De avond is vrij om op eigen gelegenheid te dineren in een van de vele tavernes aan zee.

Route: Evia - Kymi, 41 km

Dag 5: Pasta en kaas

Ontbijt in het hotel.
Het eiland Evia produceert vele soorten lokale pasta. Vandaag brengen we een bezoek aan een van de pasta fabrieken, waar we een rondleiding krijgen en kennismaken met het productieproces van deze lokale pasta. Na de rondleiding en uitleg maken we zelf pasta. Aansluitend bezoeken we een lokale kaasmakerij, waar we onze eigen kaas kopen. Vanavond maken we zelf een maaltijd, natuurlijk gebaseerd op de pasta en de kaas die we vandaag hebben gemaakt en gekocht. Een perfecte combinatie samen met de lokale bieren!

Dag 6: Einde van de reis - Transfer naar Athene

Ontbijt in het hotel.
We nemen afscheid van de familie en worden naar het vliegveld van Athene gebracht voor onze terugvlucht.

Route: Evia - Luchthaven Athene, 160 km

Overnachtingen | 6-daagse culinaire reis

• 5 nachten in het eenvoudige 3-sterrenhotel Aghi Apóstoli op Evia

Eigen vervoer

Deze reis wordt aangeboden exclusief de vluchten. Afhankelijk van de vlucht die u reserveert is de transfer naar uw hotel v.v. inbegrepen. Wij adviseren u graag over de vluchtmogelijkheden.

Indien gewenst kan er tevens een huurauto voor u worden gereserveerd. Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur. Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Wij adviseren u graag bij reservering.

Culinaire groepsreis

Onze culinaire groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s waarbij koken en bezoeken aan de lokale producenten centraal staat.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Kookmomenten gedurende de reis

Gedurende de reis zijn er vier kookmomenten inbegrepen welke wellicht niet voldoende zijn voor een volwaardige maaltijd. Indien gewenst kan het hotel, tegen betaling, zorgdragen een aanvullende maaltijd.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Nederlandse begeleiding

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Nederlandssprekende reisleiding.

Hotel Argo | Aghi Apóstoli

De eenvoudige kamers van Hotel Argo zijn gevestigd in twee verschillende gebouwen. Op 28 kilometer afstand van het hotel ligt het dorp Styra. De stranden Kalamos Beach en Liani Ammos Beach liggen beiden op ongeveer drie kilometer afstand van het hotel. In de omgeving van het hotel is er de mogelijkheid om te duiken, fietsen, snorkelen en hiken. Het hotel beschikt over een restaurant wat traditionele Griekse gerechten serveert. U kunt elke ochtend genieten van een heerlijk ontbijt dat op het terras wordt geserveerd. De hotelkamers zijn voorzien van een koelkast, airconditioning en een eigen badkamer. Hotelfaciliteiten: tuin, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid en een buiten zwembad.

Griekenland, het land van de sirtaki...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Op gemiddeld drie uur vliegen vanuit Nederland ligt het geliefde vakantieland Griekenland. Cultuur, heerlijk eten en prachtige stranden, dat is Griekenland in een notendop. Naast de indrukwekkende hoofdstad Athene, de Atheense Riviera en de Peloponnesos is Griekenland vooral geliefd vanwege de vele eilanden, ieder met een eigen identiteit. Tel dit op bij een gastvrije bevolking en gemiddeld 300 dagen per jaar zon.

Griekenland verwelkomt u!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips