Zoek op land, regio of reis

×

U2 muziekreis naar Dublin en Belfast met begeleiding van Wilbert Mutsaers...

Muziekreis | 4 dagen | Dublin en Belfast | 05- 08 oktober 2023

De erfenis van U2 is enorm en laat haar sporen achter in het huidige muzieklandschap. Onder begeleiding van U2 kenner Wilbert Mutsaers organiseren wij een 4-daagse U2 reis. We brengen u naar unieke locaties in Dublin en Belfast en laten u meeslepen in de verhalen en de muzikale wereld van deze legendarische band.

Vanaf 1250,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 05/10/2023
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Muziekreis | 4 dagen | Dublin en Belfast | 05 - 08 oktober 2023

De erfenis van U2 is enorm en laat haar sporen achter in het huidige muzieklandschap. Onder begeleiding van U2 kenner Wilbert Mutsaers organiseren wij een 4-daagse U2 reis. Ontdek Dublin en Belfast. We brengen u naar unieke locaties en laten u meeslepen in de verhalen en de muzikale wereld van deze legendarische band. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de geschiedenis van Dublin en Belfast.

De reis wordt georganiseerd met begeleiding van Wilbert Mutsaers.
Wilbert Mutsaers is jarenlang zendermanager van 3FM geweest en een van de lopende popencyclopedieën van Nederland. Wilbert Mutsaers werkte vele jaren voor het label van U2, bij Mojo Concerts en Spotify. Hij zag de band talrijke keren optreden op vele plekken ter wereld. Wilbert schrijft graag over muziek en in het bijzonder over U2, onder andere in het boek 'U2 Onder een bloedrode hemel en 40 jaar U2 door Nederlandse ogen' (redactie Erik van Bruggen). Zijn fascinatie voor U2 bracht Wilbert naar Dublin, ook afgelopen zomer bezocht hij weer vele U2-gerelateerde plekken in deze heerlijke eigenzinnige stad. Hoe U2 de wereld veroverde met hun muziek en boodschap, heeft alles te maken met de stad Dublin, en U2's complexe relatie met geloof, Ierland en Noord-Ierland.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht Amsterdam-Dublin, Bezoek aan Dublin
Dag 2: Dublin
Dag 3: Dublin - Belfast
Dag 4: Belfast - vlucht naar Amsterdam

Deze reis is tevens te reserveren exclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Dublin/Belfast-Amsterdam
- Drie overnachtingen in centraal gelegen hotels
- Transport
- Begeleiding van U2-kenner Wilbert Mutsaers
- Excursies
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Bagge aan boord
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners gedurende de reis
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vanuit Amsterdam naar Dublin

Rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Dublin.
Bij aankomst op de luchthaven van Dublin staat de touringcar klaar en volgt er een eerste kennismaking met Dublin. We rijden langs de huizen waar Bono en Larry Mullen woonden in de eerste jaren van U2 en verder langs Mount Temple Comprehensive School, waar de band ontstond. Via Croke Park, de locatie waar U2 haar grote shows in Dublin geeft, rijden we naar het hotel.
Na de lunch, die gebruikt kan worden in het hotel, volgt er vanmiddag een stadwandeling door Dublin. We bezoeken het Little Museum, een museum gehuisvest in een Georgiaans herenhuis uit de 18e eeuw gelegen aan de beroemde Saint Stephens Green. In dit 'kleine' museum is de exhibitie 'U2; Made in Dublin' te bezoeken.
We vervolgen de tocht naar Ha'penny Bridge, de bekende voetgangersbrug waar de band U2 in de beginjaren een fotoshoot opnam. Bonvax store is de locatie waar Bono zijn naam vandaan heeft; geen platenzaak, maar een winkel gespecialiseerd in hoortoestellen. Een kort bezoek aan het Clarence Hotel Dublin mag natuurlijk niet ontbreken. Bono en The Edge kochten dit hotel in 1992. We wandelen naar de Temple Bar area en natuurlijk bezoeken we de beroemde Temple Bar. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het Irish Rock 'N' Roll Experience Museum waar naast U2 memorabilia ook andere beroemde Ierse artiesten uitgelicht worden.

Dag 2: Dublin

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt starten we de dag met een bezoek aan de Windmill Lane studio’s, het hart van muziekproductie in Ierland en de studio's waar U2 veel muziek opnam. Na een bezoek aan Hanover Quay (Grand Canal Dock) rijden we per touringcar langs aan U2 gerelateerde plekken die niet in het centrum van Dublin gelegen zijn zoals Fitzwilliam Square (opname clip The Sweetest Thing), de St Patricks Cathedral (de kerk waar Bono in zijn jeugd veel kwam en U2 'Running To Stand Still' live speelde) en Sandymount Strand (waar U2 onder andere fotosessies deed). Mocht de tijd het toelaten dan is er nog de mogelijkheid om het Guinness Museum/fabriek te bezoeken.

Dag 3: Van Dublin naar Belfast

Ontbijt in het hotel.
We verlaten het hotel en reizen per trein naar Belfast. Na aankomst in Hotel Grand Central is er tijd voor een lunch in de omgeving van het hotel.
Vanmiddag bezoeken we Belfast samen met een gids. We nemen u mee in de indrukwekkende geschiedenis van deze stad en aan U2 en andere Ierse artiesten zoals Van Morrison gerelateerde locaties.

Dag 4: Terug naar Nederland

Ontbijt in het hotel.
Per touringcar rijden we naar de luchthaven van Belfast. Aansluitend een rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

Overnachtingen | 4-daagse muziek reis

• 2 nachten, 4+* Hotel Iveagh Garden, Dublin
• 1 nacht, 4+* Hotel Grand Central, Belfast

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Dublin, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij RyanAir.
De vlucht vanuit Belfast wordt uitgevoerd door EasyJet.


05 oktober 2023 Amsterdam - Dublin 10:10-10:50
08 oktober 2023 Belfast - Amsterdam 13:24-16:00
(vluchtschema onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen)

U kunt de bagage bijboeken via de website van Ryanair en EasyJet.

Muziekreis

Onze muziekreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Wilbert Mutsaers

De reis wordt georganiseerd met begeleiding van Wilbert Mutsaers.
Wilbert Mutsaers is jarenlang zendermanager van 3FM geweest en een van de lopende popencyclopedieën van Nederland. Wilbert Mutsaers werkte vele jaren voor het label van U2, bij Mojo Concerts en Spotify. Hij zag de band talrijke keren optreden op vele plekken ter wereld. Wilbert schrijft graag over muziek en in het bijzonder over U2, onder andere in het boek 'U2 Onder een bloedrode hemel en 40 jaar U2 door Nederlandse ogen' (redactie Erik van Bruggen). Zijn fascinatie voor U2 bracht Wilbert naar Dublin, ook afgelopen zomer bezocht hij weer vele U2-gerelateerde plekken in deze heerlijke eigenzinnige stad. Hoe U2 de wereld veroverde met hun muziek en boodschap, heeft alles te maken met de stad Dublin, en U2's complexe relatie met geloof, Ierland en Noord-Ierland.

Iveagh Garden Hotel

Het viersterrenhotel Iveagh Garden Hotel is een moderne kijk op traditionele luxe en is een stedelijke oase op slechts een steenworp afstand van Grafton Street. Dit hotel in Dublin, geopend in februari 2018, heeft een van de laagste ecologische voetafdrukken van alle Ierse hotels en is het eerste volledig duurzame hotel van Europa. Het Iveagh Garden Hotel ligt in het hart van deze levendige stad en biedt een van de beste hotels van Dublin in de buurt van alle belangrijke bezienswaardigheden.
De 145 kamers en suites van het hotel zijn ontworpen volgens de hoogste normen met een klassieke eigentijdse uitstraling en zijn doordrenkt met juweelkleuren, rijke texturen, op maat gemaakt schrijnwerk en luxe afwerkingen.

Grand Central Hotel

Hastings Grand Central is meer dan een hotel. Het is een ode aan een stad. Dit indrukwekkende juweel staat hoog in Bedford Street en combineert glamour en grootsheid en is perfect gelegen in Belfast City. Net zoals Belfast in het hart van de Grand Central ligt, ligt de Grand Central in het hart van Belfast. Het hotel, gelegen in het opkomende Linen Quarter, is een spectaculair knooppunt voor het verkennen van de geschiedenis van Titanic Quarter of de charmante geplaveide straatjes, pubs en eetgelegenheden van Cathedral Quarter. Theaterliefhebbers, shopaholics en historici zullen allemaal keuze te over hebben, met een scala aan opties voor de deur.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder Dublin

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

In de stad Dublin wordt u ondergedompeld in haar tumultueuze geschiedenis. Dublin Castle, Trinity College, Grafton Street, Temple Bar, het stadhuis en de kathedralen. Tijdens een wandeling door de oude geplaveide straten krijgt u inzicht in de lokale cultuur en de fascinerende geschiedenis van deze charmante stad, zijn volksverhalen en de legendes.
Het Guinness Storehouse is een van de meest historische en culturele bezienswaardigheden van Ierland in de stad Dublin. Bezoek het Guinness Storehouse waar u leert hoe het beroemde brouwsel is gemaakt, ontdek de geheimen van Guinness en proef het! Drinkt u liever whiskey? De Teeling Whiskey Distillery, gelegen in het hart van het stadscentrum van Dublin, is de enige operationele distilleerderij in Dublin. De Teeling Whiskey Distillery is Dublins nieuwste bestemming voor whiskyfans of voor iedereen die geïnteresseerd is in Dublins lange, historische associatie met Ierse whisky. Kom en ervaar uit de eerste hand het geluid, de geur en het gevoel van een volledig operationele distilleerderij waar de Dublin-whisky al meer dan 40 jaar wordt gedistilleerd.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips