Style in Travel

Israel o.l.v. Drs Ria Ophof

Dagprogramma

Dag 1: Per Transavia vlucht reist u vanuit Amsterdam naar Tel Aviv. Vanaf de luchthaven rijdt u, samen met uw gids, naar het moderne en bruisende Tel Aviv, waar u een bezoek brengt aan het Museum van Moderne Kunst Het modern vormgegeven bouwwerk werd ontworpen door de Amerikaanse architect Preston Scott Cohen. Liefhebbers van hedendaagse en klassiek-moderne kunst kunnen hier genieten van uiteenlopende werken van bekende namen. De werken zijn onderverdeeld in verschillende afdelingen. Zo is er een afdeling met Israëlische kunst, een met negentiende eeuwse moderne kunst, een met tekeningen en afbeeldingen, een met fotografie, een met architectuur en design en een afdeling met hoofdzakelijk kunstwerken uit de zestiende tot en met de negentiende eeuw. En de collectie groeit nog altijd. Onderweg naar het noorden maakt u een stop bij de berg Karmel, waarvandaan u een geweldig zicht heeft op de havenstad Haifa. Het altijd aangenaam warme Tiberias ligt schitterend aan de oevers van het meer van Galilea. Gelegen op tweehonderd meter onder zeeniveau biedt Tiberias de oudste warmwaterbronnen ter wereld. De heilzame baden worden gevoed door zeventien waterbronnen die het hele jaar actief zijn. Op het meer heeft Jezus zijn wonderen verricht; vissers en dorpelingen waren zijn eerste volgelingen

Dag 2: Nazareth is een dorpje met overwegend Arabische inwoners. In Nazareth bezoekt u de kerk van de Aankondiging, die ook wel de kerk van de Mariaboodschap genoemd wordt. De kerk van de Aankondiging is gebouwd op de plek waar de aartsengel Gabriël aan Maria verscheen, om haar te vertellen dat ze het leven zou schenken aan Jezus. Tijdens de joodse opstand tegen de Romeinen werd Nazareth verwoest (67 na Chr.) Keizer Constantijn de Grote gaf in 326 na Chr. zijn stadhouder Jozef van Tiberias de opdracht om boven de plek waar het huis van Maria en Jozef stond een christelijke kerk te bouwen. In de Byzantijnse tijd werd de kerk vergroot, maar in 615 door de Perzen bezet. De kruisvaarders bouwden op die plek een nieuwe basiliek, maar nu waren het de mammelukken die het gebouw tot de grond toe afbraken. De christenen die zich hier gevestigd hadden werden allen om het leven gebracht. In 1620 keerde het tij ten goede: de Libanese druzenvorst Fakhr-ed Din gaf Franciscaner monniken toestemming om zich in Nazareth te vestigen. Vervolgens stond kalief Omar in 1730 toe dat Spaanse Christenen begonnen met de bouw van de aankondigingskerk. Aansluitend rijdt u naar de kibbutz Ginosar, waarvandaan u een boottocht maakt over het Meer van Tiberias. U bezoekt enkele bijzondere plaatsen rondom het meer van Galilea, zoals Capernaum met de bijzondere synagoge uit de 3e eeuw. Capernaum wordt regelmatig in het Nieuwe Testament genoemd. Toen Jezus Nazareth verlaten had trok hij met grote regelmaat naar dit vissersdorp aan de oever van het Meer van Galilea. U kunt u hier de mooie synagoge van het stadje bezichtigen. Gevonden munten tonen aan dat het stadje al in de 2e eeuw voor Chr. bestond; in die tijd lag het aan de karavaanroute naar Syrië. Indrukwekkend is het bezoek aan de Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus zijn beroemde Bergrede uitsprak en de plek waar de Wonderbare spijziging plaats vond, Tabgha. De Byzantijnen hebben in Tabgha een kerk gebouwd in de 5e eeuw. Die kerk bestaat niet meer, maar wel kunt u nog een kijkje nemen bij de schitterende vloer mozaïeken: sierlijk gevormde vogelfiguren en een mand met broden en twee vissen.

Dag 3: U verlaat Tiberias en vertrekt richting Jeruzalem. Onderweg maakt u een stop bij de opgravingen van Beith Shean. De oudste resten die in Beit Shean gevonden zijn dateren van 5000 voor Chr. Vanaf die tijd tot de middeleeuwen hebben zo'n 20 beschavingen hier ooit hun thuishaven gevonden, waaronder de Filistijnen, de Grieken, de Romeinen en de Byzantijnen. U begint uw bezoek aan Beit Shean bij het Romeinse theater. Het theater heeft een halfronde vorm en ooit heeft het drie ringen gehad, die in totaal plaats hebben geboden aan 7000 toeschouwers. Het huidige theater heeft nog maar één ring en van de tweede ring zijn de fundamenten nog zichtbaar. Regelmatig worden voorstellingen in het theater opgevoerd. Naast het theater brengt u een bezoek aan het Westelijk badhuis, de Byzantijnse agora, de Romeinse tempel, vloermozaïeken en het Oostelijk badhuis. Aangekomen in Jeruzalem, brengt u een bezoek aan het Israel Museum, opgericht in 1965 door burgemeester Teddy Kollek. Dit museum staat bekend als een van de beste archeologische musea ter wereld. De collectie van dit museum bevat onder meer joodse kunst, archeologische stukken uit verschillende religieuze periode's, Egyptische mummies, sculpturen etc. De Dode Zeerollen die hier te zien zijn, zijn de oudste exemplaren van de Hebreeuwse Bijbel die ooit zijn gevonden en zijn van onschatbare waarde voor het Joodse erfgoed. In het Israel Museum kunt u een fragment van dit bijzondere stukje geschiedenis bekijken. In de tuin van het Israëlmuseum kunt u prachtige sculpturen en andere moderne werken uit binnen- en buitenland bewonderen.

Dag 4: U begint de dag met een bezoek aan de Nieuwe Stad van Jeruzalem, waar u Yad Vashem bezoekt. Yad Vashem toont de geschiedenis van Joden vóór en tijdens de Holocaust door middel van talloze objecten, dagboeken en andere documenten, die het Joodse leven van toen realistisch en authentiek weergeven. Het nieuwe museum toont het drama dat zich voltrok op chronologische wijze en doet verslag van de rechteloze en fatale situatie waarin de Joden zich ooit bevonden. Het biedt plaats aan collecties en bestanden die tot nu toe niet voor het publiek toegankelijk waren. Het Toren van David Museum toont de 'geschiedenis van Jeruzalem' en is gelegen in een middeleeuwse citadel, vlakbij de Jaffapoort, de historische toegangspoort tot de Oude Stad. Het museum vertel het verhaal van de stad Jeruzalem, gesticht door Koning David rond 1.000 v Christus, tot het de hoofdstad werd van de staat Israel in de vorige eeuw. Natuurlijk is er veel aandacht voor de rol die de Oude Stad speelt in drie grote wereldreligies. De permanente tentoonstelling toont de geschiedenis van de stad door de eeuwen heen. De citadel zelf is al even fascinerend. Het is een archeologische vindplaats waar nog steeds voorwerpen uit de geschiedenis worden gevonden. Het geeft een geweldig beeld van Jeruzalem door de eeuwen heen. De citadel is bovendien een prachtig uitkijkpunt; hiervandaan heeft u een adembenemend uitzicht over de Oude Stad én modern Jeruzalem. Aansluitend bezoekt u het Jerusalem Archeological Park, het Davidson Center, gelegen bij de Tempelberg, waar de meest recente opgravingen te zien zijn.

Dag 5: Tijdens de oprichting van het kunstmuseum L.A. Mayer Institute for Islamic art werd er vooral gedacht aan het dichten van een gat tussen twee culturen, namelijk die tussen moslims en joden. Het museum laat een prachtige collectie klokken, keramiek, juwelen, textiel en allerlei andere belangrijke en minder belangrijke culturele voorwerpen zien. Het museum werd geopend in 1974 en werd opgericht door Vera Bryce Salomons. Haar oom, Sir David Salomons, was een invloedrijke man die uiteindelijk de eerste Joodse burgemeester van Londen werd. Vera Bryce Salomon heeft het museum als eerbetoon vernoemd naar haar docent en vriend, Professor Leo Arie Mayer. Na het museum bezoek rijdt u naar de Olijfberg. Vanaf hier heeft u een prachtig zicht op de Oude Stad en de 'skyline' van Nieuw Jeruzalem. Op de hellingen ligt de hof van Gethsemane, de plaats van de gevangenneming van Jezus. Door de Leeuwenpoort, één van de 8 poorten van Jeruzalem, betreedt u de Oude Stad. Direct hierachter ligt het bad van Bethesda. Wandelend over de Via Dolorosa, de Lijdensweg, bereikt u de Grafkerk. Onderweg ziet u de diverse staties, waaronder het Lithostrotos met de Ecco Homokapel in het klooster van de zusters van Zion. Via de sukh, de oriëntaalse bazaar komt u bij de Damascuspoort en verlaat u de Oude Stad. Vanavond begint de Shabbath; u eindigt deze excursie dag bij Shabbath viering bij de Klaagmuur.

Dag 6: Aan de oever van de Dode Zee ligt de rotsvesting Massada, door Herodes gekozen als toevluchtsoord. Als zodanig werd het door hem nooit gebruikt, echter wel door de Zeloten. Deze Joodse opstandelingen hielden drie jaar lang stand tegen de Romeinen. De geschiedenis eindigt met hun massale zelfmoord. Een kabelbaan brengt u naar de top van de rots. Met een ligging van 417 meter onder het zeeniveau is de Dode Zee de laagste plek ter wereld. Het water is te zout voor leven en door het hoge gehalte blijft u zonder moeite drijven. Natuurlijk is er vandaag ook gelegenheid te 'zwemmen' in de Dode Zee. Een unieke ervaring!

Dag 7: Vanuit Netanya brengen we u naar Tel Aviv. Tel Aviv is ooit ontstaan als buitenwijk van een van de oudste steden ter wereld; het 3000 jaar oude Jaffa. Vandaag de dag zijn de rollen omgedraaid en is Jaffa juist een buitenwijk van Tel Aviv. Jaffa staat bekend vanwege haar nauwe straatjes met winkeltjes, galeries, visrestaurants , de vlooienmarkt en de oude haven. U proeft hier de verschillende culturen. Vanaf de kustlijn heeft u een prachtig uitzicht over Tel Aviv. U overnacht in Netanya.

Dag 8: Vanuit uw hotel is er een transfer geregeld naar Ben Gurion Airport. Per Transavia vlucht reist u vanuit Tel Aviv naar Amsterdam. N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

8-daagse reis Israel o.l.v. Drs Ria Ophof

Tiberias - Kibbutz Ein Harod HB Jeruzalem – Kibbutz Ramat Rachel HB Herzlya – 4*Hotel The Sharon BB
Vluchtgegevens
In 2019 nog twee vertrekdata voor deze unieke reis: 4 maart  & 2 september

Vluchtinformatie
De exacte vluchttijden worden na boeking met u gecommuniceerd. U vliegt in de ochtend naar naar Tel Aviv vanaf Amsterdam en heeft een middag of avondvlucht terug naar Amsterdam.
israel-style

Vakantie Israel

Israël is een veelzijdig vakantieland; het land van woestijnen en besneeuwde bergtoppen, van het laagste punt op aarde, de Dode Zee, en de groene hoogvlakte van de Golan. Het is een land met een ongekende en indrukwekkende geschiedenis, zowel oud als 'nieuw' en biedt daardoor vele vakantiemogelijkheden. Maar Israël is toch vooral hét land van de Bijbel, het land vol religieuze heiligdommen, van het Jodendom, het christendom en de islam. Jeruzalem wordt al eeuwenlang door de drie wereldgodsdiensten in haar greep gehouden. Bijbelse plaatsen en wereldberoemde musea, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen aan de blauwe Middellandse Zee en de Rode Zee, Israël heeft het allemaal.

authentiek-israel

Groepsreizen Israel

Israël is een veelzijdig vakantieland; het land van woestijnen en besneeuwde bergtoppen, van het laagste punt op aarde, de Dode Zee, en de groene hoogvlakte van de Golan. Het is een land met een ongekende en indrukwekkende geschiedenis, zowel oud als 'nieuw' en biedt daardoor vele vakantiemogelijkheden. Maar Israël is toch vooral hét land van de Bijbel, het land vol religieuze heiligdommen, van het Jodendom, het christendom en de islam. Jeruzalem wordt al eeuwenlang door de drie wereldgodsdiensten in haar greep gehouden. Bijbelse plaatsen en wereldberoemde musea, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen aan de blauwe Middellandse Zee en de Rode Zee, Israël heeft het allemaal
 

Groepsreizen naar Israel

Style in Travel heeft een speciale afdeling voor 'Groepsreizen en Incentives'. Groepsreizen op maat samengesteld voor grote en kleine gezelschappen.

De afgelopen jaren mochten wij reeds speciale maatwerk reizen organiseren voor uiteenlopende groepen. Op aanvraag sturen wij u een reisvoorstel voor uw groepsreis. Uiteraard vult u uw reis geheel naar eigen wens in. Indien gewenst komen we bij u langs voor een vrijblijvend gesprek of advies.

Style in Travel organiseert ook bijzondere groepsreizen 'op inschrijving'. Zo bieden wij op dit moment diverse culinaire reizen, en culturele reizen aan.

Direct en online boekbaar.

israel-style

Israel

Israël is een veelzijdig vakantieland; het land van woestijnen en besneeuwde bergtoppen, van het laagste punt op aarde, de Dode Zee, en de groene hoogvlakte van de Golan. Het is een land met een ongekende en indrukwekkende geschiedenis, zowel oud als 'nieuw' en biedt daardoor vele vakantiemogelijkheden. Maar Israël is toch vooral hét land van de Bijbel, het land vol religieuze heiligdommen, van het Jodendom, het christendom en de islam. Jeruzalem wordt al eeuwenlang door de drie wereldgodsdiensten in haar greep gehouden. Bijbelse plaatsen en wereldberoemde musea, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen aan de blauwe Middellandse Zee en de Rode Zee, Israël heeft het allemaal
 

Groepsreizen naar Israel

Style in Travel heeft een speciale afdeling voor 'Groepsreizen en Incentives'. Groepsreizen op maat samengesteld voor grote en kleine gezelschappen.

De afgelopen jaren mochten wij reeds speciale maatwerk reizen organiseren voor uiteenlopende groepen. Op aanvraag sturen wij u een reisvoorstel voor uw groepsreis. Uiteraard vult u uw reis geheel naar eigen wens in. Indien gewenst komen we bij u langs voor een vrijblijvend gesprek of advies.

Style in Travel organiseert ook bijzondere groepsreizen 'op inschrijving'. Zo bieden wij op dit moment diverse culinaire reizen, en culturele reizen aan.

Direct en online boekbaar.

.

Reissom:
4 maart 2019 EUR  1.495,- per persoon
2 september 2019 EUR 1.595,- per persoon 

Toeslag 1-persoonskamer
EUR 370,- per persoon

Inbegrepen:
- Transavia vliegreis Amsterdam- Tel Aviv-Amsterdam, inclusief de luchthavenbelastingen, de brandstoftoeslagen en 10 kilo aan handbagage
- Zeven overnachtingen in de (kibbutz) hotels, in standaard tweepersoonskamer
- De diners in Tiberias en Jeruzalem
- Excursie vanuit Tel Aviv via de kust naar Tiberias op dag 1, inclusief een airconditioned bus en de diensten van een Nederlandssprekende gids
- Excursie noorden van Israel op dag 2, inclusief een airconditioned bus en de diensten van een Nederlandssprekende gids
- Excursie vanuit Tiberias naar Jeruzalem op dag 3, inclusief een airconditioned bus en de diensten van een Nederlandssprekende gids
- Excursie Jeruzalem op dag 4, inclusief een airconditioned bus en de diensten van een Nederlandssprekende gids
- Excursie Jeruzalem op dag 5, inclusief een airconditioned bus en de diensten van een Nederlandssprekende gids
- Excursie Dode Zee en omgeving opdag 6, inclusief een airconditioned bus en de diensten van een Nederlandssprekende gids
- Excursie Tel Aviv en Jaffa op dag 7, inclusief een airconditioned bus en de diensten van een Nederlandssprekende gids
- Transfer bij vertrek van het hotel in Tel Aviv naar Ben Gurion Airport
- Bezoek aan diverse musea: Israelmuseum in Jeruzalem, Yad Vashem museum in Jeruzalem, Tower of David musuem in Jeruzalem, Institute of islamitic Art in Jeruzalem, museum van Moderne Kunst in Tel Aviv
- Boottocht over het meer van Tiberias
- Kabelbaan bij Massada

Niet inbegrepen:
- Ruimbagage aan boord
- de lunches gedurende de reis
- de drankjes gedurende de diners in Tiberias
- de diners in Netanya op dag 6 en 7
- entree voor het zwemmen in de Dode Zee,
- reis-bagage-ongevallen en/of annuleringsverzekering
- Reserveringskosten Eur 35 per boeking
- bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 op een certificaat)


Minimum aantal deelnemers 20
Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname: 3 weken voor vertrek.

Israel o.l.v. Drs. M. Ophof-Van Dijk

Israël is een veelzijdig vakantieland; het land van woestijnen en besneeuwde bergtoppen, van het laagste punt op aarde, de Dode Zee, en de groene hoogvlakte van de Golan. Het is een land met een ongekende en indrukwekkende geschiedenis, zowel oud als 'nieuw' en biedt daardoor vele vakantiemogelijkheden. Maar Israël is toch vooral hét land van de Bijbel, het land vol religieuze heiligdommen, van het Jodendom, het christendom en de islam. Jeruzalem wordt al eeuwenlang door de drie wereldgodsdiensten in haar greep gehouden. Bijbelse plaatsen en wereldberoemde musea, straatjes met oude ambachten en moderne badplaatsen aan de blauwe Middellandse Zee en de Rode Zee, Israël heeft het allemaal.
 

Drs. Ria Ophof

Drs. M. Ophof van Dijk studeerde kunstgeschiedenis af op een doctoraalscriptie met onderwerp "de Verlichtingsfilosofie en Huisgezin in de Nederlandse Beeldende Kunst in de 2de helft 18de/begin 19de eeuw". Zij heeft veel cursussen over de geschiedenis van de kunst en lezingen over kunsthistorische onderwerpen afgelopen jaren gegeven. De laatste twintig jaar heeft zij talrijke kunstreizen georganiseerd en begeleid.

Meer informatie?
Onder 'reisinformatie' leest u meer over het uitgebreide dagprogramma. Direct een boeking maken? Kies hieronder uw vertrekdatum.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt