Zoek op land, regio of reis

×

Israëlreis o.l.v. Mathilde de Graaff...

Israëlreis o.l.v. Mathilde de Graaff | 8 dagen | 23-30 november 2021

Een reis naar Israël betekent op stap in het geschiedenisboek, je laten meeslepen in de verhalen en je verwonderen over de diversiteit van het land en haar inwoners. Maak tijdens deze 8-daagse reis kennis met dit bijzondere land! Na afloop van deze reis is er voor de liefhebbers de mogelijkheid om de reis te verlengen in buurland Jordanië.

Vanaf 1418,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 23/11/2021
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Israëlreis o.l.v. Mathilde de Graaff | 8 dagen | 23-30 november 2021

Israël is een land van contrasten. Alhoewel Israël een klein land is vindt u hier een grote variatie aan natuur en cultuur. Groene vlakten in het noorden, prachtige stranden aan de kust, de woestijn in het zuiden en de indrukwekkende Dode Zee, het laagste punt op aarde. Alhoewel Tel Aviv en Jeruzalem slechts op korte afstand van elkaar liggen is er geen groter contrast te vinden tussen twee steden. Tel Aviv is een bruisende, moderne stad; in Jeruzalem wandelt u door een geschiedenisboek en wordt u meegezogen in de verhalen van het heden en verleden.
Op iedere plek in Israël is de religie terug te vinden; het land wordt al eeuwenlang door de drie godsdiensten - het jodendom, het christendom en de islam - in haar greep gehouden. Bezoek de musea en opgravingen, dwaal door de straatjes van de oude stad van Jeruzalem en ontspan bij de moderne badplaatsen aan de Middellandse- en Rode Zee.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv, transfer naar Jeruzalem
Dag 2: Jeruzalem
Dag 3: Jeruzalem
Dag 4: Dode Zee - Massada - Ein Gedi
Dag 5: Jeruzalem - Bethlehem - Tiberias
Dag 6: Tiberias
Dag 7: Tiberias - Tel Aviv
Dag 8: Tel Aviv, transfer naar Tel Aviv luchthaven, vlucht naar Nederland


Jordanië verlenging

Dag 8: Tel Aviv - Petra
Dag 7: Petra - Dode Zee
Dag 8: Dode Zee - Nebo - Madaba - Amman luchthaven, vlucht naar Nederland

Inclusief

- Rechtstreekse Transavia vluchten naar Tel Aviv
- 20 kilo aan ruimbagage
- Assistentie bij vertrek op Schiphol
- Assistentie bij aankomst op Tel Aviv luchthaven
- Transfer bij aankomst van de luchthaven naar uw hotel
- Transfer bij vertrek van uw hotel naar de luchthaven
- Overnachtingen op basis van halfpension, t.w. logies, ontbijt en diner
- Dagexcursies van 24 - 29 maart 2021, inclusief de bus en een Nederlandssprekende gids
- De lunches gedurende de reis
- Entreegelden
- De Fooien
- Ontmoeting in de kibbutz (onder voorbehoud)
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Het vervoer naar Schiphol en terug (dit wordt gezamenlijk en in overleg geregeld)
- Persoonlijke uitgaven
- Reis-bagage-ongevallen en/of annuleringsverzekering
- De drankjes gedurende de maaltijden
- Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Israël!

Transavia vlucht vanuit Amsterdam naar Tel Aviv. Bij aankomst op Ben Gurion Airport wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Style in Travel. De bus staat klaar en brengt u naar het hotel in Jeruzalem.

Dag 2: Bijzonder Jeruzalem

Uw eerste excursiedag in Israël! Na het ontbijt start u de dag in de oude stad van Jeruzalem. Door de Leeuwenpoort, één van de 8 poorten van Jeruzalem, betreedt u de Oude Stad. Direct hierachter ligt het bad van Bethesda. Wandelend over de Via Dolorosa, de Lijdensweg, bereikt u de Grafkerk. Onderweg ziet u de diverse staties, waaronder het Lithostrotos met de Ecco Homokapel in het klooster van de zusters van Zion. Via de sukh, de oriëntaalse bazaar komt u bij de Damascuspoort en verlaat u de Oude Stad. U sluit de dag af met een bezoek aan de Graftuin.

Dag 3: De oude en de nieuwe stad van Jeruzalem

Ontbijt in uw hotel. We brengen u vanmorgen naar de Klaagmuur, waar u een Bar Mitswa viering bijwoont. Dit is het moment waarop een joodse jongen volwassen wordt en hij uit de torah mag voorlezen. Aansluitend volgt er een indrukwekkend bezoek aan de Koteltunnel, gelegen bij de Klaagmuur.
Vanmiddag brengt u een bezoek aan de nieuwe stad van Jeruzalem. Vóór Israëls parlementsgebouw, de Knesset (bezoek van buiten) staat een grote bronzen Menora, een 7-armige kandelaar, het symbool van de staat Israël. U sluit de dag af met een bezoek aan Yad Vashem; het sobere, maar indrukwekkende monument dat herinnert aan de 6 miljoen Joodse slachtoffers van het nazisme.

Dag 4: De Dode Zee

Na het ontbijt rijdt u richting de Dode Zee. U begint de dag met een bezoek aan Qumran, waar de Dode Zee rollen zijn gevonden. Aan de oever van de Dode Zee ligt eveneens de rotsvesting Massada, door Herodes gekozen als wijkplaats. Als zodanig werd het echter door hem nooit gebruikt, echter wel door de Zeloten. Deze Joodse opstandelingen hielden drie jaar lang stand tegen de Romeinen. De geschiedenis eindigt met hun massale zelfmoord. Een kabelbaan brengt u naar de top van de rots. Natuurlijk is er vandaag ook gelegenheid te 'zwemmen' in de Dode Zee. Een unieke ervaring! De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Klaagmuur, waar vanavond de Shabbath viering plaatsvindt.

Dag 5: Via Bethlehem naar Tiberias

Na het ontbijt verlaat u het hotel in Jeruzalem en brengen we u naar Bethlehem. Let op: uw Joodse gids mag niet mee ‘naar binnen’ in Bethlehem. U bezoekt Bethlehem met de lokale gids. Na afloop van het bezoek aan Bethlehem rijdt u via de herdersvelden en de doopplaats naar het noorden van Israël. U verblijft de komende nachten in een kibboets in Tiberias.

Dag 6: Het groene noorden

Het altijd aangenaam warme Tiberias ligt schitterend aan de oevers van het meer van Galilea. Ooit gebouwd voor de Romeinse keizer Tiberius biedt de plaats op tweehonderd meter onder zeeniveau de oudste warmwaterbronnen ter wereld. De heilzame baden worden gevoed door zeventien waterbronnen die het hele jaar actief zijn. Op het meer heeft Jezus zijn wonderen verricht. Vissers en dorpelingen waren zijn eerste volgelingen.

Na het ontbijt verlaat u het hotel en start u de dag met een boottocht over het meer van Tiberias. Na afloop van de boottocht laat uw gids de synagoge van Capernaum zien, daterend uit de 3e eeuw. Vlakbij Capernaum herinnert een kerkje in Tabgha aan de Wonderbare Spijziging. Indrukwekkend is de rust op en rondom de Berg der Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak. U bezoekt een Druzendorp, waar vandaag de lunch bij de Druzen is geregeld.
Vanavond is er in de kibbutz een ontmoeting geregeld met een Nederlandse dame die reeds jaren in Israël woont. Zij zal u alles vertellen over haar ervaringen en het leven in Israël. -bezoek onder voorbehoud-

Dag 7: Van het noorden naar de kust

Na het ontbijt verlaat u het hotel in Tiberias en rijdt u naar Nazareth, waar u de kerk van de Aankondiging, die ook wel de kerk van de Mariaboodschap genoemd wordt, bezoekt. U rijdt verder naar Akko. Kruisvaarders en Turken hebben het gezicht van dit stadje bepaald. U ziet o.a. een karavanserai, versterkingen bij de haven, de gezellige bazaar en het Johannieter klooster. Tenslotte bezoekt u Haifa en sluit u de dag af in een heerlijk hotel in Tel Aviv.

Dag 8: Weer terug naar Nederland

Ontbijt in uw hotel. Vanuit uw hotel is er een transfer gereld naar Tel Aviv luchthaven. U vliegt aansluitend terug naar Nederland

De deelnemers die een verlenging hebben gereserveerd vertrekken vanmorgen per touringcar naar Jordanië

Overnachtingen | 8-daagse Israëlreis

- 4 nachten 4-sterrenhotel Caesar, Jeruzalem
- 2 nachten kibboets Shaar Hagolan, TIberias
- 1 nacht 4-sterrenhotel Leonardo Boutique, Tel Aviv

Dag 8: Op weg naar Jordanië

Na het ontbijt in uw hotel neemt u afscheid van een deel van de groep en verlaat u het hotel in Tel Aviv. De touringcar brengt u naar de grens met Jordanië. Na de visumprocedure, die best wat tijd in beslag kan nemen, wordt u aan de Jordaanse kant van de grens opgewacht door uw Jordaanse gids. Samen met hem rijdt u naar Petra, waar u vanavond zult overnachten.

Dag 9: Wereldwonder Petra en de Dode Zee

Samen met uw gids brengt u vandaag een bezoek aan Petra. Deze mysterieuze roze stad is in het midden van de woestijn gebouwd. Via de indrukwekkende toegangsweg, door een nauwe kloof tussen torenhoge rode rotswanden, bereikt u de oude hoofdstad van de Nabateeërs. De stad, uitgehouwen in de rotsen, biedt een mysterieuze aanblik. Struin langs de langs tempels, graven, theaters en heilige altaren.

Dag 10: Uw laatste dag in Jordanië

Uw laatste dag in Jordanië! U verlaat het hotel aan de Dode Zee en rijdt naar stadje Madaba. Madaba was vroeger een belangrijk religieus centrum en is vandaag de dag een gezellig marktplaatsje waar de grootste populatie Christenen van Jordanië woont. Dat ziet u terug in verscheidene kerken met heldere mozaïeken, die pas begin 19e eeuw zijn herontdekt. De grootste en kleurrijkste mozaïeken vindt u in de St. George Church en het Madaba Archeologisch Park, gelegen net buiten het centrum.
U rijdt verder langs de oevers van de Dode Zee en bezoekt Mount Nebo, de plek waar volgens overlevering Mozes het Beloofde Land heeft gezien. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei, de Dode Zee en bij helder weer kunt u Jeruzalem zien.
Amman is een levendige stad, gebouwd op zeven heuvels. Op diverse plaatsen in deze moderne stad zijn de sporen van de oude geschiedenis nog zichtbaar. Midden in het centrum liggen de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De citadel, die uitkijkt over de stad, is een bewijs van de vele beschavingen die hun stempel op Jordanië hebben gedrukt. Het is een interessante verzameling van ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Omajjaden tijd.
Aansluitend brengt de bus u naar Amman luchthaven, waarvandaan u vanavond terugvliegt naar Amsterdam.

Overnachtingen | 3-daagse Jordanië verlenging

- 1 nacht 4-sterrenhotel Petra Quattro, Petra
- 1 nacht 4-sterrenhotel Holiday Inn Dead Sea, Dode Zee

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Tel Aviv, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Transavia. Uw reis is inclusief 20 kilo aan ruimbagage.

Handbagage beleid:

U mag 1 stuk handbagage per persoon meenemen: groen label concept
Gewicht, maximaal 10 kg
Afmeting, 45 x 40 x 25
Deze handbagage mag altijd mee worden genomen aan boord

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Reispapieren

Om naar Israël en Jordanië te kunnen reizen dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot 6 maanden na de datum van terugkomst in Nederland.

Voor een verblijf in Jordanië heeft u een visum nodig. Style in Travel Groepsreizen regelt dit visum reeds voor vertrek voor u.

Reisleiding

Mathilde de Graaff

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Mathilde de Graaff

Hotel Caesar

Jeruzalem

Hotel Caesar is gelegen op korte afstand van de meeste toeristische attracties van Jeruzalem. Het hotel heeft 150 ruime kamers die zijn uitgerust met een plasma-tv met kabelaansluiting, minikoelkast, koffie apparaat en draadloos internet. Het hotel biedt prima en koshere maaltijden, een vernieuwde lobby en zorgzame service die een aangename, warme en familiale sfeer creëert. Hotel Caesar is een rookvrij hotel en heeft 4 sterren.

Shaar Hagolan

Tiberias

Kibboets Shaar Hagolan biedt uitzicht op de Gilad-bergen en de Golan-hoogten. De kibbutz ligt op 500 meter van de Yarmuk rivier en de Jordaanse grens, op 5 minuten afstand van de Yardenit doopplaats, op 10 minuten rijden van het Meer van Galilea en 15 minuten rijden van Hamat-Gader Hot springs. De kibbutz biedt totaal 56 kamers verdeeld over verschillende gebouwen op de eerste of tweede verdieping.

Leonardo boutique hotel

Tel Aviv

Het Leonardo Boutique Hotel Tel Aviv heet u welkom! Het hotel ligt in het centrum van Ramat Hachayal, het zakencentrum & high-tech district van Tel Aviv. Het hotel biedt een uitzicht over de volledige stad en beschikt over een ideale combinatie tussen stadsavontuur, adembenemend ontwerp en luxe.

Monique Meijer

Groups & Incentives Manager

Israël is een land van contrasten. Alhoewel Israël een klein land is vindt u hier een grote variatie aan natuur en cultuur. Groene vlakten in het noorden, prachtige stranden aan de kust, de woestijn in het zuiden en de indrukwekkende Dode Zee, het laagste punt op aarde.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips