Style in Travel

Culinaire Groepsreis Puglia met Nicoletta Tavella - 5/7/8 dagen

DAGPROGRAMMA

5-daagse reis | Groepsreis speciaal voor alleenreizenden (vertrek op 9 september 2019)

Dag 1
Transavia vlucht vanuit Amsterdam naar Bari. Wanneer u het optionele excursiepakket heeft bijgeboekt, dan brengt de bus u bij aankomst op Bari Airport naar Alberobello. Een bezoek aan Alberobello kan niet ontbreken tijdens een vakantie in Puglia. In deze omgeving vindt u de zgn. 'Trulli', bouwwerken met een kegelvormig dak, waarvan die in Alberobello in Puglia het meest bekend zijn. Niemand weet wanneer de trulli voor het eerst werden gebouwd, maar men veronderstelt ergens halverwege de 14e eeuw. Ook weet men niet exact wat de symbolen op het dak betekenen. We weten wel dat de eerste trulli gebouwd werden zonder fundering; cement werd evenmin gebruikt. Een legende vertelt dat men de huisjes zo snel kon afbreken wanneer er een belastingcontrole zou zijn; er moest immers een belasting betaald worden op de complete huizen. Een andere reden kon zijn dat het lokale bestuur iemand snel kon onteigenen. Vandaag de dag worden de trulli wel met cement gebouwd en waar nodig rusten ze op funderingen.

Dag 2
Vandaag staat de eerste kookles op het programma; onder leiding van Nicoletta Tavella wordt er een lunch kookles gegeven en maakt u heerlijke streek gerechten.

Dag 3
Het pittoreske middeleeuwse Ostuni is gebouwd op een heuvel en ligt aan de voet van de zuidelijke Murgia. De huizen zijn veelal wit beschilderd met kalk en Ostuni is een fascinerend doolhof van smalle, kronkelende straatjes en steile steegjes. De monumentale kathedraal van Ostuni, die gebouwd is in een mix van romaanse, gotische en Venetiaanse stijlen, domineert de stad. De stad heeft een rijk verleden dat teruggaat tot de prehistorie. Ostuni is in het verleden bezet geweest door de grieken, saracenen, moren en de normandiërs. Aansluitend brengt u een bezoek aan een olijfoliemolen, waar u drie verschillende types olijfolie gaat proeven. Vanavond staat de tweede kookworkshop op het programma.

Dag 4
Tijdens de derde kookworkshop bereidt u zelf uw lunch; Nicoletta heeft weet een mooie maaltijd voor u samengesteld.

Dag 5
Vanuit Casina dei Preti is er vervoer geregeld naar de luchthaven. Met de Transavia vlucht reist U terug naar Amsterdam.


7-daagse reis | Groepsreis (6 mei en 2 september 2019)

Dag 1
Rechtstreekse Transavia vlucht vanuit Amsterdam naar Bari. Bij aankomst op Bari airport wordt u opgewacht en staat de bus klaar die u naar uw accommodatie Casina dei Preti in Conversano brengt, waar Nicoletta Tavella u zal verwelkomen.

Dag 2
Vanmorgen brengt u een bezoek aan Polignano en Monopoli. Op een rots met uitzicht op de Adriatische Zee ligt een klein stadje, Polignano a Mare, een waar paradijs op aarde. De oude burcht is een van de meest charmante plekken van de stad. De ingang van de burcht wordt bereikt na het passeren onder een enorme boog die leidt tot de piazza "Orologio". Daarop kijken verschillende historische gebouwen uit, zoals il Palazzo del Governatore e la Chiesa Matrice della Città. Vanaf het plein lopen vele geplaveide straatjes die leiden naar de terrassen: de lodges bieden een adembenemend uitzicht op de zee.. Onder de kuststeden van Puglia is Monopoli een van de meest prominente uit de regio van de Adriatische Zee. Het historisch centrum dateert uit de vroege Middeleeuwen en is gebouwd bovenop de resten van een rijke stad Messapico (vijfde eeuw voor Christus). De stad heeft uitzicht op de zee, omgeven door hoge muren. Monopoli wordt ook wel de stad van honderd landen genoemd. Het platteland is in feite opgedeeld in verschillende plaatsen met de naam van districten die de vroegere aanwezigheid van een boerderij, een kerk of andere historisch bouwwerk vertegenwoordigen. Vanavond staat de eerste kookles op het programma; onder leiding van Nicoletta Tavella wordt er een kookles gegeven en maakt u heerlijke streek gerechten.

Dag 3:
Vandaag staat een bezoek aan Lecce op het programma. Lecce is de belangrijkste stad van de Salento. Met haar prachtige architectuur staat Lecce ook wel bekend als het "Athene van Puglia", "Florence van het Zuiden" en "hoofdstad van de Barok'. Een wandeling door Lecce start op Piazza Sant Oronzo, het middelpunt van het historisch centrum van de stad. Een unieke lokatie voor het eten van een 'cornetto' of een 'pasticiotto leccese' (een typisch cakeje uit Lecce gevuld met crema) bij Pasticceria Natale (Via Salvatore Trinchese). Gedurende de gehele dag zal de gids u uitleg geven over de schoonheid en de geschiedenis van deze wonderschone stad!

Dag 4:
Vanmiddag staat de tweede kookles op het programma; Nicoletta Tavella heeft weer een mooie kookles voor u voorbereid!

Dag 5:
Per fiets gaat u, op eigen gelegenheid, vanuit uw accommodatie naar Conversano om daar de markt te bezoeken. Natuurlijk heeft u tevens de tijd om het prachtige stadje Conversano te bezoeken. U bereidt vanmiddag (rond het middaguur) zelf uw lunch; de derde kookles die Nicoletta verzorgt tijdens deze reis is een lunch, gebaseerd op de lokale producten.

Dag 6:
Vanmorgen maakt u een excursie naar Bari. Naast het bezoeken van deze stad maakt u hier kennis met lokale 'street food': er is een proeverij geregeld bestaande uit vlees, kaas, "sgagliozze" en natuurlijk ijs!

Dag 7:
Vanuit uw accommodatie Casina dei Preti is er vervoer geregeld naar Bari airport. Met de Transavia vlucht reist u terug naar Amsterdam.
 
N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Casina dei Preti

Ligging

Ligging

Casina dei Preti biedt een ontspannen vakantie in een charmant huis met een grote tuin. De tuin bestaat uit een klein bos, weelderig groen en een binnenplaats waar de gasten kunnen picknicken. Het hotel is omgeven door een weelderig groen gazon met ligstoelen, waar men heerlijk kan ontspannen tussen de olijfbomen. De kamers zijn comfortabel en ingericht met antieke meubels, een badkamer met douche, koelkast, TV en haardroger. Ook is er een restaurant. Casina dei Preti ligt op slechts 6km van de zee en 1km van Conversano, een stad met een rijke geschiedenis en artistieke schatten.

Location

Casina dei Preti offers a relaxing holiday in a charming house with a large garden. The garden consists of a small forest, lush greenery and a courtyard where guests can picnic. The hotel is surrounded by a lush green lawn with sun loungers, where you can relax between the olive trees. The rooms are comfortable and furnished with antique furniture, a bathroom with shower, fridge, TV and hairdryer. A restaurant is also present. Casina dei Preti is only 6km away from the sea and 1km from Conversano, a city with a rich history and artistic treasures.

Vluchtgegevens (Amsterdam):


De exacte vluchttijden worden na boeking met u gecommuniceerd. Voor de vluchten vanuit Nederland wordt gevlogen met Transacia vanuit Amsterdam. Hieronder ter indicatie de huidige tijden.


Heenreis: Maandag 6 mei 2019
Amsterdam - Bari  |  HV5617 | Vertrek: 06.10 uur - Aankomst 08.40 uur

Terugreis: Zondag 12 mei 2019
Bari  - Amsterdam  | HV5822 | Vertrek: 15.05 uur - Aankomst 17.45 uur


of:


Heenreis: Maandag 2 september 2019
Amsterdam - Bari  |  HV5617 | Vertrek: 06.10 uur - Aankomst 08.40 uur

Terugreis: Zondag 8 september 2019
Bari  - Amsterdam  | HV5822 | Vertrek: 15.05 uur - Aankomst 17.45 uur


of:


Heenreis: Maandag 9 september 2019
Amsterdam - Bari  |  HV5617 | Vertrek: 06.10 uur - Aankomst 08.40 uur

Terugreis: Zondag 13 september 2019
Bari  - Amsterdam  | HV5822 | Vertrek: 10.30 uur - Aankomst 13.10 uur
 Vluchtgegevens (Brussel Zuid - Charleroi):


De exacte vluchttijden worden na boeking met u gecommuniceerd. Voor de vluchten vanuit Belgie wordt gevlogen met Ryanair vanuit Brussel Zuid - Charleroi. Hieronder ter indicatie de huidige tijden. 


Heenreis: Maandag 2 september 2019
Charleroi - Brindisi |  FR7737 | Vertrek: 06.35 uur - Aankomst 09.00 uur.

Terugreis: Zondag 8 september 2019
Bari  - Charleroi | FR8706 | Vertrek: 09.55 uur - Aankomst 12.20 uur.


of:


Heenreis: Maandag 9 september 2019
Charleroi - Brindisi |  FR7737 | Vertrek: 06.35 uur - Aankomst 09.00 uur.

Terugreis: Zondag 13 september 2019
Brindisi - Charleroi | FR7738 | Vertrek: 09.25 uur - Aankomst 11.55 uur.

01IT011-1

Vasteland Italie

Italië is het land waar de zon, zee, een enorme rijkdom aan cultuur, schitterende natuur en een uitstekende gastronomie samen komen. Iedereen kan zijn of haar hart ophalen in dit prachtige land.

Natuur..

In heel Italië vindt u prachtige natuurgebieden, nationale parken, berglandschappen, valleien, riviertjes en uiteraard de mooie wijngaarden en kuststreken. Het is een genot om u te verplaatsen met de auto. U zal ongetwijfeld regelmatig onderweg stoppen om te genieten van een indrukwekkend panoramisch vergezicht.

..en cultuur!

Italië is bij uitstek het land van de cultuur en historie. Rome wordt vaak een groot openluchtmuseum genoemd, maar dit geldt eigenlijk voor heel het land. In elke plaats, van grote stad tot klein dorp, is iets te zien of te beleven. U vindt in Italië kunst en cultuur van alle tijden, van honderden jaren voor Christus tot de moderne werken van nu. Struin over de ontelbare pleintjes met prachtige fonteinen en beelden. Bezoek de indrukwekkende Romeinse kerken, ontdek de Renaissance, herbeleef de Romeinse tijd of juist de Middeleeuwen. Laat u verrassen door de geschiedenis van de Etrusken. Vergeet niet om een glaasje van de lokale wijnen te proeven op een heerlijk terras of te midden van de druiventrossen. Elke regio heeft zijn eigen culturele achtergrond die de moeite waard is, maar een ding is zeker. U vindt in iedere regio prachtige bezienswaardigheden, indrukwekkende natuurgebieden en heerlijk eten.

 

Uitgebreider aanbod reizen naar Italie

Op deze website vindt u onze populairste flydrives in Italie. Een uitgebreid aanbod van reizen naar Italië vindt u bij onze Italie-specialisten van Intermezzo Travels en Fundadore Travels. Kijk op de websites of vraag onze Italië-kenners om een reis op maat.

logo-fundadore

 

 

 

logo-intermezzo

 

vallei-der-tempels-sicilie

Italie

Italië is het land waar de zon, zee, een enorme rijkdom aan cultuur, schitterende natuur en een uitstekende gastronomie samen komen. Iedereen kan zijn of haar hart ophalen in dit prachtige land.

Natuur..

In heel Italië vindt u prachtige natuurgebieden, nationale parken, berglandschappen, valleien, riviertjes en uiteraard de mooie wijngaarden en kuststreken. Het is een genot om u te verplaatsen met de auto. U zal ongetwijfeld regelmatig onderweg stoppen om te genieten van een indrukwekkend panoramisch vergezicht.

..en cultuur!

Italië is bij uitstek het land van de cultuur en historie. Rome wordt vaak een groot openluchtmuseum genoemd, maar dit geldt eigenlijk voor heel het land. In elke plaats, van grote stad tot klein dorp, is iets te zien of te beleven. U vindt in Italië kunst en cultuur van alle tijden, van honderden jaren voor Christus tot de moderne werken van nu. Struin over de ontelbare pleintjes met prachtige fonteinen en beelden. Bezoek de indrukwekkende Romeinse kerken, ontdek de Renaissance, herbeleef de Romeinse tijd of juist de Middeleeuwen. Laat u verrassen door de geschiedenis van de Etrusken. Vergeet niet om een glaasje van de lokale wijnen te proeven op een heerlijk terras of te midden van de druiventrossen. Elke regio heeft zijn eigen culturele achtergrond die de moeite waard is, maar een ding is zeker. U vindt in iedere regio prachtige bezienswaardigheden, indrukwekkende natuurgebieden en heerlijk eten.

Het eilandleven op Sicilie en Sardinië

Het is moeilijk om de charme van Sicilië te weerstaan. Ontdek de historische steden, herleef de geschiedenis en laat u verrassen door de veelzijdige culturele invloeden. Daal af in de groene valleien en kom even tot rust in de dorpjes gelegen op de heuveltoppen. Uiteraard kunt u de reis afsluiten met een verblijf aan een van de heerlijke stranden die het eiland rijk is. Sardinië heeft niet alleen prachtige stranden, u vindt hier ook  natuurgebieden met name in het binnenland en een historie beïnvloed door verschillende culturen. Villasimius, Costa Smeralda, Orosei en de kustlijn met ongerepte stranden en een zee met een heerlijke temperatuur, alles tezamen de ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring. 


Uitgebreider aanbod reizen naar Italie

 

Op deze website vindt u onze populairste reizen naar Italie. Een uitgebreid aanbod van individuele reizen naar Italië vindt u bij onze Italie-specialisten van Intermezzo Travels en Fundadore Travels. Kijk op de websites of vraag onze Italië-kenners om een reis op maat

Boekingsinformatie


Reissom 5-daagse reis (9 september 2019) EUR1095,- p.p.
Geen 1-persoonskamertoeslag


Inbegrepen bij de reissom van de 5-daagse reis:


- Retourvlucht Amsterdam - Bari,
- 10 kilo aan handbagage,
- Luchthaventransfer Conversano-Bari Airport (alleen bij vertrek uit Amsterdam),
- 4 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt, inclusief handdoekenwissel om de drie dagen,
- Gedurende drie dagdelen kookles van Nicoletta Tavalla, 2x lunch en 1x diner. Inclusief gebruik van de keuken, alle benodigdheden, de ingrediënten, assistentie, wijn/water/fruit gedurende de lunches of het diner


Niet inbegrepen bij de reissom:


- Ruimbagage,
- Transfers van en naar de luchthaven in Italie indien u vanuit Belgie vliegt,
- de maaltijden buiten de kookworkshops om,
- persoonlijke uitgaven
- autohuur (wij helpen u hier graag bij)
- de (aankomst)transfers en excursies naar Alberobello en Ostuni (optioneel bij te boeken voor EUR145 pp)
- Reserveringskosten EUR 35 per boeking
- Calamiteitenfonds EUR 2,50 per boeking

Inbegrepen bij de reissom van de 7-daagse reis:

Reissom 7-daagse reis (6 mei en 2 september 2019) EUR1295,- pp.
Toeslag 1-persoonskamer EUR175,-


LET OP: vertrek op 6 mei heeft op dit moment (23/3) een vluchttoeslag van EUR100,- pp


- Retourvlucht Amsterdam - Bari,
- 10 kilo aan handbagage,
- Luchthaventransfer Conversano-Bari Airport (alleen bij vertrek uit Amsterdam),
- 6 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt, inclusief handdoekenwissel om de drie dagen,
- Halve dagexcursie Polignano en Monopoly, met Engelssprekende gids,
- Dagexcursie Lecce, met Engelssprekende gids,
- Halve dagexcursie Bari, met 'street food experience' en een Engelssprekende gids,
- Fietsen voor bezoek Conversano,
- Gedurende drie dagdelen kookles van Nicoletta Tavalla, 2x lunch en 1x diner. Inclusief gebruik van de keuken, alle benodigdheden, de ingrediënten, assistentie, wijn/water/fruit gedurende de lunches of het diner


Niet inbegrepen bij de reissom


- Ruimbagage,
- Transfers van en naar de luchthaven in Italie indien u vanuit Belgie vliegt,
- de maaltijden buiten de kookworkshops om,
- persoonlijke uitgaven
- autohuur (wij helpen u hier graag bij) 
- Reserveringskosten EUR 35 per boeking
- Calamiteitenfonds EUR 2,50 per boekingMaximum aantal deelnemers: 16
Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname: 3 weken voor vertrek.


 

Culinair, cultuur en meer ... in Puglia met Nicoletta Tavella

5 en 7 -daagse kookreis Italie met uitgebreid programma - Exclusief bij Style in Travel

Style in Travel biedt u de mogelijkheid om onder begeleiding van Nicoletta Tavella deel te nemen aan een 5- of 7-daagse kook- en wijnreis naar één van de mooiste streken van Italië, Puglia. U verblijft in Casina dei Preti in Conversano. Vanuit deze geweldige locatie organiseren wij een aantal indrukwekkende excursies, zoals een bezoek aan Monopoli, Polignano en Bari. Koken staat tijdens deze reis centraal. Nicoletta verzorgt een aantal workshops, waarna er daarna natuurlijk wordt genoten van hetgeen u heeft gekookt. U bezoekt de lokale markt, proeft en ruikt lokale producten en geniet van al het goeds dat Italië u te brengen heeft.

Nicoletta Tavella

Nicoletta is auteur van diverse kookboeken en de eigenaresse van la Cucina del Sole, de toonaangevende kookschool in Amsterdam. Haar specialiteit is de klassieke Italiaanse keuken. Dit zult u tijdens de reis ervaren………

Meer informatie?
Onder 'reisinformatie' leest u meer over het uitgebreide dagprogramma. Direct een boeking maken? Kies hieronder uw vertrekdatum.
 

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt