Zoek op land, regio of reis

×

Schoonheid rond Napels en Rome onder leiding van Fik Meijer...

Culturele reis | 9 dagen | Italië | 26 september - 04 oktober 2022

Gedurende deze 9-daagse reis laten we u kennis maken met de schoonheid rondom Rome en Napels. We wandelen over de Via Appia, bezoeken Napels en Rome, maar we bezoeken tevens de plaatsen die minder bekendheid genieten maar dat wel verdienen.

Vanaf 1985,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 26/09/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 9 dagen | Italië | 26 september - 04 oktober 2022

Napels en Rome staan op deze reis centraal. Fik Meijer neemt u mee op ontdekkingstocht, boeiend vertellend en dieper ingaand op vooral de historische en archeologische achtergronden. Rond de Golf van Napels legden de Grieken de basis voor al dat moois en later volgden de Romeinen de Grieken in Latium. De resultaten van hun bouwactiviteiten staan centraal tijdens deze reis, waarbij we ons vooral richten op plaatsen die minder bekendheid genieten, maar dat wel verdienen. Dus geen Pompeii en Herculaneum, maar wel Baiae, Cumae en Praeneste, het huidige Palestrina.

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Prof. dr. Fik Meijer. Fik Meijer is emeritus-hoogleraar oude geschiedenis aan de Uva en auteur van talloze artikelen en boeken over de oudheid.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht Amsterdam - Rome - Napels
Dag 2: Cumae, Kaap Misenum en Baiae
Dag 3: Napels
Dag 4: Caserta, Capua, Sant’Angelo in Formis
Dag 5: Frascati
Dag 6: Via Appia
Dag 7: Rome
Dag 8: Palestrina en Nemi
Dag 9: Villa Adriana - Vlucht naar Amsterdam

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Rome-Amsterdam, inclusief bagage
- Overnachtingen inclusief ontbijt
- Vervoer gedurende de reis
- Begeleiding van Prof. Fik Meijer
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Entreegelden en headsets
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht naar Rome, op weg naar Napels

Rechtstreekse KLM vlucht vanuit Amsterdam naar Rome. Bij aankomst op de luchthaven rijden we met de bus naar Napels. Onderweg bezoeken we de benedictijner abdij van Monte Cassino, op de grens van Latium en Campanië. We nemen onze intrek in een goed hotel in het centrum van de stad.

Dag 2: Cumae, Kaap Misenum en Baiae

Ontbijt in het hotel.
We beginnen de dagexcursie met een bezoek aan de opgravingen van het Griekse Cumae. We wandelen naar de restanten van twee oude Griekse tempels. Via Kaap Misenum, de Arco Felice en het Lago d‘ Averno rijden we naar Baiae, de luxueuze badplaats van de Romeinen. Prachtig gelegen is het Archeologisch museum met de interessante beeldencollectie, onder meer uit het grote nymphaeum, dat nu onder water ligt. Op de terugweg passeren we Pozzuoli, waar we een blik werpen op het grote amfitheater.

Dag 3: Napels

Ontbijt in het hotel.
In de ochtend staat een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum van Napels op het programma. De collectie van sculpturen, mozaïeken en andere Grieks-Romeinse kunstuitingen is ronduit indrukwekkend. Vervolgens wandelen we door de nauwe straatjes naar de Duomo, de Cappella San Severo met het beroemde beeld van de gesluierde Christus, de Santa Chiara met haar befaamde kloostertuin en de San Gesu.

Dag 4: Caserta, Capua en Sant’Angelo in Formis

Ontbijt in het hotel.
We brengen een bezoek aan het amfitheater van Capua, de plaats waar de opstand van Spartacus begon. We wandelen door de onderaardse gangen en zien de hokken waarin de wilde dieren werden opgesloten totdat ze naar boven werden getakeld om in de arena een gruwelijke dood te sterven. Vervolgens rijden we naar Sant’Angelo in Formis, een kerkje dat in de 11e eeuw gebouwd is op restanten van de tempel van Diana. We zien talrijke fresco’s met voorstellingen uit het Oude en Nieuwe Testament. We eindigen de dag met een bezoek aan het grote paleis van de Bourbons in Caserta.

Dag 5: Langs de moderne en de oude Via Appia naar Frascati

Ontbijt in het hotel.
Op weg naar Frascati, onze volgende standplaats, bezoeken we het oude Romeinse stadje Minturno, waar de Via Appia langs het oude forum loopt. Vervolgens maken we een prachtige wandeling van 2,5 kilometer op de oude Via Appia in de prachtige natuur tussen Fondi en Itri. In de middag bezoeken we in Terracina eerst de hooggelegen tempel van Jupiter Anxur en gaan vervolgens naar het centrum van de stad, waar we bij de kerk van de heilige Cesarius weer de Via Appia zien. Daarna rijden we door naar Frascati, waar we drie nachten verblijven in het mooi gelegen, eersteklas hotel Villa Flora.

Dag 6: Wandeling over de Via Appia

Ontbijt in het hotel.
In de ochtend laten we ons afzetten op de Via Appia bij de tombe van keizer Gallienus en wandelen ruim vier kilometer over de oude bestrating, richting Rome. We passeren diverse graftomben en bezoeken de Villa van de Quinctilli, met het prachtige nymphaeum en de grote thermen. We wandelen verder naar de Tombe van Metella. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Circus van Maxentius en de catacomben van Sebastianus. Daar haalt de bus haalt ons op.

Dag 7: Rome

Ontbijt in het hotel.
Vandaag brengen we een kort bezoek aan Rome. We laten ons afzetten bij de Porta Dan Sebastiano, de doorgang door de Muren van Aurelianus. Daar bezoeken we het kleine maar indrukwekkende ‘murenmuseum’. We vervolgen onze weg over de Via Appia langs de Boog van Drusus en de Tombe van de Scipiones en brengen een bezoek aan de Grote Baden van Caracalla. Dan gaat onze tocht langs een stukje Serviaanse Muur naar de Circus Maximus. Na de lunch een korte wandeling naar het Capitool, vanwaar we een goed zicht hebben op het Forum Romanum.

Dag 8: Palestrina en Nemi

Ontbijt in het hotel.
Vandaag rijden we naar Palestrina, het oude Praeneste. Eerst zien we het heiligdom van Fortuna Primigenia, dat in de oudheid door tallozen werd bezocht. Nu is het een museum met daarin een van de fraaiste mozaïeken uit de oudheid: het Nijlmozaïek. Vervolgens wandelen we naar beneden en bezoeken het voormalige forum en de bijbehorende basilica. In de middag brengen we een bezoek aan het museum van Nemi, dat ooit twee schepen uit het Meer van Nemi herbergde. Nu zijn daarvan grote schaalmodellen te zien.

Dag 9: Villa Adriana en weer terug naar Nederland

Ontbijt in het hotel.
In de ochtend brengen we een bezoek aan het grote villacomplex van keizer Hadrianus. We wandelen door het prachtige park. We zien het paleis, de kleine en de grote baden, vergapen ons aan de Canopus met het bijbehorende Nymphaeum en lopen vervolgens naar boven, naar de bibliotheek, het hospitaal en het watertheater.
Daarna rijden we naar Fiumicino voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Overnachtingen | 9-daagse cultuur reis

4 nachten Napels , 4* hotel Ramada
4 nachten Frascati, 4* hotel Flora

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief KLM vluchten vanuit Amsterdam:

26 september 2022 Amsterdam-Rome 09:35 - 11:50
04 oktober 2022 Rome-Amsterdam 19:40 -22:05

inclusief:

-1 stuk handbagage van maximaal 55 x 35 x 25 cm inclusief handgrepen en wielen;
-1 accessoire (zoals een kleine handtas of laptoptas) van maximaal 40 x 30 x 15 cm.
Uw handbagage mag in totaal 12 kg wegen.
- Ruimbagage, 23 kilo

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Wij verzoeken u uw vaccinatiebewijs mee te nemen op reis, hier kan naar gevraagd worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels. Voor meer informatie over het Covid19-protocol voor groepsreizen wat opgesteld is door de ANVR kijkt u op /www.styleintravel.nl/anvr-covid19-protocol-voor-groepsreizen

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 20 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Fik Meijer

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Prof. dr. Fik Meijer. Fik Meijer is emeritus-hoogleraar oude geschiedenis aan de Uva en auteur van talloze artikelen en boeken over de oudheid.

Hotel Ramada

Hotel Ramada Napels ligt in het historische centrum van Napels op slechts 100 meter van het centraal station en de metro Piazza Garibaldi. Het hotel heeft een ideale locatie om de stad Napels en haar omgeving te verkennen. Het hotel zal u verwelkomen met een warm Napolitaans onthaal. Het hotel biedt 124 ruime en elegante kamers waarin functionaliteit en comfort perfect samengaan. De kamers zijn licht ingericht en bieden een badkamer uitgerust met een ligbad met douche.
Het hotel heeft een intiem en gastvrij restaurant waar u het beste van de mediterrane keuken kunt vinden gebaseerd op de Napolitaanse tradities.

Napels en Rome

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Napels heeft een bijna 3000 jaar oude geschiedenis met vele bijzondere monumenten. Bezoek het beroemde archeologisch museum, flaneer langs de boulevard met uitzicht op de de Vesuvius, de eilanden Capri en Ischia en geniet van een echte pizza napoletana!
Rome ademt cultuur, in elk smal straatje en bij elk eeuwenoud gebouw. Het is dus niet gek dat cultuurliefhebbers massaal kiezen voor een vakantie in Rome. Mede dankzij het fijne klimaat en het voortreffelijke Italiaanse eten komen hier de woorden ‘La Dolce Vita’ echt tot leven!

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips