Zoek op land, regio of reis

×

Leonardo da Vinci & Milaan, de stad van het design onder leiding van kunsthistoricus Marjolijn van Delft...

Culturele reis | 4 dagen | Italië | 03 - 06 oktober 2022

Maak gedurende deze 4-daagse reis kennis met de designstad Milaan aan de hand van de grote designer Leonardo da Vinci. Laat u meenemen in het verleden en ontdek de stad in het heden.

Vanaf 850,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 03/10/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 4 dagen | Italië | 03 - 06 oktober 2022

Deze reis is volgeboekt - geen plaatsen meer beschikbaar!

Milaan is een stad die tot veler verbeelding spreekt.... de beeldende kunst, de muziek, de reusachtige kathedraal, de mode.... Het is de stad die sterk verbonden is met de wereld van design en dat is niet van de laatste tijd. Kortom Milaan is een metropool met een lange geschiedenis. Aan de hand van de grote designer Leonardo da Vinci (1452-1519) zult u in enkele dagen kennismaken met deze fascinerende stad.

De reis wordt begeleid door Marjolijn van Delft. Zij studeerde kunstgeschiedenis en organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht, transfer en bezoek aan Milaan, 68 km
Dag 2: Milaan
Dag 3: Milaan
Dag 4: Milaan, transfer en vlucht naar Nederland, 68 km

Deze reis is tevens te reserveren exclusief de vlucht. Vraag ons naar de mogelijkheden bij reservering.

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Milaan-Amsterdam, inclusief handbagage
- Drie overnachtingen in Milaan, inclusief ontbijt
- Retourtransfer van de luchthaven naar het hotel
- Begeleiding van kunsthistoricus Marjolijn van Delft
- Begeleiding van een lokale gids op 4 oktober, hele dag
- Begeleiding van een lokale gids op 3, 5 en 6 oktober, halve dag
- Excursies, entreegelden en een OV-kaart Milaan
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht en aankomst in Milaan

Rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Milaan. Bij aankomst op de luchthaven van Milaan is er vervoer geregeld naar uw hotel. Milaan, het oude Mediolanum, ligt in het hart van de Povlakte. Het is van oudsher een centrum van welvaart en cultuur. Tegenwoordig is Milaan de tweede stad van Italië en hoofdstad van het moderne Lombardije. De stad is vooral bekend als de stad van de haute couture en het wereldberoemde Teatro alla Scala. Vanmiddag volgt er een eerste kennismaking met Milaan. U bezoekt de enorme dom van Milaan en de winkelgalerij Galeria Vittorio Emanuele welke tevens in het hart van Milaan ligt. U sluit de dag af met een bezoek aan het kasteel (geen entree, slechts een bezoek van de buitenkant van het kasteel)
.

Dag 2: Leonardo da Vinci en Milaan

Ontbijt in het hotel.
U gaat verder met uw bezoek aan Milaan aan de hand van Leonardo da Vinci. U start de dag met een bezoek aan het wereldberoemde Cenacolo (Het Laatste Avondmaal) in de kerk Santa Maria delle Grazie. Aansluitend bezoekt u de Pinacoteca Ambrosiana. In dit museum kunt u het werk bewonderen van onder andere Caravaggio en Rafaël.

Dag 3: De Pinacoteca di Brera

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt in het hotel brengt u een bezoek aan de Pinacoteca di Brera. Dit museum, gelegen in de kunstenaarswijk Brera, omvat vele werken van onder andere Caravaggio en Rafaël. Het museum is gevestigd in een prachtig paleis in barok stijl (17e eeuw).

Dag 4: Designers en architecten uit de 20e en 21e eeuw & Terugvlucht

Ontbijt in het hotel.
Uw laatste dag in Milaan. Na het ontbijt brengt u, samen met uw gids, een laatste bezoek aan Milaan. In het Museo della Scienza e della Tecnica, gevestigd in een oud klooster, vindt u onder andere apparaten en machines die zijn vervaardigd aan de hand van schetsen die Leonardo heeft nagelaten. Het museum is het grootste kunst- en technologie museum van Italië. Tenslotte bezoekt u de indrukwekkende Sant’Ambogio kerk welke is gelegen aan het gelijknamige plein. De kerk herbergt de stoffelijke resten van één van beschermheiligen van Milaan. Aansluitend is er een transfer geregeld naar de luchthaven van Milaan en vliegt u terug naar Nederland.

Overnachtingen | 4-daagse cultuur reis

3 nachten, 4* IH Gioa hotel, Milaan

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Milaan, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Easyjet.

Maandag 03 oktober 2022 Amsterdam - MIlaan 13:30 - 15:15
Donderdag 06 oktober 2022 Milaan-Amsterdam 14:10-15:30

Er is 1 klein stuk handbagage inbegrepen (maximale afmetingen 45 x 36 x 20 cm, inclusief handgrepen of wielen) die onder de stoel voor u moet passen (geen gewichtslimiet)
en één extra groot stuk handbagage, maximale afmetingen 56 x 45 x 25 cm (inclusief handgrepen of wielen). De tas moet in het bagagevak boven de stoelen passen

Easyjet controleert de afmetingen van de handbagage voordat u aan boord gaat. Als de handbagage groter is dan de maximale afmetingen of wanneer u een groot stuk handbagage zonder de correcte stoelkeuze meeneemt naar de vertrekgate, kan deze niet mee de cabine in en zal men deze bagage tegen een vergoeding vervoeren in het ruim van het vliegtuig. Zorg ervoor dat u de toegestane hoeveelheid handbagage controleert voordat u op reis gaat, zodat u onnodige kosten vermijdt.

Deze reis is tevens te reserveren zonder de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Wij verzoeken u uw vaccinatiebewijs mee te nemen op reis, hier kan naar gevraagd worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels. Voor meer informatie over het Covid19-protocol voor groepsreizen wat opgesteld is door de ANVR kijkt u op /www.styleintravel.nl/anvr-covid19-protocol-voor-groepsreizen

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Marjolijn van Delft

Gedurende deze reis wordt u begeleid door kunsthistoricus Marjolijn van Delft.
Marjolijn van Delft studeerde kunstgeschiedenis. Zij organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

IH Gioia Hotel | Milaan

Het moderne 4-sterrenhotel IH Milano Gioia ligt op korte afstand van het centraal station van Milaan. Het hotel bestaat uit twee verdiepingen en ligt op korte afstand van het centrum van Milaan. Het IH Hotel Milano Gioia biedt comfortabele kamers in de Italiaanse traditionele stijl en inrichting.

Milaan, een stad die tot veler verbeelding spreekt...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Milaan is de hoofdstad van de regio Lombardije en is tevens de tweede stad van Italië. Bij een bezoek aan Milaan denken we direct aan de reusachtige kathedraal, voetbal en mode. De bezoekers van deze stad zijn echter vaak verrast door de cultuur die Milaan te bieden heeft. Bezoek de diverse musea en duik in de geschiedenis van deze indrukwekkende stad. Dwaal door de straten en sluit de dag af met een drankje op een van de gezellige terrassen.

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips