Zoek op land, regio of reis

×

Leonardo da Vinci & Milaan, de stad van het design met kunsthistoricus Marjolijn van Delft...

Culturele reis | 4 dagen | Italië | 11-14 oktober 2021

Maak gedurende deze 4-daagse reis kennis met de designstad Milaan aan de hand van de grote designer Leonardo da Vinci. Laat u meenemen in het verleden en ontdek de stad in het heden.

Vanaf 650,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 11/10/2021
O.B.V. 2 personen
Hotels
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 4 dagen | Italië | 11 - 14 oktober 2021

Milaan is een stad die tot veler verbeelding spreekt.... de beeldende kunst, de muziek, de reusachtige kathedraal, de mode.... Het is de stad die sterk verbonden is met de wereld van design en dat is niet van de laatste tijd. Kortom Milaan is een metropool met een lange geschiedenis. Aan de hand van de grote designer Leonardo da Vinci (1452-1519) zult u in enkele dagen kennismaken met deze fascinerende stad.

De reis wordt begeleid door Marjolijn van Delft. Zij studeerde kunstgeschiedenis en organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht, transfer en bezoek aan Milaan, 68 km
Dag 2: Milaan
Dag 3: Milaan
Dag 4: Milaan, transfer en vlucht naar Nederland, 68 km

Deze reis is tevens te reserveren exclusief de vlucht. Vraag ons naar de mogelijkheden bij reservering.

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Milaan-Amsterdam, inclusief handbagage
- Drie overnachtingen in Milaan, inclusief ontbijt
- Transport van de luchthaven naar het hotel v.v.
- Begeleiding van kunsthistoricus Marjolijn van Delft
- Begeleiding gedurende de excursies van een lokale gids
- Excursies en entreegelden
- OV-kaart Milaan
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht en aankomst in Milaan

Rechtstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Milaan. Bij aankomst op de luchthaven van Milaan is er vervoer geregeld naar uw hotel. In de loop van de middag de eerste kennismaking met de stad Milaan van Leonardo da Vinci.

In de 15de eeuw werkte Leonardo da Vinci (1452-1519) in Milaan en in 1482 gaf Ludovico il Moro, de hertog van Milaan, Leonardo da Vinci de opdracht een beeld te ontwerpen ter herinnering aan zijn vader Francesco, tevens de opdrachtgever van de bouw van het Castello Sforzesco. Het moest het grootste standbeeld van een paard ter wereld worden. Pas vijfhonderd jaar na het vertrek van Da Vinci uit Milaan is dit project afgerond. Leonardo had veel te hoge ambities en wilde iets realiseren dat zelfs hij niet kon waarmaken: een steigerend bronzen paard van ruim zeven meter hoogte. De aangepaste versie die hij uiteindelijk schetste werd echter nooit gerealiseerd. De Sforza’s verloren hun macht en Da Vinci vertrok naar Amboise in Frankrijk, waar hij in 1519 stierf. Het duurde vervolgens nog tot 1999 voordat de definitieve versie van het door Da Vinci ontworpen paard werd onthuld. Het werd gerealiseerd door de Amerikaanse kunstenares Nina Akamu en gefinancierd door de stichting Leonardo da Vinci’s Horse Foundation.

Desalniettemin blijft Leonardo aan Milaan verbonden en dit wordt zichtbaar in het grote standbeeld aan het Piazza della Scala. In 1858 won Magni een ontwerpwedstrijd in een voor Italië onrustige periode, die uiteindelijk werd afgesloten met de eenwording van het land. Pas in 1872 kreeg het beeld van Da Vinci (én van zijn vier belangrijkste leerlingen) zijn huidige plek. De Milanesi noemen het beeld ook wel 'on liter in quatter', dialect voor ‘een liter met zijn vieren’. Men zegt dat Leonardo de wijnfles voorstelt en zijn vier leerlingen de glazen. Elk heeft iets van de talenten van Da Vinci overgenomen, maar in geen van de leerlingen zijn alle talenten verenigd zoals bij Da Vinci het geval was…

U brengt een bezoek aan de beroemde dom van Milaan en de Galleria Vittorio Emanuele. Niet ver van het Piazza della Scala en de Duomo van Milaan ligt de Pinacoteca Ambrosiana, met de gelijknamige bibliotheek. Beide culturele instellingen openden hun deuren op initiatief van aartsbisschop Federico Borromeo, die een instituut wilde creëren waar artistieke en intellectuele talenten gratis zouden kunnen studeren. Tegenwoordig is het complex een museum en kan men hier prachtige schilderijen van wereldberoemde schilders bewonderen. In de Pinacoteca Ambrosiana hangen werken van onder andere Bruegel en Caravaggio. De trots van de Biblioteca Ambrosiana is de Codice Atlantico, het schetsboek waarin Da Vinci al zijn gedachten op papier zette. De boeken hebben de tand des tijds helaas niet allemaal doorstaan en de overgebleven boeken zijn verspreid over de wereld. Maar de Biblioteca Ambrosiana heeft één van de grootste collecties.

Dag 2: Leonardo da Vinci en Milaan

Ontbijt in het hotel. U gaat verder met uw bezoek aan Milaan aan de hand van Leonardo da Vinci. Milaan en Leonardo zijn onlosmakelijk verbonden door het fresco Het Laatste Avondmaal-het Cenacolo Vinciano (1495-1497). Dit werk is als door een wonder bij het bombardement in 1943 niet verloren gegaan en het laat het dramatische moment zien waarop Jezus aan zijn apostelen bekend maakt dat één van hen de verrader zal zijn.

In het Museo Nazionale della Scienza e della Tecnica, met name in de Leonardo Galerij, zijn grote houten machines en instrumenten te zien die precies zijn nagebouwd zoals Da Vinci deze heeft ontworpen. Wapens, vliegtuigen, bruggen, verdedigingswerken en een maquette van een ideale stad…. alle ontwerpen weerspiegelen zijn veelzijdigheid als designer, humanist en onderzoeker. U maakt er kennis met de veelzijdige Da Vinci als ingenieur, humanist en onderzoeker.

De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het Piazza Sant’Ambrogio waar u tevens de gelijknamige kerk bezoekt, één van de mooiste kerken van Milaan.

Dag 3: De Pinacoteca di Brera

Na het ontbijt in het hotel brengt u een bezoek aan de Pinacoteca di Brera. Van dit museum wordt gezegd dat het - na de Galleria degli Uffizi in Florence - de rijkste schilderijencollectie bezit. Het museum dankt zijn ontstaan aan het feit dat het Palazzo di Brera aan het eind van de 18de eeuw onderdak ging bieden aan de kunstacademie. De eerste aanwinsten waren bedoeld als lesmateriaal voor de studenten en onder Napoleon werd de verzameling opgesteld voor publiek en groeide de collectie zeer snel. Het accent van de verzameling ligt op werk van de 15de t/m 18de eeuw en met name schilders uit Noord-Italië.

Dag 4: Designers en architecten uit de 20e en 21e eeuw & Terugvlucht

Ontbijt in het hotel. Uw laatste dag in Milaan. Samen met Marjolijn en een gids ter plaatse brengt u een laatste bezoek aan Milaan waarbij u kennis maakt met de designers en architecten uit de 20ste en 21ste eeuw. Naast Leonardo en zijn grootse ideeën hebben ook latere ontwerpers en architecten zich uitgeleefd, w.o. Ulisse Stacchini met het Stazione Centrale (1931), Gia Ponti en de Grattacielo Pirelli (1958) met enkele bouwwerken die baanbrekend zijn geweest voor de moderne architectuur, waaronder het Ca’Brutta van Giovanni Muzio (1923). Hij liet zich bij het ontwerp inspireren door de zgn. metafysische schilderkunst van Giorgio de Chirico.

Aansluitend is er een transfer geregeld naar de luchthaven van Milaan en vliegt u terug naar Nederland.

Overnachtingen | 4-daagse cultuur reis

• 3 nachten 4-sterren IH Gioa hotel, Milaan

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Milaan, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Easyjet. Er is 1 klein stuk handbagage inbegrepen (maximale afmetingen 45 x 36 x 20 cm, inclusief handgrepen of wielen) die onder de stoel voor u moet passen. Er is geen gewichtslimiet.

Voor alle reizen vanaf 10 februari 2021 bepaalt de stoel die u heeft gereserveerd welke bagage u aan boord kunt meenemen.
Klanten die een stoel vooraan of met extra beenruimte hebben gereserveerd mogen extra bagage meenemen aan boord: Eén extra groot stuk handbagage, maximale afmetingen 56 x 45 x 25 cm (inclusief handgrepen of wielen). De tas moet in het bagagevak boven de stoelen passen

Deze stoelen of extra ruimbagage kunt u voor vertrek zelf reserveren via de website van Easyjet.

Easyjet controleert de afmetingen van de handbagage voordat u aan boord gaat. Als de handbagage groter is dan de maximale afmetingen of wanneer u een groot stuk handbagage zonder de correcte stoelkeuze meeneemt naar de vertrekgate, kan deze niet mee de cabine in en zal men deze bagage tegen een vergoeding vervoeren in het ruim van het vliegtuig. Zorg ervoor dat u de toegestane hoeveelheid handbagage controleert voordat u op reis gaat, zodat u onnodige kosten vermijdt.

Deze reis is tevens te reserveren zonder de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Reisleiding

Marjolijn van Delft

Gedurende deze reis wordt u begeleid door kunsthistoricus Marjolijn van Delft.

Marjolijn van Delft studeerde kunstgeschiedenis. Zij organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema’s.

IH Gioia Hotel | Milaan

Het moderne 4-sterrenhotel IH Milano Gioia ligt op korte afstand van het centraal station van Milaan. Het hotel bestaat uit twee verdiepingen en ligt op korte afstand van het centrum van Milaan. Het IH Hotel Milano Gioia biedt comfortabele kamers in de Italiaanse traditionele stijl en inrichting.

Maatwerkformulier

Milaan, een stad die tot veler verbeelding spreekt...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Milaan is de hoofdstad van de regio Lombardije en is tevens de tweede stad van Italië. Bij een bezoek aan Milaan denken we direct aan de reusachtige kathedraal, voetbal en mode. De bezoekers van deze stad zijn echter vaak verrast door de cultuur die Milaan te bieden heeft. Bezoek de diverse musea en duik in de geschiedenis van deze indrukwekkend stad. Dwaal door de straten en sluit de dag af met een drankje op een van de gezellige terrassen.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips