Style in Travel

Barolo wijnreis o.l.v. Gabrielle Salvatore

Dagprogramma

Dag 1 U reist per eigen vervoer naar het hotel. Na de check-in in uw hotel brengen we u naar de wijnboer Anselma in Serralunga d’Alba, waar u de wijnen gaat proeven met lokale hapjes. Na afloop maken we een wandeling naar het kasteel van Serralunga (bezoek aan de tuinen) of maken we een wandelng door de wijngaard. Vervolgens gaan we met onze eigen bus naar wijnboer Cascina Ballarin vlak bij La Morra. Daarna brengt de chauffeur u naar uw accommodatie,waar u vrije tijd heeft. Het diner vindt vanavond plaats op locatie buiten het hotel; vervoer per bus is inbegrepen

Dag 2 Na het ontbijt in uw hotel brengt de bus u naar Enoteca Regionale del Barolo, waar een geleide proeverij op het programma staat. Na afloop van de proeverij brengen we een bezoek aan het kasteel van Barolo en rijden we naar La Morra; vanaf het uitkijkpunt heeft u een prachtig zicht over de omgeving. Na de lunch in La Morra, bezoeken we vanmiddag de wijnboeren Germano Ettore en Luigi Pira. Transfer naar uw hotel voor wat vrije tijd. Vanavond een diner op een fijne locatie.

Dag 3 Ontbijt in uw hotel. De bus brengt u naar de markt in Alba, waar u gedurende een uur kennis maakt met de lokale produkten. Aansluitend brengen we u naar de wijnboer Oreste in Perno, waar tevens een lunch geregeld is. De middag wordt afgesloten met een bezoek aan een wijnboer bij Boasso en Curto. Het diner is vanavond geregeld in La Casa del Saracca, in Monforte

Dag 4 Ontbijt in uw hotel. Vanmorgen bezoekt u een wijnboer in Barbaresco. Na de lichte lunch gaat u op eigen gelegenheid terug naar Nederland

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Barolo wijnreis olv Gabrielle Salvatore

Ligging

U logeert tussen de glooiende wijnheuvels in een agriturismo of in hotel Barolo in Barolo

U reist op eigen gelegenheid

blq-groups

Groepsreizen Italie

Groepsreizen naar Italie

Style in Travel heeft een speciale afdeling voor 'Groepsreizen en Incentives'. Groepsreizen op maat samengesteld voor grote en kleine gezelschappen.

De afgelopen jaren mochten wij reeds speciale maatwerk reizen organiseren voor uiteenlopende groepen. Op aanvraag sturen wij u een reisvoorstel voor uw groepsreis. Uiteraard vult u uw reis geheel naar eigen wens in. Indien gewenst komen we bij u langs voor een vrijblijvend gesprek of advies.

Style in Travel organiseert ook bijzondere groepsreizen 'op inschrijving'. Zo bieden wij op dit moment diverse culinaire reizen, en culturele reizen aan.

Direct en online boekbaar.

fly-drives-italie-2021

Italie

Italië is het land waar de zon, zee, een enorme rijkdom aan cultuur, schitterende natuur en een uitstekende gastronomie samen komen. Iedereen kan zijn of haar hart ophalen in dit prachtige land.

Natuur..

In heel Italië vindt u prachtige natuurgebieden, nationale parken, berglandschappen, valleien, riviertjes en uiteraard de mooie wijngaarden en kuststreken. Het is een genot om u te verplaatsen met de auto. U zal ongetwijfeld regelmatig onderweg stoppen om te genieten van een indrukwekkend panoramisch vergezicht.

..en cultuur!

Italië is bij uitstek het land van de cultuur en historie. Rome wordt vaak een groot openluchtmuseum genoemd, maar dit geldt eigenlijk voor heel het land. In elke plaats, van grote stad tot klein dorp, is iets te zien of te beleven. U vindt in Italië kunst en cultuur van alle tijden, van honderden jaren voor Christus tot de moderne werken van nu. Struin over de ontelbare pleintjes met prachtige fonteinen en beelden. Bezoek de indrukwekkende Romeinse kerken, ontdek de Renaissance, herbeleef de Romeinse tijd of juist de Middeleeuwen. Laat u verrassen door de geschiedenis van de Etrusken. Vergeet niet om een glaasje van de lokale wijnen te proeven op een heerlijk terras of te midden van de druiventrossen. Elke regio heeft zijn eigen culturele achtergrond die de moeite waard is, maar een ding is zeker. U vindt in iedere regio prachtige bezienswaardigheden, indrukwekkende natuurgebieden en heerlijk eten.

Het eilandleven op Sicilie en Sardinië

Het is moeilijk om de charme van Sicilië te weerstaan. Ontdek de historische steden, herleef de geschiedenis en laat u verrassen door de veelzijdige culturele invloeden. Daal af in de groene valleien en kom even tot rust in de dorpjes gelegen op de heuveltoppen. Uiteraard kunt u de reis afsluiten met een verblijf aan een van de heerlijke stranden die het eiland rijk is. Sardinië heeft niet alleen prachtige stranden, u vindt hier ook  natuurgebieden met name in het binnenland en een historie beïnvloed door verschillende culturen. Villasimius, Costa Smeralda, Orosei en de kustlijn met ongerepte stranden en een zee met een heerlijke temperatuur, alles tezamen de ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring. 


Uitgebreider aanbod reizen naar Italie
Op deze website vindt u onze populairste reizen naar Italie. Een uitgebreid aanbod van individuele reizen naar Italië vindt u bij onze Italie-specialisten van Intermezzo Travels en Fundadore Travels. Kijk op de websites of vraag onze Italië-kenners om een reis op maat

Reissom:
EUR 999,- per persoon


Toeslag 1-persoonskamer:
EUR 90,- per persoon


Inbegrepen:
- Transport gedurende de gehele reis
- Drie overnachtingen in Hotel Barolo of een agriturismo op basis van logies en ontbijt,
- Drie keer uitgebreid ontbijt met lokale produkten
- Vier lichte lunches
- Drie uitgebreide diners
- Bezoek aan de wijnboeren, inclusief assistentie van Nicolaas Schot en vinoloog Gabrielle Salvatore
- Sightseeing door het Barolo gebied,
- Bezoek aan La Morra
- Bezoek aan de markt in Alba
- Kasteelbezoek Serralunga d’Alba


Niet inbegrepen:
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Drankjes gedurende de maaltijden
- Fooien
- Calamiteitenfonds, t.w. EUR 2,50 per reservering
- Adminstratiekosten, t.w. EUR 35,- per reservering


Minimum aantal deelnemers 15
Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname: 3 weken voor vertrek.

Samen met vinoloog en Italiaans sommelier Gabrielle Salvatore heeft Style in Travel een speciale wijnreis naar Barolo samengesteld. Het Barolo wijngebied, 75 km onder Turijn, is niet groter dan ons Texel en sinds 2014 Werelderfgoed. Als u daar bent dan begrijpt u meteen waarom. En laat daar nu één van de mooiste wijnen van Italië vandaan komen: de Barolo! De groepen zijn niet te groot zodat we bij kleinere wijnboeren kunnen aanschuiven aan hun proeftafel. Een de Piemontese keuken? U zult verrast staan. We logeren tussen de glooiende wijnheuvels in een agriturismo of in hotel Barolo ín Barolo. En Gabrielle? Zij gaat graag mee met jullie. Ter plekke zal ook Barolo kenner Nicolaas Schot aanwezig zijn bij alle bezoeken bij wijnboeren.

Gabrielle Salvatore

Gabrielle is vinoloog en Italiaans sommelier en geeft al 20 jaar diverse wijncursussen. Vooral lessen over Italiaanse wijn. U kent haar misschien ook als columnist over wijn in het blad De Smaak van Italië. Haar hart ligt in Piemonte en dan met name in dit kleine prachtige wijngebied Barolo. Sinds 2019 mag zij zich ook Langhe Wine Ambassador noemen. Gabrielle kan niet wachten om er voor te zorgen dat u met een koffer vol prachtige verhalen en indrukken weer naar Nederland reist. U mag zich dan ook Barolo kenner noemen.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt