Zoek op land, regio of reis

×

Barolo wijnreis Italië in samenwerking met Gabrielle Salvatore...

Wijnreis | 4 dagen | Italië | 10-13 november 2022

In samenwerking met vinoloog en Italiaans sommelier Gabrielle Salvatore heeft Style in Travel een speciale Barolo wijnreis naar Italië samengesteld. U reist per eigen vervoer naar Italië. Gedurende deze 4-daagse reis maakt u uitgebreid kennis met de regio Piemonte en haar wijnen.

Vanaf 1199,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 10/11/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 4 dagen | Italië | 10-13 november 2022

Samen met vinoloog en Italiaans sommelier Gabrielle Salvatore heeft Style in Travel een speciale wijnreis naar Barolo samengesteld. Het Barolo wijngebied, 75 km onder Turijn, is niet groter dan ons Texel en is sinds 2014 Werelderfgoed. Uit deze regio komt één van de mooiste wijnen van Italië, de Barolo! De groepen zijn niet te groot zodat u bij kleinere wijnboeren kunt aanschuiven aan hun proeftafel. De Piemontese keuken? U zult verrast staan. U logeert tussen de glooiende wijnheuvels in hotel Barolo ín Barolo. En Gabrielle? Zij gaat graag mee! Ter plekke zal ook Barolo kenner Nicolaas Schot aanwezig zijn gedurende de bezoeken bij de wijnboeren.
Deze reis is bij uitstek geschikt voor de Italië liefhebber; vier dagen genieten van heerlijke wijnen, de Italiaanse keuken, een prachtige omgeving en goed gezelschap. Kennis van wijn is fijn maar is zeker geen must om aan deze reis te kunnen deelnemen!

Gabrielle Salvatore is vinoloog en Italiaans sommelier en geeft al 20 jaar diverse wijncursussen. Vooral lessen over Italiaanse wijn. U kent haar misschien ook als voormalig columnist over wijn in het blad De Smaak van Italië. Haar hart ligt in Piemonte en dan met name in dit kleine prachtige wijngebied Barolo. Sinds 2019 mag zij zich ook Langhe Wine Ambassador noemen.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Italië - wijnproeverij
Dag 2: Truffeljacht & wijnproeverij La Morra
Dag 3: Alba & Serralunga
Dag 4: Barbaresco - einde reis

Deze reis is tevens te reserveren inclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Foto's, Barolo wijngebied, credit Ruud Blok 2020
Foto Gabrielle Salvatore, credit Barbara Meulenbelt 2020

Inclusief

- Drie overnachtingen in een luxe agriturismo inclusief ontbijt
- Begeleiding van vinoloog Gabrielle Salvatore
- Vervoer per eigen luxe touringcar
- Wijnproeverijen bij kleine wijnboeren
- Drie lichte lunches gedurende de reis (dag 2,3,4)
- Truffeljacht (met een truffel lunch)
- Drie diners in lokale restaurants
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vervoer naar Italië
- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- De drankjes gedurende de maaltijden
- De toeslag voor een eenpersoonskamer
- City taks, ter plaatse te betalen
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Italië

Aankomst per eigen vervoer in uw accommodatie.
Vanmiddag brengen we u naar wijnboer Luigi Pira waar u wijnen gaat proeven in combinatie met wat lokale hapjes. Aansluitend maakt u een wandeling door de wijngaard en bezoekt u het Piemontese landhuis in Serralunga d'Alba van Nicolaas en Esmaralda Schot. Dit prachtige huis is gelegen te midden van de prestigieuze Nebbiolo wijngaarden in het hart van de Barolo streek. Nicolaas is Barolo kenner bij uitstek en zal u kennis laten maken met zijn wijnen. Na wat vrije tijd in het hotel is er vanavond een diner geregeld op een locatie buiten het hotel. Het vervoer per touringcar is inbegrepen.

Dag 2: Op truffeljacht, een truffellunch en wijn

Ontbijt in uw hotel.
Na een vroeg ontbijt in het hotel gaat u vanmorgen op truffeljacht. Samen met de truffeljager en zijn hond gaat u op zoek naar het 'witte goud'. Na afloop van de jacht wordt er een lunch geserveerd met natuurlijk de truffel!
Vanmiddag bezoekt u - met de touringcar - wijnboer Curto en Cascina Ballarin in La Morra. Het diner is vanavond geregeld op een locatie in de omgeving van uw accommodatie.

Dag 3: Alba, de markt en proeverijen

Ontbijt in uw hotel.
De touringcar brengt u naar de markt in Alba, waar u kennis maakt met de lokale producten van de regio. Aansluitend brengen we u naar de wijnboer Oreste in Perno waar tevens een lichte lunch geregeld is. Vanmiddag bezoekt u wijnboer Germano Ettore, waar u zeven wijnen gaat proeven en wijnboer Boasso in Serralunga. Na wat vrije tijd in uw accommodatie brengt de bus u naar de dinerlocatie.

Dag 4: Barbaresco en terug naar Nederland

Ontbijt in uw hotel.
Na het ontbijt sluit u de reis af met een bezoek aan Cantina del Glicine in Neive. Dit bijzondere wijnhuis dateert uit 1582, is gebouwd met gewelfde plafonds, een stenen vloer en het strekt zicht uit onder het huis en de tuin. Na een lichte lunch brengt de touringcar u terug naar het hotel.

Overnachtingen | 4-daagse wijnreis

3 nachten, Agriturismo Ada Nada

Eigen vervoer

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Indien gewenst kan er een vlucht en een huurauto voor u worden gereserveerd. Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Wij adviseren u graag bij reservering.

Wijnreizen

Onze wijnreizen worden begeleid door gerenommeerde vinologen en/of sommeliers. Kies voor een wijnreis waar u bij kleinere wijnboeren kunt aanschuiven en uitleg krijgt van deze lokale producenten. Proef de wijnen en maak kennis met de lokale bevolking. Dit alles in een prachtige omgeving, gecombineerd met culinaire verwennerij.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Wij verzoeken u uw vaccinatiebewijs mee te nemen op reis, hier kan naar gevraagd worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels. Voor meer informatie over het Covid19-protocol voor groepsreizen wat opgesteld is door de ANVR kijkt u op /www.styleintravel.nl/anvr-covid19-protocol-voor-groepsreizen

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 12 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Overnachtingshotel

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Bent u op zoek naar een fijn overnachtingshotel op weg naar Italië? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.
Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Gabrielle Salvatore

Gabrielle Salvatore is vinoloog en Italiaans sommelier en geeft al 20 jaar diverse wijncursussen. Vooral lessen over Italiaanse wijn. U kent haar misschien ook als voormalig columnist over wijn in het blad De Smaak van Italië. Haar hart ligt in Piemonte en dan met name in het prachtige wijngebied Barolo. Sinds 2019 mag zij zich ook Langhe Wine Ambassador noemen.

Agriturismo Ada Nada

De boerderij Ada Nada ligt in het hart van de Langhe, ondergedompeld in de wijngaarden van de heuvels van Alba. In de kelder worden de mooie Barbaresco, Barbera d'Alba, Dolcetto d'Alba en Moscato d'Asti wijnen geproduceerd. Achter de kleurrijke planten en houten deuren van de cascina uit de 18e eeuw bevinden zich mooie, landelijke mooie slaapkamers met grote ramen. De kamers zijn warm en uitnodigend, ze hebben sponsbeschilderde muren in zachte wijnkleuren, antieke bedden en kasten en olieverfschilderijen. Anna Lisa en Elvio verwelkomen hun gasten hartelijk en serveren diner op aanvraag. Ze bieden rondleidingen aan door de wijnmakerij. Bezoek deze agriturismo in de herfst voor de druivenoogst en de witte truffels van Alba.

Piemonte...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

De regio Piemonte, waarvan de naam letterlijk "voet van de berg" betekent, is een welvarend gewest dat door de strategische ligging een sleutelrol speelde in de Italiaanse historie. U vindt er talrijke abdijen, kastelen en historische stadjes, maar ook de dynamische stad Turijn. In de heuvels van Monferrato en de Langhe-streek worden beroemde wijnen verbouwd, zoals de Moscato d'Asti, Barolo en Barbera. De keuken van Piemonte nodigt uit tot uitgebreid tafelen. Niet voor niets ligt in Turijn de bakermat van "slow food': een initiatief om weer tijd en aandacht te besteden aan goed eten!

Piemonte grenst aan het Aosta-dal, dat in het uiterste noordwesten van Italië, aan de voet van de alpenreuzen Monte Rosa en Mont Blanc ligt. Uitgestrekte wateren en rijstvelden, lange rijen populieren en oude boerderijen vormen het typische landschap van de vlaktes rond Novara en Vercelli. Het bekende Lago Maggiore is een must, hier vindt u het charmante Stresa en de Borromeïsche eilanden maar ook een afwisselend landschap van bergen en stranden.

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips