Zoek op land, regio of reis

×

Culinaire reis Turijn en Piemonte in samenwerking met Gabrielle Salvatore...

Individuele thematische groepsreis | 4 dagen | Italië | 05 - 08 mei 2022

Op ontdekking in de regio Piemonte! Gabrielle Salvatore neemt u mee op culinair avontuur door deze prachtige streek in Italië. Een 4-daagse reis waarin u kennis maakt met de lokale specialiteiten, de wijnboeren en de schoonheid van de Piemonte streek in Italië.
Een reis in groepsverband met voldoende tijd voor een individuele invulling!

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Individuele thematische groepsreis | 4 dagen | Italië | 05 - 08 mei 2022

Op reis door de prachtige en afwisselende Piemonte streek! Een reis die start in prachtig Turijn. Proef de chocolade, drink een echte 'bicerin', geniet van een Vermouth, bezoek de risotto rijstvelden, drink een Barolo, proef de hazelnootjes en laat u meenemen in de wereld van de Piemontese kazen.
Beleef Piemonte!

Gabrielle Salvatore is vinoloog en Italiaans sommelier en geeft al 20 jaar diverse wijncursussen. Haar carrière begon in de reiswereld als reisbegeleider en later als hoofd reisleiding. Wijn, Italië en reizen zijn dé combinatie voor Gabrielle om u een onvergetelijke culinaire vakantie te bieden.

Route in het kort

Dag 1: Turijn en de chocolade
Dag 2: de rijstvelden in Vercelli en wijn in Asti, 74 km
Dag 3: Alba - Barolo wijn - hazelnoten in Cortemilia, 47 km
Dag 4: kaas in Roccaverano

Deze reis is tevens te reserveren inclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief

- Drie overnachtingen, inclusief een uitgebreid ontbijt
- Begeleiding van Gabrielle Salvatore en een gids in Turijn
- De lunches op 06, 07 en 08 mei 2022
- Chocolade proeverij in Turijn, bezoek aan Vercelli, wijnproeverij in Asti
- Rondleiding en proeverij in Cortemillia en Roccaverano
- Wijnproeverij bij Nicolaas Schot op 07 mei 2022
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vervoer naar Italië
- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- Transport gedurende de excursiedagen
- De lunch op 05 mei 2022
- De diners gedurende de reis
- De drankjes gedurende de lunches
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Eventuele andere entreegelden dan in het programma vermeld
- City taks in de hotels, ter plaatse te betalen
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Turijn, de stad van de chocolade, de bicerin en de Vermouth

We starten de eerste dag van deze ontdekkingsreis door de Piemonte regio in Turijn, de hoofdstad van deze regio. Turijn is een stad met een barok verleden, met prachtige pleinen, majestueuze gebouwen, vele parken, ontelbare trattoria’s en in de zomer én winter volle terrassen. Een verrassend mooie stad. Vanmorgen maken we samen met onze gids kennis met de hoogtepunten van deze indrukwekkende stad.
Na de lunch, op eigen gelegenheid, gaan we chocolade proeven. Midden in het centrum van Turijn, in een kleine, maar prachtige chocoladezaak, worden we ontvangen in een sfeervolle ruimte waar we maar liefst 6 chocolades en een 'bicerin', (een lokale koffie met chocolade en room) gaan proeven.
De avond heeft u ter vrije besteding. Zin om even culinair te winkelen? Bezoek dan Eataly, gelegen buiten het centrum van Turijn, waar u een enorm assortiment aan lokale producten kunt kopen. Drink een koffie in Cafe Torino of geniet van een aperitief of een Vermouth op een van de vele terrassen. Gabrielle laat u kennis maken met de mooiste plekjes van Turijn!

Dag 2: Risotto en wijn

Ontbijt in uw hotel.
Na het ontbijt in het hotel rijdt u op eigen gelegenheid naar Vercelli, de bakermat van de risotto. We bezoeken vanmorgen Tenuta della Colombara, waar gids Claudia ons meeneemt in de geschiedenis van deze indrukwekkende locatie. Laat u meeslepen in de verhalen uit het verleden en informeren over de risotto productie in het heden.
We sluiten dit bezoek af met aan lichte risotto lunch en 'show cooking' in de Antica Osteria in Colombara.
Vanmiddag maken we kennis met de wijn uit de regio. We bezoeken wijnboer Roberto Ferraris in Asti, waar we een rondleiding krijgen en zes wijnen gaan proeven.
We overnachten vanavond in Hotel Barolo in Barolo; een prachtige en centraal gelegen locatie met een adembenemend uitzicht.

Route: Turijn - Vercelli - Barolo, 200 km

Dag 3: Alba, Barolo en hazelnootjes

Ontbijt in uw hotel.
We starten de dag met een bezoek aan de markt in Alba, waar we kennis maken met de lokale producten. Slenter over de markt, laat u verrassen door de kleuren en geuren en sluit het bezoek af met een cappuccino op een van de terrassen.
In het hart van Barolo, Unesco Erfgoed, krijgen we een heuse Masterclass in het Nederlands over de Barolo wijn begeleid met een lichte lunch. Nicolaas Schot en zijn vrouw Esmaralda ontvangen ons daar op hun terras met uitzicht over de wijngaarden.
We sluiten de dag af met een bezoek aan Cascina Barroero, de bakermat van de hazelnootjes welke prachtig en op een unieke locatie is gelegen. Samen met de gids maken we een wandeling door het gebied van de hazelnoten en natuurlijk sluiten we het bezoek af met een proeverij.

Route: Barolo - Alba - Cortemilia - Barolo, 74 km

Dag 4: Kaas en Roccaverano

Ontbijt in uw hotel.
Op weg naar de kaasmakerij. Vanmorgen bezoeken we de Stutz boerderij, waar we naast een rondleiding natuurlijk ook de lokale robiola kaas gaan proeven.
We sluiten de reis af met een lunch in de Osteria del Bramante in Roccaverano.

Route: Barolo - Roccaverano, 47 km

Overnachtingen | 4-daagse individuele thematische groepsreis

1 nacht, 4* Best Western Plus hotel Genova, Turijn
2 nachten, 3* Hotel Barolo, Barolo

Eigen vervoer

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Indien gewenst kan er een vlucht en een huurauto voor u worden gereserveerd. Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Wij adviseren u graag bij reservering.

Individuele thematische groepsreis

Reizen in groepsverband met voldoende tijd voor individuele plannen!

Deze reis is gebaseerd op het individuele thematische groepsarrangementen concept: U reist per eigen vervoer naar de locatie, waar u kennis maakt met de ervaren reisleiding. Gedurende de reis staan er thematische lezingen en/of workshops en excursies op het programma. Daarnaast is er tijdens deze reizen voldoende vrije tijd voor een individueel plan. U reist in groepsverband, maar u heeft alle vrijheid voor een individuele invulling.

Rijdt u liever niet zelf? Wij regelen een vlucht en een auto voor u!

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Overnachtingshotel

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Bent u op zoek naar een fijn overnachtingshotel op weg naar Italië? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.
Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Gabrielle Salvatore

Gabrielle Salvatore is vinoloog en Italiaans sommelier en geeft al 20 jaar diverse wijn(spijs)cursussen. Vooral lessen over Italiaanse wijn. U kent haar misschien ook als voormalig columnist over wijn in het blad De Smaak van Italië. Haar carrière begon in de reiswereld als reisbegeleider en later als hoofd reisleiding. Wijn, Italië en reizen is dé combinatie voor Gabrielle om u een onvergetelijke culinaire vakantie te bieden. Haar eerste reis met ons startte in Piemonte en dan met name in het prachtige wijngebied Barolo. Sinds 2019 mag zij zich ook Langhe Wine Ambassador noemen.

Hotel Best Western Plus Genova

Hotel Best Western Plus Hotel Genova ligt in het centrum van Turijn op korte afstand van het station. Het hotel heeft 91 comfortabele kamers welke allen een verschillende stijl hebben. Het hotel biedt tevens een spa en een eigen restaurant.

Hotel Barolo in Barolo

Hotel Barolo is gevestigd op een rustige locatie in Italië in de gemeente Barolo. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. In het restaurant kunt u genieten van de heerlijke gerechten die gemaakt zijn van verse ingrediënten. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een internetverbinding en een eigen badkamer. Overige faciliteiten: parkeergelegenheid, vergaderzaal, buitenzwembad, terras en een jacuzzi.

Bijzonder en afwisselend Piemonte

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Ontdek de schoonheid van de Piemonte streek! De keuken van Piemonte nodigt uit tot uitgebreid tafelen. Niet voor niets ligt hier (in Turijn) de bakermat van 'slow food', een initiatief om weer tijd en aandacht te besteden aan goed eten! In de glooiende heuvels van Monferrato en de Langhe-streek worden beroemde wijnen verbouwd, zoals de Moscato d'Asti, Barolo en de Barbera.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips