Zoek op land, regio of reis

×

Kunstreis Toscane onder leiding van Ria Ophof...

Culturele groepsreis | 8 dagen | Italië | 01-08 oktober 2022

Een reis door Toscane inclusief lezingen van drs. Ria Ophof, excursies met Nederlandssprekende gidsen en voldoende tijd om Toscane op eigen gelegenheid te ontdekken.

Vanaf 899,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 01/10/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 8 dagen | Italië | 01 - 08 oktober 2022

Samen met drs. Ria Ophof heeft Style in Travel Groepsreizen een 8-daagse reis naar Toscane samengesteld. Dit arrangement is bij uitstek geschikt voor de Italië liefhebber! Dompel u onder in de geschiedenis van Lucca, Florence en Siena, bezoek deze steden samen met uw Nederlandssprekende gids en geniet van de Italiaanse keuken en de heerlijke wijnen. Naast de lezingen en excursies is er voldoende tijd om Toscane op eigen gelegenheid te ontdekken. Een groepsreis met voldoende tijd voor een individueel plan.

Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer of inclusief de vlucht vanuit Nederland en vervoer gedurende uw verblijf in Italië.

De reis staat onder leiding van drs. Ria Ophof. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Borgo Antico Casalbosco, Pistoia
Dag 2: Lezing
Dag 3: Bezoek aan Lucca, 50 km
Dag 4: Lezing
Dag 5: Bezoek aan Florence, 40 km
Dag 6: Pistoia - Siena, 105 km - Middag: Lezing in Hotel Garden in Siena
Dag 7: Bezoek Siena
Dag 8: Einde van de reis

Deze reis is te reserveren op basis van eigen vervoer of inclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief

- Zeven overnachtingen, inclusief ontbijt
- Gedurende het verblijf in de borgo 1x schoonmaak en handdoeken wissel,
- Drie lezingen door drs. Ria Ophof
- Nederlandssprekende reisleiding
- Excursie Lucca met Nederlandssprekende gids,
- Excursie Florence met Nederlandssprekende gids
- Excursie Siena met Nederlandssprekende gids
- 24 uur nood-assistentie

Optioneel: uw vlucht vanuit Nederland naar Pisa (met meerprijs)

Exclusief

- Uw vervoer naar Italië (optioneel te reserveren)
- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- De lunches en diners gedurende de reis
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Eventuele andere entreegelden dan in het programma vermeld
- City taks in de hotels, ter plaatse te betalen
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Pistoia

U arriveert met eigen vervoer/per vlucht en de transfer bij de borgo Antico Casalbosco in Santomato, gelegen in de provincie Pistoia. De borgo bevindt zich in een prachtig, middeleeuws gebouw, omgeven door hectares wijngaarden en olijfbomen. Geniet van de ambiance en de grote tuin, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de heuvels en drink een glaasje wijn uit de eigen wijnkelder van de borgo.

Dag 2: Lezing en vrije middag

Ontbijt in de borgo.
Vanmorgen staat de eerste lezing op het programma. Drs. Ria Ophof geeft een 2-uur durende lezing waarin de (Italiaanse) middeleeuwse kunst centraal staat. Het ideaal van de Grieken - mimesis, imitatie van de natuur en met name in de gestalte van de naakte mens met fysieke kracht en fysieke schoonheid - gaat verdwijnen. In de middeleeuwen van de 5e tot de 15e eeuw hebben de geestelijken de leiding. Zij wijzen op het 2e gebod van Moses ' Gij zult U geen gesneden beeld maken'. Die kunnen immers als afgodsbeelden gebruikt gaan worden. Maar de overwegend ongeletterde samenleving moet toch d.m.v. Bijbelse afbeeldingen naar deugdzaamheid worden geleid en de kunst gaat nu ideeën uitdragen. De heiligen gaan de mensen tonen hoe zij goed en naar God's wil moeten leven. De prachtige miniaturen waarin God geëerd wordt getuigen van diep geloof en schoonheid. De middag heeft u ter vrije besteding. Voor de liefhebbers wordt er vanmiddag een excursie aangeboden.

Dag 3: Bezoek aan Lucca

Ontbijt in de borgo.
Samen met de Nederlandssprekende gids brengt u vanmorgen een bezoek aan Lucca. Als enige van de Toscaanse stadstaten wist het middeleeuwse vestingstadje Lucca de druk van het Florentijnse imperialisme te weerstaan en tot in 1847 onafhankelijk te blijven van het Toscaanse groothertogdom. Lucca is weliswaar niet zo groot als Florence, maar deze stad is nog steeds een pareltje met haar nauwe middeleeuwse straten, de palazzi van rode baksteen en perfecte Romaanse kerken, ommuurd door de best bewaard gebleven 16e- en 17e-eeuwse wallen van Italië. De middag heeft u ter vrije besteding. De 4,5 kilometer lange stadsmuur van Lucca, waarvandaan u een prachtig zicht heeft over deze bijzondere stad, leent zich uitstekend voor een wandeling of een fietstocht. Maar vergeet vooral niet om te genieten op een van de vele pleintjes, de straatjes en de terrassen die Lucca biedt. Sluit de dag af met een heerlijk glas wijn op het Piazza dell'Anfiteatro.

Route: Pistoia - Lucca, 50 km

Dag 4: Lezing en vrije middag

Ontbijt in de borgo.
Vanmorgen staat de tweede lezing in de borgo op het programma, waarin de Italiaanse renaissance in de 15e eeuw centraal staat. De Renaissance, wedergeboorte van de profane maatschappij gebaseerd op het klassieke verleden, begint in Florence, gestimuleerd door 'De Medici'. Het individu wordt weer belangrijk. Zowel in de architectuur als in de beeldende kunst gaat men zich opnieuw baseren op de oudheid en mimesis is wederom het uitgangspunt. Het menselijk naakt wordt herontdekt en mag weer worden uitgebeeld zoals te zien is in de David van Michelangelo op het Piazza della Signoria. Men bereikt in de kunst een perfect evenwicht en volmaakte schoonheid. Dit is de periode van de Hoog renaissance met kunstenaars als Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rafael en Titiaan. De middag heeft u ter vrije besteding. Voor de liefhebbers wordt er vanmiddag een excursie aangeboden.

Dag 5: Bezoek aan Florence

Ontbijt in de borgo.
Vanmorgen brengt u een bezoek aan Florence. Gids Jan Consten zal u rondleiden door deze indrukwekkende stad. Florence is de meest uitgesproken Renaissance stad in Italië. Nergens anders in Italië bevinden zich zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze periode, sterk gestimuleerd door 'De Medici'. Men wilde de duistere, religieuze Middeleeuwen achter zich laten en een nieuwe toekomst bouwen gebaseerd op het klassieke verleden. Het is de niet alleen de stad van Giotto, Donatello en Michelangelo maar ook van het Baptisterium, de Uffizi en de Dom met de prachtige koepel van Brunelleschi. Van de Ponte Vecchio, het Piazza della Signoria met zijn terrasjes en zijn overheerlijke cappuccino. Het is, kortom, een stad om door heen te slenteren en nooit meer te vergeten. De middag heeft u ter vrije besteding in Florence.

Route: Pistoia - Florence, 40 km

Dag 6: Pistoia - Siena - Lezing

Ontbijt in de borgo.
Na het ontbijt verlaat u de borgo Casalbosco en rijdt u naar Hotel Garden in Siena; een charmant hotel gelegen in een 18e-eeuws park en op slechts drie kilometer van het centrum van Siena. Vanmiddag staat de derde en laatste lezing op het programma; een lezing over het Italiaanse manierisme en de barok van de 16e t/m 18e eeuw. Na de Hoog Renaissance komt er een periode waarin men gaat zoeken naar verlevendiging. In eerste instantie gaat men afwijken van het klassieke evenwicht in het Manierisme, maar met de Barok in 1600 komt er de Gesamtkunst. De architectuur, de beeldhouwkunst en schilderkunst gaan samenwerken om een extase tot stand te brengen. Het gevoel wordt belangrijk. Men weet niet meer waar de werkelijkheid ophoudt en de illusie begint. De Katholieke kerk, geschrokken door de Reformatie van Luther gaat deze stijl gebruiken om gelovigen weer naar de kerk terug te brengen door een hemel op aarde te creëren door de koepels in de kerken open te schilderen om zo de glorieuze almacht van God te tonen. Een voorproefje van het hiernamaals. Men weet niet meer waar de werkelijkheid ophoudt en de illusie begint.

Route: Pistoia - Siena, 105 km

Dag 7: Bezoek aan Siena

Ontbijt in hotel Garden.
Op bezoek in Siena, het historische hart van Toscane! Siena is een bijna ongeschonden, middeleeuwse stad. De mooiste gebouwen - de Gotische Dom en het Palazzo Pubblico - en de mooiste schilderijen - Duccio’s “Maesta” altaarstuk bestemd voor de kathedraal en “Het goede en slechte Bestuur” in het stadhuis van Ambrogio Lorenzetti - werden gemaakt eind 13e/begin 14e eeuw. In de 15e eeuw wilden de Sienezen niets weten van de Florentijnse Renaissance. Meer dan de helft van de schilderijen waarvoor tussen 1350 en 1550 opdracht werd gegeven stelden Maria voor, de koningin van Siena. Vanmorgen neemt de gids u mee op uw tocht door Siena. De middag heeft u ter vrije besteding. Naast alle cultuur staat Siena bekend vanwege haar 'zoete lekkernijen', waarvan de cantuccuni de meest bekende is. De heerlijke geur van versgebakken koekjes zal u lokken naar de kleine lokale bakker; een mooi souvenir om mee naar huis te nemen. Slenter door de straatjes, geniet van een Italiaans ijsje en sluit de middag af op een van de terrassen aan het Piazza del Campo.

Dag 8: Einde reis

Ontbijt in hotel Garden.
Einde van uw 8-daagse kunstreis door Toscane.

Overnachtingen | 8-daagse individuele thematische groepsreis

• 5 nachten Borgo Antico Casalbosco, Pistoia
• 2 nachten Hotel Garden, Siena

Uw vervoer

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Indien gewenst kan de reis tevens inclusief de vlucht en vervoer per touringcar worden gereserveerd. Wij adviseren u graag bij reservering.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Overnachtingshotel

Bent u op zoek naar een fijn overnachtingshotel op weg naar Italië? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Drs. Ria Ophof

Gedurende de reis wordt u begeleid door Nederlandssprekende reisleiding. De lezingen worden uitgevoerd door drs. Ria Ophof. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Borgo Antico Casalbosco | Pistoia

Midden op het Toscaanse platteland vindt u Borgo Antico Casalbosco; een charmant middeleeuws gebouw dat wordt omringd door wijngaarden en velden vol met olijfbomen. Op 10 kilometer afstand ligt de oude universiteitsstad Pistoia, met een mooi historisch centrum, gezellige trattoria's en terrasjes, maar zonder grote toeristenstromen. Ook een bezoek aan Florence, op ongeveer een uur rijden, is vanuit deze locatie goed te doen. De thermale baden van Montecatini Terme bevinden zich op ongeveer 22 km afstand. Het gerestaureerde landhuis stamt uit de Middeleeuwen en heeft antieke details. Er is een groot zwembad waar u een verfrissende duik kunt nemen. De wijngaarden om de accommodatie heen worden elk jaar gebruikt om de speciale Borgo Antico Casalbosco wijn te produceren.Borgo Antico Casalbosco biedt studio's van ongeveer 30 vierkante meter. De studio's beschikken over een televisie, airconditioning en een kleine karakteristieke kitchenette. De eindschoonmaak is inbegrepen. Indien u gedurende uw verblijf vaker gebruik wilt maken van de schoonmaakdiensten en/of linnen- en handdoekenwissel, dan kunt u dit tegen betaling ter plaatse regelen.

Hotel Garden | Siena

Op vijftien minuten lopen vanaf de oude stadspoort van Porta Camollia is het vier sterren hotel Garden gevestigd. Het hotel bevindt zich in een rustige omgeving en is omringd door een groene tuin. Het treinstation ligt op vijftien minuten loopafstand van het hotel; tevens stoppen er bussen naast het hotel die verbindingen naar het centrum van San Gimigano en Siena bieden. Het hotel heeft een eigen restaurant, "La Limonaia". Het restaurant is gespecialiseerd in de Toscaanse keuken. Ook biedt het restaurant een scala aan regionale wijnen. Het ontbijt wordt iedere dag geserveerd in het restaurant. De ruime hotelkamers zijn voorzien van een televisie, minibar en een gratis internetverbinding. De hotelkamers hebben een klassieke inrichting met antiek meubilair. Overige hotelfaciliteiten: een tuin, terras, parkeergelegenheid, vergaderzaal, kluisje, twee buiten zwembaden en een wellness centrum. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Bella Italia...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Eén van de populairste regio's van Italië is Toscane. Terecht natuurlijk, aangezien Toscane makkelijk is om van te houden. U raakt zeker onder de indruk van de witte landweggetjes langs de kleine dorpjes in de glooiende heuvels, de groene wijngaarden en de elegante cipressen die dienen als natuurlijke oprijlanen naar mooie agriturismi. Een schilderachtig landschap waar u kunt genieten van de stilte en de zware geur van tijm en lavendel dat zweeft in de warme lucht.

De regio Toscane ligt bijna in het midden van Italië en herbergt enkele wereldberoemde en oude steden als Florence, Pisa, Lucca en Siena. Mede doordat Toscane over meer dan 120 natuurreservaten beschikt, wordt het gebied vaak tot het mooiste van Italië gezien. Het klimaat is er bijzonder goed met warme zomers en milde winters. De herfst en de lente kunnen daarentegen erg nat zijn. Vanwege de historie en het ontstaan van de Italiaanse renaissance in de 14e eeuw, zijn het vooral de oude steden die veel toeristen trekken.

Toscane verwelkomt u!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips