Style in Travel

Culinaire reis Toscane

Dagprogramma

Dag 1: Rechtstreekse Transavia vlucht vanuit Amsterdam naar Pisa. Assistentie bij aankomst op Pisa Airport en aansluitend  een transfer naar uw accommodatie in Toscane.

Dag 2: Ontbijt in Villa la Palagina.  Villa La Palagina heeft 25 kamers in het hoofdgebouw die toegang bieden via een mooie  trap en gangen met art nouveau-fresco's. Het is een gezellig en gastvrij hotel; de accommodatie biedt een spectaculair uitzicht op de Chianti-heuvels. Het restaurant heeft een innovatieve Toscaanse keuken, waarbij voortdurend wordt gezocht  naar een balans tussen traditionele smaken en een meer moderne smaak. Gedurende de kookworkshop maakt u kennis  met de Toscaanse keuken, waarbij u de grootste smaakviering leert kennen. De Toscaanse keuken vertoont zich in rijke  smaken, aroma's en kleuren die in elk gerecht de hoogste smaakviering zien. De eerste kookworkshop (lunch) staat vanmiddag  gepland; Remco en Ylenia nemen u mee op een culinaire reis door de Toscaanse keuken.

Dag 3: Ontbijt in Villa la Palagina. Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding. Villa La Palagina ligt in het midden van de uitgestrekte landbouwgrond waar de  familie Bonechi, de eigenaren, werken om de eeuwenoude liefde van de landbouw te combineren met zeer biologische  methoden. Villa la Palagina is de ideale plek om Toscane te ontdekken. Het ligt te midden van bomen, met uitzicht op de  Chiantiheuvels. Het bevindt zich in het midden van Florence, Siena, Arezzo en alle andere culturele activiteiten van Chianti  en Valdarno. Vraag uw accommodatie om excursiemogelijkheden!

Dag 4: Ontbijt in Villa la Palagina, gevolgd door een tweede lunch kookworkshop onder leiding van Remco en Ylenia Borsato. Na afloop van de workshop geniet u van de maaltijd welke u vanmiddag heeft bereid. Optioneel wordt er een avond excursie aangeboden.

Dag 5: Transfer vanuit uw accommodatie naar Pisa Airport. Rechtstreekse Transavia vlucht naar Amsterdam.

Gedurende de kookworkshops in Villa la Palagina wordt u begeleid door Remco en Ylenia Borsato. Remco en Ylenia groeiden beide op in de buurt van het Gardameer in Italie. Italie en Italiaans koken zit dus in de genen van deze twee gepassioneerde koks. In Noord-Holland zijn zij de organisatoren van ‘Het Tuindiner’, de Italiaanse zomeravonden, welke dit jaar voor de achtste keer wordt georgansieerd. Met groot succes overigens; de 30 diners deze zomer zijn bijna allemaal volgeboekt.

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Culinair reis Toscane

Ligging

26 kamers onderverdeeld in classic rooms, superior rooms en family rooms, allen stijlvol ingericht en met uitzicht op de Toscaanse heuvels. Het restaurant la Palagina bevindt zich in een historisch gebouw in het hartje van de Chianti-streek. De sfeer is elegant en gezellig. De typisch Toscaanse gerechten behoren tot de beste uit de streek.
HV5423 | 13 of 20 oktober Amsterdam – Pisa| 14.05 – 16.00 uur
HV5424 | 17 of 24 oktober Pisa – Amsterdam | 14.50 – 16.55 uur
vallei-der-tempels-sicilie

Italie

Italië is het land waar de zon, zee, een enorme rijkdom aan cultuur, schitterende natuur en een uitstekende gastronomie samen komen. Iedereen kan zijn of haar hart ophalen in dit prachtige land.

Natuur..

In heel Italië vindt u prachtige natuurgebieden, nationale parken, berglandschappen, valleien, riviertjes en uiteraard de mooie wijngaarden en kuststreken. Het is een genot om u te verplaatsen met de auto. U zal ongetwijfeld regelmatig onderweg stoppen om te genieten van een indrukwekkend panoramisch vergezicht.

..en cultuur!

Italië is bij uitstek het land van de cultuur en historie. Rome wordt vaak een groot openluchtmuseum genoemd, maar dit geldt eigenlijk voor heel het land. In elke plaats, van grote stad tot klein dorp, is iets te zien of te beleven. U vindt in Italië kunst en cultuur van alle tijden, van honderden jaren voor Christus tot de moderne werken van nu. Struin over de ontelbare pleintjes met prachtige fonteinen en beelden. Bezoek de indrukwekkende Romeinse kerken, ontdek de Renaissance, herbeleef de Romeinse tijd of juist de Middeleeuwen. Laat u verrassen door de geschiedenis van de Etrusken. Vergeet niet om een glaasje van de lokale wijnen te proeven op een heerlijk terras of te midden van de druiventrossen. Elke regio heeft zijn eigen culturele achtergrond die de moeite waard is, maar een ding is zeker. U vindt in iedere regio prachtige bezienswaardigheden, indrukwekkende natuurgebieden en heerlijk eten.

Het eilandleven op Sicilie en Sardinië

Het is moeilijk om de charme van Sicilië te weerstaan. Ontdek de historische steden, herleef de geschiedenis en laat u verrassen door de veelzijdige culturele invloeden. Daal af in de groene valleien en kom even tot rust in de dorpjes gelegen op de heuveltoppen. Uiteraard kunt u de reis afsluiten met een verblijf aan een van de heerlijke stranden die het eiland rijk is. Sardinië heeft niet alleen prachtige stranden, u vindt hier ook  natuurgebieden met name in het binnenland en een historie beïnvloed door verschillende culturen. Villasimius, Costa Smeralda, Orosei en de kustlijn met ongerepte stranden en een zee met een heerlijke temperatuur, alles tezamen de ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring. 


Uitgebreider aanbod reizen naar Italie

 

Op deze website vindt u onze populairste reizen naar Italie. Een uitgebreid aanbod van individuele reizen naar Italië vindt u bij onze Italie-specialisten van Intermezzo Travels en Fundadore Travels. Kijk op de websites of vraag onze Italië-kenners om een reis op maat

Reissom:
EUR 695,- per persoon


Toeslag 1-persoonskamer:
EUR 155,- per persoon


Inbegrepen:
-Transavia vlucht Amsterdam-Pisa-Amsterdam, inclusief alle belastingen en 10 kilo aan handbagage,
-Transfer Pisa luchthaven-Villa la Palagina-Pisa luchthaven
-Vier overnachtingen in Villa la Palagina, in standaard kamers, op basis van logies en ontbijt
-Twee luch kookworkshops, samen met de chef van Villa la Palagina (Engelssprekend) Nederlandse reisbegeleiding


Niet inbegrepen:
-Persoonlijke uitgaven
-Verzekeringen
-Ruimbagage aan boord van de Transavia vlucht,
-Lunches op dag 1, dag 3 en dag 5
-Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per reservering
-bijdrage Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 (maximaal 9 personen op een certificaat)


Minimum aantal deelnemers 15

Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname: 3 weken voor vertrek.

Style in Travel Groups & Incentives neemt u mee naar een van de mooiste streken van Italie, Toscane. Villa La Palagina ligt in het midden van de uitgestrekte landbouwgrond waar de familie Bonechi, de eigenaren, werken om de eeuwenoude liefde van de landbouw te combineren met zeer biologische methoden. Villa la Palagina is, gelegen te midden van de Chianto heuvels, de ideale plek om Toscane te ontdekken. De Toscaanse keuken, in boerenstijl, maar nooit zonder diepte, vertoont zich in rijke smaken, aroma's en kleuren die in elk gerecht de hoogste smaakviering zien. Remco en Ylenia Borsato nemen u mee op een culinaire reis door de Toscaanse keuken.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt