Zoek op land, regio of reis

×

Op culinair avontuur door Italië met Remco en Ylenia Borsato...

Individuele thematische groepsreis | 7 dagen | Italië | 13-19 mei 2024

Ga mee op culinair avontuur door Italië met Remco en Ylenia Borsato en maak kennis met culinair Pistoia, Florence, Bologna, Modena, Mantova en Verona. Een reis in groepsverband met voldoende tijd voor een individuele invulling!

Vanaf 1174,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 13/05/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Individuele thematische groepsreis | 7 dagen | Italië | 13-19 mei 2024

Na het succes van de voorgaande reizen gaan Remco en Ylenia Borsato in het voorjaar van 2024 op culinair avontuur in Italië!

Dit arrangement is bij uitstek geschikt voor de Italië liefhebber! Dompel u onder in culinair Italië; bezoek de producenten, proef de lokale wijn, doe inkopen op de lokale markt en proef de pasta in Bologna! Naast de excursies in groepsverband is er voldoende tijd om Italië op eigen gelegenheid te ontdekken. Een groepsreis met voldoende tijd voor een individueel plan!

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Remco en Ylenia Borsato. Remco en Ylenia groeiden beiden op in de buurt van het Gardameer in Italië. Italië en Italiaans koken zit dus in de genen van deze twee gepassioneerde koks. In Noord-Holland zijn zij de organisatoren van ‘Het Tuindiner’, de Italiaanse zomeravonden, die ieder jaar zijn volgeboekt!

Dag 1: Aankomst in Pistoia

Aankomst in uw hotel in Pistoia, waar u een warm welkom door Remco en Ylenia Borsato wacht. U logeert de eerste twee nachten in het centrum van Pistoia. Vanavond en welkomstdiner in Pistoia.

Dag 2 : Florence en de Mercato Centrale

Ontbijt in uw hotel.
Vandaag nemen Remco en Ylenia u mee naar Florence. Remco en Ylenia nemen u mee naar de Mercato Centrale en laten u kennis maken met verse lokale producten. De Mercato Centrale dateert al uit 1874. Veel inwoners van Florence komen naar de markt om hier de dagelijkse boodschappen te halen. Verse vis, groenten, kaas, fruit, truffel en natuurlijk pasta.....de markt biedt een groot aantal verse producten.
Florence is tevens de bakermat van de Renaissance. De vele musea, kerken en gebouwen huisvesten de werken van de grootste artistieke Meesters uit de geschiedenis. Veel Italiaanse grootheden hebben in deze stad gewoond en hun artistieke sporen achtergelaten, zoals Donatello, Leonardo da Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei.

Dag 3: Van Pistoia naar Bologna

Ontbijt in uw hotel.
We verlaten Pistoia en rijden naar Bologna. Vanmiddag bezoeken we, onder begeleiding van Ylenia, deze bijzondere stad. Bologna wordt ook wel de rode stad genoemd vanwege de vele huizen die deze kleur dragen. We wandelen langs de torens, de pilaren en de pleinen. Vergeet niet om een kijkje te nemen in een van de vele delicatessenwinkels.

Dag 4: Modena, de stad van de balsamico

Ontbijt in uw hotel.
We starten de dag met een bezoek aan de stad Modena, een waar cultuurparadijs! Het bezoek aan deze indrukwekkende stad start op het Piazza Grande, het centrale plein. Hier vindt u de kathedraal van Modena. De kathedraal, welke door Unesco uitgeroepen is tot Werelderfgoed, is - samen met de Ghirlandina toren - het symbool van de stad. We wandelen verder door de stad tot we bij het Piazza Roma komen, waar we vanaf het plein het barokpaleis ‘Palazzo Ducale’ bewonderen. Natuurlijk gaan we vandaag ook kennismaken met culinair Modena. We gaan de beroemde traditionele balsamicoazijn proeven; u proeft 2 soorten azijn welke 30 jaar oud zijn. Aansluitend is er een lichte, traditionele buffetlunch voor u geregeld. De culinaire tocht gaat verder! We verlaten het centrum en vanuit Modena rijden we vanmiddag naar een makerij van de 'Prosciutto di Modenade', waar we verschillende soorten ham gaan proeven. We sluiten de dag af bij een kaasmakerij waar we een rondleiding krijgen en natuurlijk gaan we kaas proeven! U overnacht vanavond in Mantova.

Dag 5: Van Mantova naar Verona

Ontbijt in uw hotel.
Vanmorgen is er tijd voor een bezoek aan Mantova. In deze Unesco stad vindt u onder andere het Palazzo Ducale, gelegen aan het Piazza Sordello. Aansluitend rijden we naar Verona, waar we vanavond overnachten. Voor de liefhebbers kan er vanmiddag een optioneel bezoek aan de wijngaard van de accommodatie worden georganiseerd. Remco en Ylenia zullen u informeren over de mogelijkheden.

Dag 6: Op foodtour in bijzonder Verona

Ontbijt in uw hotel.
Vandaag bezoeken we Verona waar vanmorgen een foodtour op het programma staat. Samen met de gids maken we een wandeling door Verona. De tocht start met een bezoek aan een Italiaanse patisserie waar een heerlijke cappuchino en een italiaanse lekkernij voor u klaar staat. De tocht wordt vervolgd met een bezoek aan en lokaal café, waar een proeverij geregeld is. De lunch is vandaag inbegrepen; in de Osteria da Morandin staat er een verse maaltijd op u te wachten. We sluiten de culinaire tour vanochtend af met een echte italiaanse ‘gelato’ bij de bekende gelateria Zeno. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding.

Dag 7: Ontbijt - einde reis

Ontbijt in het hotel.
Uw Italiaanse culinaire avontuur zit erop!

Overnachtingen | 6-daagse individuele thematische groepsreis

2 nachten Hotel Patria, Pistoia
1 nacht Agriturismo Prato degli Angeli
1 nacht Hotel Casa Poli in Mantova
2 nachten Winerelais Musella, Verona

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Pistoia
Dag 2: Florence
Dag 3: Pistoia - Bologna
Dag 4: Foodtour Modena
Dag 5: Mantova - Verona
Dag 6: Verona
Dag 7: Einde reis

Deze reis is tevens te reserveren inclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief

- Zes overnachtingen, inclusief een uitgebreid ontbijt
- Begeleiding van Remco en Ylenia Borsato
- Excursie Florence, Bologna, Mantova, Modena en Verona
- Diner op 13 mei 2024
- Bezoek aan de Mercato Centrale in Florence
- Lunch in Modena en Verona
- Calamiteitenfonds
- Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vervoer naar Italië
- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- De lunches gedurende de reis, m.u.v. de lunch op 16 en 18 mei 2024
- De diners gedurende de reis, m.u.v. het diner op 13 mei 2024
- De drankjes gedurende de maaltijden
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Eventuele andere entreegelden dan in het programma vermeld
- City taks in de hotels en parkeerkosten

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Eigen vervoer

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Indien gewenst kan er een vlucht en een huurauto voor u worden gereserveerd. Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Wij adviseren u graag bij reservering.

Individuele thematische groepsreis

Reizen in groepsverband met voldoende tijd voor individuele plannen!

Deze reis is gebaseerd op het individuele thematische groepsarrangementen concept: U reist per eigen vervoer naar de locatie, waar u kennis maakt met de ervaren reisleiding. Gedurende de reis staan er thematische lezingen en/of workshops en excursies op het programma. Daarnaast is er tijdens deze reizen voldoende vrije tijd voor een individueel plan. U reist in groepsverband, maar u heeft alle vrijheid voor een individuele invulling.

Rijdt u liever niet zelf? Wij regelen een vlucht en een auto voor u!

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Toeristenbelasting

Eventuele toeristenbelasting dient u ter plaatse aan de accommodatie(s) te betalen. De hoogte van deze belasting verschilt per gemeente. Gemeenten mogen zelf bepalen of zij toeristenbelasting heffen en hoeveel. Het tarief mag jaarlijks worden aangepast.

Overnachtingshotel

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Bent u op zoek naar een fijn overnachtingshotel op weg naar Italië? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Style in Travel Groepsreizen is aangesloten bij de ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Ciska & Guus de Jong

Een warm bad!
Wat een fantastische trip! Als in een warm bad meegenomen door Ylenia en Remco door een klein deel van Italië met prachtige locaties, verrukkelijk wijnen en eten.
Langs de door familie traditie ontwikkelde producten zoals de Balsamico wat wij nooit meer azijn zullen noemen, de Parmigiano en Prosciutto. De bijzondere restaurants met door hen op trotse manier gemaakte recepten, het was overweldigend.
Ook onze leuke en enthousiaste reisgezelschap, grazie mille a tutti!

Jacques Thesing

In een woord: Geweldig!
Culinair reizend door het mooie Italië, genietend van het landschap, van het fantastische Italiaanse eten en van de prachtige locaties. In 1 week een enorme verrijking van je leven met nieuwe vrienden. Ylenia, Remco en Samuel, grazie mille!

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Remco & Ylenia Borsato

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Remco en Ylenia Borsato. Remco en Ylenia groeiden beiden op in de buurt van het Gardameer in Italië. Italië en Italiaans koken zit dus in de genen van deze twee gepassioneerde koks. In Noord-Holland zijn zij de organisatoren van ‘Het Tuindiner’, de Italiaanse zomeravonden, welke dit jaar voor de tiende keer worden georganiseerd. Met groot succes overigens; de diners zijn ieder jaar volgeboekt!

Hotel Patria

Hotel Patria, gelegen in het bruisende hart van het historische centrum van Pistoia, verwelkomt gasten met moderne en comfortabele kamers. De gunstige ligging van het hotel plaatst de majestueuze kathedraal en andere historische monumenten op slechts een steenworp afstand, terwijl het treinstation van Pistoia op slechts 5 minuten loopafstand te vinden is.

De strategische ligging van het hotel maakt het een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het betoverende Toscane. Met Lucca op slechts 30 minuten rijden, Pisa op ongeveer 50 minuten en het kuuroord Montecatini Terme op 15 km afstand, biedt Hotel Patria een perfecte combinatie van comfort en toegankelijkheid voor reizigers die de schoonheid van de regio willen ontdekken.

Prato degli Angeli

Agriturismo Prato degli Angeli ligt in Monterenzio, in het hart van de Toscaans-Emiliaanse Apennijnen, in het centrum van de Sillaro-vallei, tegenwoordig in heel Italië bekend als de Fitnessvallei vanwege de hoge levenskwaliteit die het zijn inwoners garandeert. De kamers in de agriturismo dragen de namen van de meest illustere Italiaanse dichters. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, een eigen badkamer, chromotherapie op de bedden en op aanvraag een 32-inch led-tv.Het ontbijt wordt geserveerd in het centrale gedeelte van het gebouw, in een ruimte die evenredig is aan het aantal gasten dat van de service gebruik moet maken. Het ontbijt wordt aan tafel geserveerd, op een specifiek tijdstip dat bij aankomst met de gast is afgesproken.

Hotel Casa Poli

Hotel Casa Poli is het elegante viersterrenhotel in Mantua. Dankzij een optimale ligging, op slechts 30 km van Verona en minder dan een uur van het prachtige Gardameer, is het hotel de ideale plek voor een uniek verblijf, zowel voor plezier als voor zaken. Naast een bijzondere en tegelijkertijd vertrouwde sfeer, vindt u in het hotel verfijnde kamers, een professioneel en attent onthaal en een reeks ruimtes die tot in het kleinste detail zijn ontworpen. Het ontbijtbuffet biedt heerlijke traditionele Mantua gebakjes, vers fruit, een rijke keuze aan brioches en bakkerij-producten, een selectie vleeswaren en kazen, snelle koffie bereid door het barpersoneel en een rijke keuze aan thee.

Relais & winery Musella | Verona

Relais la Musella is een historisch landgoed gelegen aan de rand van Verona. Binnen het ommuurde landgoed is een van de binnenplaatsjes zorgvuldig gerenoveerd en omgetoverd tot een moderne wijnmakerij en comfortabele B&B. De Musella Farm biedt de mogelijkheid om naast de kamer ook een bezoek aan het wijnhuis te boeken en de wijnen te proeven voor kleine groepen. De accommodatie ligt op slechts 8 km van het centrum van Verona.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bella Italia...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Reizen naar het gewest Veneto biedt u de fijnste Grappa, de tiramisú, de zuiverste olijfolie en de beste prosecco's! Deze Noord-Italiaanse streek typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur, de plattelandskeuken, bergen, heuvels, meren, rivierdalen en een stukje kust. Uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. De beroemde operastad Verona komt op een goede tweede plaats.

Het welvarende Emilia-Romagna karakteriseert zich met pareltjes van steden als Parma, Modena en Bologna. Het culturele aanbod maakt het reizen naar deze streek zeer de moeite waard. In Bologna staat Europa's oudste universiteit en de stad werd in het jaar 2000 uitgeroepen tot Europese cultuurstad. Voor levensgenieters is dit de ideale streek! Topproducten zoals spaghetti bolognese, parmaham, mortadella, balsamico en parmezaanse kaas komen hier vandaan. Vooral in Bologna is de keuken wel aan de stevige kant, maar een glas fris bruisende Lambrusco rosé erbij maakt alles goed.

De regio Toscane ligt bijna in het midden van Italië en herbergt enkele wereldberoemde en oude steden als Florence, Pisa, Lucca en Siena. Mede doordat Toscane over meer dan 120 natuurreservaten beschikt, wordt het gebied vaak tot het mooiste van Italië gezien. Het klimaat is er bijzonder goed met warme zomers en milde winters. Vanwege de historie en het ontstaan van de Italiaanse renaissance in de 14e eeuw, zijn het vooral de oude steden die veel toeristen trekken.

Italië verwelkomt u!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips