Zoek op land, regio of reis

×

Amarone wijnreis in samenwerking met Gabrielle Salvatore...

Wijnreis | 3 dagen | Italië | 09 -11 september 2022

Gabrielle Salvatore neemt u mee naar de Amarone streek in Italië. Een 3-daagse reis waarin u de wijnhuizen bezoekt, wandelt door de wijngaard, wijnen proeft en geniet van al het moois van de bijzondere Veneto regio.

Vanaf 995,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 09/09/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 3 dagen | Italië | 09 - 11 september 2022

Rondom de romantische stad Verona vindt u het Veneto wijngebied, bekend vanwege de Soave, Valpolicella, Ripasso en Amarone wijn. Tijdens deze 3-daagse reis maakt u uitgebreid kennis met de Amarone wijn. U bezoekt de wijnhuizen, wandelt door wijngaarden en bent te gast bij de wijnboeren die vol passie over 'hun wijnen' vertellen.
U overnacht in Relais Musella, tevens een wijnhuis, gelegen op korte afstand van de stad Verona. Natuurlijk mag een bezoek aan deze romantische stad tijdens de reis niet ontbreken.

Gabrielle Salvatore is vinoloog en Italiaans sommelier en geeft al 20 jaar diverse wijncursussen. Haar carrière begon in de reiswereld als reisbegeleider en later als hoofd reisleiding. Wijn, Italië en reizen zijn dé combinatie voor Gabrielle om u een onvergetelijke wijnreis te bieden.

Route in het kort

Dag 1: Wijnhuis Pieropan en wijnhuis Tedeschi
Dag 2: Tenuta Sant'Antonio en Verona
Dag 3: Wijnhuis Musella en Selva Capuzza

Deze reis is tevens te reserveren inclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief

- Twee overnachtingen, inclusief een uitgebreid ontbijt
- Begeleiding van vinoloog Gabrielle Salvatore en een gids in Verona
- Vervoer per luxe touringcar
- De lunches op 09, 10 en 11 september 2022
- Vijf wijnproeverijen gedurende de reis
- Bezoek aan Verona met een lokale gids
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vervoer naar Italië
- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- De diners gedurende de reis
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Eventuele andere entreegelden dan in het programma vermeld
- City taks in het hotel, ter plaatse te betalen
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Maak kennis met de Amarone wijn!

Bij aankomst op de luchthaven van Verona staat de touringcar al voor u klaar en vertrekken we naar het Soave wijngebied waar we de dag starten met een kopje koffie en een 'dulce'. Aansluitend brengen we een bezoek aan het wijnhuis Pieropan. Dit familiebedrijf heeft wijngaarden in Valpolicella en Soave. Men vertelt u over de filosofie van dit wijnhuis, u proeft de wijnen en vergeet u vooral niet om te genieten van het uitzicht over Soave.
Na de lunch brengen we een bezoek aan een van de beste wijndomeinenen in het Valpolicella gebied: Tedeschi. Een familiebedrijf uit 1824 met zo’n 21 hectare wijngaard. Naast rode wijn maakt men hier ook witte wijn; allen van onbetwiste topkwaliteit. Niet alleen de wijnen van de gedroogde druiven, maar ook de gewone Valpolicella’s mogen gelden als specialiteiten. We krijgen hier een duidelijke uitleg over Amarone, het indroogproces en de vinificatie. En natuurlijk proeven we hun prachtige wijnen! De touringcar brengt ons naar de accommodatie, Musella Winery & Country Relais, waar we intrek nemen in de kamer. We dineren vanavond in een restaurant op loopafstand van het hotel.

Dag 2: Tenute Sant’Antonio en romantisch Verona

Ontbijt in uw hotel.
De touringcar brengt ons vanmorgen naar Tenute Sant’Antonio. Dit wijnhuis kent een bijzonder verhaal. Vier broers en één droom: zelf wijn maken. De broers besloten voor zichzelf te beginnen en de lat hoog te leggen. Dat resulteerde uiteindelijk in prachtige wijnen. We starten het bezoek met een wandeling door de wijngaarden gevolgd door een rondleiding in het wijnhuis en aansluitend proeven we de wijnen.
De lunch is geregeld in de romantische stad Verona. Samen met een lokale gids maken we kennis met de stad van Romeo & Julia en de arena. Op het Piazza delle Erbe is het heerlijk terrassen en kunnen we genieten van de mooie gebouwen. Natuurlijk drinken we in Verona een glas wijn in de wijnwinkel Signorvino, een bijzondere locatie met een ruime selectie Italiaanse wijnen. We sluiten het bezoek in Verona af met een proeverij in Caffè Carducci. We dineren in een restaurant in Verona en aansluitend brengt de touringcar ons terug naar de accommodatie.

Dag 3: Wijnhuizen, proeverijen en terug naar Nederland

Ontbijt in uw hotel.
We starten de dag met een proeverij in onze eigen accommodatie, Winery Musella. Na dit bezoek verlaten we het hotel en brengt de touringcar ons naar de lunch locatie. We sluiten deze reis af met een bezoek aan wijnhuis Selva Capuzza ( of gelijkwaardig). De touringcar brengt ons aansluitend naar de luchthaven van Verona.

Overnachtingen | 3-daagse wijnreis

2 nachten, Musella Winery & Country Relais

Eigen vervoer

Deze reis is exclusief de vlucht. Indien gewenst kan er een vlucht voor u worden gereserveerd. Wij adviseren u graag bij reservering.

Wijnreizen

Onze wijnreizen worden begeleid door gerenommeerde vinologen en/of sommeliers. Kies voor een wijnreis waar u bij kleinere wijnboeren kunt aanschuiven en uitleg krijgt van deze lokale producenten. Proef de wijnen en maak kennis met de lokale bevolking. Dit alles in een prachtige omgeving, gecombineerd met culinaire verwennerij.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.
Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Gabrielle Salvatore

Gabrielle Salvatore is vinoloog en Italiaans sommelier en geeft al 20 jaar diverse wijn(spijs)cursussen. Vooral lessen over Italiaanse wijn. U kent haar misschien ook als voormalig columnist over wijn in het blad De Smaak van Italië. Haar carrière begon in de reiswereld als reisbegeleider en later als hoofd reisleiding. Wijn, Italië en reizen is dé combinatie voor Gabrielle om u een onvergetelijke culinaire vakantie te bieden. Haar eerste reis met ons startte in Piemonte en dan met name in het prachtige wijngebied Barolo. Sinds 2019 mag zij zich ook Langhe Wine Ambassador noemen.

Relais & winery Musella | Verona

Relais la Musella is een historisch landgoed gelegen aan de rand van Verona. Binnen het ommuurde landgoed is een van de binnenplaatsjes zorgvuldig gerenoveerd en omgetoverd tot een moderne wijnmakerij en comfortabele B&B. De Musella Farm biedt de mogelijkheid om naast de kamer ook een bezoek aan het wijnhuis te boeken en de wijnen te proeven voor kleine groepen. De accommodatie ligt op slechts 8 km van het centrum van Verona.

De regio Veneto

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Reizen naar het gewest Veneto bieden u de fijnste Grappa, de tiramisú, de zuiverste olijfolie en de beste prosecco's! Veneto wordt direct geassocieerd met de romantische en magische waterstad, Venetië. Deze schitterende stad is uiteraard een must, De beroemde operastad Verona komt op een goede tweede plaats. Maar er is meer....Deze Noord-Italiaanse streek typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur, de plattelandskeuken, bergen, heuvels, meren, rivierdalen en een stukje kust. Er zijn veel historische steden die rijk zijn aan historie, alle omringd door groene heuvels en bergen.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips