Zoek op land, regio of reis

×

Proef Verona & Emilia-Romagna, een wijn- en culinaire reis in samenwerking met Gabrielle Salvatore...

Individuele thematische groepsreis | 5 dagen | Italië | 31 maart - 04 april 2022

Ontdek culinair Italië! Gabrielle Salvatore laat u gedurende dit arrangement kennismaken met de lokale specialiteiten, lokale wijnboeren en de schoonheid van de Italiaanse steden. Een reis in groepsverband met voldoende tijd voor een individuele invulling!

Vanaf 950,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 31/03/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Individuele thematische groepsreis | 5 dagen | Italië | 31 maart - 04 april 2022

Maak gedurende deze 5-daagse culinaire reis kennis met de specialiteiten van Verona (regio Veneto) en de regio Emilia-Romagna. U start de reis in Verona en brengt aansluitend een bezoek aan Modena, Bologna en Parma, de regio die ook wel ‘De Buik van Italië’ wordt genoemd.

Dit arrangement is bij uitstek geschikt voor de Italië liefhebber! Dompel u onder in culinair Italië; bezoek de producenten, de wijnboeren, proef de pasta in Bologna, verwonder u over de Fico World Eataly, maak kennis met de onvervalste traditionele balsamicoazijn in Modena, voel de romantiek bij Romeo & Julia en maak kennis met de schoonheid van de steden die u gedurende deze reis bezoekt.

Gabrielle Salvatore is vinoloog en Italiaans sommelier en geeft al 20 jaar diverse wijncursussen. Haar carrière begon in de reiswereld als reisbegeleider en later als hoofd reisleiding. Wijn, Italië en reizen zijn dé combinatie voor Gabrielle om u een onvergetelijke culinaire vakantie te bieden.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Verona
Dag 2: Verona
Dag 3: Verona - Modena, 105 km
Dag 4: Modena - Bologna, 43 km
Dag 5: Bologna - Parma - Verona, 242 km

Deze reis is tevens te reserveren inclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief

- Vier overnachtingen, inclusief een uitgebreid ontbijt
- Begeleiding van Gabrielle Salvatore en een gids in de steden
- Diner op de eerste avond en vier 'light lunches'
- Bezoek aan Verona, Modena en Bologna (eigen vervoer)
- Proeverij in Parma
- Bezoek aan Fico World Eataly
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vervoer naar Italië
- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- Transport gedurende de excursiedagen
- De entree voor de arena en Romeo & Julia in Verona
- De lunch op de dag van aankomst
- De diners gedurende de reis, m.u.v. het diner op 31 maart
- De drankjes gedurende de lunches en het diner op 31 maart
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Eventuele andere entreegelden dan in het programma vermeld
- City taks in de hotels, ter plaatse te betalen
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Verona

Aankomst in uw hotel in Verona, waar u een warm welkom door Gabrielle wacht. U logeert de eerste twee nachten in het Musella winery & relais, een accommodatie te midden van een historisch wijnlandgoed. Vanavond een welkomstdiner in een restaurant nabij uw accommodatie.

Dag 2: Verona, de stad van Romeo & Julia

Ontbijt in uw hotel.
Na het ontbijt in het hotel bezoeken we vandaag het prachtige Verona; de stad van Romeo en Julia, van het culinaire genieten en van de Arena. Een lokale gids neemt ons mee op een heuse foodtour. We lopen van de ene culinaire verrassing naar de andere en natuurlijk stoppen we overal om het lekkers te proeven! De tocht start met een bezoek aan een Italiaanse patisserie waar een heerlijke cappuccino klaar staat met een Veronese lekkernij uit eigen bakkerij. In Caffé Carducci genieten we van een ‘salumi e formaggi ’ proeverij. Uiteraard met een glas wijn. We vervolgen ons culinaire avontuur naar de lokale Enoteca waar u de beroemde Amarone wijn gaat proeven. De lunch, vandaag inbegrepen, is geregeld in de typisch Italiaanse Osteria da Morandin. We worden daar gastvrij onthaald met een traditionele lunch. Na de lunch gaan we met de 'funicolare' naar een uitzichtpunt waarvandaan we een geweldig zicht over Verona hebben. Natuurlijk mag vandaag een bezoek aan de Arena en het balkon van Romeo en Julia niet ontbreken. Met een ‘gelato’ van de beroemde gelateria Zeno sluiten we het bezoek aan Verona af. Op weg naar het hotel bezoeken we een lokale wijnboer waar een rondleiding en natuurlijk een proeverij geregeld is.

Dag 3: Modena, de stad van het 'zwarte goud'

Ontbijt in uw hotel.
Voor de liefhebbers kan er vanmorgen een optioneel bezoek aan de wijngaard van de accommodatie worden georganiseerd. Gabrielle zal u informeren over de mogelijkheden.
We verlaten Verona en rijden naar het oude universiteitsstadje Modena, een waar cultuurparadijs! De stad van Luciano Pavarotti en hét centrum van de (échte) Aceto Balsamico. De gids neemt ons mee naar deze Parel in de Povlakte. Het bezoek start op het Piazza Grande, het centrale plein. Hier vindt u de kathedraal van Modena. Deze ‘Duomo’, door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed, is - samen met de Ghirlandina toren - het symbool van de stad. We wandelen verder tot we bij het Piazza Roma komen, waar we vanaf het plein het barokpaleis ‘Palazzo Ducale’ bewonderen. Natuurlijk maken we vandaag kennis met culinair Modena. We gaan het ‘zwarte goud’, de onvervalste traditionele balsamicoazijn, proeven. Deze is wel 30 jaar gerijpt. Aansluitend genieten we van een lichte, traditionele lunch. De culinaire tocht gaat verder! We verlaten Modena en gaan naar een makerij van de Prosciutto di Modena, waar we verschillende soorten proeven. We sluiten de dag af met een bezoek aan een ambachtelijke kaasmakerij waar we na een rondleiding gaan genieten van de verschillende kazen.

Route: Verona - Modena, 105 km

Dag 4: Bologna en de pasta

Ontbijt in uw hotel.
We verlaten het hotel in Modena en rijden naar Bologna. We starten de dag met een bezoek aan de Fico World Eataly. Met 100.000 m2 is dit het walhalla op het gebied van eten en drinken uit Italië. Een ‘heerlijke’ locatie om rond te struinen. Kijk, proef en geniet van al het culinairs uit de 20 regio’s van Italië. Er zijn zelfs weilandjes met vee waar boeren u graag vertellen over hun werk. En vergeet niet de tientallen kleine bedrijfjes te bezoeken waar men lokale producten maakt. Dit beroemde thema foodpark bevindt zich net buiten Bologna.

Vanmiddag maken we kennis met de stad Bologna, ook wel de rode stad genoemd vanwege de vele huizen die deze kleur dragen. De stad van de Pasta Bolognese. Hoe deze smaakt? Dat zult u tijdens de lunch ervaren. Na de lunch wandelen we, onder begeleiding onze gids, langs de torens, de pilaren en de pleinen. Vergeet niet om een kijkje te nemen in een van de vele delicatessenwinkels.

Route: Modena - Bologna, 43 km

Dag 5: Parma en weer terug naar Verona

Ontbijt in uw hotel.
Emilia-Romagna, de streek tussen Bologna en Parma, is bekend om haar gastronomie zoals hammen en kazen, maar ook als "Motorvalley", vanwege de sportwagenfabrieken. Hier komen de Maserati's, Lamborghini's en vooral Ferrari's vandaan. Wij maken vandaag kennis met de Pamezaanse kaas en de Parma ham. We sluiten de dag af met een bezoek aan een wijnboer. In deze regio vindt u de beroemde Lambrusco wijn.

Einde reis

Overnachtingen | 5-daagse individuele thematische reis

2 nachten, 3* Hotel Musella winery & Relais, omgeving Verona
1 nacht, 3*Hotel Castello, Modena
1 nacht, 3*Hotel Porta San Mamolo, Bologna

Eigen vervoer

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Indien gewenst kan er een vlucht en een huurauto voor u worden gereserveerd. Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Wij adviseren u graag bij reservering.

Individuele thematische groepsreis

Reizen in groepsverband met voldoende tijd voor individuele plannen!

Deze reis is gebaseerd op het individuele thematische groepsarrangementen concept: U reist per eigen vervoer naar de locatie, waar u kennis maakt met de ervaren reisleiding. Gedurende de reis staan er thematische lezingen en/of workshops en excursies op het programma. Daarnaast is er tijdens deze reizen voldoende vrije tijd voor een individueel plan. U reist in groepsverband, maar u heeft alle vrijheid voor een individuele invulling.

Rijdt u liever niet zelf? Wij regelen een vlucht en een auto voor u!

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 12 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Overnachtingshotel

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Bent u op zoek naar een fijn overnachtingshotel op weg naar Italië? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.
Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Gabrielle Salvatore

Gabrielle Salvatore is vinoloog en Italiaans sommelier en geeft al 20 jaar diverse wijn(spijs)cursussen. Vooral lessen over Italiaanse wijn. U kent haar misschien ook als voormalig columnist over wijn in het blad De Smaak van Italië. Haar carrière begon in de reiswereld als reisbegeleider en later als hoofd reisleiding. Wijn, Italië en reizen is dé combinatie voor Gabrielle om u een onvergetelijke culinaire vakantie te bieden. Haar eerste reis met ons startte in Piemonte en dan met name in het prachtige wijngebied Barolo. Sinds 2019 mag zij zich ook Langhe Wine Ambassador noemen.

Relais & winery Musella | Verona

Relais la Musella is een historisch landgoed gelegen aan de rand van Verona. Binnen het ommuurde landgoed is een van de binnenplaatsjes zorgvuldig gerenoveerd en omgetoverd tot een moderne wijnmakerij en comfortabele B&B. De Musella Farm biedt de mogelijkheid om naast de kamer ook een bezoek aan het wijnhuis te boeken en de wijnen te proeven voor kleine groepen. De accommodatie ligt op slechts 8 km van het centrum van Verona.

Hotel Castello | Modena

Dit voormalig adellijke en elegante hotel Castello bevindt zich op vier kilometer afstand van het historische centrum van Modena. Het museum en de fabriek van Ferrari liggen beiden op twintig minuten rijden vanaf de accommodatie. U kunt elke ochtend genieten van een heerlijk ontbijtbuffet bestaande uit hartige en zoete producten, brood, sappen en vleeswaren. In de omgeving van het hotel zijn er diverse restaurants aanwezig waar u gebruik kunt maken van van een lunch of diner. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning en een eigen badkamer. Vanuit de hotelkamers heeft u een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Overige hotelfaciliteiten: een bar, parkeergelegenheid, gratis internetverbinding en een 24-uurs receptie.

Hotel Porta San Mamolo | Bologna

Dit charmante en zeer verzorgde hotel ligt in een rustig straatje in het historisch centrum van Bologna, op 10 minuten lopen van de Piazza Maggiore. Het is gevestigd in een authentieke kleine "borgo" die zorgvuldig is gerestaureerd. Hotel Porta San Mamolo heeft een mediterrane stijl, u voelt er direct de typische Italiaanse sfeer. Dit typisch Italiaans hotel wordt gerund door zeer vriendelijk personeel. Bij aankomst staat u een warm welkom te wachten en wordt u verrast door de groene omgeving. Het hotel heeft namelijk een tuin met vele planten en bomen. Deze mooie ligging zorgt ervoor dat u tot rust kunt komen na een dag door de stad te hebben gelopen.

Hotel Porta San Mamolo is een ideaal uitgangspunt om de stad te verkennen: Bologna, waar in de 11e eeuw Europa's oudste universiteit werd gesticht, was in de late middeleeuwen één van de meest welvarende stadstaten van Europa. Talrijke schitterende kerken, paleizen en musea, zoals het Palazzo Comunale, Pinacoteca Nazionale en de San Petronio-kerk, getuigen van het glorieuze verleden. Tegelijkertijd heeft de stad een gezellige, dynamische sfeer en kunt u er uiteraard volop genieten van de 'buona cucina' (het hotel geeft u graag tips voor eetgelegenheden). De ruime kamers - voor stadse begrippen - hebben een gezellige, klassieke inrichting met hier en daar elementen uit de barokstijl. Het geheel krijgt hierdoor een klassiek romantische sfeer. De kamers beschikken over een telefoon, tv, minibar, kluisje, wifi en airconditioning. De eigen badkamer heeft een bad en/of douche combinatie en toilet.

Bella Italia...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Reizen naar het gewest Veneto biedt u de fijnste Grappa, de tiramisú, de zuiverste olijfolie en de beste prosecco's! Deze Noord-Italiaanse streek typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur, de plattelandskeuken, bergen, heuvels, meren, rivierdalen en een stukje kust. Uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. De beroemde operastad Verona komt op een goede tweede plaats.

Het welvarende Emilia-Romagna karakteriseert zich met pareltjes van steden als Parma, Modena en Bologna. Het culturele aanbod maakt het reizen naar deze streek zeer de moeite waard. In Bologna staat Europa's oudste universiteit en de stad werd in het jaar 2000 uitgeroepen tot Europese cultuurstad. Voor levensgenieters is dit de ideale streek! Topproducten zoals spaghetti bolognese, parmaham, mortadella, balsamico en parmezaanse kaas komen hier vandaan. Vooral in Bologna is de keuken wel aan de stevige kant, maar een glas fris bruisende Lambrusco rosé erbij maakt alles goed.

Italië verwelkomt u!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips