Zoek op land, regio of reis

×

Italië groepsreis - Langs de schatten van Palladio ...

Culturele reis | 5 dagen | Italië | 23-27 maart 2021

Italië groepsreis - Langs de schatten van Palladio

Vanaf 1397,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 23/03/2021
O.B.V. 2 personen
Hotels
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 5 dagen | Italië | 23-27 maart 2021

De beroemde Italiaanse architect Andrea Palladio (1508-1580) greep in zijn ontwerpen terug op de klassieke Romeinse architectuur. Hij ontwikkelde een eigen stijl die werd gekenmerkt door eenvoud, harmonie en symmetrie. Palladio ontwierp stadspaleizen, openbare gebouwen en kerken maar waar hij vooral bekendheid mee verwierf is met het ontwerp van een reeks uitzonderlijke villa’s voor Venetiaanse kooplieden en het ‘Teatro Olympico’ in Vicenza. Zijn bouwstijl kreeg wereldwijd brede navolging en mondde uit in een eigen stroming: het Palladianisme als tegenhanger van de uitbundige barok. Veel van Palladio’s bouwwerken behoren nu tot het cultureel erfgoed van UNESCO. Ze zijn met name te vinden in de Veneto, het achterland van Venetië en in Vicenza, hét centrum van Palladio. In ons land zijn het paleis op de Dam en het Mauritshuis op zijn bouwstijl geïnspireerd.

Gedurende een vijfdaags verblijf in Italië reizen we langs de vele schatten van Palladio. Niet alleen de meesterwerken van de architect zelf komen aan bod, maar ook de opdrachtgevers, de fresco’s en de tuinen. Dit alles wordt in het licht van de Renaissance en de geschiedenis van Venetië geplaatst. We rijden door prachtige landschappen, lunchen op mooie plekken en maken het leven nog aangenamer door wat proeverijen. We verblijven de gehele periode in Vicenza. Van hieruit maken we per touringcar tochten in de omgeving en bezoeken we de steden Venetië en Padua.

De reis wordt begeleid door Caf van Kempen. Caf woonde en werkte enige jaren in Italië. Zijn fascinatie voor de Renaissance en Palladio werd een uitvoerige studie. Van zijn hand verscheen in 2019 het boek ‘Langs de schatten van Palladio’. Caf verzorgt regelmatig excursies naar de Veneto en Venetië rond het thema Palladio.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht, transfer en aankomst in uw hotel in Vicenza, 81 km
Dag 2: Bassano del Grappa, 46 km
Dag 3: Venetië, 75 km
Dag 4: Monselice, 74 km
Dag 5: Padua, transfer - vlucht naar Amsterdam, 94 km

Deze reis is tevens te reserveren exclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief


- Vlucht Amsterdam-Venetië-Amsterdam, inclusief handbagage
- Vier overnachtingen in Vicenza, inclusief ontbijt
- Transport gedurende de reis
- Reisbegeleiding door Caf van Kempen
- Entreegelden
- Dagkaart watertaxi Venetië
- Voorbereidende lezing
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners
- De wijnproeverij op de tweede dag (optioneel, ter plaatse)
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht en aankomst in Venetië

Rechtstreekse ochtendvlucht vanuit Amsterdam naar Venetië. We komen rond lunchtijd aan in Vicenza. Na de lunch maken we een stadswandeling door Vicenza, dé stad van Palladio. We bezoeken het wereldberoemde Teatro Olympico.

Route: Luchthaven Venetië - Vincenza, 81 km

Dag 2: Bassano del Grappa - Villa Barbaro - Villa Emo

Ontbijt in het hotel. Vanuit Vicenza rijden we naar het plaatsje Bassano del Grappa, waar we een korte wandeling maken en de middeleeuwse houten brug van Palladio over de rivier de Brenta bewonderen. Aansluitend gaan we naar de Villa Barbaro in Maser. Het is één van Palladio’s mooiste villa’s met fresco’s van Paolo Veronese, die het landleven verheerlijken. We bezoeken tot slot de Villa Emo in Frazolo. De Emo’s verbouwden mais in plaats van rijst, een grote innovatie in die tijd, en gelden als de uitvinders van de polenta. De fresco’s in de Villa Emo hebben de huwelijkse (on)trouw als thema. Lunch bij de Villa Barbaro met een kleine wijnproeverij.

Route: Vincenza - Bassano del Grappa, 46 km

Dag 3: Venetië - San Giorgio Maggiore - Giudecca

Ontbijt in het hotel. Op weg naar Venetië bezoeken we eerst Villa Malcontenta. De Villa is een voorbeeld van een zgn. tempel-villa en is sinds kort weer in het bezit van de familie Foscari. In de fresco’s zijn veel verhalen uit de oudheid terug te vinden. In Venetië worden we rondgeleid op het eiland San Giorgio Maggiore, waar Palladio de kerk ontwierp. Daar is het levensgrote schilderij van Veronese te bewonderen, dat de bruiloft van Kana voorstelt. We bezoeken daarna op Giudecca de kerk Il Redentore, een van de zogenaamde ‘pestkerken’ van de stad.

Route: Vincenza - Venetië, 75 km

Dag 4: Monselice - Valsanzibio - Nani

Ontbijt in het hotel. We maken een tocht door de Colli Euganei, het prachtige heuvellandschap ten zuiden van Padua. De eerste stop is Monselice. Vanaf het plein wandelen we langs de berg en de 7 kapelletjes naar de villa Duodo bovenop de berg. Hier genieten we van het prachtige uitzicht. We rijden door naar de tuin van Villa Barbarigo in Valsanzibio . Dit is een van de mooiste tuinen uit de Renaissance in Italië. Er is veel te zien “ter leering ende vermaek”. We bezoeken het huis van Petrarca in Arqua Petrarca. Petrarca was een belangrijke grondlegger van de Renaissance. In zijn huis verheerlijkte hij het buitenleven en zijn geliefde Laura. Lunch bij agriturismo La Valetta (bij de Villa la Rotonda). In de middag bezoeken we de beroemde Villa la Rotonda en de Villa Valmarana in Nani, beide gelegen iets buiten Vicenza. De Villa La Rotonda geldt als het topstuk van Palladio en is uniek door zijn vier tempelfronten. In de Villa Valmarana zijn prachtige fresco’s van vader en zoon Tiepolo te bewonderen.

Route: Vinceza - Monselice, 74 km

Dag 5: Padua - Vlucht naar Amsterdam

Ontbijt in het hotel. Op het programma staat een stadswandeling met onder andere een bezoek aan de Capella dei Scrovegni, met de prachtige fresco’s van Giotto uit het begin van de veertiende eeuw. In het Palazzo della Ragione zullen we zien waar de vader van Palladio aangifte deed van de geboorte van zijn zoon. We zien er ook de slinger van Foucault; een eerbetoon aan Galileo Galilei die één van de beroemdste hoogleraren van de universiteit uit deze stad was. Lunch op het marktplein van Padua. Aansluitend een transfer naar de luchthaven en een terugvlucht naar Amsterdam.

Route: Vincenza - Padua - luchthaven Venetië, 94 km

Overnachtingen | 5-daagse cultuur reis

• 4 nachten - 4*Hotel Palazzo Scamozzi, Vicenza

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Venetië, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij KLM, inclusief:

-1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
-1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
-Totaal gewicht max. 12 kg (26 lbs)

Extra ruimbagage kunt u voor vertrek zelf reserveren via de website van de KLM.

Deze reis is tevens te reserveren exclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 12 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Beliën & Van Tol

Wij organiseren deze reis in samenwerking met Beliën & Van Tol stadsverkenningen, wat betekent dat u reist met deskundige gidsen.Tijdens de lezingen en excursies die Beliën & Van Tol stadsverkenningen organiseert, wordt er gekeken naar de sporen die de geschiedenis in het stadsbeeld en het landschap heeft achtergelaten.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Reisleiding

Caf van Kempen

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Caf van Kempen. Caf woonde en werkte enige jaren in Italië. Zijn fascinatie voor de Renaissance en Palladio werd een uitvoerige studie. Van zijn hand verscheen in 2019 het boek ‘Langs de schatten van Palladio’. Caf verzorgt regelmatig excursies naar de Veneto en Venetië rond het thema Palladio.

Hotel Palazzo Scamozzi | Vincenza

In de stad Vincenza is Hotel Palazzo Scamozzi gevestigd. Het hotel ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden; het stadsmuseum ligt op twee kilometer afstand van het hotel,het Palazzo del Monte di Pietà ligt op 300 meter afstand van het hotel evenals de Basilica Palladiana. Het hotel beschikt over een bar waar heerlijke drankjes geserveerd worden. De luxe hotelkamers zijn voorzien van een televisie, kledingkast en een eigen badkamer. Overige hotelfaciliteiten: parkeergelegenheid, gratis internetverbinding en een 24-uurs receptie. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Maatwerkformulier

Bella Italia....

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Reizen naar het gewest Veneto biedt u de fijnste Grappa, de tiramisú, de zuiverste olijfolie en de beste prosecco's! Deze Noord-Italiaanse streek typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur, de plattelandskeuken, bergen, heuvels, meren, rivierdalen en een stukje kust.

Uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. Deze stad is gebouwd op zo'n 118 kleine eilandjes in de laguna. In het populaire centrum bezoekt u het Piazza San Marco, Canal Grande, de Ponte di Rialto en de eilandjes Murano en Burano. De beroemde operastad Verona komt op een goede tweede plaats. Ook stadjes als Asolo, Bassano del Grappa en Treviso (ook wel het "kleine Venetie" genoemd) zijn typerend voor het welvarende verleden. De stad Padua (Padova) heeft een prachtige basiliek: de Basilica di Sant'Antonio. De bekendste wijn van deze regio is de prosecco, dat als aperitief gedronken wordt. Op 60 kilometer van Venetië ligt de stad Vicenza en die is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Italië verwelkomt u!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips