Zoek op land, regio of reis

×

Langs de schatten van Palladio onder leiding van Caf van Kempen...

Culturele reis | 5 dagen | Italië | 17-21 mei 2022

Andrea Palladio ontwierp stadspaleizen, openbare gebouwen en kerken maar waar hij vooral bekendheid mee verwierf is met het ontwerp van een reeks uitzonderlijke villa’s voor Venetiaanse kooplieden en het ‘Teatro Olympico’ in Vicenza. Onder begeleiding van gids Caf van Kempen laten wij u kennis maken met de pareltjes van Palladio.

Na afloop van deze reis kunt u de reis verlengen en een 2-daags verblijf in Venetië en een bezoek aan de Biënnale. Zie hiervoor het aangeboden verlengingsarrangement.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 5 dagen | Italië | 17-21 mei 2022

De beroemde Italiaanse architect Andrea Palladio (1508-1580) greep in zijn ontwerpen terug op de klassieke Romeinse architectuur. Hij ontwikkelde een eigen stijl die werd gekenmerkt door eenvoud, harmonie en symmetrie. Palladio ontwierp stadspaleizen, openbare gebouwen en kerken maar waar hij vooral bekendheid mee verwierf is met het ontwerp van een reeks uitzonderlijke villa’s voor Venetiaanse kooplieden en het ‘Teatro Olympico’ in Vicenza.
Zijn bouwstijl kreeg wereldwijd brede navolging en mondde uit in een eigen stroming: het Palladianisme als tegenhanger van de uitbundige barok. In ons land zijn bijvoorbeeld het paleis op de Dam en het Mauritshuis op zijn bouwstijl geïnspireerd. Veel van Palladio’s bouwwerken behoren nu tot het cultureel erfgoed van Unesco. Ze zijn met name te vinden in de Veneto, het achterland van Venetië en in Vicenza.

Gedurende deze vijfdaagse reis in Italië bezoeken we de vele schatten van Palladio. Niet alleen de meesterwerken van de architect zelf komen aan bod maar ook de opdrachtgevers, de fresco’s en de tuinen. Dit alles wordt in het licht van de renaissance en de geschiedenis van Venetië geplaatst. We rijden door prachtige landschappen, lunchen op mooie plekken en bezoeken spectaculaire villa’s.
Onze uitvalsbasis is Vicenza, hét centrum van Palladio. Van hieruit maken we per bus tochten in de omgeving en bezoeken we onder meer de stad Padua.

Na afloop van deze reis kunt u het verblijf met twee dagen verlengen in Venetië, inclusief een bezoek aan de Biënnale. Zie hiervoor het aangeboden verlengingsarrangement.

De reis wordt begeleid door Caf van Kempen. Caf woonde en werkte enige jaren in Italië. Zijn fascinatie voor de renaissance en Palladio werd een uitvoerige studie. Van zijn hand verscheen in 2019 het boek ‘Langs de schatten van Palladio’. Caf verzorgt regelmatig excursies naar de Veneto en Venetië rond het thema Palladio.

Beliën en Van Tol stadsverkenningen

Deze reis wordt uitgevoerd in samenwerking met Beliën en van Tol stadsverkenningen. Zij zijn verantwoordelijk voor het inhoudelijke programma van deze reis.

Voorbereidende lezing

Voorafgaand aan de reis wordt een lezing georganiseerd over Palladio, ter inleiding. Wij informeren u bij reservering over de datum.

Velengingsarrangement

Na afloop van de Palladioreis kunt u het verblijf met twee dagen verlengen in Venetië, inclusief een bezoek aan de Biënnale. Zie hiervoor het aangeboden verlengingsarrangement.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht, transfer en aankomst in uw hotel in Vicenza
Dag 2: Padua, Villa la Rotonda, Villa Valmarana
Dag 3: Bassano del Grappa
Dag 4: Monselice, Villa Barbarigo
Dag 5: Villa Malcontenta, transfer - Vlucht naar Amsterdam

Inclusief de Palladioreis

- Vlucht Amsterdam-Venetië-Amsterdam, inclusief handbagage
- Vier overnachtingen in Vicenza, inclusief ontbijt
- Transport gedurende de reis
- Reisbegeleiding door Caf van Kempen
- Entreegelden, programma, één lunch, wijnproeverij
- Voorbereidende lezing
- 24 uur nood-assistentie

Inclusief het verlengingsarrangement

- Twee overnachtingen in 4*hotel Indigo in Venetië, inclusief ontbijt
- Watertaxi vliegveld-hotel v.v.
- Pas voor de vaporetto
- Pas voor de Biënnale
- Overige entrees tijdens de wandeling

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en de diners (één lunch is inbegrepen)
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht en aankomst in Venetië

Ochtendvlucht vanuit Amsterdam naar Venetië. Transfer naar uw hotel en aankomst in Vicenza rond lunchtijd. Na de lunch maken we een stadswandeling door Vicenza, dé stad van Palladio. We bezoeken het wereldberoemde Teatro Olympico

Route: Luchthaven Venetië - Vicenza, 81 km

Dag 2: Padua, Villa la Rotonda en Villa Valmarana

Ontbijt in het hotel.
Tijdens een stadswandeling bezoeken we onder andere de Capella dei Scrovegni met de prachtige fresco’s van Giotto uit het begin van de veertiende eeuw. In het Palazzo della Ragione zullen we zien waar de vader van Palladio aangifte deed van de geboorte van zijn zoon. We zien er ook de slinger van Foucault, een eerbetoon aan Galileo Galilei die één van de beroemdste hoogleraren van de universiteit uit deze stad was. Na de lunch rijden we weer terug richting Vicenza en bezoeken we de beroemde Villa la Rotonda en de Villa Valmarana in Nani, beide gelegen iets buiten Vicenza. Villa La Rotonda geldt als het topstuk van Palladio en is uniek door zijn vier tempelfronten. In de Villa Valmarana zijn prachtige fresco’s van vader en zoon Tiepolo te bewonderen. Liefhebbers kunnen vanaf hier terugwandelen naar Vicenza via de Basilica op de Monte Berici.

Route: Vicenza - Padua, 50 km

Dag 3: Bijzondere villa's en een wijnproeverij

Ontbijt in het hotel.
De eerste villa die we vandaag bezoeken is Villa Contarini in Piazzola sul Brenta. Deze villa is een mooi voorbeeld van de transformatie van het oorspronkelijke agrarische concept naar een groots barok paleis op het platteland. We rijden door naar het plaatsje Bassano del Grappa en bewonderen daar onder andere de middeleeuwse houten brug van Palladio over de rivier de Brenta. Na de lunch, met kleine wijnproeverij gaan we naar de Villa Barbaro in Maser. Het is één van Palladio’s mooiste villa’s met fresco’s van Paolo Veronese, die het landleven verheerlijken. Vervolgens bezoeken we de Villa Emo in Fanzolo. De Emo’s verbouwden mais in plaats van rijst, een grote innovatie in die tijd, en gelden als de uitvinders van de polenta. Vanuit hun agrarisch getinte buitenhuis hielden ze toezicht op de oogst. De fresco’s in de Villa Emo hebben de huwelijkse (on)trouw als thema.

Route: Vicenza - Bassano del Grappa, 46 km

Dag 4: Monselice - Valsanzibio

Ontbijt in het hotel.
We maken een tocht door de Colli Euganei, het prachtige heuvellandschap ten zuiden van Padua. De eerste stop is Monselice. Vanaf het plein wandelen we langs de berg en de 7 kapelletjes naar de Villa Duodo bovenop de berg. Hier genieten we van het prachtige uitzicht.
We rijden door naar de tuin van Villa Barbarigo in Valsanzibio. Dit is een van de mooiste tuinen uit de renaissance in Italië. Er is veel te zien “ter leering ende vermaek”. We bezoeken het huis van Petrarca, een belangrijke grondlegger van de renaissance. In zijn huis verheerlijkte hij het buitenleven en zijn geliefde Laura.

Route: Vicena - Monselice, 74 km

Dag 5: Villa Malcontenta - Vlucht naar Amsterdam

Ontbijt in het hotel.
De laatste dag van onze rondreis beginnen we met een bezichtiging van Villa Malcontenta, ook wel Villa Foscari genoemd naar de familie die er woonde. Deze villa is een voorbeeld van een zgn. tempel-villa. In de fresco’s zijn veel verhalen uit de oudheid terug te vinden. Na het bezoek aan beide villa’s maken we een tocht langs rivier de Brenta. Hier zien we vele buitenhuizen van Venetiaanse families, enigszins vergelijkbaar met een tochtje langs onze eigen Vecht, waar de Amsterdamse rijken hun buitenverblijven hadden. We lunchen in Dolo en rijden daarna door naar het vliegveld bij Venetië voor een rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.

Route: Vincenza - Padua - luchthaven Venetië, 81 km

Degenen die deze reis verlengen met een verblijf in Venetië reizen vanaf het vliegveld met de watertaxi naar Venetië. Aan het einde van de middag komen we aan in Venetië, de stad die zo belangrijk was voor Palladio. Nadat we zijn ingecheckt in het hotel maken we een korte wandeling, ter oriëntatie. Daarna is iedereen vrij om lekker rond te gaan struinen.

Dag 6: Verlengingsarrangement: Venetië en de Biënnale

Ontbijt in het hotel.
We varen naar het eiland Guidecca om een bezoek te brengen aan Palladio’s kerk Il Redentore, één van de zogenaamde ‘pestkerken’ van de stad. Een groter contrast met de middeleeuwse gotische kerken is bijna niet denkbaar. Vervolgens varen we verder naar het eiland San Giorgio Maggiore, gelegen tegenover het beroemde San Marcoplein. Palladio ontwierp de beeldbepalende, fraaie kerk van San Giorgio. De kerk is niet alleen architectonisch interessant, er is binnen ook een fantastische collectie schilderijen te zien. Zo kunnen we hier het levensgrote schilderij van Veronese bewonderen, dat de bruiloft van Kana voorstelt. Er is ook een prachtig zicht vanaf hier op de skyline van Venetië. Vanaf de San Giorgio varen we naar het Arsenaal. Deze gigantische scheepswerf uit de 14e eeuw was (en is) geheel ommuurd om het gebied goed te kunnen bewaken. Hier werden immers de handels- en oorlogsschepen gebouwd van het machtige Venetië. Nog steeds is het militair gebied. Palladio bouwde er de ereboog voor de komst van de Franse koning in 1574. Het onderstreept de vooraanstaande positie van de architect: zijn ereboog werd gemaakt in opdracht van de senaat.
Het Arsenaal is nu tevens de ingang van de Biënnale.

Gedurende de middag kunt u de Biënnale bezoeken. De Biënnale is een toonaangevende tweejaarlijkse kunstmanifestatie. Zo’n dertig landen hebben een eigen paviljoen in de ‘Giardini’ bij het Arsenaal, waar de kunst geëxposeerd wordt. Het Nederlandse paviljoen is ontworpen door Gerrit Rietveld.

Dag 7: Verlengingsarrangement: Biënnale, Terug naar huis

Ontbijt in het hotel.
Vandaag is er tijd voor een tweede bezoek aan de Biënnale. Het terrein is groot, ook in de stad zijn verschillende paviljoens te bezichtigen die bij de Biënnale horen. U ontvangt een 2-daagse entreekaart waar u de gehele Biënnale mee kunt bezoeken. Om 15:00 uur vertrekken we per watertaxi naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Overnachtingen | 5-daagse cultuur reis

4 nachten, 4* Hotel Palazzo Scamozzi, Vicenza

Overnachtingen | 2-daagse verlenging

2 nachten - 4*Hotel Indigo,Venetië

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Venetië, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij KLM, inclusief:

-1 stuk handbagage, max. 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch)
-1 accessoire, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm (16 x 12 x 6 inch)
-Totaal gewicht max. 12 kg (26 lbs)

Extra ruimbagage kunt u voor vertrek zelf reserveren via de website van de KLM.

Deze reis is tevens te reserveren exclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. Voor de verlenging in Venetië hanteren wij een minimum van 10 deelnemers.
De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Ga goed verzekerd op reis!
Wij adviseren alle reizigers om een goede reisbagage- en ongevallenverzekering af te sluiten. Style in Travel werkt samen met Allianz Global Assistance Verzekeringen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Heeft u vragen over de Style in Travel groepsreis?
Neemt u dan contact met ons op via info@styleintravel.nl - tel 020 428 05 55

Reisleiding

Caf van Kempen

Gedurende deze reis wordt u begeleid door dr. Caf van Kempen. Caf woonde en werkte enige jaren in Italië. Zijn fascinatie voor de renaissance en Palladio werd een uitvoerige studie. Van zijn hand verscheen in 2019 het boek ‘Langs de schatten van Palladio’. Caf verzorgt regelmatig excursies naar de Veneto en Venetië rond het thema Palladio.

Hotel Palazzo Scamozzi

In de stad Vicenza is Hotel Palazzo Scamozzi gevestigd. Het hotel ligt dichtbij diverse bezienswaardigheden; het stadsmuseum ligt op twee kilometer afstand van het hotel,het Palazzo del Monte di Pietà ligt op 300 meter afstand van het hotel evenals de Basilica Palladiana. Het hotel beschikt over een bar waar heerlijke drankjes geserveerd worden. De luxe hotelkamers zijn voorzien van een televisie, kledingkast en een eigen badkamer. Overige hotelfaciliteiten: parkeergelegenheid, gratis internetverbinding en een 24-uurs receptie. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Bella Italia....

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Reizen naar het gewest Veneto biedt u de fijnste Grappa, de tiramisú, de zuiverste olijfolie en de beste prosecco's! Deze Noord-Italiaanse streek typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur, de plattelandskeuken, bergen, heuvels, meren, rivierdalen en een stukje kust.

Uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. Deze stad is gebouwd op zo'n 118 kleine eilandjes in de laguna. In het populaire centrum bezoekt u het Piazza San Marco, Canal Grande, de Ponte di Rialto en de eilandjes Murano en Burano. De beroemde operastad Verona komt op een goede tweede plaats. Ook stadjes als Asolo, Bassano del Grappa en Treviso (ook wel het "kleine Venetie" genoemd) zijn typerend voor het welvarende verleden. De stad Padua (Padova) heeft een prachtige basiliek: de Basilica di Sant'Antonio. De bekendste wijn van deze regio is de prosecco, dat als aperitief gedronken wordt. Op 60 kilometer van Venetië ligt de stad Vicenza en die is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Italië verwelkomt u!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips