Zoek op land, regio of reis

×

Op culinair avontuur door Italië met Remco en Ylenia Borsato...

Individuele thematische groepsreis | 8 dagen | Italië | 30 april - 07 mei 2022
Meivakantie 2022- slechts beperkt plaats beschikbaar!

Ga mee op culinair avontuur door Italië met Remco en Ylenia Borsato en maak kennis met culinair Verona, Modena, Bologna, Pistoia en Florence. Een reis in groepsverband met voldoende tijd voor een individuele invulling!

Vanaf 995,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/04/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Individuele thematische groepsreis | 8 dagen | Italië | 30 april - 07 mei 2022
Meivakantie 2022 - Slechts beperkt plaats beschikbaar!

Na het succes van de reis in september 2021 gaan Remco en Ylenia Borsato in april 2022 (meivakantie) wederom op culinair avontuur in Italië!

Dit arrangement is bij uitstek geschikt voor de Italië liefhebber! Dompel u onder in culinair Italië; bezoek de producenten, proef de lokale wijn, doe inkopen op de lokale markt, proef de pasta in Bologna en, niet onbelangrijk, kook samen met Remco en Ylenia!
Naast de excursies in groepsverband is er voldoende tijd om Italië op eigen gelegenheid te ontdekken. Een groepsreis met voldoende tijd voor een individueel plan!

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Remco en Ylenia Borsato. Remco en Ylenia groeiden beide op in de buurt van het Gardameer in Italië. Italië en Italiaans koken zit dus in de genen van deze twee gepassioneerde koks. In Noord-Holland zijn zij de organisatoren van ‘Het Tuindiner’, de Italiaanse zomeravonden, welke dit jaar voor de elfde keer worden georganiseerd. Met groot succes overigens; de diners zijn ieder jaar volgeboekt!

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Musella winery & relais, Verona
Dag 2: Foodtour Verona
Dag 3: Verona - Modena, 105 km
Dag 4: Modena
Dag 5: Modena - Bologna, 43 km
Dag 6: Bologna - Pistoia, 115 km
Dag 7: Pistoia - Florence, 40 km
Dag 8: Einde van de reis

Deze reis is tevens te reserveren inclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief

- Zeven overnachtingen, inclusief een uitgebreid ontbijt
- Begeleiding van Remco en Ylenia Borsato
- Excursie Verona, Modena en Bologna
- Kookworkshop in Pistoia
- Bezoek aan de Mercato Centrale in Florence
- Diner in Verona en twee lunches
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vervoer naar Italië
- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- De lunches gedurende de reis, m.u.v. de lunch in Verona en Modena
- De diners gedurende de reis, m.u.v. het diner op 01 mei en 06 mei 2022
- De drankjes gedurende de maaltijden
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- De entree voor het bezoek aan Fico Eataly (optioneel)
- Eventuele andere entreegelden dan in het programma vermeld
- City taks in de hotels, ter plaatse te betalen
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Verona

Aankomst in uw hotel in Verona, waar u een warm welkom door Remco en Ylenia Borsato wacht. U logeert de eerste twee nachten in het Musella winery & relais, een luxe accommodatie te midden van een historisch wijnlandgoed.

Dag 2: Op foodtour in bijzonder Verona

Ontbijt in uw hotel.
Vandaag bezoeken we Verona waar vanmorgen een foodtour op het programma staat. Samen met de gids maken we een wandeling door Verona. De tocht start met een bezoek aan een Italiaanse patisserie waar een heerlijke cappuchino en een italiaanse lekkernij voor u klaar staat. De tocht wordt vervolgd met een bezoek aan Caffé Carducci, waar een proeverij - vleeswaren, lokale kaas en een glas wijn - geregeld is. We vervolgen ons culinaire avontuur naar de lokale enoteca waar u de Amarone wijn gaat proeven. De lunch is vandaag inbegrepen; in de Osteria da Morandin staat er een verse maaltijd op u te wachten. Na afloop van de lunch gaan we klimmen; de 'funicolare' brengt ons naar een uitzichtpunt waarvandaan we een geweldig zicht over de stad hebben. We sluiten de culinaire tour vandaag af met een echte italiaanse ‘gelato’ bij de bekende gelateria Zeno. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding.
Vanavond wordt er gedineerd in een lokaal pizza restaurant in Verona.

Dag 3: Van Verona naar Modena

Ontbijt in uw hotel.
Voor de liefhebbers kan er vanmorgen een optioneel bezoek aan de wijngaard van de accommodatie worden georganiseerd. Remco en Ylenia zullen u informeren over de mogelijkheden. U verlaat Verona en rijdt vandaag naar Modena, waar u vanavond overnacht in een heus 'Castello'. Modena is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is bekend vanwege de balsamicoazijn, de cultuurschatten maar ook vanwege de automerken Maserati en Ferrari.

Route: Verona - Modena, 105 km

Dag 4: Modena, de stad van de balsamico

Ontbijt in uw hotel.
We starten de dag met een bezoek aan de stad Modena, een waar cultuurparadijs! Uw gids neemt u mee naar deze indrukwekkende stad, waar ons bezoek start op het Piazza Grande, het centrale plein. Hier vindt u de kathedraal van Modena. De kathedraal, welke door Unesco uitgeroepen is tot Werelderfgoed, is - samen met de Ghirlandina toren - het symbool van de stad. We wandelen verder door de stad tot we bij het Piazza Roma komen, waar we vanaf het plein het barokpaleis ‘Palazzo Ducale’ bewonderen. Natuurlijk gaan we vandaag ook kennismaken met culinair Modena. We gaan de beroemde traditionele balsamicoazijn proeven; u proeft 2 soorten azijn welke 30 jaar oud zijn. Aansluitend is er een lichte, traditionele buffetlunch voor u geregeld. De culinaire tocht gaat verder! We verlaten het centrum en vanuit Modena rijden we vanmiddag naar een makerij van de 'Prosciutto di Modenade', waar we verschillende soorten ham gaan proeven. We sluiten de dag af bij een kaasmakerij waar we een rondleiding krijgen en natuurlijk gaan we kaas proeven!

Dag 5: Van Modena naar de rode stad Bologna

Ontbijt in uw hotel.
We verlaten Modena en rijden naar Bologna. Vanmiddag bezoeken we, onder begeleiding van Ylenia, deze bijzondere stad. Bologna wordt ook wel de rode stad genoemd vanwege de vele huizen die deze kleur dragen. We wandelen langs de torens, de pilaren en de pleinen. Vergeet niet om een kijkje te nemen in een van de vele delicatessenwinkels. U overnacht in een hotel midden in het centrum van Bologna.

Route: Modena - Bologna, 43 km

Dag 6: Van de pasta in Bologna naar koken in Pistoia

Ontbijt in uw hotel.
Indien gewenst kunt u vanmorgen de Fico World Eataly bezoeken (optioneel); een thema foodpark, waar u kennis kunt maken met een groot aanbod van Italiaanse producten. Het enorme complex, het omvat maar liefst 100.000 vierkante meter, is net buiten Bologna gelegen. Een heerlijke locatie om rond te struinen en te genieten van al het culinairs wat Italië te bieden heeft.
Vanuit Bologna vervolgt de reis naar Pistoia, waar we de komende twee nachten zullen verblijven in de borgo Casalbosco, gelegen in de omgeving van Pistoia. Bij een culinaire reis hoort natuurlijk een kookworkshop. Vanavond gaat u samen met Remco en Ylenia koken in de keuken van de borgo. Een feestje!

Route: Bologna - Pistoia, 115 km

Dag 7: Florence, de stad van de romantiek

Ontbijt in de borgo.
We rijden vandaag naar Florence, de stad van de Ponte Vecchio, de beroemde dom, de vele musea en niet te vergeten de grote markt, de Mercato Centrale. Remco en Ylenia nemen u mee naar deze indrukwekkende voedselmarkt en leiden u rond door de vele paden van de Mercato. De middag heeft u ter vrije besteding in Florence. Vanavond is er optioneel een diner te reserveren in een fijn restaurant in Pistoia. Remco en Ylenia zullen u informeren over de mogelijkheden.

Route: Bologna - Florence, 40 km

Dag 8: Ontbijt - einde reis

Ontbijt in de borgo.
Uw Italiaanse culinaire avontuur zit erop!

Overnachtingen | 8-daagse individuele thematische groepsreis

• 2 nachten Winery & Relais Musella, Verona
• 2 nachten Hotel Castello, Modena
• 1 nacht Hotel Porta San Mamolo, Bologna
• 2 nachten Borgo Fattoria Casalbosco, Pistoia

Eigen vervoer

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Indien gewenst kan er een vlucht en een huurauto voor u worden gereserveerd. Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Wij adviseren u graag bij reservering.

Individuele thematische groepsreis

Reizen in groepsverband met voldoende tijd voor individuele plannen!

Deze reis is gebaseerd op het individuele thematische groepsarrangementen concept: U reist per eigen vervoer naar de locatie, waar u kennis maakt met de ervaren reisleiding. Gedurende de reis staan er thematische lezingen en/of workshops en excursies op het programma. Daarnaast is er tijdens deze reizen voldoende vrije tijd voor een individueel plan. U reist in groepsverband, maar u heeft alle vrijheid voor een individuele invulling.

Rijdt u liever niet zelf? Wij regelen een vlucht en een auto voor u!

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Overnachtingshotel

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Bent u op zoek naar een fijn overnachtingshotel op weg naar Italië? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.
Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Ciska & Guus de Jong

Een warm bad!
Wat een fantastische trip! Als in een warm bad meegenomen door Ylenia en Remco door een klein deel van Italië met prachtige locaties, verrukkelijk wijnen en eten.
Langs de door familie traditie ontwikkelde producten zoals de Balsamico wat wij nooit meer azijn zullen noemen, de Parmigiano en Prosciutto. De bijzondere restaurants met door hen op trotse manier gemaakte recepten, het was overweldigend.
Ook onze leuke en enthousiaste reisgezelschap, grazie mille a tutti!

Jacques Thesing

In een woord: Geweldig!
Culinair reizend door het mooie Italië, genietend van het landschap, van het fantastische Italiaanse eten en van de prachtige locaties. In 1 week een enorme verrijking van je leven met nieuwe vrienden. Ylenia, Remco en Samuel, grazie mille!

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Remco & Ylenia Borsato

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Remco en Ylenia Borsato. Remco en Ylenia groeiden beide op in de buurt van het Gardameer in Italië. Italië en Italiaans koken zit dus in de genen van deze twee gepassioneerde koks. In Noord-Holland zijn zij de organisatoren van ‘Het Tuindiner’, de Italiaanse zomeravonden, welke dit jaar voor de tiende keer worden georganiseerd. Met groot succes overigens; de diners zijn ieder jaar volgeboekt!

Relais & winery Musella | Verona

Relais la Musella is een historisch landgoed gelegen aan de rand van Verona. Binnen het ommuurde landgoed is een van de binnenplaatsjes zorgvuldig gerenoveerd en omgetoverd tot een moderne wijnmakerij en comfortabele B&B. De Musella Farm biedt de mogelijkheid om naast de kamer ook een bezoek aan het wijnhuis te boeken en de wijnen te proeven voor kleine groepen. De accommodatie ligt op slechts 8 km van het centrum van Verona.

Hotel Castello | Modena

Dit voormalig adellijke en elegante hotel Castello bevindt zich op vier kilometer afstand van het historische centrum van Modena. Het museum en de fabriek van Ferrari liggen beiden op twintig minuten rijden vanaf de accommodatie. U kunt elke ochtend genieten van een heerlijk ontbijtbuffet bestaande uit hartige en zoete producten, brood, sappen en vleeswaren. In de omgeving van het hotel zijn er diverse restaurants aanwezig waar u gebruik kunt maken van van een lunch of diner. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning en een eigen badkamer. Vanuit de hotelkamers heeft u een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Overige hotelfaciliteiten: een bar, parkeergelegenheid, gratis internetverbinding en een 24-uurs receptie.

Hotel Porta San Mamolo | Bologna

Dit charmante en zeer verzorgde hotel ligt in een rustig straatje in het historisch centrum van Bologna, op 10 minuten lopen van de Piazza Maggiore. Het is gevestigd in een authentieke kleine "borgo" die zorgvuldig is gerestaureerd. Hotel Porta San Mamolo heeft een mediterrane stijl, u voelt er direct de typische Italiaanse sfeer. Dit typisch Italiaans hotel wordt gerund door zeer vriendelijk personeel. Bij aankomst staat u een warm welkom te wachten en wordt u verrast door de groene omgeving. Het hotel heeft namelijk een tuin met vele planten en bomen. Deze mooie ligging zorgt ervoor dat u tot rust kunt komen na een dag door de stad te hebben gelopen.

Hotel Porta San Mamolo is een ideaal uitgangspunt om de stad te verkennen: Bologna, waar in de 11e eeuw Europa's oudste universiteit werd gesticht, was in de late middeleeuwen één van de meest welvarende stadstaten van Europa. Talrijke schitterende kerken, paleizen en musea, zoals het Palazzo Comunale, Pinacoteca Nazionale en de San Petronio-kerk, getuigen van het glorieuze verleden. Tegelijkertijd heeft de stad een gezellige, dynamische sfeer en kunt u er uiteraard volop genieten van de 'buona cucina' (het hotel geeft u graag tips voor eetgelegenheden). De ruime kamers - voor stadse begrippen - hebben een gezellige, klassieke inrichting met hier en daar elementen uit de barokstijl. Het geheel krijgt hierdoor een klassiek romantische sfeer. De kamers beschikken over een telefoon, tv, minibar, kluisje, wifi en airconditioning. De eigen badkamer heeft een bad en/of douche combinatie en toilet.

Borgo Antico Casalbosco | Pistoia

Midden op het Toscaanse platteland vindt u Borgo Antico Casalbosco; een charmant middeleeuws gebouw dat wordt omringd door wijngaarden en velden vol met olijfbomen. Op 10 kilometer afstand ligt de oude universiteitsstad Pistoia, met een mooi historisch centrum, gezellige trattoria's en terrasjes, maar zonder grote toeristenstromen. Ook een bezoek aan Florence, op ongeveer een uur rijden, is vanuit deze locatie goed te doen. De thermale baden van Montecatini Terme bevinden zich op ongeveer 22 km afstand. Het gerestaureerde landhuis stamt uit de Middeleeuwen en heeft antieke details. Er is een groot zwembad waar u een verfrissende duik kunt nemen. De wijngaarden om de accommodatie heen worden elk jaar gebruikt om de speciale Borgo Antico Casalbosco wijn te produceren.Borgo Antico Casalbosco biedt studio's van ongeveer 30 vierkante meter. De studio's beschikken over een televisie, airconditioning en een kleine karakteristieke kitchenette. De eindschoonmaak is inbegrepen. Indien u gedurende uw verblijf vaker gebruik wilt maken van de schoonmaakdiensten en/of linnen- en handdoekenwissel, dan kunt u dit tegen betaling ter plaatse regelen.

Bella Italia...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Reizen naar het gewest Veneto biedt u de fijnste Grappa, de tiramisú, de zuiverste olijfolie en de beste prosecco's! Deze Noord-Italiaanse streek typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur, de plattelandskeuken, bergen, heuvels, meren, rivierdalen en een stukje kust. Uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. De beroemde operastad Verona komt op een goede tweede plaats.

Het welvarende Emilia-Romagna karakteriseert zich met pareltjes van steden als Parma, Modena en Bologna. Het culturele aanbod maakt het reizen naar deze streek zeer de moeite waard. In Bologna staat Europa's oudste universiteit en de stad werd in het jaar 2000 uitgeroepen tot Europese cultuurstad. Voor levensgenieters is dit de ideale streek! Topproducten zoals spaghetti bolognese, parmaham, mortadella, balsamico en parmezaanse kaas komen hier vandaan. Vooral in Bologna is de keuken wel aan de stevige kant, maar een glas fris bruisende Lambrusco rosé erbij maakt alles goed.

De regio Toscane ligt bijna in het midden van Italië en herbergt enkele wereldberoemde en oude steden als Florence, Pisa, Lucca en Siena. Mede doordat Toscane over meer dan 120 natuurreservaten beschikt, wordt het gebied vaak tot het mooiste van Italië gezien. Het klimaat is er bijzonder goed met warme zomers en milde winters. Vanwege de historie en het ontstaan van de Italiaanse renaissance in de 14e eeuw, zijn het vooral de oude steden die veel toeristen trekken.

Italië verwelkomt u!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips