Zoek op land, regio of reis

×

Op culinair avontuur door Italië met Remco en Ylenia Borsato...

Individuele thematische groepsreis | 6 dagen | Italië | 10-15 september 2022

Ga mee op culinair avontuur door Italië met Remco en Ylenia Borsato en maak kennis met culinair Verona, Modena en Bologna. Een reis in groepsverband met voldoende tijd voor een individuele invulling!

Vanaf 899,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 10/09/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Individuele thematische groepsreis | 6 dagen | Italië | 10-15 september 2022

Na het succes van de reis in september 2021 gaan Remco en Ylenia Borsato in september 2022 wederom op culinair avontuur in Italië!

Dit arrangement is bij uitstek geschikt voor de Italië liefhebber! Dompel u onder in culinair Italië; bezoek de producenten, proef de lokale wijn, doe inkopen op de lokale markt en proef de pasta in Bologna! Naast de excursies in groepsverband is er voldoende tijd om Italië op eigen gelegenheid te ontdekken. Een groepsreis met voldoende tijd voor een individueel plan!

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Remco en Ylenia Borsato. Remco en Ylenia groeiden beide op in de buurt van het Gardameer in Italië. Italië en Italiaans koken zit dus in de genen van deze twee gepassioneerde koks. In Noord-Holland zijn zij de organisatoren van ‘Het Tuindiner’, de Italiaanse zomeravonden, welke dit jaar voor de elfde keer worden georganiseerd. Met groot succes overigens; de diners zijn ieder jaar volgeboekt!

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Verona
Dag 2: Foodtour Verona
Dag 3: Verona - Mantova - Modena
Dag 4: Foodtour Modena
Dag 5: Modena - Bologna
Dag 6: Einde reis

Deze reis is tevens te reserveren inclusief de vlucht. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Inclusief

- Vijf overnachtingen, inclusief een uitgebreid ontbijt
- Begeleiding van Remco en Ylenia Borsato
- Excursie Verona, Mantova, Modena en Bologna
- Twee diners in Verona
- Lunch in Verona en Modena
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vervoer naar Italië
- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Fooien
- De lunches gedurende de reis, m.u.v. de lunch op 11 en 13 september 2022
- De diners gedurende de reis, m.u.v. het diner op 10 en 11 september 2022
- De drankjes gedurende de maaltijden
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Eventuele andere entreegelden dan in het programma vermeld
- City taks in de hotels, ter plaatse te betalen
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten Eur 35,- per reservering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Verona

Aankomst in uw hotel in Verona, waar u een warm welkom door Remco en Ylenia Borsato wacht. U logeert de eerste twee nachten in Villa Quaranta Tommasi Wine Hotel & SPA, een luxe accommodatie te midden van een historisch wijnlandgoed. Vanavond is een welkomstdiner in de borgo Antico.

Dag 2: Op foodtour in bijzonder Verona

Ontbijt in uw hotel.
Vandaag bezoeken we Verona waar vanmorgen een foodtour op het programma staat. Samen met de gids maken we een wandeling door Verona. De tocht start met een bezoek aan een Italiaanse patisserie waar een heerlijke cappuchino en een italiaanse lekkernij voor u klaar staat. De tocht wordt vervolgd met een bezoek aan en lokaal café, waar een proeverij geregeld is. De lunch is vandaag inbegrepen; in de Osteria da Morandin staat er een verse maaltijd op u te wachten. We sluiten de culinaire tour vanochtend af met een echte italiaanse ‘gelato’ bij de bekende gelateria Zeno. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. Vanavond wordt er gedineerd in een lokaal pizza restaurant in Verona.

Dag 3: Van Verona naar Mantova en Modena

Ontbijt in uw hotel.
Voor de liefhebbers kan er vanmorgen een optioneel bezoek aan de wijngaard van de accommodatie worden georganiseerd. Remco en Ylenia zullen u informeren over de mogelijkheden. U verlaat Verona en rijdt vandaag naar Mantova. In deze Unesco stad vindt u onder andere het Palazzo Ducale, gelegen aan het Piazza Sordello. U eindigt de dag in uw hotel in Modena, de hoofdstad van de gelijknamige provincie en bekend vanwege de balsamicoazijn, de cultuurschatten maar ook vanwege de automerken Maserati en Ferrari.

Route: Verona - Modena, 105 km

Dag 4: Modena, de stad van de balsamico

Ontbijt in uw hotel.
We starten de dag met een bezoek aan de stad Modena, een waar cultuurparadijs! Het bezoek aan deze indrukwekkende stad start op het Piazza Grande, het centrale plein. Hier vindt u de kathedraal van Modena. De kathedraal, welke door Unesco uitgeroepen is tot Werelderfgoed, is - samen met de Ghirlandina toren - het symbool van de stad. We wandelen verder door de stad tot we bij het Piazza Roma komen, waar we vanaf het plein het barokpaleis ‘Palazzo Ducale’ bewonderen. Natuurlijk gaan we vandaag ook kennismaken met culinair Modena. We gaan de beroemde traditionele balsamicoazijn proeven; u proeft 2 soorten azijn welke 30 jaar oud zijn. Aansluitend is er een lichte, traditionele buffetlunch voor u geregeld. De culinaire tocht gaat verder! We verlaten het centrum en vanuit Modena rijden we vanmiddag naar een makerij van de 'Prosciutto di Modenade', waar we verschillende soorten ham gaan proeven. We sluiten de dag af bij een kaasmakerij waar we een rondleiding krijgen en natuurlijk gaan we kaas proeven!

Dag 5: Van Modena naar de rode stad Bologna

Ontbijt in uw hotel.
We verlaten Modena en rijden naar Bologna. Vanmiddag bezoeken we, onder begeleiding van Ylenia, deze bijzondere stad. Bologna wordt ook wel de rode stad genoemd vanwege de vele huizen die deze kleur dragen. We wandelen langs de torens, de pilaren en de pleinen. Vergeet niet om een kijkje te nemen in een van de vele delicatessenwinkels. U overnacht in een hotel midden in het centrum van Bologna.

Route: Modena - Bologna, 43 km

Dag 6: Ontbijt - einde reis

Ontbijt in het hotel.
Uw Italiaanse culinaire avontuur zit erop!

Overnachtingen | 6-daagse individuele thematische groepsreis

• 2 nachten Villa Quaranta Tommasi Wine Hotel & SPA
• 2 nachten Hotel Estense, Modena
• 1 nacht Hotel Meditur, Bologna

Eigen vervoer

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Indien gewenst kan er een vlucht en een huurauto voor u worden gereserveerd. Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Wij adviseren u graag bij reservering.

Individuele thematische groepsreis

Reizen in groepsverband met voldoende tijd voor individuele plannen!

Deze reis is gebaseerd op het individuele thematische groepsarrangementen concept: U reist per eigen vervoer naar de locatie, waar u kennis maakt met de ervaren reisleiding. Gedurende de reis staan er thematische lezingen en/of workshops en excursies op het programma. Daarnaast is er tijdens deze reizen voldoende vrije tijd voor een individueel plan. U reist in groepsverband, maar u heeft alle vrijheid voor een individuele invulling.

Rijdt u liever niet zelf? Wij regelen een vlucht en een auto voor u!

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 20 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Overnachtingshotel

Deze reis is gebaseerd op eigen vervoer. Bent u op zoek naar een fijn overnachtingshotel op weg naar Italië? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.
Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Ciska & Guus de Jong

Een warm bad!
Wat een fantastische trip! Als in een warm bad meegenomen door Ylenia en Remco door een klein deel van Italië met prachtige locaties, verrukkelijk wijnen en eten.
Langs de door familie traditie ontwikkelde producten zoals de Balsamico wat wij nooit meer azijn zullen noemen, de Parmigiano en Prosciutto. De bijzondere restaurants met door hen op trotse manier gemaakte recepten, het was overweldigend.
Ook onze leuke en enthousiaste reisgezelschap, grazie mille a tutti!

Jacques Thesing

In een woord: Geweldig!
Culinair reizend door het mooie Italië, genietend van het landschap, van het fantastische Italiaanse eten en van de prachtige locaties. In 1 week een enorme verrijking van je leven met nieuwe vrienden. Ylenia, Remco en Samuel, grazie mille!

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Remco & Ylenia Borsato

Gedurende deze reis wordt u begeleid door Remco en Ylenia Borsato. Remco en Ylenia groeiden beide op in de buurt van het Gardameer in Italië. Italië en Italiaans koken zit dus in de genen van deze twee gepassioneerde koks. In Noord-Holland zijn zij de organisatoren van ‘Het Tuindiner’, de Italiaanse zomeravonden, welke dit jaar voor de tiende keer worden georganiseerd. Met groot succes overigens; de diners zijn ieder jaar volgeboekt!

Hotel Estense

Het Estense Hotel, een modern en functioneel driesterrenhotel, is een moderne accommodatie in Modena. Het hotel is strategisch gelegen, op enkele tientallen meters van het historische centrum en vlakbij het treinstation en de belangrijkste ziekenhuizen. Het is ook een uitstekende keuze voor een bezoek aan de stad Modena. Het hotel heeft een kleine interne bewaakte parkeerplaats. Op de eerste verdieping van het hotel bevindt zich de ontbijtruimte, waar u kunt genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. De kamers hebben modern en functioneel meubilair en een eigen badkamer.

Villa Quaranta Tommasi Wine Hotel & SPA

Het prachtige Villa Quaranta Tommasi Wine Hotel & SPA wordt omgeven door tuinen en is gevestigd nabij de stad Verona. In de villa treft u origineel antiek meubilair aan, een restant uit de 17e-eeuw toen deze locatie een adellijke residentie was. Het Gardameer en de luchthaven Verona Villafrance bevinden zich beiden op twintig minuten rijafstand van het hotel. Het hotel beschikt over een eigen restaurant, de 'Borgo Antico'. In het restaurant worden Veronese gerechten geserveerd. Ook heeft het hotel een eigen wijnkelder, waar wijnproeverijen worden verzorgd. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning, een minibar en een eigen badkamer. Overige hotelfaciliteiten: een bar, parkeergelegenheid, gratis internetverbinding, een binnen/buiten zwembad en een wellness centrum met een sauna, een fitnessruimte, een hamam en een jacuzzi.

Hotel Meditur San Lazarro

Hotel Meditur Hotel Bologna is een 4-sterrenaccommodatie, gelegen op ongeveer 4 km van Torre di San Pietro di Ozzano. Het hotel ligt op 4,2 km van San Lazzaro en op slechts een klein stukje rijden van Parco Fluviale del Molino Grande. Er zijn 108 kamers uitgerust met televisie, rookmelders en een minibar.
Een dagelijks continentaal ontbijt wordt 's ochtends geserveerd; in het à-la-carterestaurant wordt een scala aan Italiaanse gerechten geserveerd. Het hotel heeft een bar, beschikt over een lounge en een ruim terras. Tot de recreatiemogelijkheden behoren een flatscreen-tv, een bar en een zonnedek.

Bella Italia...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Reizen naar het gewest Veneto biedt u de fijnste Grappa, de tiramisú, de zuiverste olijfolie en de beste prosecco's! Deze Noord-Italiaanse streek typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur, de plattelandskeuken, bergen, heuvels, meren, rivierdalen en een stukje kust. Uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. De beroemde operastad Verona komt op een goede tweede plaats.

Het welvarende Emilia-Romagna karakteriseert zich met pareltjes van steden als Parma, Modena en Bologna. Het culturele aanbod maakt het reizen naar deze streek zeer de moeite waard. In Bologna staat Europa's oudste universiteit en de stad werd in het jaar 2000 uitgeroepen tot Europese cultuurstad. Voor levensgenieters is dit de ideale streek! Topproducten zoals spaghetti bolognese, parmaham, mortadella, balsamico en parmezaanse kaas komen hier vandaan. Vooral in Bologna is de keuken wel aan de stevige kant, maar een glas fris bruisende Lambrusco rosé erbij maakt alles goed.

De regio Toscane ligt bijna in het midden van Italië en herbergt enkele wereldberoemde en oude steden als Florence, Pisa, Lucca en Siena. Mede doordat Toscane over meer dan 120 natuurreservaten beschikt, wordt het gebied vaak tot het mooiste van Italië gezien. Het klimaat is er bijzonder goed met warme zomers en milde winters. Vanwege de historie en het ontstaan van de Italiaanse renaissance in de 14e eeuw, zijn het vooral de oude steden die veel toeristen trekken.

Italië verwelkomt u!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips