Style in Travel

Langs de schatten van Palladio

Dagrogramma

Dag 1: Ochtendvlucht naar Venetië. We komen rond lunchtijd aan in Vicenza. Na de lunch maken we een stadswandeling door Vicenza, dé stad van Palladio. We bezoeken het wereldberoemde Teatro Olympico

Dag 2: In het plaatsje Bassano del Grappa maken we een korte wandeling en bewonderen we de middeleeuwse houten brug van Palladio over de rivier de Brenta. Daarna gaan we naar de Villa Barbaro in Maser. Het is één van Palladio’s mooiste villa’s met fresco’s van Paolo Veronese, die het landleven verheerlijken. We bezoeken tot slot de Villa Emo in Frazolo. De Emo’s verbouwden mais in plaats van rijst, een grote innovatie in die tijd, en gelden als de uitvinders van de polenta. De fresco’s in de Villa Emo hebben de huwelijkse (on)trouw als thema. Lunch bij de Villa Barbaro met een kleine wijnproeverij.

Dag 3: Op weg naar Venetië bezoeken we eerst Villa Malcontenta. De Villa is een voorbeeld van een zgn. tempel-villa en sinds kort weer in het bezit van de familie Foscari. In de fresco’s zijn veel verhalen uit de oudheid terug te vinden. In Venetië worden we rondgeleid op het eiland San Giorgio Maggiore, waar Palladio de kerk ontwierp. Daar is het levensgrote schilderij van Veronese te bewonderen, dat de bruiloft van Kana voorstelt. We bezoeken daarna op Guidecca de kerk Il Redentore, een van de zogenaamde ‘pestkerken’ van de stad.

Dag 4: We maken een tocht door de Colli Euganei, het prachtige heuvellandschap ten zuiden van Padua. De eerste stop is Monselice. Vanaf het plein wandelen we langs de berg en de 7 kapelletjes naar de villa Duodo bovenop de berg. Hier genieten we van het prachtige uitzicht. We rijden door naar de tuin van Villa Barbarigo in Valsanzibio . Dit is een van de mooiste tuinen uit de Renaissance in Italië. Er is veel te zien “ter leering ende vermaek”. We bezoeken het huis van Petrarca in Arqua Petrarca. Petrarca was een belangrijke grondlegger van de Renaissance. In zijn huis verheerlijkte hij het buitenleven en zijn geliefde Laura. Lunch bij agriturismo La Valetta (bij de Villa la Rotonda) In de middag bezoeken we de beroemde Villa la Rotonda en de Villa Valmarana in Nani, beide gelegen iets buiten Vicenza. De Villa La Rotonda geldt als het topstuk van Palladio en is uniek door zijn vier tempelfronten. In de Villa Valmarana zijn prachtige fresco’s van vader en zoon Tiepolo te bewonderen.

Dag 5: Op het programma staat een stadswandeling met o.m. een bezoek aan Capella dei Scrovegni met de prachtige fresco’s van Giotto uit het begin van de veertiende eeuw. In het Palazzo della Ragione zullen we zien waar de vader van Palladio aangifte deed van de geboorte van zijn zoon. We zien er ook de slinger van Foucault; een eerbetoon aan Galileo Galilei die één van de beroemdste hoogleraren van de universiteit uit deze stad was. Lunch op het marktplein van Padua. Middag terugvlucht naar Amsterdam.

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Langs de schatten van Palladio

Ligging

Palazzo Scamozzi ligt in Vicenza, op 2 km van het stadsmuseum, en beschikt over kamers met airconditioning en een bar. De accommodatie ligt op ongeveer 300 m van de Basilica Palladiana, op 700 m van het Olympisch Theater en op 300 m van het Palazzo del Monte di Pietà. De accommodatie biedt een 24-uursreceptie, roomservice en een bagageopslag.
KL1653 | 23 maart 2021 Amsterdam-Venetie | 09:40-11:30
KL1656 | 27 maart 2021 Venetie-Amsterdam | 17:55-19:55
blq-groups

Groepsreizen Italie

Groepsreizen naar Italie

Style in Travel heeft een speciale afdeling voor 'Groepsreizen en Incentives'. Groepsreizen op maat samengesteld voor grote en kleine gezelschappen.

De afgelopen jaren mochten wij reeds speciale maatwerk reizen organiseren voor uiteenlopende groepen. Op aanvraag sturen wij u een reisvoorstel voor uw groepsreis. Uiteraard vult u uw reis geheel naar eigen wens in. Indien gewenst komen we bij u langs voor een vrijblijvend gesprek of advies.

Style in Travel organiseert ook bijzondere groepsreizen 'op inschrijving'. Zo bieden wij op dit moment diverse culinaire reizen, en culturele reizen aan.

Direct en online boekbaar.

fly-drives-italie-2021

Italie

Italië is het land waar de zon, zee, een enorme rijkdom aan cultuur, schitterende natuur en een uitstekende gastronomie samen komen. Iedereen kan zijn of haar hart ophalen in dit prachtige land.

Natuur..

In heel Italië vindt u prachtige natuurgebieden, nationale parken, berglandschappen, valleien, riviertjes en uiteraard de mooie wijngaarden en kuststreken. Het is een genot om u te verplaatsen met de auto. U zal ongetwijfeld regelmatig onderweg stoppen om te genieten van een indrukwekkend panoramisch vergezicht.

..en cultuur!

Italië is bij uitstek het land van de cultuur en historie. Rome wordt vaak een groot openluchtmuseum genoemd, maar dit geldt eigenlijk voor heel het land. In elke plaats, van grote stad tot klein dorp, is iets te zien of te beleven. U vindt in Italië kunst en cultuur van alle tijden, van honderden jaren voor Christus tot de moderne werken van nu. Struin over de ontelbare pleintjes met prachtige fonteinen en beelden. Bezoek de indrukwekkende Romeinse kerken, ontdek de Renaissance, herbeleef de Romeinse tijd of juist de Middeleeuwen. Laat u verrassen door de geschiedenis van de Etrusken. Vergeet niet om een glaasje van de lokale wijnen te proeven op een heerlijk terras of te midden van de druiventrossen. Elke regio heeft zijn eigen culturele achtergrond die de moeite waard is, maar een ding is zeker. U vindt in iedere regio prachtige bezienswaardigheden, indrukwekkende natuurgebieden en heerlijk eten.

Het eilandleven op Sicilie en Sardinië

Het is moeilijk om de charme van Sicilië te weerstaan. Ontdek de historische steden, herleef de geschiedenis en laat u verrassen door de veelzijdige culturele invloeden. Daal af in de groene valleien en kom even tot rust in de dorpjes gelegen op de heuveltoppen. Uiteraard kunt u de reis afsluiten met een verblijf aan een van de heerlijke stranden die het eiland rijk is. Sardinië heeft niet alleen prachtige stranden, u vindt hier ook  natuurgebieden met name in het binnenland en een historie beïnvloed door verschillende culturen. Villasimius, Costa Smeralda, Orosei en de kustlijn met ongerepte stranden en een zee met een heerlijke temperatuur, alles tezamen de ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring. 


Uitgebreider aanbod reizen naar Italie
Op deze website vindt u onze populairste reizen naar Italie. Een uitgebreid aanbod van individuele reizen naar Italië vindt u bij onze Italie-specialisten van Intermezzo Travels en Fundadore Travels. Kijk op de websites of vraag onze Italië-kenners om een reis op maat

Reissom:
EUR 1.389,- per persoon

Toeslag 1-persoonskamer:
EUR 180,- per persoon


Inbegrepen:
- Vlucht Amsterdam – Venetië v.v. met handbagage
- 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
- Vervoer in een luxe touringcar gedurende de hele reis
- Dagkaart watertaxi Venetië
- Alle entrees (€ 150 per persoon)
- Reisbegeleiding
- Programma
- Voorbereidende lezing


Niet inbegrepen:
- ruimbagage
- persoonlijke uitgaven
- verzekeringen
- city taks in het hotel, ter plaatse te betalen (Eur 2,50 per persoon per nacht)
- administratiekosten t.w. EUR35 per boeking 
- bijdrage Calamiteitenfonds, t.w. EUR 2,50 per boeking (max 9 op een certificaat)

Langs de schatten van Palladio
Een vijfdaagse rondreis door de Veneto: 23-27 maart 2021 o.l.v. Caf van Kempen 

De beroemde Italiaanse architect Andrea Palladio (1508-1580) greep in zijn ontwerpen terug op de klassieke Romeinse architectuur. Hij ontwikkelde een eigen stijl die werd gekenmerkt door eenvoud, harmonie en symmetrie. Palladio ontwierp stadspaleizen, openbare gebouwen en kerken maar waar hij vooral bekendheid mee verwierf is met het ontwerp van een reeks uitzonderlijke villa's voor Venetiaanse kooplieden en het 'Teatro Olympico' in Vicenza. Zijn bouwstijl kreeg wereldwijd brede navolging en mondde uit in een eigen stroming: het Palladianisme als tegenhanger van de uitbundige barok. Veel van Palladio's bouwwerken behoren nu tot het cultureel erfgoed van Unesco. Ze zijn met name te vinden in de Veneto, het achterland van Venetië en in Vicenza, hét centrum van Palladio. In ons land zijn het paleis op de Dam en het Mauritshuis op zijn bouwstijl geïnspireerd. In een vijfdaagse excursie reizen we langs vele schatten van Palladio. Niet alleen de meesterwerken van de architect zelf komen aan bod maar ook de opdrachtgevers, de fresco's en de tuinen. Dit alles wordt in het licht van de Renaissance en de geschiedenis van Venetië geplaatst. We rijden door prachtige landschappen, lunchen op mooie plekken en maken het leven nog aangenamer door wat proeverijen her en der. We verblijven de gehele periode in Vicenza. Van hieruit maken we per bus tochten in de omgeving en bezoeken we de steden Venetië en Padua.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt