Style in Travel

8-daagse Flydrive Beste van Jordanie v.a. Brussel

Bezoek Jordanië zeer voordelig met Ryanair vanaf Brussel

De reis begint in de hoofdstad Amman, waar u wordt opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging. U ontvangt een informatiepakket en haalt de huurauto op. De eerste twee nachten verblijft u in Amman. Amman is een stad met een fascinerende geschiedenis. Als de tijd het toelaat kunt u een bezoek brengen aan de oude citadel, gelegen op de Jebel al-Qala’a, de hoogste berg van de stad.

Op de tweede dag maakt u vanuit Amman een uitstapje naar Um Qais, de overblijfselen van de oude stad Gadara. Um Qais is gelegen in de heuvels boven de Jordaan-vallei. U heeft er een prachtig uitzicht over het Meer van Tiberias en de Golanvlakte. Ook kunt u een bezoek brengen aan Jerash, een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. U vindt er de indrukwekkende overblijfselen van tempels en kunt er nog wandelen over de oude hoofdstraat, de Cardo Maximus.

De volgende bestemmming is Madaba, waar u het kerkje met de beroemde Byzantijnse mozaieken kunt bezoeken. Mount Nebo is gelegen aan de Dode Zee. Volgens overlevering heeft Mozes hier een blik op het Beloofde Land kunnen werpen. U heeft er een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en de Dode Zee. Na een stop in Kerak, met het imposante kruisvaarderskasteel, arriveert u in Petra voor 2 overnachtingen.

Op dag 4 staat een van de 7 wereldwonderen op het programma! U besteedt de hele dag in Petra!  Via de indrukwekkende toegangsweg, door een nauwe kloof tussen torenhoge roze-rode rotswanden, bereikt u de oude hoofdstad van de Nabateeërs. De stad, uitgehouwen in de rotsen, biedt een mysterieuze aanblik. U kunt hier eenvoudig de hele dag doorbrengen, struinend langs de tempels, graven, theaters en heilige altaren.

Na alle indrukken kunt u heerlijk bijkomen aan het strand van Aqaba, voordat u op dag 6 doorreis naar Wadi Rum. Dit haast buitenaardse landschap heeft niet voor niets als bijnaam "Maanvallei". U overnacht hier midden in de woestijn in een eenvoudige bedoeïenentent met eigen douche en toilet.

Als laatste staat een overnachting in een heerlijk strandhotel aan de Dode Zee op het programma.

Route:
Dag 1: Aankomst Amman (ophalen huurauto)
Dag 2: Amman - Um Qais - Jerash - Amman
Dag 3: Amman - Madaba - Mount Nebo - Kerak - Petra
Dag 4: Petra
Dag 5: Petra - Aqaba
Dag 6: Aqaba - Wadi Rum
Dag 7: Wadi Rum - Dode Zee
Dag 8: Dode Zee - terugreis vanuit Amman

N.B. In verband met de grote populariteit van Petra zijn de hotels hier regelmatig volgeboekt. Indien overnachting nabij Petra voor u niet mogelijk is, zullen wij voor u een aangepaste route reserveren, waarbij u onderweg Petra bezoekt.

Het beste van Jordanie

Bijzonderheden

4* hotels:
 • Amman: Sulaf Luxury Hotel of gelijkwaardig
 • Petra: Petra Moon of gelijkwaardig
 • Aqaba: Sol Y Mar Beau Rivage Hotel of gelijkwaardig
 • Wadi Rum : Rayaheb Camp
 • Dode Zee: Dead Sea Spa of gelijkwaardig
 • Het Beste van Jordanie 3*

  Bijzonderheden

  3* hotels:
 • Amman: Liwan Hotel of gelijkwaardig
 • Petra: Edom Hotel of gelijkwaardig
 • Aqaba: Al Qidra Hotel of gelijkwaardig
 • Wadi Rum : Hillawi Camp of Rahayeb Camp
 • Dode Zee: Dead Sea Spa Resort of gelijkwaardig
 • jor-petra3

  Jordanie

  Ontdek het fascinerende land Jordanië, een land dat duizenden-jarenlang een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de regio. Vele veroveraars hebben er hun sporen achtergelaten, van de oude Romeinen en de Ottomanen, tot de Europese Kruisvaarders. Overheersers die een overvloed aan bouwwerken achterlieten; rijk gedecoreerde kerken, grootste kruisvaarderskastelen, forten in de woestijn en als absoluut hoogtepunt de "Verloren Stad" Petra. Ga met Style in Travel op vakantie in Jordanië en loop langs de indrukwekkende staaltjes bouwkunst van de Nabateeërs in Petra, wandel door de wadis (valleien) van het Dana Nature Reserve en drink een kopje koffie met de Bedoeïenen. Tijdens al onze reizen slaapt u ook een nacht onder de sterrenhemel in een tentenkamp in de woestijn van Wadi Rum.

  Ondanks de turbulente geschiedenis, is Jordanië vandaag de dag een veilig en stabiel land, waar u goed zelf een flydrive kunt maken met een huurauto. Wilt u liever niet zelf rijden, dan kunt u bij ons ook terecht voor een autoreis met chauffeur. Waar u ook voor kiest, u zult versteld staan van de grote variatie aan ervaringen. Want hoewel de uitgestrekte woestijn voor een groot deel het landschap bepaald, vindt u er ook de zoutvelden langs de Dode Zee en de koraalriffen van de Gofl van Aqaba. U kunt een rondreis door Jordanië dan ook uitstekend combineren met een ontspannen verblijf aan de Dode Zee of in de badplaats Aqaba.

  Op deze website vindt u enkele voorbeelden van onze reizen naar Jordanië. Wilt u langer of korter verblijven of een reis op maat samenstellen, neem dan contact met ons op. Wij stellen graag in overleg met u die reis samen die volledig aan uw wensen voldoet. 

  Amman
  Amman, de hoofstad van Jordanië is een levendige stad, gebouwd op zeven heuvels. Op diverse plaatsen in deze moderne stad zijn de sporen van de oude geschiedenis nog zichtbaar. Midden in het centrum liggen de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De citadel, die uitkijkt over de stad is, een bewijs van de vele beschavingen die hun stempel op Jordanië hebben gedrukt. Het is een interessante verzameling van ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Omajjadentijd. Hier vindt u ook het Archeologisch Museum, waar u onder andere de Dode-Zeerollen kunt bewonderen.

  Jerash
  Vanuit Amman kunt u een dagtocht maken naar Jerash, een van de best bewaard gebleven steden van de Dekapolis, het tienstedenverbond uit het begin van de jaartelling.  U kunt hier wandelen over het, met zuilen omzoomde, marktplein en over de keienstraten, waar de sporen van de Romeinse karren nog zichtbaar zijn. Aan de rand van Jerash ligt de Tempel van Artemis.

  Umm Qais
  Vlakbij Jerash ligt Umm Qais, daterend uit dezelfde periode als Jerash. Boven op de Romeinse overblijfselen vindt u hier ook overblijfselen van een Ottomaans dorp uit de late 19e eeuw. Hoogtepunt van Umm Qais is echter de ligging, bovenop een heuvel met weids uitzicht over het Meer van Tiberias en de Jordaanvallei.

  Aqaba
  De havenstad Aqaba is gelegen aan de gelijknamige Golf. Het milde klimaat maakt van Aqaba, ook in de herfst, winter en lente, een populaire strandbestemming.Er is veel te doen en te zien in Aqaba, maar de grootste aantrekkingskracht ligt toch wel in het koraalfrif voor de kust; een van de beste duik- en snorkelspots ter wereld. Een bijzonder detail is dat deze badplaats de Rode Zee 'deelt' met de badplaats Eilat, gelegen in het buurland Israël, enTaba, gelegen in Egypte.
   
  Petra
  Een bezoek aan het wereldwonder Petra mag natuurlijk niet ontbreken! Via de indrukwekkende toegangsweg, door een nauwe kloof en tussen torenhoge roze-rode rotswanden, bereikt u de oude hoofdstad van de Nabateeërs. De Nabateeërs lieten zich graag inspireren door Romeinse, Griekse en Egyptische bouwstijlen. Duizenden jaren lagen de schatten van Petra verborgen in de woestijn.
  De stad, uitgehouwen in de rotsen, biedt een mysterieuze aanblik. U kunt hier eenvoudig de hele dag doorbrengen, struinend langs de tempels, graven, theaters en heilige altaren.
   
  Wadi Rum
  Wadi Rum heeft een boeiend maanlandschap met oude rivierbeddingen, steile bergwanden en veelkleurige pasteltinten. Er is een oude Nubische tempel en u vindt er inscripties en oude waterwerken die aangeven dat dit gebied in vroeger tijden bewoond is geweest. U kunt het landschap verkennen tijdens een tocht per 4WD. Tijdens al onze reizen overnacht u in een  tentenkamp (de eenvoudige of de luxe variant) temidden van dit indrukwekkende landschap. Een geweldige ervaring!

  Madaba
  Het plaatsje Madaba was vroeger een belangrijk religieuscentrum en is vandaag de dag een gezellig marktplaatsje waar de grootste populatie Christenen van Jordanië woont. Dat ziet u terug in verscheidene kerken met heldere mozaïeken, die pas begin 19e eeuw zijn herontdekt. De grootste en kleurrijkste mozaïeken vindt u in de St. George Church en het Madaba Archeologisch Park, gelegen net buiten het centrum.

  Mount Nebo en de Dode Zee
  Aan de oevers van de Dode Zee ligt Mount Nebo, de plek waar volgens overlevering Mozes het Beloofde Land heeft gezien. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei, de Dode Zee en bij helder weer kunt u Jeruzalem zien.  De hotels welke aan de Dode Zee liggen zijn bij uitstek geschikt om te relaxen. Geniet van de faciliteiten in de heerlijke strandhotels en vergeet niet te 'zwemmen' in de Dode Zee.

  jor-amman4

  Amman

  Amman, de hoofstad van Jordanië is een levendige stad, gebouwd op zeven heuvels. Op diverse plaatsen in deze moderne stad zijn de sporen van de oude geschiedenis nog zichtbaar. Midden het centrum liggen de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De citadel, die uitkijkt over de stad is, een bewijs van de vele beschavingen die hun stempel op Jordanië hebben gedrukt. Het is een interessante verzameling van ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Omajjadentijd. Hier vindt u ook het Archeologisch Museum, waar onder andere de Dode-Zeerollen zijn tentoongesteld.

  Vanuit Amman kunt u een dagtocht maken naar Jerash, een van de best bewaard gebleven steden van de Dekapolis, het tienstedenverbond uit het begin van de jaartelling.  U kunt hier wandelen over het,  met zuilen omzoomde, marktplein en over de keienstraten, waar de sporen van de Romeinse karren nog zichtbaar zijn. Aan de rand van Jerash ligt de Tempel van Artemis. Vlakbij Jerash ligt Umm Qais, uit dezelfde periode. Boven op de Romeinse overblijfselen vindt u hier ook overblijfselen van een Ottomaans dorp uit de late 19e eeuw. Hoogtepunt van Umm Qais is echter de ligging, bovenop een heuvel met weids uitzicht over het Meer van Tiberias en de Jordaanvallei.

  Aqaba+General+4

  Aqaba

  De havenstad Aqaba is gelegen aan de gelijknamige Golf. Het milde klimaat maakt van Aqaba, ook in de herfst, winter en lente, een populaire strandbestemming.Er is veel te doen en te zien in Aqaba, maar de grootste aantrekkingskracht ligt toch wel in het koraalfrif voor de kust; een van de beste duik- en snorkelspots ter wereld. 

   

   

  jor-petra2

  Petra

  Al heeft u vast al veel beelden van Petra gezien, niets kan u voorbereiden op de eerste keer dat u voor het eerst de smalle kloof van de Siq verlaat en oog in oog staat met het indrukwekkende bouwwerk van de Schatkamer (Khaznah). Petra werd ooit gebouwd door de Nabateeërs, die grote rijkdom verkregen door de controle op de karavaanroutes. Duizenden jaren lagen de schatten van Petra verborgen in de woestijn. Vandaag de dag kunt u er wandelen langs bijzondere gebouwen. De Nabateeërs lieten zich graag inspireren door Romeinse, Griekse en Egyptische bouwstijlen.Niet voor niets is Petra een van de Zeven Wereldwonderen.

  jor-wadi-rum-3

  Wadi Rum

  Hoge zandstenen rotsen in de meest bijzondere vormen torenen er uit boven het woestijnlandschap. Valleien bieden u er schaduw in de middagzon, terwijl in de wanden  oude inscripties getuigen van het rijke verleden, toen handelaars het weidse landschap doorkruisten.U kunt het landschap verkennen tijdens een tocht per 4WD (inbegrepen bij onze reizne indien u kiest voor een reis met auto met chauffeur). Tijdens al onze reizen overnacht u in een eenvoudig tentenkamp midden in dit indrukwekkende landschap, zodat u het leven in de woestijn optimaal kunt ervaren.  

   

  .

  Inbegrepen:
  - Vlucht Brussel - Amman en v.v. met Ryanair
  - luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffingen
  - 7 overnachting op basis van logies/ontbijt*
  - diner tijdens verblijf in Wadi Rum
  - 8 etmalen autohuur categorie Midsize, inclusief ongelimiteerde kilometers en CDR-verzekering (eigen risico JOD 150 per gebeurtenis)

  *Verblijf op basis van Halfpension is optioneel beschikbaar. Dit kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen.

  Niet inbegrepen:
  - overige maaltijden
  - entreegelden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  2018 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt