Style in Travel

8-daagse Flydrive Ontdek Jordanie

Ontdek de hoogtepunten van Jordanie, inclusief 4 overnachtingen bij het strand

De reis begint in de hoofdstad Amman, waar u wordt opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging. U ontvangt een informatiepakket en wordt naar uw hotel gebracht. De eerste twee nachten verblijft u in Amman. Amman is een stad met een fascinerende geschiedenis. Als de tijd het toelaat kunt u nog een bezoek brengen aan de oude citadel, gelegen op de Jebel al-Qala’a, de hoogste berg van de stad.

Op de tweede dag wordt u huurauto afgeleverd bij het hotel. Als u wilt kunt u een uitstapje maken naar Um Qais, met de overblijfselen van de oude stad Gadara. Um Qais is gelegen in de heuvels boven de Jordaan-vallei. U heeft er een prachtig uitzicht over het Meer van Tiberias en de Golanvlakte. Ook kunt u een bezoek brengen aan Jerash, een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. U vindt er de indrukwekkende overblijfselen van tempels en kunt er nog wandelen over de oude hoofdstraat, de Cardo Maximus.
Op dag 3 rijdt u naar Aqaba. Onderweg kunt u een stop maken in Madaba, waar u het kerkje met de beroemde Byzantijnse mozaieken kunt bezoeken. Mount Nebo is gelegen aan de Dode Zee. Volgens overlevering heeft Mozes hier een blik op het Beloofde Land kunnen werpen. U heeft er een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en de Dode Zee. In Kerak kunt u het imposante kruisvaarderskasteel bezoeken. In de namiddag arriveert u in Aqaba, waar u 2 nachten bij het strand verblijft. Op dag 5 staat een van de 7 wereldwonderen op het programma! U besteedt de hele dag in Petra! Via de indrukwekkende toegangsweg, door een nauwe kloof tussen torenhoge roze-rode rotswanden, bereikt u de oude hoofdstad van de Nabateeërs. De stad, uitgehouwen in de rotsen, biedt een mysterieuze aanblik. U kunt hier eenvoudig de hele dag doorbrengen, struinend langs de tempels, graven, theaters en heilige altaren. Na deze ervaring rijdt u naar Wadi Rim voor overnachting. Dit haast buitenaardse landschap heeft niet voor niets als bijnaam ‘Maanvallei’.Wederom een bijzondere ervaring want u overnacht hier midden in de woestijn in een eenvoudige bedoeïenentent met eigen douche en toilet. 

De laatste 2 nachten kunt u ontspannen bij de Dode Zee, voordat u terugrijdt naar de luchthaven van Amman.

Route:
Dag 1: Aankomst Amman
Dag 2: Amman - Um Qais - Jerash - Amman
Dag 3: Amman - Aqaba
Dag 4: Aqaba
Dag 5: Aqaba - Petra - Wadi Rum
Dag 6: Wadi Rum - Dode Zee 
Dag 7: Dode Zee
Dag 8: Dode Zee - Amsterdam

N.B. In verband met de grote populariteit van Petra zijn de hotels hier regelmatig volgeboekt. Tijdens deze mooie reis ziet het alle hoogtepunten van Jordanië. U kunt een hele dag in Petra besteden.

Ontdek Jordanie

3* hotels:
Amman: Regency Palace of gelijkwaardig
Aqaba: Raed Hotel of gelijkwaardig
Wadi Rum: Hillawi Camp of gelijkwaardig
Dode Zee: Grand East of gelijkwaardig

Bijzonderheden

3* hotels:
  • Amman: Regency Palace of gelijkwaardig

  • Aqaba: Raed Hotel of gelijkwaardig

  • Wadi Rum: Hillawi Camp of gelijkwaardig

  • Dode Zee: Grand East of gelijkwaardig

Ontdek Jordanie

4* hotels:
Amman: Regency Palace of gelijkwaardig
Aqaba: La Costa Hotel of gelijkwaardig
Wadi Rum: Hillawi Camp of gelijkwaardig
Dode Zee: Ramada Dead Sea of gelijkwaardig

Bijzonderheden

4* hotels:
  • Amman: Regency Palace of gelijkwaardig

  • Aqaba: La Costa Hotel of gelijkwaardig

  • Wadi Rum: Hillawi Camp of gelijkwaardig

  • Dode Zee: Ramada Dead Sea of gelijkwaardig

jor-amman4

Amman

Amman, de hoofstad van Jordanië is een levendige stad, gebouwd op zeven heuvels. Op diverse plaatsen in deze moderne stad zijn de sporen van de oude geschiedenis nog zichtbaar. Midden het centrum liggen de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De citadel, die uitkijkt over de stad is, een bewijs van de vele beschavingen die hun stempel op Jordanië hebben gedrukt. Het is een interessante verzameling van ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Omajjadentijd. Hier vindt u ook het Archeologisch Museum, waar onder andere de Dode-Zeerollen zijn tentoongesteld.

Vanuit Amman kunt u een dagtocht maken naar Jerash, een van de best bewaard gebleven steden van de Dekapolis, het tienstedenverbond uit het begin van de jaartelling.  U kunt hier wandelen over het,  met zuilen omzoomde, marktplein en over de keienstraten, waar de sporen van de Romeinse karren nog zichtbaar zijn. Aan de rand van Jerash ligt de Tempel van Artemis. Vlakbij Jerash ligt Umm Qais, uit dezelfde periode. Boven op de Romeinse overblijfselen vindt u hier ook overblijfselen van een Ottomaans dorp uit de late 19e eeuw. Hoogtepunt van Umm Qais is echter de ligging, bovenop een heuvel met weids uitzicht over het Meer van Tiberias en de Jordaanvallei.

Aqaba+General+4

Aqaba

De havenstad Aqaba is gelegen aan de gelijknamige Golf. Het milde klimaat maakt van Aqaba, ook in de herfst, winter en lente, een populaire strandbestemming.Er is veel te doen en te zien in Aqaba, maar de grootste aantrekkingskracht ligt toch wel in het koraalfrif voor de kust; een van de beste duik- en snorkelspots ter wereld. 

 

 

jor-petra2

Petra

Al heeft u vast al veel beelden van Petra gezien, niets kan u voorbereiden op de eerste keer dat u voor het eerst de smalle kloof van de Siq verlaat en oog in oog staat met het indrukwekkende bouwwerk van de Schatkamer (Khaznah). Petra werd ooit gebouwd door de Nabateeërs, die grote rijkdom verkregen door de controle op de karavaanroutes. Duizenden jaren lagen de schatten van Petra verborgen in de woestijn. Vandaag de dag kunt u er wandelen langs bijzondere gebouwen. De Nabateeërs lieten zich graag inspireren door Romeinse, Griekse en Egyptische bouwstijlen.Niet voor niets is Petra een van de Zeven Wereldwonderen.

jor-wadi-rum-3

Wadi Rum

Hoge zandstenen rotsen in de meest bijzondere vormen torenen er uit boven het woestijnlandschap. Valleien bieden u er schaduw in de middagzon, terwijl in de wanden  oude inscripties getuigen van het rijke verleden, toen handelaars het weidse landschap doorkruisten.U kunt het landschap verkennen tijdens een tocht per 4WD (inbegrepen bij onze reizne indien u kiest voor een reis met auto met chauffeur). Tijdens al onze reizen overnacht u in een eenvoudig tentenkamp midden in dit indrukwekkende landschap, zodat u het leven in de woestijn optimaal kunt ervaren.  

 

.

Inbegrepen bij de reis in 3-sterren hotels:
- Vlucht naar Amman en v.v.
- luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffingen
- 2 overnachtingen op basis van logies in Amman, 5 overnachtingen op basis van logies/ontbijt*
- diner tijdens verblijf in Wadi Rum
- 8 etmalen autohuur categorie Midsize, inclusief ongelimiteerde kilometers en CDR-verzekering (eigen risico JOD 150 per gebeurtenis)
- transfer van de luchthaven naar het hotel in Amman

Inbegrepen bij de reis in 4-sterren hotels:
- Vlucht naar Amman en v.v.
- luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstofheffingen
- 7 overnachtingen op basis van logies/ontbijt*
- diner tijdens verblijf in Wadi Rum
- 8 etmalen autohuur categorie Midsize, inclusief ongelimiteerde kilometers en CDR-verzekering (eigen risico JOD 150 per gebeurtenis)
- transfer van de luchthaven naar het hotel in Amman
*Verblijf op basis van Halfpension is optioneel beschikbaar. Dit kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen.

Niet inbegrepen:
- overige maaltijden
- entreegelden
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- persoonlijke uitgaven
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt