Style in Travel

Stedenspecial: Fascinerend Amman

Stedenspecial Amman Exclusieve aanbieding, inclusief overnachting in 5-sterren hotel.

Bij aankomst in Amman wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. De rest van uw verblijf kunt u naar eigen wens invullen. Verken Amman op eigen
gelegenheid of stel uw eigen arrangement samen met onze optionele excursies. Amman, de hoofstad van Jordanië is een levendige stad, gebouwd op zeven heuvels. Op diverse plaatsen in deze moderne stad zijn de sporen van de oude geschiedenis nog zichtbaar. Midden het centrum liggen de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De citadel, waarvandaan u een prachtig uitzicht hefet over de stad, is een bewijs van de vele beschavingen die hun stempel op Jordanië hebben gedrukt. Het is een interessante verzameling van ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Omajjadentijd. Hier vindt u ook het Archeologisch Museum, waar onder andere de Dode-Zeerollen zijn tentoongesteld.

Optionele excursies:

Stadstour Amman en de Romeinse ruines van Jerash
U maakt een 2-uur durende stadstour door Amman en bezoekt onder andere het Archeologisch Museum, de citadel, de King Abdullah I moskee en het Amfitheater. Vervolgens rijdt u naar Jerash, een van de best bewaard gebleven steden van de Dekapolis, het tienstedenverbond uit het begin van de jaartelling.  U kunt hier wandelen over het, met zuilen omzoomde, marktplein en over de keienstraten, waar de sporen van de Romeinse karren nog zichtbaar zijn. Aan de rand van Jerash ligt de Tempel van Artemis. . U brengt ca. 2 uur door in Jerash. Inclusief de ttransfers

Excursie Dode Zee inclusief lunch
Maak een ontspannen uitstapje naar de Dode Zee. U verblijft ca. 3 uur in een 4-sterrenhotel aan de Dode Zee, waar u voldoende tijd heeft om te zwemmen. Lunch en hoteltransfers zijn inbegrepen.

Dagexcursie Petra
Vanuit uw hotel in Amman rijdt naar Petra, de oude hoofdstad van de Nabateeërs, Petra.  Geudrende twee uur krijgt u uitleg van een lokale gids. Al heeft u vast al veel beelden van Petra gezien, niets kan u voorbereiden op de eerste keer dat u voor het eerst de smalle kloof van de Siq verlaat en oog in oog staat met het indrukwekkende bouwwerk van de Schatkamer (Khaznah). Petra werd ooit gebouwd door de Nabateeërs, die grote rijkdom verkregen door de controle op de karavaanroutes. Duizenden jaren lagen de schatten van Petra verborgen in de woestijn. Vandaag de dag kunt u er wandelen langs bijzondere gebouwen. De Nabateeërs lieten zich graag inspireren door Romeinse, Griekse en Egyptische bouwstijlen. Niet voor niets is Petra een van de Zeven Wereldwonderen. Inclusief hoteltransfers

De Woestijnkastelen
Verspreid over de woestijn ten oosten en zuiden van Amman vindt u diverse woestijnkastelen. Het merendeel van deze kastelen en forten werd gebouwd in de 7e en 8e eeuw in opdracht van de Omajjadendynastie. De meeste kastelen en forten liggen langs oude handelsroutes. Tijdens deze excursie bezoekt u Al Kharraneh Castle, Amra Castle en Al Azraq Castle. Inclusief hoteltransfers.
 

Regency Palace Hotel Amman

Ligging

Vanaf het vijfsterren Regency Palace Hotel heeft u een prachtig uitzicht over Amman. Het hotel heeft een goede ligging, op korte afstand van winkels en vele bezienswaardigheden. De ruime kamers zijn voorzien van alle comfort, inclusief gratis WiFi. Uniek is het dakterras met zwembad en de hippe U Roof Lounge. Geniet hier 's avonds, onder het genot van een drankje, van het prachtige uitzicht over de omgeving. Het Regency Palace Hotel heeft daarnaast meerdere restaurants en een welness- en fitnesscentrum met zwembad. Niet voor niets is het Amman Regency Palace Hotel een van onze favoriete hotels in Amman.

Vertrek vanaf Amsterdam of Brussel. Dit arrangement is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten.

Vanaf Amsterdam vliegt u met Transavia of Royal Jordanian naar Amman. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen.

Vanaf Brussel Zaventem vliegt u met Ryanair naar Amman. De vluchttijden worden na het boekingsproces met u gecommuniceerd. Het meest voorkomende schema is:
- Heenreis vertrek in de ochtend of middag
- Terugreis vertrek in de middag of avond

Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden. 
 
Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

jor-amman4

Amman

Amman, de hoofstad van Jordanië is een levendige stad, gebouwd op zeven heuvels. Op diverse plaatsen in deze moderne stad zijn de sporen van de oude geschiedenis nog zichtbaar. Midden het centrum liggen de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De citadel, die uitkijkt over de stad is, een bewijs van de vele beschavingen die hun stempel op Jordanië hebben gedrukt. Het is een interessante verzameling van ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Omajjadentijd. Hier vindt u ook het Archeologisch Museum, waar onder andere de Dode-Zeerollen zijn tentoongesteld.

Vanuit Amman kunt u een dagtocht maken naar Jerash, een van de best bewaard gebleven steden van de Dekapolis, het tienstedenverbond uit het begin van de jaartelling.  U kunt hier wandelen over het,  met zuilen omzoomde, marktplein en over de keienstraten, waar de sporen van de Romeinse karren nog zichtbaar zijn. Aan de rand van Jerash ligt de Tempel van Artemis. Vlakbij Jerash ligt Umm Qais, uit dezelfde periode. Boven op de Romeinse overblijfselen vindt u hier ook overblijfselen van een Ottomaans dorp uit de late 19e eeuw. Hoogtepunt van Umm Qais is echter de ligging, bovenop een heuvel met weids uitzicht over het Meer van Tiberias en de Jordaanvallei.

Inbegrepen:
- Retourvlucht naar Amman vanuit de gekozen luchthaven,
- luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstofheffingen en handbagage,
- overnachtingen in de genoemde accommodatie(s) op basis van logies,
- de transfers bij aankomst en vertrek.

Niet inbegrepen:
- optionele excursies (tijdens boekingsproces bij te boeken)
- ruimbagage aan boord van de vlucht,
- maaltijden gedurende de reis,
- entreegelden,
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering,
- persoonlijke uitgaven,
- reserveringskosten (EUR 35,- per boeking),
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking).

Stedenspecial Amman Exclusieve aanbieding, inclusief overnachting in 5-sterren hotel

Style in Travel biedt u een exclusief arrangement Amman, inclusief overnachting in het vijfsterren Regency Palace Hotel. Verken Amman op eigen gelegenheid. Kies voor een 3-, 4-, 5 of 6-daags arrangement en overnacht in stijl in een fijn hotel in Amman!
 
Vertrek vanaf Amsterdam met Transavia of Royal Jordanian
Vertrek vanaf Brussel met Ryan Air

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt