Style in Travel

Groepsreis: Jordanie o.l.v. Ria Ophof

Dagprogramma

Dag 1: Bij aankomst op de luchthaven van Amman wordt u opgewacht door een medewerker van Style in Travel. De bus staat klaar en brengt u naar uw accommodatie in Amman.

Dag 2: U begint de dag met een bezoek aan het oude Romeinse Gerasa, nu Jerash geheten. Jerash geeft een prachtig beeld van de oude Romeinse bouwkunst. In alle hoeken van de stad vindt u nog prachtige mozaïeken vloeren die getuigen van de welvarendheid van dit Byzantijnse centrum vol met schitterende kerken. U bekijkt hier de zeer goed bewaard gebleven tempels van Artemis en Zeus, evenals de triomfboog van Hadrianus en zijn beroemde zuilengalerij. De hoofdstad Amman strekt zich uit over de zeven beroemde heuvels. U bezoekt in Amman het Romeinse amfitheater, de Citadel en de King Abdullah Moskee. U sluit de af met een bijzonder bezoek aan een wijnboerderij. U krijgt hier een rondleiding waarbij u uitleg krijgt betreffende de poiduktie van de lokale wijn. Natuurlijk is er ook tijd om deze wijn te proeven!

Dag 3: De tocht vandaag voert eerst naar het aan de Dode Zee gelegen Mount Nebo, waar volgens overlevering Mozes het Beloofde Land heeft gezien. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei, de Dode Zee en bij helder weer kunt u Jeruzalem zien. Al snel bereikt u het stadje Madaba. Vroeger een belangrijk religieuscentrum, vandaag de dag een gezellig marktplaatsje waar de grootste populatie Christenen van Jordanië woont. Dat ziet u terug in verscheidene kerken met heldere mozaïeken, die pas begin 19e eeuw zijn herontdekt. De grootste en kleurrijkste mozaïeken vindt u in de St. George Church en het Madaba Archeologisch Park, gelegen net buiten het centrum. U eindigt de dag in Petra.

Dag 4: Petra is de Romeinse naam voor de hoofdstad van de Nabateeërs. De stad ligt in een kloof en is gedeeltelijk uitgehakt in de rotsen. Petra kwam tot grote bloei als knooppunt van verschillende handelsroutes, onder ander die voor wierook, die de stad schatrijk maakten. Het bekendste monument van Petra is de zogenaamde Schatkamer van de Farao (Al Khazneh), met de karakteristieke Corinthische voorgevel en zuilen. Dit gebouw is 28 meter breed en 40 meter hoog en is gebouwd tussen de 1e en de 2e eeuw na Christus. U wandelt door de kloof naar de in de roze-rode rotswanden uitgehouwen oude hoofdstad. Beschermd door onneembare bergen vormde Petra honderden jaren lang de hoofdstad van een machtig rijk. Na afloop van het Petra bezoek brengen we u naar Aqaba.

Dag 5: Dag ter vrije besteding in de badplaats Aqaba aan de Rode Zee.

Dag 6: Van de Rode Zee naar de Dode Zee! Vanuit de badplaats Aqaba rijdt u naar de Wadi Rum woestijn. Wadi Rum heeft een boeiend maanlandschap met oude rivierbeddingen, steile bergwanden en veelkleurige pasteltinten. Er is een oude Nubische tempel en men vindt er inscripties en oude waterwerken die aangeven dat dit gebied in vroeger tijden bewoond is geweest. In Wadi Rum maakt u een jeeptocht per 4wheeldrive jeep. Aansluitend brengen we u naar de Dode Zee.

Dag 7: Een dag in uw heerlijke resort aan de Dode Zee! Geniet van de luxe faciliteiten in dit heerlijke hotel. Het hotel heeft een eigen strand waar u kunt ‘zwemmen’in de Dode Zee, een mooie ervaring! Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen

Dag 8: Vanuit uw hotel aan de Dode Zee brengt de bus u naar Amman luchthaven. U vliegt terug naar Amsterdam.

Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Jordanie o.l.v. Ria Ophof

Ligging

10 - 12 maart: Toledo Hotel in Amman 12 - 13 maart: P. Quattro Hotel in Petra 13 - 15 maart: La Costa Hotel in Aqaba 15 - 17 maart: Holiday Inn Dead Sea Hotel
HV6505 | 10 maart Amsterdam – Amman | 12.15 – 17.55 uur
HV6506 | 17 maart Amman – Amsterdam | 18.50 – 23.05 uur
jor-amman4

Amman

Amman, de hoofstad van Jordanië is een levendige stad, gebouwd op zeven heuvels. Op diverse plaatsen in deze moderne stad zijn de sporen van de oude geschiedenis nog zichtbaar. Midden het centrum liggen de overblijfselen van een Romeins amfitheater. De citadel, die uitkijkt over de stad is, een bewijs van de vele beschavingen die hun stempel op Jordanië hebben gedrukt. Het is een interessante verzameling van ruïnes uit de Romeinse, Byzantijnse en Omajjadentijd. Hier vindt u ook het Archeologisch Museum, waar onder andere de Dode-Zeerollen zijn tentoongesteld.

Vanuit Amman kunt u een dagtocht maken naar Jerash, een van de best bewaard gebleven steden van de Dekapolis, het tienstedenverbond uit het begin van de jaartelling.  U kunt hier wandelen over het,  met zuilen omzoomde, marktplein en over de keienstraten, waar de sporen van de Romeinse karren nog zichtbaar zijn. Aan de rand van Jerash ligt de Tempel van Artemis. Vlakbij Jerash ligt Umm Qais, uit dezelfde periode. Boven op de Romeinse overblijfselen vindt u hier ook overblijfselen van een Ottomaans dorp uit de late 19e eeuw. Hoogtepunt van Umm Qais is echter de ligging, bovenop een heuvel met weids uitzicht over het Meer van Tiberias en de Jordaanvallei.

aqabageneral4

Aqaba

De havenstad Aqaba is gelegen aan de gelijknamige Golf. Het milde klimaat maakt van Aqaba, ook in de herfst, winter en lente, een populaire strandbestemming.Er is veel te doen en te zien in Aqaba, maar de grootste aantrekkingskracht ligt toch wel in het koraalfrif voor de kust; een van de beste duik- en snorkelspots ter wereld. 

 

 

jor-petra2

Petra

Al heeft u vast al veel beelden van Petra gezien, niets kan u voorbereiden op de eerste keer dat u voor het eerst de smalle kloof van de Siq verlaat en oog in oog staat met het indrukwekkende bouwwerk van de Schatkamer (Khaznah). Petra werd ooit gebouwd door de Nabateeërs, die grote rijkdom verkregen door de controle op de karavaanroutes. Duizenden jaren lagen de schatten van Petra verborgen in de woestijn. Vandaag de dag kunt u er wandelen langs bijzondere gebouwen. De Nabateeërs lieten zich graag inspireren door Romeinse, Griekse en Egyptische bouwstijlen.Niet voor niets is Petra een van de Zeven Wereldwonderen.

jor-wadi-rum-3

Wadi Rum

Hoge zandstenen rotsen in de meest bijzondere vormen torenen er uit boven het woestijnlandschap. Valleien bieden u er schaduw in de middagzon, terwijl in de wanden  oude inscripties getuigen van het rijke verleden, toen handelaars het weidse landschap doorkruisten.U kunt het landschap verkennen tijdens een tocht per 4WD (inbegrepen bij onze reizne indien u kiest voor een reis met auto met chauffeur). Tijdens al onze reizen overnacht u in een eenvoudig tentenkamp midden in dit indrukwekkende landschap, zodat u het leven in de woestijn optimaal kunt ervaren.  

 

.

Reissom:
EUR 1195,- per persoon


Toeslag 1-persoonskamer:
EUR 299,- per persoon

Inbegrepen:
-Transavia vlucht Amsterdam-Amman-Amsterdam, inclusief luchthavenbelastingen, brandstoftoeslagen en 10 kilo aan handbagage,
-Vervoer per airconditioned touringcar gedurende de excursiedagen,
-Overnachtingen in standaard tweepersoonskamers, op basis van logies en ontbijt, 
-Dagexcursies op 11, 12, 13, 15 en 16 maart 2020, inclusief de diensten van een Nederlandssprekende gids,
-Wijnproeverij Amman,
-Entree voor Petra,
-Jeeptour (1,5 uur) in Wadi Rum
-Visakosten Jordanië,
-Uitreisbelasting


Niet inbegrepen: 
-ruimbagage
-persoonlijke uitgaven voor drankjes, etc.,
-reis-bagage-ongevallen en/of annuleringsverzekering,
-fooien,
-bijdrage calamiteitenfonds à EUR 2,50 per boeking (max. 9 op een certificaat)
-administratiekosten EUR 35,- per boeking


Minimum aantal deelnemers 20

Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname: 3 weken voor vertrek.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt