Zoek op land, regio of reis

×

Culturele Jordaniëreis onder leiding van Ria Ophof ...

Culturele reis | 8 dagen | Jordanië | 02 - 09 februari 2023

Maak gedurende deze culturele reis kennis met Amman, Jerash, Petra, Aqaba, de Wadi Rum woestijn en de Dode Zee. Een complete reis door indrukwekkend Jordanië!

Vanaf 1395,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 02/02/2023
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 8 dagen | Jordanië | 02 - 09 februari 2023

U start deze reis in de hoofdstad Amman, gelegen op korte afstand van Jerash.Vanuit Amman rijdt u zuidwaarts naar Madaba, waar u het kerkje met de beroemde Byzantijnse mozaïeken bezoekt, en Mount Nebo, gelegen aan de Dode Zee. Een bezoek aan de UNESCO stad Petra mag tijdens deze reis zeker niet ontbreken! Relax in de badplaats Aqaba, bezoek de Wadi Rum woestijn, waarna u de reis eindigt in een fijn hotel aan de Dode Zee. Een gevarieerd en volledig 8-daags programma!

De reis staat onder leiding van drs. Ria Ophof. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Route in het kort

Dag 1: Vlucht Amsterdam - Amman
Dag 2: Amman en Jerash
Dag 3: Amman - Petra
Dag 4: Petra - Aqaba
Dag 5: Aqaba
Dag 6: Aqaba - Wadi Rum - Dode Zee
Dag 7: Dode Zee
Dag 8: Amman - Amsterdam

Inclusief

- Vlucht Amsterdam-Amman-Amsterdam, inclusief handbagage
- Zeven overnachtingen inclusief ontbijt
- Transport gedurende de reis
- Begeleiding van kunsthistorica en drs Ria Ophof
- Begeleiding van Engels- of Nederlandssprekende gidsen
- Visum en entreegelden
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Ruimbagage
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Jordanië!

Rechtstreekse Transavia vlucht vanuit Amsterdam Amman. Bij aankomst op de luchthaven van Amman wordt u opgewacht door een medewerker van Style in Travel. De touringcar staat klaar en brengt u naar uw hotel in Amman.

Dag 2: Amman en indrukwekkend Jerash

Ontbijt in uw hotel.
U begint de dag met een bezoek aan het oude Romeinse Gerasa, nu Jerash geheten. Jerash geeft een prachtig beeld van de oude Romeinse bouwkunst. In alle hoeken van de stad vindt u nog prachtige mozaïeken vloeren die getuigen van de welvarendheid van dit Byzantijnse centrum vol met schitterende kerken. U bekijkt hier de zeer goed bewaard gebleven tempels van Artemis en Zeus, evenals de triomfboog van Hadrianus en zijn beroemde zuilengalerij. De hoofdstad Amman strekt zich uit over de zeven beroemde heuvels. U bezoekt in Amman het Romeinse amfitheater, de Citadel en de King Abdullah Moskee. U sluit de dag af met een bijzonder bezoek aan een wijnboerderij. U krijgt hier een rondleiding waarbij u uitleg krijgt betreffende de produktie van de lokale wijn. Natuurlijk is er ook tijd om deze wijn te proeven!

Dag 3: Op weg naar Petra

Ontbijt in uw hotel.
De tocht vandaag voert eerst naar het aan de Dode Zee gelegen Mount Nebo, waar volgens overlevering Mozes het Beloofde Land heeft gezien. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei, de Dode Zee en bij helder weer kunt u Jeruzalem zien. Al snel bereikt u het stadje Madaba. Vroeger een belangrijk religieuscentrum, vandaag de dag een gezellig marktplaatsje waar de grootste populatie Christenen van Jordanië woont. Dat ziet u terug in verscheidene kerken met heldere mozaïeken, die pas begin 19e eeuw zijn herontdekt. De grootste en kleurrijkste mozaïeken vindt u in de St. George Church en het Madaba Archeologisch Park, gelegen net buiten het centrum. U eindigt de dag in Petra.

Dag 4: Wereldwonder Petra

Ontbijt in uw hotel.
Petra is de Romeinse naam voor de hoofdstad van de Nabateeërs. De stad ligt in een kloof en is gedeeltelijk uitgehakt in de rotsen. Petra kwam tot grote bloei als knooppunt van verschillende handelsroutes, onder ander die voor wierook, die de stad schatrijk maakten. Het bekendste monument van Petra is de zogenaamde Schatkamer van de Farao (Al Khazneh), met de karakteristieke Corinthische voorgevel en zuilen. Dit gebouw is 28 meter breed en 40 meter hoog en is gebouwd tussen de 1e en de 2e eeuw na Christus. U wandelt door de kloof naar de in de roze-rode rotswanden uitgehouwen oude hoofdstad. Beschermd door onneembare bergen vormde Petra honderden jaren lang de hoofdstad van een machtig rijk. Na afloop van het Petra bezoek brengen we u naar Aqaba.

Dag 5: De Rode Zee

Ontbijt in uw hotel.
Een heerlijke dag in de badplaats Aqaba! U maakt vanmorgen een boottocht over de Rode Zee , de lunch is aan boord geregeld!

Dag 6: De indrukwekkende woestijn

Ontbijt in uw hotel.
Van de Rode Zee naar de Dode Zee! Vanuit de badplaats Aqaba rijdt u naar de Wadi Rum woestijn. Wadi Rum heeft een boeiend maanlandschap met oude rivierbeddingen, steile bergwanden en veelkleurige pasteltinten. Er is een oude Nubische tempel en men vindt er inscripties en oude waterwerken die aangeven dat dit gebied in vroeger tijden bewoond is geweest. In Wadi Rum maakt u een jeeptocht per 4wheeldrive jeep. Aansluitend brengen we u naar het hotel aan de Dode Zee.

Dag 7: De Dode Zee

Ontbijt in uw hotel.
Een dag in uw heerlijke resort aan de Dode Zee! Geniet van de luxe faciliteiten in dit heerlijke hotel. Het hotel heeft een eigen strand waar u kunt ‘zwemmen’ in de Dode Zee, een mooie ervaring!

Dag 8: Terug naar Nederland

Ontbijt in uw hotel.
Vanuit uw hotel aan de Dode Zee brengt de bus u naar Amman luchthaven. U vliegt met een rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.

Overnachtingen | 8-daagse cultuurreis

2 nachten, 4* Hotel Arena Space, Amman
2 nachten, 4* Hotel Petra Canyon, Petra
1 nacht, 4* Baity Boutiek Hotel, Aqaba
2 nachten, 4* Holiday Inn Dead Sea Resort, Dode Zee

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Amman, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Transavia.

Donderdag 02 februari 2023 Amsterdam - Amman 13:45-19:25
Donderdag 09 februari 2023 Amman - Amsterdam 20:20-00:35

Er is 1 klein stuk handbagage inbegrepen. Extra handbagage kunt u bijboeken via de website van Transavia.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Wij verzoeken u uw vaccinatiebewijs mee te nemen op reis, hier kan naar gevraagd worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels. Voor meer informatie over het Covid19-protocol voor groepsreizen wat opgesteld is door de ANVR kijkt u op /www.styleintravel.nl/anvr-covid19-protocol-voor-groepsreizen

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 17 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Ria Ophof

De reis staat onder leiding van drs. Ria Ophof. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Arena Space hotel

Hotel Arena Space is een aantrekkelijk viersterrenhotel nabij het stadscentrum, op korte loopafstand van de gezellige winkelstraat Gardens street. Het vriendelijke, meertalige team staat tot uw dienst en kan al uw vragen beantwoorden over de hoofdstad en de talrijke bezienswaardigheden en attracties die het biedt. De goed uitgeruste kamers zorgen ervoor dat u zich comfortabel voelt en alles heeft wat u nodig heeft voor een aangenaam verblijf.

Petra Canyon Hotel

Petra Canyon Hotel ligt in Wadi Musa, op 2,3 km van het bezoekerscentrum van Petra, en biedt accommodatie met een restaurant, gratis privéparkeergelegenheid, een buitenzwembad en een terras. Dit 4-sterrenhotel biedt een conciërgeservice en een excursiebalie. De accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie, roomservice en een geldwisselservice. Het hotel biedt kamers met airconditioning, een bureau, een waterkoker, een minibar, een kluisje, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met een douche. Er is gratis WiFi beschikbaar en sommige kamers hebben een balkon. Elke kamer van het Petra Canyon Hotel is voorzien van beddengoed en handdoeken. De accommodatie verzorgt dagelijks een continentaal ontbijt.Petra ligt op 2,3 km van het Petra Canyon Hotel en Al Khazneh The Treasury ligt op 3,5 km afstand.

Baity Boutique hotel | Aqaba

Baity Boutique Hotel ligt in Aqaba op korte afstand van het strand Al-Ghandour. Er is o.a. een restaurant & bar, gratis privéparkeergelegenheid en een buitenzwembad. Het hotel biedt kamers met airconditioning, televisie en er is gratis WiFi beschikbaar.

Holiday Inn Resort Dead Sea, Dode Zee

Aan het strand van de Dode Zee ligt het Holiday Inn Resort Dead Sea. Op 39 kilometer afstand van het hotel ligt de luchthaven Queen Alia. Het resort beschikt over twee restaurants,
een bar, een strandbar, een steakhouse en een restaurant dat de gehele dag maaltijden serveert. Het hotel biedt tevens roomservice aan waar de gasten gebruik van kunnen maken. De luxe hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en gratis internetverbinding. Overige faciliteiten: een speeltuin, terras, parkeergelegenheid, binnen- en een buiten zwembad, 24-uurs receptie, vergaderzaal en een wellness centrum. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Jordanie...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Jordanië, een land vol geschiedenis, ongerepte natuur, cultuur, woestijn, strand, kamelen, waterpijpen en een vriendelijke bevolking. Jordanië is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en wij begrijpen heel goed waarom! Onder de bezielende leiding van Koning Abdoellah II is Jordanië een modern land geworden. De inwoners van Jordanië zijn trots op hun land en verwelkomen de toeristen dan ook met een brede glimlach. Men heeft dan ook alle reden om trots te zijn op hun koninkrijk.
Deze veelzijdige bestemming laat u keer op keer versteld staan; rijd met een 4-wheeldrive jeep door de Wadi Rum woestijn, overnacht onder de sterren in de woestijn, dobber in de Dode Zee, maak kennis met de onderwaterwereld van de Rode Zee of hike binnen het natuurreservaat van Dana, Jordanië biedt voor ieder wat wils! Maar waar Jordanië echt bekend om staat is het culturele erfgoed. De meest bekende is de mysterieuze rode stad Petra welke behoort tot één van de zeven wereldwonderen en door UNESCO is verklaard tot Werelderfgoed. Kortom, een unieke en bijzondere plek om te bezoeken!

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips