Style in Travel

De traditie van de Berbers

U ziet prachtige berberdorpen en valleien in het Atlasgebergte. U trekt door diepe ravijnen, stromende rivieren en door groene bossen met walnootbomen. U wordt verwelkomt door de gastvrije Berbers in de valleien met terrasvormige maisvelden.

De eerste dag vlucht Amsterdam - Marrakech per lijndienst van Transavia. Transfer naar Riad Africa in de medina van Marrakech. Marrakech is een prachtige stad met oude stadsmuren en mooie palmbomen. Bij goed zicht kunt u de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Hoge Atlas zien. Er is een oud en een nieuw gedeelte. In het nieuwe gedeelte is het levendig en er zijn goede restaurants. Het oude gedeelte is een mysterieus labyrint van de oude Medina met moskeeën en kleurrijke soukhs. Na zonsondergang is het bekende plein 'Djemaa el Fna' een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Op één van de omliggende dakterrassen van de restaurants gelegen aan het plein kunt u even bijkomen en genieten van een echte Marokkaanse muntthee. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die u niet mag missen zoals een bezoek aan de Koutoubia moskee en de Koranschool 'Ben Youssef-medresse' en de botanische tuin 'Jardin Majorelle' welke na de aanleg ervan in handen kwam van modeontwerper Yves Saint Laurent.

De derde dag transfer naar Imi Oughlad waar de trekking start. U ziet korenvelden, dennenbossen, jeneverbesbomen en rode klei terrassen. U overnacht in een gite van een berberfamilie of een tentenkamp.

De vierde dag wandelen we langs de Assif n'Ait Oussaden vallei door walnotenbossen naar Tizi n'Taghrhourte. We komen uit bij een met mos begroeide vlakte, de Assaka bron. U overnacht in een gite van een berberfamilie of een tentenkamp.

Op dag vijf hiken we naar Tizi n'Tagdalte. We zien notenbomen, mais- en gerstvelden en komen schapen- en geitenherders tegen. Vervolgens naar de Assif n'Ait Oussaden vallei. U overnacht in een gite van een berberfamilie of een tentenkamp.

De zesde dag beklimmen we de Tizi M'Zzik en dalen vervolgens af naar het dorpje M'Zzik. Eindbestemming is Imlil, vervolgens transfer naar Marrakech. U kunt de komende dagen nog even genieten van deze magische Koningsstad.

De laatste dag transfer terug naar de luchthaven van Marrakech. Terugvlucht naar Amsterdam. Einde van de reis.

Route
Dag 1: Amsterdam - Marrakech
Dag 2: Marrakech
Dag 3: Marrakech - Imi Oughlad - Tizi n'Tachte - Tiziane
Dag 4: Tiziane - Tizi n'Taghrhourte - D'knt
Dag 5: D'knt - Tizi n'Tagdalte - Tizi Oussem
Dag 6: Tizi Oussem - Tizi m'Zzik - Imlil - Marrakech
Dag 7: Marrakech
Dag 8: Marrakech - luchthaven Marrakech - Amsterdam

Inclusief:
- Retourvlucht Amsterdam - Marrakech met Transavia
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- Overnachtingen Marrakech o.b.v. logies/ontbijt
- Overige overnachtingen o.b.v. volpension
- Transfers met privéchauffeur (tot 4 personen Toyota Prado o.g. of minibus)
- Gratis flesje water per persoon per dag gedurende route
- Engelssprekende gids gedurende de trekking
- Ezels die uw bagage dragen gedurende de trekking

Accommodaties:
Marrakech - Riad Africa (logies/ontbijt)
Tiziane - Giteberber family (halfpension)
D’knt - Giteberber family (halfpension)
TiziOussem - Giteberber family (halfpension)

Met chauffeur
De chauffeurs spreken Engels (basic). U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en u krijgt elke dag een gratis flesje water per persoon gedurende de route. Op dagen dat er geen transfers benodigd zijn volgens uw route is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u dus eventueel gebruik maken van een taxi of ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen'', toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn.

Vluchten
Bij deze reis zijn standaard de vluchten van Transavia.com inbegrepen. De vluchten zijn op aanvraag. De vanafprijs gaat uit van de voordeligste boekingsklassse. Na boeking informeren wij u z.s.m. mogelijk of de vluchten beschikbaar zijn.

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking.

De traditie van de Berbers

http://www.styleinmaroc.nl/images/Marrakech_en_Berberdorpjes.620x620.jpeg
hoge-atlas-4

Atlasgebergte

Ten zuiden van Marrakech bevindt zich het Hoge Atlas gebergte. In het Nationaal park Toubkal, kunt u langs idyllische berberdorpjes, groene walnotenbossen en stille valleien wandelen. Ten zuidoosten van het nationaal park bevindt zich Ait Ben Haddou, een klein dorpje waar u één van de grootste kasbahcomplexen van het land aan treft. Via de duizend kasbahs route kunt u naar de Todrakloof rijden. Het is een smalle doorgang met aan weerszijden rotsformaties van wel 300 meter loodrecht omhoog

tajine-marrakech

Marrakech

Ontdek de magische koningsstad Marrakech. In Marrakech zult u zich niet snel vervelen. Een avondbezoek aan het bekendste plein van Marrakech 'Djemaa el Fna' is een echte aanrader. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Op één van de omliggende dakterrassen van de restaurants gelegen aan het plein kunt u even bijkomen en genieten van een echte Marokkaanse muntthee, in de volksmond ook wel 'berberse whiskey' genoemd. Dwaal door de kleurrijke soukhs met lokale producten, proef en ruik de heerlijke specerijen in de Medina (oude centrum), laat u verwennen in een tradtionele Hammam en geniet van de heerlijke gerechten die de Marokkaanse keuken rijk is.

Vanuit Marrakech kunt u eigenlijk alle kanten op. Ten zuiden van Marrakech bevindt zich het Hoge Atlas gebergte. In het Nationaal park Toubkal, kunt u langs idyllische berberdorpjes, groene walnotenbossen en stille valleien wandelen. Ten zuidoosten van het nationaal park bevindt zich Ait Ben Haddou, een klein dorpje waar u één van de grootste kasbahcomplexen van het land aan treft. Via de duizend kasbahs route kunt u naar de Todrakloof rijden. Het is een smalle doorgang met aan weerszijden rotsformaties van wel 300 meter loodrecht omhoog. Vervolg de weg naar de fascinerende Sahara woestijn. U kunt zowel naar Merzouga als naar Zagora. De woestijn is altijd indrukwekkend, maar de duinen bij Merzouga zijn in de ochtend en bij zonsondergang het meest spectaculair. Geniet van een kamelentocht naar een berberkamp in de woestijn en laat u betoveren door de heldere sterren. Een ervaring om nooit te vergeten! In Zuid-West Marokko is een bezoek aan Taroudant zeer de moeite waard. Aan de Westkust is het mogelijk om uw verblijf in Marokko te verlengen in de bekende badplaats Agadir of in de minder bekende havenplaats Essaouira.

banner_marokko_crop

Marokko

Marokko is een heerlijke vakantiebestemming met een enorme rijkdom aan zon, cultuur, traditie en prachtige landschappen. Style in Travel is bijzonder goed thuis in dit prachtige land. Op deze website vindt u ons complete en voordelig geprijsde vakantieaanbod naar Marokko.

Vakantie op maat naar het mooie Marokko

Maak kennis met de kleurrijke Koningssteden Marrakech, Fes, Meknes en Rabat of beleef Casablanca. Ga naar het imposante Atlasgebergte en de Todra kloof of trek de Sahara in met kamelen. Ontdek de traditie en cultuur van de lokale bevolking en drink thee met de gastvrije Berberfamilies. Verblijf in een riad, kasbah, berberhuis, nomadentent of beleef een nacht onder de heldere sterrenhemel in de woestijn!

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt