Zoek op land, regio of reis

×

Cursus Kandinsky onder leiding van Ruud Bartlema...

Cursus Kandinsky | 2 dagen | Nederland | 10-11 november 2021

Ruud Bartlema laat u kennis maken met het leven en de werken van Wassily Kandinsky. Een compleet verzorgd arrangement in eigen land.

Vanaf 289,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 10/11/2021
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Cursus Kandinsky | 2 dagen | Nederland | 10-11 november 2021

Style in Travel Groepsreizen organiseert in samenwerking met beeldend kunstenaar Ruud Bartlema een tweedaagse cursus over het kleurrijke en fantastische leven van de Russische schilder Wassily Kandinsky en zijn Duitse collega Franz Marc. Wij nemen u mee in het verhaal over hun meeslepende poging om de komst van een nieuwe tijd aan te kondigen, met het oprichten van ‘Der Blaue Reiter’, een kunstenaarsgroep van expressionistische schilders uit Duitsland en Frankrijk in het landschap rond München in de jaren 1911-1914.

Ruud Bartlema is beeldend kunstenaar en Chagallkenner. Hij is docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.

Arrangement in het kort

Dag 1: Cursus Kandinsky, deel 1
Dag 2: Cursus Kandinsky, deel 2

Inclusief

- Een overnachting in Leeuwarden
- Een keer ontbijt
- Twee lunches
- Een diner à la chef
- Twee dagen Kandinsky cursus door Ruud Bartlema
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vervoer naar Leeuwarden
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De drankjes gedurende de lunches en het diner
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Leeuwarden - cursus

Per eigen vervoer arriveert u rond 10.00 uur in het hotel. Ontvangst met koffie. Aansluitend volgt de introductie en kennismaking. Gedurende deze tweedaagse cursus maakt u kennis met enkele kleurrijke schilders van 'Der Blaue Reiter' en hun inspirator, Wassily Kandinsky. Ruud Bartlema vertelt het kleurrijke en fantastische verhaal van de Russische schilder Wassily Kandinsky en zijn Duitse collega Franz Marc in hun meeslepende poging om de komst van een nieuwe tijd aan te kondigen. Kandinsky, die in 1896 vanuit Moskou naar München reist, experimenteert met nieuwe vormen en kleuren en is al gauw één van de leidende figuren in de Münchense kunstwereld. Door de samenwerking met Alexej Lawlensky, Marianne von Werefkin, Gabriele Münter en Franz Marc ontstaat er een nieuwe visie op de kunst; de zichtbare realiteit verliest haar vaste vormen en de onzichtbare essentie van de werkelijkheid verschijnt op het doek, in prachtige kleuren en ongewone vormen. Deze periode is een van de boeiendste perioden uit de kunstgeschiedenis van de twintigste eeuw.
De lunch en het diner zijn vandaag inbegrepen.

Dag 2: Leeuwarden cursus

Ontbijt in het hotel. In aansluiting op de cursus van dag 1, vervolgt Ruud Bartlema vandaag zijn verhalen rondom het leven van Kandinsky en zijn collega's. Aan het einde van de middag keert u huiswaarts.
De lunch is vandaag inbegrepen.

Overnachtingen | 2-daagse cursus en lezing

• 1 nacht 4-sterrenhotel Fletcher Hotel Paleis Stadhoudelijk Hof - Leeuwarden

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer.

Culturele cursussen en lezingen

Onze culturele cursussen en lezingen binnen Nederland zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, in samenwerking met echte (kunst)kenners. U verblijft, geheel verzorgd, op een prachtige locatie in Nederland.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De arrangement is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Verlenging in uw hotel in Leeuwarden

Indien gewenst kunt u het verblijf in Leeuwarden verlengen. Wij adviseren u bij reservering graag over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Ruud Bartlema

Ruud Bartlema is beeldend kunstenaar en Chagallkenner. Hij is docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.

Fletcher Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof

In een voormalig paleis, dat tot het jaar 1971 in bezit was van de Nederlandse Koninklijke familie, is het vier sterren Fletcher Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof gevestigd. Het hotel bevindt zich in het centrum van de hoofdstad van de provincie Friesland. Vlakbij het hotel vindt u diverse musea, waaronder het Fries Museum. In de omgeving van het hotel zijn er diverse restaurants, bars en cafés aanwezig. Het hotel beschikt over een eigen restaurant, waar u kunt genieten van een heerlijke lunch of diner. De hotelkamers, welke allen anders van oppervlakte en inrichting zijn, zijn voorzien van een gratis internetverbinding, een bureau, een waterkoker en een eigen badkamer. Hotelfaciliteiten: tuin, terras en een 24-uurs receptie.

Leeuwarden, de gastvrije stad...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Leeuwarden is de stralende hoofdstad van de provincie Friesland. De Friezen zijn dan ook maar wat trots op deze stad en niet onterecht! Niet voor niets werd Leeuwarden in 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Leeuwarden biedt een gezellig oud centrum met vele musea en monumenten. In de stad vindt u paleizen, kerken, Stadhouderlijke graven en een stadspark. Vanwege de historische achtergrond dragen de straten, gebouwen en monumenten vaak namen die herinneren aan de vroegere relatie met het Koningshuis. Ook de liefhebbers van winkelen kunnen in deze stad hun hart ophalen in de boetiekjes en de grote(re) winkelketens. Leeuwarden is tevens de stad van de festivals, evenementen en gastronomie.

Laat u verrassen door Leeuwarden!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips