Zoek op land, regio of reis

×

Cursus Marc Chagall onder leiding van Ruud Bartlema...

Cursus Marc Chagall | 2 dagen | Nederland | 20-21 oktober 2021

Ruud Bartlema laat u kennis maken met het leven en de werken van Marc Chagall. Een compleet verzorgd arrangement in eigen land.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Cursus Marc Chagall | 2 dagen | Nederland | 20-21 oktober 2021

Style in Travel Groepsreizen organiseert in samenwerking met beeldend kunstenaar en Chagallkenner Ruud Bartlema een tweedaags arrangement over het leven en de werken van Marc Chagall.
We verdiepen ons deze twee dagen in Chagall's Joods mystieke achtergrond, de wereld van het chassidisme, maar ook in zijn levensweg, de keuzes die hij maakte en de artistieke invloeden die hij onderging in Rusland en Frankrijk, die belangrijk waren voor zijn schilderkunst en zijn glaskunst. Vanaf zijn 70e jaar heeft hij een geweldig ensemble van gebrandschilderde ramen gemaakt op talloze prestigieuze plaatsen als Reims, Metz, Sarrebourg, Jeruzalem en New York.

Ruud Bartlema is beeldend kunstenaar en Chagallkenner. Hij is docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.

Arrangement in het kort

Dag 1: Cursus Marc Chagall, deel 1
Dag 2: Cursus Marc Chagall, deel 2

Inclusief

- Een overnachting in Leeuwarden
- Een keer ontbijt
- Twee lunches
- Een diner à la chef
- Twee dagen Marc Chagall cursus door Ruud Bartlema
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vervoer naar Leeuwarden
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De drankjes gedurende de lunches en het diner
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Leeuwarden - cursus

Per eigen vervoer arriveert u rond 10.00 uur in het hotel. Ontvangst met koffie. Aansluitend volgt de introductie en kennismaking. Het eerste dagdeel van de cursus handelt over Chagalls achtergrond in het Joodse vestigingsgebied van de Russische tsaren aan het einde van de 19e eeuw. Na de lunch volgt er een lezing over Chagalls periode in Vitebsk, Sint Petersburg en Parijs, 1887-1914.
De lunch en het diner zijn vandaag inbegrepen.

Dag 2: Leeuwarden cursus

Ontbijt in uw hotel. Gedurende de ochtend vertelt Ruud Bartlema over Chagalls verblijf in Amerika, zijn terugkeer naar Parijs en zijn verblijf aan de Côte d' Azur tot aan zijn dood in maart 1985. Na de lunch volgt er een lezing over Chagalls glasramen en tenslotte de afsluiting van de tweedaagse cyclus. Aan het einde van de middag keert u huiswaarts.
De lunch is vandaag inbegrepen.

Overnachtingen | 2-daagse cursus en lezing

• 1 nacht 4-sterrenhotel Fletcher Hotel Paleis Stadhoudelijk Hof - Leeuwarden

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer.

Culturele cursussen en lezingen

Onze culturele cursussen en lezingen binnen Nederland zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, in samenwerking met echte (kunst)kenners. U verblijft, geheel verzorgd, op een prachtige locatie in Nederland.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De arrangement is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Verlenging in uw hotel in Leeuwarden

Indien gewenst kunt u het verblijf in Leeuwarden verlengen. Wij adviseren u bij reservering graag over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Ruud Bartlema

Ruud Bartlema is beeldend kunstenaar en Chagallkenner. Hij is docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.

Fletcher Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof

In een voormalig paleis, dat tot het jaar 1971 in bezit was van de Nederlandse Koninklijke familie, is het vier sterren Fletcher Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof gevestigd. Het hotel bevindt zich in het centrum van de hoofdstad van de provincie Friesland. Vlakbij het hotel vindt u diverse musea, waaronder het Fries Museum. In de omgeving van het hotel zijn er diverse restaurants, bars en cafés aanwezig. Het hotel beschikt over een eigen restaurant, waar u kunt genieten van een heerlijke lunch of diner. De hotelkamers, welke allen anders van oppervlakte en inrichting zijn, zijn voorzien van een gratis internetverbinding, een bureau, een waterkoker en een eigen badkamer. Hotelfaciliteiten: tuin, terras en een 24-uurs receptie.

Leeuwarden, de gastvrije stad...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Leeuwarden is de stralende hoofdstad van de provincie Friesland. De Friezen zijn dan ook maar wat trots op deze stad en niet onterecht! Niet voor niets werd Leeuwarden in 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Leeuwarden biedt een gezellig oud centrum met vele musea en monumenten. In de stad vindt u paleizen, kerken, Stadhouderlijke graven en een stadspark. Vanwege de historische achtergrond dragen de straten, gebouwen en monumenten vaak namen die herinneren aan de vroegere relatie met het Koningshuis. Ook de liefhebbers van winkelen kunnen in deze stad hun hart ophalen in de boetiekjes en de grote(re) winkelketens. Leeuwarden is tevens de stad van de festivals, evenementen en gastronomie.

Laat u verrassen door Leeuwarden!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips