Zoek op land, regio of reis

×

Cursus Michelangelo onder leiding van Josje van Oostrom...

Cursus Michelangelo | 2 dagen | Nederland | 06-08 april 2022

Drs. Josje van Oostrom laat u kennis maken met het leven en de werken van Michelangelo. Een compleet verzorgd arrangement in eigen land.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Cursus Michelangelo | 2 dagen | Nederland | 06-08 april 2022

Renaissanciste en Michelangelokenner drs. Josje van Oostrom laat u gedurende dit tweedaagse arrangement kennis maken met het leven en de werken van Michelangelo. Il Divino, Michelangelo, is een van de grootste genieën. Niet alleen van zijn eigen tijd, maar aller tijden. Naast beeldhouwer was hij tevens schilder, architect en dichter. We verdiepen ons deze twee dagen in Michelangelo’s jeugd en zijn achtergrond, zijn vorming bij de familie de Medici, de invloed van het Neo-Platonisme op zijn werken, de inspiratie van de Klassieken en kunstenaars uit zijn eigen tijd en zijn opdrachtgevers (de Medici, Pausen en de Republiek). Uiteraard zoemen we uitgebreid in op zijn beroemdste werken zoals de 'David' en De Sixtijnse Kapel, maar u zult ook kennis maken met onbekende parels en jeugdwerken. Tenslotte krijgt u ook een beeld hoe hij andere kunstenaars heeft beïnvloed.

Drs. Josje van Oostrom is afgestudeerd op een verloren gegaan werk van Michelangelo en de invloed die het op andere kunstenaars heeft gehad. Zij heeft jarenlang Michelangelo cursussen en lezingen verzorgd bij Volksuniversiteiten. Josje heeft reeds vele reizen begeleid en is woonachtig geweest in Rome, Florence en Ligurië.

Arrangement in het kort

Dag 1: Cursus Michelangelo, deel 1
Dag 2: Cursus Michelangelo, deel 2

Inclusief

- Een overnachting in Leeuwarden
- Een keer ontbijt
- Twee lunches
- Een diner à la chef
- Twee dagen Michelangelo cursus door Josje van Oostrom
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Uw vervoer naar Leeuwarden
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De drankjes gedurende de lunches en het diner
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Leeuwarden - cursus

Per eigen vervoer arriveert u rond 10.00 uur in het hotel. Ontvangst met koffie. Aansluitend volgt de introductie en kennismaking. Het eerste dagdeel van de cursus handelt over Michelangelo’s vorming en inspiratiebronnen, de invloed van de familie de Medici tijdens zijn jeugd, de Klassieken, de natuur en kunstenaars uit zijn eigen tijd. Na de lunch krijgt u een algemeen overzicht van zijn leven en zijn werken.
De lunch en het diner zijn vandaag inbegrepen.

Dag 2: Leeuwarden cursus

Ontbijt in uw hotel.
Gedurende de ochtend vertelt Josje van Oostrom over Michelangelo en zijn opdrachtgevers en hoe deze zijn leven en werken al dan niet hebben beïnvloed. U hoort over de moeizame relatie tot de Medici Familie, de Pausen en de Republiek. Na de lunch volgt er een lezing over Michelangelo als inspirator: de invloed op kunstenaars uit zijn eigen tijd en daarna en de rivaliteit met onder andere Leonardo da Vinci. Josje sluit de cursus af met het verhaal achter het werk 'School van de wereld'. Aan het einde van de middag keert u huiswaarts.
De lunch is vandaag inbegrepen.

Overnachtingen | 2-daagse cursus en lezing

1 nacht, 4*hotel Fletcher Hotel Paleis Stadhoudelijk Hof - Leeuwarden

Eigen vervoer

Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer.

Culturele cursussen en lezingen

Onze culturele cursussen en lezingen binnen Nederland zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, in samenwerking met echte (kunst)kenners. U verblijft, geheel verzorgd, op een prachtige locatie in Nederland.

Op cursus met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie- of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op de bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De arrangement is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Verlenging in uw hotel in Leeuwarden

Indien gewenst kunt u het verblijf in Leeuwarden verlengen. Wij adviseren u bij reservering graag over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Josje van Oostrom

Drs. Josje van Oostrom heeft onder andere in Florence gewoond en heeft daar gewerkt als reisleider en gids. Ruim 30 jaar geleden werd zij verliefd, niet op een Antonio of Roberto maar op Italië zelf; ze werd geraakt door de schoonheid in de kunst, de gebouwen, het landschap en later de taal, het ijs, het eten en de wijn. Na een jaar in Rome gewoond te hebben keerde ze terug naar Utrecht om daar Italiaans & renaissance kunstgeschiedenis te studeren. Tijdens haar studie verbleef zij meerdere periodes in Florence aan het NIKI om onderzoek te doen, onder andere voor haar scriptie over een verloren gegaan werk van Michelangelo. Zij heeft later de Italiaanse sommelier (AIS) gevolgd. Josje is terug om ook in Nederland weer haar passie en kennis met u te kunnen delen.

Fletcher Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof

In een voormalig paleis, dat tot het jaar 1971 in bezit was van de Nederlandse Koninklijke familie, is het vier sterren Fletcher Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof gevestigd. Het hotel bevindt zich in het centrum van de hoofdstad van de provincie Friesland. Vlakbij het hotel vindt u diverse musea, waaronder het Fries Museum. In de omgeving van het hotel zijn er diverse restaurants, bars en cafés aanwezig. Het hotel beschikt over een eigen restaurant, waar u kunt genieten van een heerlijke lunch of diner. De hotelkamers, welke allen anders van oppervlakte en inrichting zijn, zijn voorzien van een gratis internetverbinding, een bureau, een waterkoker en een eigen badkamer. Hotelfaciliteiten: tuin, terras en een 24-uurs receptie.

Leeuwarden, de gastvrije stad...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Leeuwarden is de stralende hoofdstad van de provincie Friesland. De Friezen zijn dan ook maar wat trots op deze stad en niet onterecht! Niet voor niets werd Leeuwarden in 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. Leeuwarden biedt een gezellig oud centrum met vele musea en monumenten. In de stad vindt u paleizen, kerken, Stadhouderlijke graven en een stadspark. Vanwege de historische achtergrond dragen de straten, gebouwen en monumenten vaak namen die herinneren aan de vroegere relatie met het Koningshuis. Ook de liefhebbers van winkelen kunnen in deze stad hun hart ophalen in de boetiekjes en de grote(re) winkelketens. Leeuwarden is tevens de stad van de festivals, evenementen en gastronomie.

Laat u verrassen door Leeuwarden!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips