Zoek op land, regio of reis

×

In het voetspoor van Aad de Haas en Hans Truijen...

Excursie en lezing | 2 dagen | Nederland | 08-09 september 2021

Een tweedaagse excursie naar het Limburgse Wahlwiller en Lemiers onder leiding van Ruud Bartlema

Vanaf 299,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/09/2021
O.B.V. 2 personen
Hotels
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Excursie en lezing | 2 dagen | Nederland | 08-09 september 2021

Style in Travel Groepsreizen organiseert in samenwerking met beeldend kunstenaar Ruud Bartlema een tweedaagse excursie naar het Limburgse Wahlwiller en Lemiers voor een verrassende kennismaking met het spraakmakende werk dat kunstenaar Aad de Haas vlak na W.O.II maakte voor de St. Cunebertuskerk in het dorpje Wahlwiller. Ook bezoeken we werken van de schilder Hans Truijen op de wanden en het plafond van de St. Catharinakapel in Lemiers. Op de eerste avond staat er een lezing op het programma. Ruud Bartlema vertelt over het werk van Aad de Haas.

Ruud Bartlema is beeldend kunstenaar en Chagallkenner. Hij is docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.

Arrangement in het kort

Dag 1: Aankomst in Slenaken. Vanavond een diner en een lezing
Dag 2: Bezoek aan de kerk in Wahlwiller en de kapel in Lemiers

Inclusief

- Overnachting in Hotel Best Western Slenaken
- Ontbijt
- Diner op 8 september
- Lunch op 09 september
- Lezing door Ruud Bartlema
- Bezoek aan de kerk in Wahlwiller
- Bezoek aan de kapel in Lemiers

Exclusief

- Uw vervoer naar Zuid-Limburg
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De drankjes gedurende de lunch en het diner
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Aankomst in Zuid-Limburg

Per eigen vervoer arriveert u rond 16.00 uur in het hotel waar u een warm welkom wacht door Ruud Bartlema. Het diner is vanavond in het hotel geregeld.
Vanavond volgt de lezing ‘De graankorrel die in de aarde valt'.
Een lezing met beelden bij het werk van de Rotterdamse kunstenaar Aad de Haas, die vanaf augustus 1944 ondergedoken zat in Zuid-Limburg. In 1946 kreeg hij de opdracht om voor de St. Cunebertuskerk in Wahlwiller wandschilderingen te maken en een kruisweg. Door de onconventionele vormgeving van de zestien kruiswegstaties werd in 1949 door het kerkbestuur op instigatie van de bisschop van Roermond besloten dat de kruisweg uit de kerkruimte verwijderd moest worden. Ruud Bartlema laat in zijn lezing onder andere deze kruisweg van Aad de Haas zien en vertelt er over.

Dag 2: Bezoek aan Wahlwiller en Lemiers

Na het ontbijt bezoekt u de kerk in Wahlwiller en maakt u kennis met het spraakmakende werk dat kunstenaar Aad de Haas vlak na W.O.II maakte voor de St. Cunebertuskerk in het dorpje Wahlwiller. Aansluitend rijdt u naar de St. Catharinakapel in Lemiers waar u het werk van de schilder Hans Truijen op de wanden en het plafond bewondert. U sluit deze excursie af met een gezamenlijke lunch in Lemiers.

Overnachtingen | 2-daagse cursus en lezing

1 nacht Hotel Best Western, Slenaken

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer.

Culturele cursussen en lezingen

Onze culturele cursussen en lezingen binnen Nederland zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, in samenwerking met echte (kunst)kenners. U verblijft, geheel verzorgd, op een prachtige locatie in Nederland.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De arrangement is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Verlenging in uw hotel in Zuid-Limburg

Indien gewenst kunt u het verblijf in Zuid-Limburg verlengen. Wij adviseren u bij reservering graag over de mogelijkheden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Ruud Bartlema

Ruud Bartlema is beeldend kunstenaar en Chagallkenner. Hij is docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.

Hotel Best Western Slenaken

In een rustige, groene omgeving vindt u het Best Western hotel Slenaken. Het charmante hotel biedt verschillende type kamers. Het hotel heeft een eigen restaurant waar de chef internationale gerechten serveert. Op korte afstand rijden vindt u zowel Maastricht als Aken.

Bijzonder Limburg...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

De provincie Zuid-Limburg biedt naast natuurschoon tevens prachtige steden. Geniet in Maastricht van het bourgondische leven. Valkenburg is een toeristentrekpleister gelegen tussen de mosgroene heuvels van Limburg. U vindt hier een combinatie van natuur en cultuur. De omgeving leent zich uitstekend voor wandeltochten of een ritje op de fiets. Daarnaast staat Valkenburg bekend om haar ondergrondse gangenstelsel in de mergelgrotten, die u tevens kunt bezoeken. Even ontspannen? Reserveer dan bij het uitgebreide wellnesscentrum Thermae 2000.
Het Limburgse heuvellandschap is bij uitstek geschikt om te wandelen of te fietsen maar biedt tevens mogelijkheden voor golf liefhebbers. Op korte afstand vindt u de steden Aken en Luik. Laat u verrassen door veelzijdig Limburg!

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips