Zoek op land, regio of reis

×

Wijnreis Pareltjes in Limburg...

Wijnreis | 3 dagen | Nederland | 19 – 21 juni 2021

U verblijft 2 nachten op een sfeervol wijndomein in Lemiers of in een kleinschalig B&B adres op loopafstand van het wijndomein.

Vanaf 835,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 19/06/2021
O.B.V. 2 personen
Hotels
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Wijnreis | 3 dagen | Nederland | 19 – 21 juni 2021

Samen met vinoloog en wijnschrijfster Ellen Dekkers ontdekt u wijnboeren, hun verhalen en maakt u kennis met de prachtige Limburgse wijnen. Tijdens deze wijnreis verblijft u op een bijzonder wijndomein, vlakbij Vaals in Limburg. Hier vindt u de meeste en oudste wijngaarden van Nederland.

Route in het kort

Dag 1: Aankomst in Lemiers - buffet - Masterclass - Wijnproeverij - diner, 194 km (vanaf Utrecht)
Dag 2: Wijngaardwandeling - lunch - wijnproeverij – diner
Dag 3: Bezoek wijnhuis en afscheidslunch - einde van de reis, 194 km (naar Utrecht)

Inclusief

- Overnachtingen op wijndomein Holset inclusief ontbijt
- Masterclass mousserende wijn inclusief proeverij
- Smaakvol diner met Limburgse wijn op het wijndomein
- Bezoek aan wijndomein in Epen met proeverij
- 3-gangen diner met wijn, koffie en zelfgemaakte grappa op het wijndomein in Epen
- Bezoek aan Wijngaard Sint Martinus: rondleiding, proeverij en lunch
- Begeleiding dag 2 door de grootste connaisseur Limburgse wijnen
- Begeleiding door vinoloog en wijnschrijfster Ellen Dekkers

Exclusief

- Vervoer (met uitzondering van de avond van dag 2)
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Lemiers – Masterclass

Rond lunchtijd bent u welkom op het sfeervolle wijndomein waar u verblijft in een van de 7 goed verzorgde gastenkamers en suites of een kleinschalig B&B adres op loopafstand van het wijndomein met slechts 3 kamers. U ontmoet de andere reizigers en Ellen, die deze reis uw gids is, tijdens een heerlijk Limburgs buffet. Aansluitend krijgt u alle ‘ins en outs’ te horen over mousserende wijnen tijdens een masterclass waarbij u 3 mousserende wijnen proeft en ook stille wijnen van dezelfde druiven. De dag wordt afgesloten met een smaakvol diner met Limburgse wijnen op het wijndomein waar u overnacht.

Dag 2: Ontmoet de grootste connaisseur van de Limburgse wijnen

De dag begint met een ontbijt. Aansluitend maakt u kennis met de grootste connaisseur van de Limburgse wijnen die met u een wijngaardwandeling maakt en u wegwijs maakt in de regionale wijnbouw. Na deze wandeling, die ± 3 uur duurt, gaat u naar de delicatessenzaak De Eyserhalte met prachtige producten en een restaurant waar de lunch geserveerd wordt met wijn, water en koffie. ’s Middags heeft u de tijd om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Rond 17:00 uur vertrekt u met een bus (inclusief) naar een wijndomein in Epen waar naast wijn ook verjus, kaas, wijngelei en mosterd gemaakt wordt. Eerst gaat u heerlijk proeven en vervolgens wordt er een 3-gangen menu geserveerd met wijn, koffie en een glas zelfgemaakte grappa.

Dag 3: Bezoek Wijngaard Sint Martinus

Na het ontbijt checkt u uit bij het overnachtingsadres en bezoekt u het moderne en bekende wijnhuis Sint Martinus in Vijlen.Een duurzaam geteelde wijngaard en de eerste wijngaard die rode wijn maakte in Nederland. De eigenaar adviseert menig wijndomein in Nederland en doet onderzoek naar het zo duurzaam mogelijk produceren van wijn. De oenoloog leidt u rond, geeft toelichting en verzorgt de proeverij met afsluitend een lichte lunch. Een heerlijke afronding van deze reis.

Overnachtingen | 3-daagse wijn reis

3 nachten verblijf in Domein Holset in Lemiers of in het nabij gelegen B&B Holset 70 in Lemiers.

Eigen vervoer

Deze reis wordt aangeboden op basis van eigen vervoer.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 20 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Reisleiding

Ellen Dekkers

Ellen Dekkers heeft de afgelopen 25 jaar van haar wijn carrière als vinoloog en wijnschrijver zo beetje de hele wijnwereld af gereisd. Want wijn gaat voor haar nog meer leven als je met je voeten in de geboortegrond staat en het gezicht achter de wijn ontmoet. Al deze ervaringen wist ze met de groots mogelijk passie over te brengen in de diverse lifestyle bladen waaronder de laatste tien jaren het culinaire blad Delicious. Daarnaast heeft ze als cursusbegeleidster gewerkt voor de Wijnacademie en zat ze in de diverse proefpanels voor TV programma’s en wijngidsen. Tevens begeleidt ze al 17 jaar vol enthousiasme de wijnreizen voor Cazebonne. Door de jaren heen is er een trouwe fanclub ontstaan met mensen die allemaal aangestoken zijn met haar grote liefde voor wijn en alles wat daarbij hoort: heerlijk eten, een mooie omgeving, boeiende mensen en heel veel bijzondere én vooral verrukkelijke wijnen!

Ellen Dekkers

Domein Holset BruisendWijnHuis

Domein Holset in Lemiers is gevestigd in een oude boerderij en is rustig gelegen te midden van de Limburgse heuvels. Dit sfeervolle wijndomein biedt 5 gastenkamers en 2 suites. Het geheel is uitgevoerd met duurzame materialen. De accommodatie biedt een tuin, centrale verwarming, een parkeerplaats en wifi. De accommodatie is tevens en goede uitvalsbasis om de omgeving te leren kennen. Op korte afstand van Domein Holset vindt u een kleinschalig B&B adres met 3 goed verzorgde kamers.

Nederlandse wijnen zijn ‘hot’...

Martha Keizer, reisspecialist

Nederlandse wijnen zijn ‘hot’ evenals de Nederlandse wijngebieden. Dit komt doordat er steeds mooiere en betere wijnen gemaakt worden. Door de klimaatsverandering, de professionaliteit van de wijnmakers en de kwaliteit van de Nederlandse wijnen krijgen de wijngebieden in Nederland steeds meer belangstelling. En wist u dat er in elke provincie van Nederland wel een wijngaard is? In Limburg bijvoorbeeld liggen de meeste en oudste wijngaarden. De oudste wijngaard van Nederland dateert uit 1967 en ligt op de oostelijke helling van de Sint Pietersberg in Maastricht.

De Limburgse bodem doet niet onder voor de Franse bodem en de nieuwe druivenrassen voelen zich goed thuis in Limburg. Het glooiende landschap en de goede ondergrond zorgen er voor dat er wijnen van topkwaliteit gemaakt kunnen worden. Internationaal worden er steeds meer prijzen in de wacht gesleept. En wat is nu leuker als wijnliefhebber om dit soort wijnen zo dicht bij huis te ontdekken?

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips