Style in Travel

Cursus Chagall o.l.v. Ruud Bartlema

Dagprogramma

Dag 1: Per eigen vervoer arriveert u rond 10.00 uur in het hotel. Ontvangst met koffie. Aansluitend volgt de introductie en kennismaking. Het eerste dagdeel handelt over Chagalls achtergrond in het Joodse vestigingsgebied van de Russische tsaren aan het einde van de 19e eeuw. Na de lunch volgt er een lezing over Chagalls periode in Vitebsk, Sint Petersburg en Parijs, 1887 - 1914.Vanavond is het diner in uw hotel geregeld

Dag 2: Ontbijt in uw hotel. Gedurende de ochtend vertelt Ruud Bartlema over Chagall’s verblijf in Amerika, zijn terugkeer naar Parijs en zijn verblijf aan de Cote d’ Azur tot aan zijn dood in maart 1985. Na de lunch volgt er een lezing over Chagall’s glasramen en afsluiting van de tweedaagse cyclus. Aan het einde van de middag per eigen vervoer weer huiswaarts.

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Cursus Chagall olv Ruud Bartlema

Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof
Midden in het centrum van de hoofdstad van Friesland is het historierijke Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof gelegen. Het hotel is gevestigd in een voormalig paleis van de Koninklijke familie uit de 18e eeuw. Vorstelijke luxe Door de jaren heen heeft het paleis vele bewoners gekend, het pand kent dan ook een rijke geschiedenis. Sinds 2007 is het hotel in handen van Fletcher Hotels en kunt u hier vorstelijk overnachten in Leeuwarden.

De hotelkamers van Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof zijn van alle gemakken voorzien en u kunt hier dan ook prinsheerlijk wakker worden. De luxe is ook doorgevoerd in het à la carte restaurant van Fletcher Hotel-Paleis Stadhouderlijk Hof. Restaurant Us Heit heeft naast de uitbundig koninklijke inrichting, ook een prachtige royale menukaart. Bij Bar Bistro DuCo Leeuwarden kunt u aanschuiven voor een heerlijk ontbijt, een uitgebreide lunch of een culinair diner uit de internationale keuken. Tevens heeft het hotel een historische binnentuin met terras en zalen voor private dining.

Historisch Leeuwarden
Vanuit het hotel loopt u direct het historische centrum van Leeuwarden in. De stad beschikt over vele monumenten, kerken en tal van musea. Leeuwarden heeft een rijk Nassauverleden, dit is goed terug te zien aan de straten met een eeuwenoud karakter. Naast diverse musea, kent de stad ook genoeg winkels en boetiekjes.

nederland-roadtrip

Nederland

Autovakanties dichtbij
Autovakanties geven u comfort en een compleet gevoel van vrijheid. U hoeft zich niet over te geven aan de piloot maar houdt de eigen touwtjes in handen en bepaalt zelf de route. Het mooie is dat uw reis al begint zodra u de voordeur uitstapt. Ziet u onderweg een mooie fotostop of een picknickspot? De vrijheid is aan u, stap uit en geniet, zouden wij zeggen. Style in Travel heeft haar aanbod uitgebreid met verschillende autorondreizen dichtbij huis. Wij inspireren u graag met rondreizen door Nederland.

Autovakanties Nederland
Als u aan Nederland denkt, denkt u al snel aan windmolens, klompen en kaas. Maar Nederland heeft zoveel meer te bieden. Geniet van een strandwandeling langs de kust, ervaar de gastvrijheid van Limburg, ontspan in een van de prachtige natuurgebieden zoals de Veluwe of rondom de Friese Meren. Iedere provincie is uniek op zijn eigen manier. Laat u betoveren door dit kleine maar veelzijdige kikkerlandje!

Rijk aan water
Rijdend richting het noorden denkt u al snel aan onze eigen Waddeneilanden. Bestaande uit brede zandstranden, prachtige duinen en pittoreske dorpjes. Omringd door water, evenals de omgeving van de Friese Meren. Een waar paradijs voor watersportliefhebbers, maar ook stadjes als Sneek en havenplaatsjes als Lemmer en Stavoren zijn een bezoek meer dan waard. Proef een traditioneel plakje suikerbrood of een slokje Beerenburg.

Molens, klompen en kaas
Vanuit Friesland kunt u via de Afsluitdijk naar Noord-Holland. Hier vindt u historische stadjes als Alkmaar, Enkhuizen en Hoorn. Verder naar het zuiden komt u terecht in de Zaanstreek, oftewel de Zaanse Schans. Nederland in het klein. Authentieke molens rond het water, met uitgestrekte weilanden op de achtergrond en in de omgeving worden klompen en kaas gemaakt. Meer Hollands kan bijna niet. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Volendam, waar een visje op de dijk niet mag ontbreken. Maar Noord-Holland heeft ook een prachtige kustlijn. Van het maritieme Den Helder naar het hippe Haarlemse Zandvoort.

Delfts blauw en de zilte Zeeuwse kust
Zuid-Holland wordt ook wel de perfecte combinatie genoemd van stad, strand en cultuur. Bezoek Scheveningen met de beroemde pier, beleef Nederland in het klein in Madurodam en bewonder de Haagse binnenstad. Maak kennis met het authentieke Delfts blauw in Delft en vergeet geen bezoek te brengen aan het mooie Leiden. De historische binnenstad is een verzameling van grachten, bruggen, hofjes en gezellige terrasjes. Ook Zeeland is een pareltje om te bezoeken. Geniet van uitgestrekte standen, historische stadjes, Zeeuwse gezelligheid en verse mosselen.

Hunebedden en natuur proeven
Vlak onder Friesland en Groningen bevindt zich Drenthe, een waar openluchtmuseum. Deze provincie beschikt namelijk over vele elementen uit de prehistorie, zoals de unieke hunebedden. Maak wandelingen of fietstochten door de staatsbossen, kijk sterren in de radiosterrenwacht in Hooghalen of bezoek een van de mooiste dierentuinen van Nederland, Wildlands Zoo. Bent u een echte natuurliefhebber? Dan bent u op het juiste adres op de Veluwe. Het grootste en mooiste natuurgebied van Nederland. U kunt hier zelfs op zoek naar de Big Five van Nederland: de Schotse hooglander, ree, edelhert, wild zwijn en vos. Een prachtig gebied om te wandelen of fietsen, maar ook om te surfen of zeilen op het Veluwemeer. Een terrasje kunt u pakken in een van de kneuterige Veluwedorpjes als Beekbergen of Ermelo.

Geniet van bourgondische gastvrijheid
Meer naar het zuiden komt u terecht in het bourgondische Limburg, dat met haar glooiende heuvels bijna doet denken aan Toscane. Geniet van een Limburgse vlaai of een heerlijk biertje. Bezoek een van de beroemde grotten of bevindt u in drie landen tegelijk op het drielandenpunt in Vaals.

Kortom, Nederland zal u verrassen!

Reissom:
EUR 289,- per persoon


Toeslag 1-persoonskamer:
EUR 49,- per persoon


Inbegrepen:
-Een overnachting in Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden, standaard kamers,
-Een keer uitgebreid ontbijt
-Twee keer een lunch a la Chef
-Een keer diner a la Chef
-Cursus onder leiding van Ruud Bartlema

Niet inbegrepen:
-Uw vervoer,
-Persoonlijke uitgaven
-Verzekeringen
-Drankjes gedurende de maaltijden
-Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per reservering
-Adminstratiekosten, t.w. Eur 35,- per reservering

Minimum aantal deelnemers: 15
Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname: 3 weken voor vertrek.

De achtergrond en het artistieke werk van Marc Chagall, Spiegels van de ziel 2 dagen o.l.v. Ruud Bartlema
Cursusdatum 21-22 oktober 2020 + 11-12 november 2020 + 21-21 januari 2021 + 24-25 maart 2021.

Style in Travel organiseert in haar cyclus "Culturele cursussen dicht bij huis" een twee daags arrangement o.l.v. Ruud Bartlema. We verdiepen ons deze twee dagen in Chagalls Joods Mystieke achtergrond , de wereld van het Chassidisme, maar ook in zijn levensweg, de keuzes die hij maakte en de artistieke invloeden die hij onderging in Rusland en Frankrijk , die belangrijk waren voor zijn schilderkunst en zijn glaskunst. Vanaf zijn 70e jaar heeft hij een geweldig ensemble van gebrandschilderde ramen gemaakt op talloze prestigieuze plaatsen als Reims, Metz, Sarrebourg, Jeruzalem en New York.

Het arrangement staat onder leiding van Ruud Bartlema: beeldend kunstenaar, kenner van het werk van Marc Chagall, docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek. We hebben een mooie locatie voor u gevonden waarbij een goede mix kunt vinden tussen studie en educatie en genieten van uw accommodatie.

EXTRA DATA --> Nu ook mogelijk op 11/11/2020 +  20/01/2021 +  24/03/2021!

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt